Здравей Гост

За Раците!

• 295 Отговора
  • 40902 Прегледи
*

Mims

• **
  • 772
Re:За Раците!
« Отговор #220 -: Април 07, 2009, 01:01:20 pm »
Олеее,Рак и щастливец!?! :o
Не мога и да си го помисля само...Ако има кой да му угажда на акъла,може би...
Това е най-недолюбваната от мен зодия..Честно..Само да не се обиди някой,щото и аз съм цял щипалко..За съжаление.. >:(Ако не харесвам нещо в хороскопа си,то е рачешкия асцендент и Луна..Как не можах да поизбързам малко с раждането... ;D
Самата аз не мога да се понасям на моменти,то бива чуствителност,емоционална нестабилност,лъжливи самовнушения и болна фантазия,инат,обсебване,мании ,ама чак толкова..
Познатите ми жени със Слънца в Рак са интригантки без конкуренция,а ако разбера,че някой мъж има доминиращ Рак,бягам като дявол от тамян...Мрънкат все за нещо,на мама момчетата..
Отгледана съм в семейство с рачешки Луни..Като дете си мечтаех да ме оставят сама вкъщи,да не ме питат през 5 мин. добре ли съм,яла ли съм,ама не би...Сега се опитвам да преборя това и в себе си..Където и да съм по света,на 3-я ден ме хваща носталгията ,а имам ли проблеми,мога с дни да се барикадирам у дома..Отношението ми към хора,от които се чуствам застрашена по някакъв начин,е меко казано странно и си представям какво си мислят за мен...
Добре,че ми е водолейското Слънце и джаста-праста Марса,та да се усещам жива и свободна... :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #221 -: Април 07, 2009, 01:04:13 pm »
Между другото, най-егоцентричният Рак, който познавам, е жена със следните данни: Слънце в Рак, Луна в Овен, съвпад на Венера и Марс с Уран в Лъв (в квадрат с Юпитер в Скорпион). Светилата й са в тау-квадрат със Сатурн, разположен на трон в Козирог.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #222 -: Април 07, 2009, 01:18:44 pm »
Ето ви картата на един Козирог,който продаде всичките си имоти,за да напълни лакомия и хазартен мъж/Лъв/ с който живееше,за да може да обикаля игралните зали и да плаща на проституки.Дори си кръсти дъщерята на неговата любовница,само и само да не я зареже.Накрая,с останалите пари от имотите закупи неговия апатамент,който не беше преди това негова собственост,а държавна и го записа на негово име.Остана без нищо.Няма мъж от квартала,с който да не е преспала.Не остана оправен дори приятеля на най-добрата й приятелка.

И да кажа и на mims- аз съм щастлива,въпреки,че съм Рак.Фантазията и емоционалността си влагам в различни проекти/това ми е и от Луната в Овен/.Дори не съм егоист,винаги мисля преди всичко другия до мен да е щастлив и доволен.И безкрайно обичам да пътувам/Юпитер в Стрелец/ и навсякъде се чувствам у дома си.А колкото до угаждането-каквото повикало,такова обадило. ;D Не познавам човек,който да не мечтае някой мъничко поне да му угоди.Ама то трябва да се заслужи.Не може един егоистичен човек,мислещ единствено за себе си,да очаква някой само да му тича по гайдата.И всеки мрънка.Аз имах леля във Варна/Бог да я прости/-Козирог.Тя беше цял фелдфебел-мрънкаше и нареждаше денонощно.Но не са само Раците и Козирозите.Между всички представители си има издънки-клюкарки,мрънкала,егоцентрици и т.н.
 Вече не ми е интересно да обяснявам за стотен път,че не може само по едното Слънце или Луна да се правят изводи за човека.

*

porto_kalka

« Отговор #223 -: Април 07, 2009, 01:37:07 pm »
Избягвам козирози, имам само една приятелка под този знак и добре, че е с водна Луна /в рак/, та е от по-емоционалните и добри представители на знака ::).
Като цяло ако трябва да споделям личните си впечатления за представителите му, на мнозина тук ще им загорчи.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #224 -: Април 07, 2009, 02:42:19 pm »
Аз харесвам чувствеността на Раците. Понякога ми е малко тъжно, че изпитват огромен страх от грешки и този страх стопира реализирането на желанията им - поне моите лични впечатления от хора с такава зодия са такива. Не смея и не намирам смисъл да категоризирам кой какъв е само по зодия, дори и по рождена карта.
Навярно и аз идвам прекалено абстрактно на някой и това не би му се нравило, но това не означава, че всички Везни са такива. ;D
Трудно комуникирам и с хора, които имат прекалено много земя в картата си. Но това не ги прави лоши, просто нямаме допирни точки и не умеем да намираме баланс в общуването.
На мен ми е прекалено мудно тяхното постепенно и бавно осъществяване на идеите, играта на сигурно. А аз всявам ужас в техния подреден свят с непостоянството си, моментите на застой и последвалите огромни, смели, а понякога и адреналинови крачки напред.   :-[
Но това не означава, че нямам такива приятели и близки.  :)

*

Skarlet

« Отговор #225 -: Април 07, 2009, 02:57:28 pm »
Пак ще опонирам-явно аз не съм Рак.  :D   :P Нито съм мудна,нито бавно осъществявам идеите си.Даже съм вулкан от смелост,бързина и идеи,но съм много постоянна и "копам" трудолюбиво,докато не постигна своето.А,вярвай ми,постигнала съм много до сега.Ума ми никога не е в покой,а и имам страшно бързи реакции.Обичам сигурността,но не се страхувам да експериментирам,дори и да сгреша.След като сбъркам си ближа раните известно време,но не за дълго,правя си изводите и си изваждам поуки като се старая една и съща грешка да не повтарям.В последните 3-4 години просто не тикам събитията,ако нямам предпоставки в картата за годината и чрез прогресии.Започвам да се чувствам зле с тази тема,защото карайки ме да защитавам моя знак,правите мен и всички Раци да се чувстваме в центъра на вниманието.А това е тъпо.
« Последна редакция: Април 07, 2009, 03:21:11 pm от Skarlet »

*

malina

« Отговор #226 -: Април 07, 2009, 03:07:38 pm »
А аз

Започвам да се чувствам зле, защото ..

'разбудих' духовете  ..   :-[

*

Uran

• 6041
« Отговор #227 -: Април 07, 2009, 03:38:02 pm »
Пак ще опонирам-явно аз не съм Рак.  :D   :P Нито съм мудна,нито бавно осъществявам идеите си.Даже съм вулкан от смелост,бързина и идеи,но съм много постоянна и "копам" трудолюбиво,докато не постигна своето.А,вярвай ми,постигнала съм много до сега.Ума ми никога не е в покой,а и имам страшно бързи реакции.Обичам сигурността,но не се страхувам да експериментирам,дори и да сгреша.След като сбъркам си ближа раните известно време,но не за дълго,правя си изводите и си изваждам поуки като се старая една и съща грешка да не повтарям.В последните 3-4 години просто не тикам събитията,ако нямам предпоставки в картата за годината и чрез прогресии.Започвам да се чувствам зле с тази тема,защото карайки ме да защитавам моя знак,правите мен и всички Раци да се чувстваме в центъра на вниманието.А това е тъпо.

Майка ми е рак i asc и е рак. Даже има стелиум в рак. Картата и е само с квадратури, съвпади , опозиции (има 2 тригона, които я спасяват от кризи). Отгледала е 3 деца и има кариера.
Не съм я чула да мрънка и да е "неразбрана" от някого. Има диабет (инсулинов) и още 1-2 сериозни болести. Би трябвало да е пенсионерка и кротко да мрънка с/у системата, но нали е егоистичен рак- "бачка" за трима, високо в йерархията на известна фирма (и в събота и в неделя, а е на 61 години).

*

Skarlet

« Отговор #228 -: Април 07, 2009, 04:02:11 pm »
Да е жива и здрава майка ти ,Uran.Но не защото е Рак,а защото е толкова отданена както на семейството си,така и на работата. ;D

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #229 -: Април 07, 2009, 04:35:23 pm »
Аз дадох достатъчно примери за Раците, от РЕАЛНИЯ живот...няма да ми промените мнението за тях....явно няма да го промените и на доста хора тук.

И не разбирам какво общо има проституцията с духовността... Духовността е ниво на съзнанието, знаете ли колко Тибетски просветени са практикували и консумацията на алкохол и половите контакти...???? Пак се демонстрира ограничено Европейско мислене.... Буда казва, че ако си поел по краткия път всичко е позволено, стига да ти отвори съзнанието....но това е опасен път, само най-силните оцеляват...другите изпадат в мизерия на съзнанието.

И има една хубава БГ поговорка не питай старило, а патило :)

*

Skarlet

« Отговор #230 -: Април 07, 2009, 05:11:53 pm »
Аз дадох достатъчно примери за Раците, от РЕАЛНИЯ живот...няма да ми промените мнението за тях....явно няма да го промените и на доста хора тук.

Извинявай,ако не съм ги видяла,но не видях качена карта на твойте примери с аргументи.До тук четох само клюкарски истории на женска седянка на мегдана. ;D И да,права си,че се демонстрира ограничено мислене в тази тема.Аз приключвам с коментарите си тук.Ще ви оставя да си плюете на воля.  ;)

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #231 -: Април 07, 2009, 05:18:54 pm »
о има ужасни Козирози, аз не съм казала, че няма...но е важно зодиите да се разглеждат в двойка, затова вкл Козирозите... за да е по-пълна картинката като знака ИН-ЯН. Иначе не става...двоична система трябва.
Да плюят...като си нямат друга работа :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #232 -: Април 07, 2009, 05:39:15 pm »
Между другото, пищещите тук Козирози са едни от малкото, за които имам положително мнение. Онези, които познавам в реалния живот, хм... сигурно ще прозвучи обидно, но не са стока. Тесногръди, бедни духовно, пресметливи и с потребителско отношение. За мъжките представители на този знак нищо не мога да кажа. Но тук дебело държа да подчертая, че тази опитност е много субективна и съм далеч от мисълта да правя обобщения, познавайки само двама (женски) представители на този знак.
Ето, виждаш ли Джей Ди, същото като при теб с Раците.  ;D

И мисля, че в предишния постинг изрично съм посочила, стига да се чете внимателно:

Цитат
И, което е най-фрапиращо, интересът й към духовните измерения на живота няма никаква връзка с липсата на скрупули и принципи, която проявява в ежедневния си живот.

Проблемът не е в наличието или липсата на безразборни сексуални контакти, ако някой тук си мисли, че по това съдя хората. Проблемът не е в това как е избрала да оцелява една жена. Далеч съм от толкова буквално разбиране и ме учудва, честно казано, реакцията ти. Всъщност въобще избягвам да съдя и да давам оценки. Може да не съм на четвърто ниво посвещение (ако случайно тук има такива), но поне това съм се научила да НЕ правя. Не го пише в езотеричните книжки, които всички четем, колеги, пише го в Книгата на Живота!
Неведнъж съм казвала и изглежда, че отново се налага да повторя следното: Колко от нас/вас прилагат духовните принципи, за които тук апелират, в живота? Едно е да четеш духовна литература, да вярваш, друго е да спазваш тези принципи във всекидневния живот. Много е трудно, защото капаните са много и повечето от тях са заложени от самите нас, от егото. Ах това пусто Его, не ни дава мира нито денем, нито нощем! Един от основните принципи на духовно извисения човек е да не съди, защото всяка оценка се прави чрез сравнение, а светът, в който всички ние живеем, е относителен и изтъкан от противоречия. Всъщност Вселената е изпълнена с фина хармония, както и всяка жива клетка, от които сме създадени и ние, но най-големият ни проблем е, че ние сме в противоречие със самите себе си, защото не живеем в хармония със законите на живота.
А тук, в тази тема, се опитваме да дефинираме нива и да даваме някому оценка! Струва ми се, че може да се наложи отново да си препрочетем книжките и да преосмислим прочетеното.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #233 -: Април 07, 2009, 05:46:15 pm »
Наивно е и да се мисли, че пътищата към духовност, са единствено написаните в книжките ;)
Вселената е фрактална, ако не можеш да видиш в океана капката и в капката океана, не става. Тук съм съгласна с теб Лили.

*

Nebesna

« Отговор #234 -: Април 07, 2009, 05:54:58 pm »
Поздравления, Лили! Мислим еднакво. Не е редно да съдим и да поставяме оценки на останалите от позицията на своя ограничен опит, защото за това са необходими общоприложими критерии. дотук видях само субективни оценки, базирани на лични разочарования. Но и да приемем, че хората имат право да мислят и да бъдат различни от нас, без непременно това да означава, че ни мразят. Няма нужда да настройваме света срещу една или друга зодия. Мене никой не може да ме убеди, че Раците са лоши. Имам Юпитер в Рак и планети в Риби и Скорпион, които са на тригон с Рака. Чудесно се чувствам в компанията на Лили и Скарлет.

А който се възмущава от Раците - да погледне собствения си натал - дали нещо откъм Козирог, Везни или Овен не квадратира или опонира на Рачешкото Слънце...Както се казва: "Проблемът е личен"

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #235 -: Април 07, 2009, 05:57:25 pm »
И последно - нямаше Исус Христос да е под знака на Kозирог роден (метафорично казано, всички сме гледали ZEITGEIST), ако няма духовност в тази зодия. Естествено, че не всеки я проявява правилно. Но има значение дали се раждаш със зараждането на годината или със смъртта и. (Лъчите на слънцето са различни). Така е устроена системата - в Рак материята властва по Луна, в Козирог духа по Сатурн.
Надир (ИЦ) е в РАК, ЗЕНИТ (МЦ) в Козирог - и това има значение ....

не знам Астрологична система, в която да не е такова позиционирането на основния кръст - АЦС, ИЦ, ДЦ, МЦ ..това се надявам, да не го обявите за субективно и породено от младостта ми мнение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #236 -: Април 07, 2009, 06:04:32 pm »
И последно - нямаше Исус Христос да е под знака на Kозирог роден...

А всъщност можем ли да бъдем сигурни, че е бил Козирог?
Риторичен въпрос.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #237 -: Април 07, 2009, 06:06:37 pm »
Джей-ди, дано не изтълкуваш мнението ми като лична омраза, но не ти ли е идвало на ум., че всяко нещо във Вселената не е случайно и всеки знак има нужда от своята противоположност и от принципите на другите знаци, за да съществува индивида цялостно. Това, че нямаш планета в Рак, не означава, че Рачешките принципи в теб не са заложени. Просто са недоразвити. Вероятно затова ти е толкова трудно да проумееш положителните качества тази зодия. Както и аз например трудно проумявам защо огнените хора изразходват толкова енергично енергията си.

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #238 -: Април 07, 2009, 06:13:38 pm »
И последно - нямаше Исус Христос да е под знака на Kозирог роден...

А всъщност можем ли да бъдем сигурни, че е бил Козирог?
Риторичен въпрос.

Гледай Zeitgeist - там ясно се обяснява, защо толкова много "божества" са родени като Козирози на 25.12

А за Небесна...аз нямампроблеми с раците,просто се включих в темата с лични наблюдения,ако беше прочела преди 2-3 стр какво се случва щеше да разбереш,че някой от най-близките ми приятели са Раци.

И Небесна аз какво съм написала 2 поста по нагоре за ИН и ЯН?

Би било сега културно да ми се извиниш...защото явно ми е дошло на ум.
« Последна редакция: Април 07, 2009, 06:19:58 pm от Jd_K »

*

Nebesna

« Отговор #239 -: Април 07, 2009, 06:18:43 pm »
А защо тогава продължаваш да спориш. Теоретично много добре обясняваш нещата, но много често субективизмът ти пречи. Ти няма да си промениш мнението за Раците, защото не искаш да признаеш, че имат и положителни качества, които евентуално биха могли да доведат до духовно израстване....Скарлет ти даде пример в съседната тема- Дънов и Левски са родени под знака на Рака.