Казват, че големите тригони са кармичен дар, дават известна лекота, но без по-напрегнати аспекти и конфигурации трудно се задвижват, т.е. един вид са си самодостатъчни. Тази плавност и лекота може да се усеща на вътрешно ниво, без напрегнати аспекти може да доведе дори до инерция и апатия, да се следва линията на най-ниското съпротивление.
Класическите планети на късмета са Венера и Юпитер, наред със знаците Стрелец, Везни, Лъв... Но без поне един квадрат в картата роденият потъва в самодоволство, много често дори без да го осъзнава. Понякога и опозициите вършат работа, но много зависи кои планети са включени. Опозицията винаги ни изправя пред избор и, ако имаме да научаваме уроци, това често става посредством други хора или "външни" обстоятелства.
Аз самата имам два големи тригона - огнен и воден, но че съм голяма късметлийка не бих казала, дори напротив. Макар че в интерес на истината, ако се замисля, нерядко на странични наблюдатели им се струва, че постигам всичко с лекота. Привидно така изглежда, заради силното присъствие на Нептун - планетата на заблудите. Но имам кардинален тау-квадрат и то не с кой да е, а самият Плутон, и това всъщност е драйвъра в моя живот. Без него и трудностите, пред които ме изправя, отдавна щях да съм потънала в нептунови бездни...