Картата която ще постна е на художник (не знам дали спада под графа гении,но така и така тука се постваха карти на талантливи художници).
Вчера след като изведнъж ме изби вълната да гледам китайско изкуство(същата сутрин сънувах че рисувам много картини,вечерта съвсем "случайно" попаднах на една картина и от там се започна всичко),та чак до 3 часа сутринта съм гледал картини,като към 1,30 открих нещо от което се вдъхнових много: твореца
William-Adolphe Bouguereauинфо:
http://en.wikipedia.org/wiki/William-Adolphe_Bouguereau (30.11.1825)

Доста ми повлия,чак и композит си направих с него (композита може да се прави за всичко- от човек до творба или събитие,иначе в композита цели 3 съвпада-Венера/Марс,Слънце/Нептун и Меркурий/Плутон), a и момента в който се "запознах" с него,може и да указва наталната му Луна-4 градус Лъв .Неговата карта и без час на раждане показва стила му "реализъм",комбиниран с детайлноста с която рисува и стремежа на Стрелеца да показва "голата истина",често се намесват и религиозната и божествената тематика,както и жените и децата .
Сега се порових и му намерих картата от astrotheme.fr (Луната е на 2 градуса от тази, когато го открих

)

Картата е доста интересна.Меркурий е доста специфичен-в заточение,упр на АСЦ и 5 дом и на Южен възел, в опозиция на ретро Сатурн в съвпад с Южен възел в Близнаци и последния в квадрат с Юпитер в Дева (упр на Слънце и на Меркурий) в 5 дом,определят таланта му да рисува така точно(има рецепция и Меркурий/Юпитер-те са тясно свързани и заради Сатурновите аспекти и към двете планети,така е налице "скрит" тау-квадрат).Венерата в Скорпион може да е намесена с честата тема на голатата(с рецепцията на Марс във Везни),не че силния Стрелец би се смутил от това,колкото че се набляга на този акцент.
Всъщност това е известен творец (по-известни картини са "Раждането на Венера" и "Ерос и Психея",които вече сме качвали в сайта),но просто до сега поне аз не съм се задълбавал.Вече ми е любимия художник

Ще кача някои от неговите творби в арт галерия