Между другото, пищещите тук Козирози са едни от малкото, за които имам положително мнение. Онези, които познавам в реалния живот, хм... сигурно ще прозвучи обидно, но не са стока. Тесногръди, бедни духовно, пресметливи и с потребителско отношение. За мъжките представители на този знак нищо не мога да кажа. Но тук дебело държа да подчертая, че тази опитност е много субективна и съм далеч от мисълта да правя обобщения, познавайки само двама (женски) представители на този знак.
Ето, виждаш ли Джей Ди, същото като при теб с Раците.

И мисля, че в предишния постинг изрично съм посочила, стига да се чете внимателно:
И, което е най-фрапиращо, интересът й към духовните измерения на живота няма никаква връзка с липсата на скрупули и принципи, която проявява в ежедневния си живот.
Проблемът не е в наличието или липсата на безразборни сексуални контакти, ако някой тук си мисли, че по това съдя хората. Проблемът не е в това как е избрала да оцелява една жена. Далеч съм от толкова буквално разбиране и ме учудва, честно казано, реакцията ти. Всъщност въобще избягвам да съдя и да давам оценки. Може да не съм на четвърто ниво посвещение (ако случайно тук има такива), но поне това съм се научила да НЕ правя. Не го пише в езотеричните книжки, които всички четем, колеги, пише го в Книгата на Живота!
Неведнъж съм казвала и изглежда, че отново се налага да повторя следното:
Колко от нас/вас прилагат духовните принципи, за които тук апелират, в живота? Едно е да четеш духовна литература, да вярваш, друго е да спазваш тези принципи във всекидневния живот. Много е трудно, защото капаните са много и повечето от тях са заложени от самите нас, от егото. Ах това пусто Его, не ни дава мира нито денем, нито нощем! Един от основните принципи на духовно извисения човек е да не съди, защото всяка оценка се прави чрез сравнение, а светът, в който всички ние живеем, е относителен и изтъкан от противоречия. Всъщност Вселената е изпълнена с фина хармония, както и всяка жива клетка, от които сме създадени и ние, но най-големият ни проблем е, че ние сме в противоречие със самите себе си, защото не живеем в хармония със законите на живота.
А тук, в тази тема, се опитваме да дефинираме нива и да даваме някому оценка! Струва ми се, че може да се наложи отново да си препрочетем книжките и да преосмислим прочетеното.