Здравей Гост

Личен хороскоп

• 87 Отговора
  • 19842 Прегледи
*

Kali

• **
  • 1411
Re: Личен хороскоп
« Отговор #40 -: Септември 07, 2008, 07:06:29 pm »
Това сме го чели  ;). Необходимо е вертикално мислене, т.е. да немериш общото в отделните нива. Точно тук е ролята на астролога, това не е нещо което се научава от книгите и според мен другото му име е интуиция или ясно виждане.

Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #41 -: Септември 07, 2008, 07:27:57 pm »
Ми аз за това спорех толкова в един друг клуб наскоро.
Техничарството нищо не значи.
Да си перфектен в знанията си и да нямаш грам божия искра - не си нищо повече от един отличен занаятчия.
Ма за да си ваятел, се искат други качества.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #42 -: Септември 07, 2008, 07:46:14 pm »
Ми тъй де. Тогава що питаш за твоя Плутон и тоя на Путин?  :)

*

kaily

• 5145
« Отговор #43 -: Септември 07, 2008, 07:59:00 pm »
Хе хе  ;D
Ми щото тук нали се гледа разположението на планетите, не се гледат качествата.
Или нещо съм в грешка?  ;D

Освен това щото съм твърдо убедена, че притежавам в зародиш повечето качества на Путин и все некой живот ще мога да ги развия до неговите висоти.
Ма не ми е точно ясно кои са му качествата, издигнали го дотам.
Че да знам на кои качества да наблягам и аз.  :P

Тука некой наскоро искаше да е Краси Гергов, аз па искам да съм Путин.
И вместо да отговаряте, че много искаме, отговорете що оня иска да е точно Гергов, а аз - точно Путин. Не некой друг.  :-[

И това не е личен хороскоп, много моля, просто моя си хороскоп най-добре познавам. Въпросите според мен са общовалидни, винаги съм извеждала от частното към общото и от частното, което най-добре познавам.

И после задавам общи въпроси - като например що някой иска да прилича точно на някой друг, а не на друг друг.

*

kaily

• 5145
« Отговор #44 -: Септември 07, 2008, 08:13:12 pm »
И изобщо явно имаме противоречие в следния постулат:
Аз смятам, че каквото горе, това и долу. Демек от един хороскоп може преспокойно да се изведат всички общи закономерности, стига да зяпаш добре и да копаш надълбоко. И естествено познавайки най-добре собствения си такъв, винаги свеждам нещата до него.

Вие смятате, че трябва да претърчите през много хороскопи, за да постигнете същото. Т.е. вие орете нашироко, аз надълбоко. Все с една и съща цел - да видим какво има отвъд.  :)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #45 -: Септември 07, 2008, 08:24:44 pm »
Аз пък бих попитала защо искаш да приличаш на Путин, а не на себе си?  ;D

Цитат
Вие смятате, че трябва да претърчите през много хороскопи, за да постигнете същото. Т.е. вие орете нашироко, аз надълбоко. Все с една и съща цел - да видим какво има отвъд.

На кой както му харесва, нали така? Не виждам проблем нито в едното, нито в другото?

*

kaily

• 5145
« Отговор #46 -: Септември 07, 2008, 08:29:47 pm »
Именно -на който както му харесва.
Не ми е приятно през два поста да ми се прави забележка, че работя само с личния си хороскоп, а не трябвало така.
Не ми е приятно и да се заяждам. Но ако ме предизвикат, го правя умело. Виж, това е нещо, което определено умея.

В това да приличам на себе си няма предизвикателство толкова голямо, колкото в онова да приличам на някой, много много стъпала над мен.
Като се равнявам по великите, раста по-бързо. Установила съм го от собствен опит. Като приличам на себе си, се дърпам сама за косите от блатото. Като се равнявам по пример за подражание далеч над мен, този пример сякаш ме придърпва по-бързо, отколкото мога сама. И колкото е по-нависоко от мен, толкова по-бързо се извършват трансформации в мен.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #47 -: Септември 07, 2008, 08:35:42 pm »
Планетите в 10 дом не могат да бъдат в сянка-без значение дали е Плутон или не /не говорим за известност или липсата и,а за изява на качество което се вижда от света около теб/,планета там се вижда,даже и ако самия човек не я забелязва! ::) Плутон в 10 дом не е задължително да се крие,колкото че ще е склонен да се занимава с груповата енергия в сферата на признанието си /познавам и психолози и астролози с такава позиция на Плутон/,разбира се как си постига целите с Плутон там може и да не е ясно за всички,но ефекта ще е явен.

*

kaily

• 5145
« Отговор #48 -: Септември 07, 2008, 08:38:07 pm »
Аха, щото тълкуването на оня астролог беше нещо в рода на - щом Плутон точно ти е на МС, той дава задкулисни машинации и манипулации, следователно той въздейства върху МС и прави нещата скрити.
Т.е. не ефекта на МС върху Плутон, а ефекта на Плутон върху МС.
И аз, честно казано, доста години му вярвах, докато не открих хороскопа на Путин.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #49 -: Септември 07, 2008, 08:45:59 pm »
Плутон на Мц то му влияе като насочва целите на кариерата или образа пред света- сфера която дава власт и влияние над масата,организатор,лидер и т.н.,образ на човек който не познава граници докато не стигне до съшината/основата на това с което си е избрал да се занимава и така в този род нататък,може и да е трансформатор на колективното съзнание,рушител или просто тази позиция да отбелязва Плутонова професия без непременно,такава индивидуалност.Иначе машинации и манипулации си стават и без Плутон на Мц  8) /въпросът е че на МЦ човек се разпростира по-нашироко или му се предлага такава възможност,за разлика на ИЦ където кръга е тесен/

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #50 -: Септември 07, 2008, 08:47:16 pm »
В това да приличам на себе си няма предизвикателство толкова голямо, колкото в онова да приличам на някой, много много стъпала над мен.
Като се равнявам по великите, раста по-бързо. Установила съм го от собствен опит. Като приличам на себе си, се дърпам сама за косите от блатото. Като се равнявам по пример за подражание далеч над мен, този пример сякаш ме придърпва по-бързо, отколкото мога сама. И колкото е по-нависоко от мен, толкова по-бързо се извършват трансформации в мен.

Не се бях замисляла, трябва да пробвам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Септември 07, 2008, 08:53:03 pm »
Планета на МС, било то и Плутон, не прави нещата скрити. Напротив, МС е точката на максимална обективност. Всяка планета тук е напоказ съобразно присъщите й характеристики и аналогии в астрологията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #52 -: Септември 07, 2008, 08:57:46 pm »
Точно онзи ден даваха нещо за Майкъл Джексън,май за рожденния му ден и взех,че му погледнах картата-за човек който е направил нещо което никой друг за времето си тогава с тялото си и външния си вид,очаквах силен Плутон-ами има Слънце съвпад Плутон в Дева,отделно Уран съвпад Венера в Лъв(Венера/Уран дават ексцентричност във вкуса,а Плутон/Слънце трансформация във самовъзприемането и образа).... http://www.astrodatabank.com/nm/JacksonMichael.htm
ето карта с домове http://www.astrotheme.com/celestar/portrait.php?clef=vJ3pEYk9DzLU&info=1

Помня преди време из един астрофорум се разглеждаше картата на първия сменил пола си човек и бяха здравата акцентирани Скорпион/Плутон/8 дом в нея...

Това покрай Плутон се сетих сега,не че е точно по темата  ;)
« Последна редакция: Септември 07, 2008, 09:04:57 pm от Sinyhe »

*

kaily

• 5145
« Отговор #53 -: Септември 07, 2008, 10:13:45 pm »

Не се бях замисляла, трябва да пробвам.

Само че трябва да е подобен. Не става с всички. Трябва да е нещо като теб, ма много по-напред. Демек, ако имаш способности на политик, Елвис Пресли няма да те дръпне напред, колкото и да го медитираш.

*

kaily

• 5145
« Отговор #54 -: Септември 07, 2008, 10:25:10 pm »
картата на първия сменил пола си човек и бяха здравата акцентирани Скорпион/Плутон/8 дом в нея...

Е аз затова викам, че човек може толкова здраво да се самотрансформира, че да си изскочи от старите рамки насъвсем....

Стремящият се към целта намира пътя към нея, но самата цел остава недостъпна. Стремящият се да намери истинския път не го намира, но придобива добродетел. Мечтаещият да стане добродетелен никога не става такъв, но се сдобива с човеколюбие. Стараещият се да обича хората става само справедлив. Мечтаещият за справедливост придобива само ритуалност.
Затова за да придобиеш нещо, трябва да се стремиш към по-голямото.

« Отговор #55 -: Септември 08, 2008, 08:10:26 pm »
Това ми хареса в този форум,че освен само да теоретизираме,научаваме нещо и за себе си,за другите,за личния им опит -лично на мен това ми помага.Зачитам се в интерпретациите ви и имам чувството че ви познавам,дори си ви представям кой как изглежда.Чувствам се като част от една особена общност.Какво лошо да си говорим "а пък в моята карта..."Повече знаещите помагат на другите да си попълнят познанията.Не е ли това целта?

« Отговор #56 -: Септември 08, 2008, 08:34:01 pm »
Това ми хареса в този форум,че освен само да теоретизираме,научаваме нещо и за себе си,за другите,за личния им опит -лично на мен това ми помага.Зачитам се в интерпретациите ви и имам чувството че ви познавам,дори си ви представям кой как изглежда.Чувствам се като част от една особена общност.Какво лошо да си говорим "а пък в моята карта..."Повече знаещите помагат на другите да си попълнят познанията.Не е ли това целта?
Колко хубаво си го написала! :) И аз се опитвам да си представя как изглеждате.

Много обичам един текст от Библията от ВТОРО ПОСЛАНИЕ НА СВЕТИ АПОСТОЛ ПАВЕЛ ДО КОРИНТЯНИ, глава 8-ма:

12. Защото, ако готовността е налице, човек се преценява по това,което има, а не по това, което няма.
13. Аз не искам другите да  им е леко, а на вас трудно. Нека има равенство -
14. Излишъкът ви сега да допълни техният недостиг, то и техният излишък да помогне на вашият недостиг, за да има равенство,
15 както е писано: " Който е събрал много, не е имал излишък, и който - малко, не е имал недостиг.

Супер, е!

« Последна редакция: Септември 08, 2008, 10:24:38 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #57 -: Септември 12, 2008, 01:02:39 pm »

Напълно съм съгласна с Росинда. Въпрос на смелост е да "разголиш" себе си и с достойнство да се изправиш срещу собствените си недостатъци. Аз лично често давам примери за събития от личния си живот, за които намирам потвърждение в наталната, транзитната или прогресивната си карта. Това е моят живот и аз не мога да се отрека от него. никой не е безгрешен. Не се срамувам от живота си и мога да с достойнство да заявя, че се уча от грешките си. И много ми се иска да помогна и на други хора, които се учат, да опознаят по-добре себе си. Погледнато в този смисъл - това не е показност. Който не желае, да не го прави. Единственото, което съм се опитвала да покажа е, че астрологията ДЕЙСТВА.

Някой тук оспори обективността на подобни лични интерпретации. Да, когато съм ги направила ретроспективно...като страничен наблюдател от позиция на времето, смея да твърдя, че съм много по-обективна, понеже резултатът вече е налице. При такава постановка, длъжна съм да приема случилото се, независимо дали ме устройва. Просто търся обяснение в астрологията. Обяснение за това, доколко човек е в състояние да контролира собствената си съдба.

Няма нищо лошо в това да споделяме личен опит. Сухите теоретични постановки можем да ги намерим във всяка книга. Но там има и много примери. Защо и в този форум да няма примери ?

Забелязвате ли, как някои класически тълкувания ВЕЧЕ СА СЕ ИЗТЪРКАЛИ не са приложими в наше време. Например Уран в 7-ми дом, който показва нестандартни брачни отношения, днес не е толкова скандален, в сравнение с консервативното време, в което да живееш без брак беше равносилно на ерес или разврат.

И ако някой от нас има нови прозрения, придобити благодарение на собствен опит и наблюдения, нека ги сподели тук. :) :) :)
« Последна редакция: Септември 12, 2008, 01:09:54 pm от Nebesna »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Септември 12, 2008, 01:08:19 pm »
Забелязвате ли, как някои класически тълкувания вече не са приложими в наше време. Например Уран в 7-ми дом, който показва нестандартни брачни отношения, вече не е толкова скандален, в сравнение с консервативното време, в което да живееш без брак беше равносилно на ерес или разврат.

В онези далечни времена проблем с Уран в 7 дом не са имали. Поради простата причина, че не са го "виждали"  ;D
Но пък да имаш Сатурн там, особено в аспект с Венера... боже опази  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #59 -: Септември 12, 2008, 01:13:26 pm »
Забелязвате ли, как някои класически тълкувания вече не са приложими в наше време. Например Уран в 7-ми дом, който показва нестандартни брачни отношения, вече не е толкова скандален, в сравнение с консервативното време, в което да живееш без брак беше равносилно на ерес или разврат.

В онези далечни времена проблем с Уран в 7 дом не са имали. Поради простата причина, че не са го "виждали"  ;D
Но пък да имаш Сатурн там, особено в аспект с Венера... боже опази  ;D

Скъпа Лили, съгласна съм с тебе, че не са го виждали. Но спомяш ли си времето, когато безрачието беше наказвано с плащането на н.нар. "ергенски данък", а да живееш с някого без брак се преследваше от полицията. За това време говоря.