Здравей Гост

Липсата и подчертаването на елементите в наталната карта

• 259 Отговора
  • 40126 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Аха, и срещам нонстоп учудване, като кажа на колко съм години. Дори ми е забавно да си съобщавам точната възраст, само за да наблюдавам реакциите.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Кайли-старите души и без елементи си ги носят всичките наработки  ;)  За това стандартния подход не работи с индиго или зрели души  ;) Да не говорим,че 5тият елемент- Божественият съдържа всички 4ри,а индиго и извисените души работят главно с този елемент,а той символически е представен от планетите в картата,не от знаците- много често при напреднали души домове и знаци се изключват,нямат такова ограничаващо или детерминиращо влияние, стига се до есенциалната и чиста изява на принципите на планетите,отделно да не говорим за нивата....

Девойки и младежи, меткам по едно око напоследък и много ми е смешно как сте се заяли с тая нещастна земя.
Ви светнем, че съм фрашкана със земя, почти ич нямам въздух и почти ич нямам и огън.
И при това ако някой може да погледне от най-много гледни точки, това съм аз; ко някой има бърза и силно комбинативна мисъл, това съм пак аз, ко някой обича и непрекъснато джурка промените, това съм пак аз.
Сега аз ли лъжа, или логиката ви куца, си преценете сами.
...и П.С. имам 80% от качествата на индиговите деца- това за който беше писал дълго и напоително за тех и елемента зема из картите им.

4 земя, 3 вода, 2 огън и 1 въздух

А ти как усещаш почти липсата на въздух и огън и усещаш ли я въобще? :)

*

Jd_K

• *
  • 435
Стига си лъгала,малко ли го оплю твоя Юпитер в Телец (с Лилитката) във форума !  ;D

Ти и лилитки-лолитки ли броиш към факторите с ключово вляние, определящи баланса на елементите?
Юпитер е единствената ми планета в земен знак, при това е своеобразен синглетон в картата.

И въпреки това, като философска нагласа винаги теб съм усещала най-близко до моята - мой Юпиии в Козирог. Абсолютно до сега нямам възражение за нито едно твое мнение - не говоря за астро мнение, а за мнение за живота, значи и 1 планета стига.

*

Lillie

• 30532
И при това ако някой може да погледне от най-много гледни точки, това съм аз; ко някой има бърза и силно комбинативна мисъл, това съм пак аз, ко някой обича и непрекъснато джурка промените, това съм пак аз.
Сега аз ли лъжа, или логиката ви куца, си преценете сами.

Кайли, не забравяй, че имаш три планети в кардинален знак в опозиция към Марс, също кардинален. За бърза и комбинативна мисъл - огнен Меркурий в тригон с Уран, докато Луната в Риби дава интуиция и те прави по-лесно приспособима, поне откъм емоционална нагласа. Кардиналният акцент обаче доста се усеща...  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

Няма такова нещо като липса на елементи. Липсват планети в някои от елементите, което означава, че едни елементи ще бъдат подчертани, а други -не. Първите ще се изразяват непосредствено, а вторите- ОПОСРЕДСТВУВАНО, в зависимост от разположението на планетата - управител.

Всички имаме от всички елементи в картата си и притежаваме въпросните качества, но когато липсват планети в даден елемент въпросните качества са скрити, остават НЕПРОРАБОТЕНИ НА ВЪНШНО НИВО. Те не се изпитват във външния свят, а на вътрешно ниво.  Може би само Асцендентът прави изключение, понеже той е връзката ни с околния свят - онези качества на личността, които са видими за света и за другите. Затова се казва, че Асцендентът компенсира донякъде липсата на планети в даден елемент.

Например, аз нямам планети в огнени знаци. (изключвам Лилит в Овен и Юнона в Лъв-едното е фиктивна точка, а другото астероид).  Това не значи обаче, че на мен ми липсва огън. Просто огънят се пречупва, трансформира през другите среди, преди да бъде изразен. В моя случай Стрелец е на Асцендента. Юпитер е във воден знак - част от енергията на огнения Юпитер ще се излъчва през Асцендента, а друга ще се пречупва през водния елемент (душевността, емоциите). Марс е във Везни - енергията му се трансформира на интелектуално ниво, а Слънце е във Водолей - отново огнената енергия се пречупва на интелектуално ниво.

Липсата на планети в огнен елемент може да се компенсира от наличието на планети в огнени (лични) домове (1,5,9), във воден елемент - от наличието на планети в домове на края (4,8,12), във въздушния елемент - от наличието на планети в домове на връзките (3,7,11), а в земни знаци - от наличието на планети в материални домове (2,6,10).

Липсата на планети в земен елемент може да се компенсира от силно поставен Сатурн, на водни домове - със силно поставен Нептун, а на въздушни домове със силно поставен Меркурий.

Познавах човек, на който почти всички планети му бяха в земни знаци (+Уран в Лъв и Нептун в Скорпион). Той е "вълк-единак", доста саможив, не обича големите компании и общуването го натоварва. На този човек му липсваха планети във въздушен елемент. Беше абсолютен материалист и твърдеше, че е възможно да се визулизират предмети със силата на мисълта, които могат да бъдат видими за околните. може да звучи шантаво, но той вярваше, че това е постижимо.

*

Nebesna

С липса на планети в огнен елемент в натала, най-тежките периоди при мен са, когато тежки планети транзитират през огнения елемент. Нямам планети в натала, които да образуват тригони и много трудно понасям опозициите (особено откъм Лъв към моите светила във водолей) и квадратурите (особено от Стрелец към моите Меркурий/Сатурн/Венера в Риби и Уран/Плутон в Дева). Овенът толкова не ме притеснява, ама.......да не казвам голяма дума, че Уран се е запътил към Овен. За пръв път в живота ми транссатурнова планета ще навлезе в западното полукълбо.

*

kaily

• 5145
Бе то колата като се преобърне, пътища много.  :P
Говорех за това, че почнахте да ми ебавате земните знаци и кви ли не приказки не се изприказваха за тех.
Па къде били планетите на индиговите, па къде били долу ниско у тревата земните е всякакви такива.
Та сега се оказа, че то имам Марс тук там, Меркурий с туй онуй и значи не било баш така.
Затова идеше реч, че не може така как сте я подкарали през просото да ни отписвате от шестата раса.  ;D

*

Lillie

• 30532
Затова идеше реч, че не може така как сте я подкарали през просото да ни отписвате от шестата раса.  ;D

И мен ме отписаха, Кайличке, не си само ти.  :-[
Нямам земя, въздух също, Меркурий в аспект с Уран нямам, Сатурн не ми е господ в хороскопа...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Ми освен да се съюзим и да ги набием?
 >:(

...въпреки че то па баш с теб де си немаш Сатурн ....  :-[

*

Синухе

• 4978
Вижте още не сме стигнали до издаване на сертификат за представител на 6 раса,но ако до там стигнем и нямате такъв може и да стане боя  ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
...въпреки че то па баш с теб де си немаш Сатурн ....  :-[

Ама за сметка на това има Марс и Плутон!  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

Сега няма да рева, да се жалвам и да обяснявам колко време страдах от това, че нямам планети в огнен елемент в картата си. Не ми е писано и това е. Аз мисля, че не е добре да се фиксираме върху липсите. На нас ни е писано да изразяваме други качества. Верно, че не се чувствам добре в компанията на прекалено огнени хора, просто ми идват натовараващи и ме напрягат. Но и те сигурно се чувстват зле в присъствието на хора, които имат много вода в картата си.

*

Синухе

• 4978
Но и те сигурно се чувстват зле в присъствието на хора, които имат много вода в картата си.

Не са толкова чувствителни,че да го забележат  ;) Така са се центрирали в себе си,че кой е около тях слабо ги...

*

Nebesna

Напротив : БЯГАТ КАТО ОГЪН ОТ ВОДА.

*

Синухе

• 4978
Виж че бягат ,бягат-но доста често се оставят да кипнат заедно с водата  :P

А тъй като усещането на огнените типове идва отвътре-самочувствието и увереността им не идват от одобрението на околните,това имах предвид ,че независимо води или други около тях те си го имат и огъня им не изгасва.Друга е работата,че огнените са просто устроени,а водните не и от там е трудно разбирателството.Но познавам такива представители на огън,че много много не се и впечатляват от това-те си знаят тяхната песен и си я пеят,а кой я чува не им дреме-даже не ги е яд за изхабената енергия (виж това земята не може да си го прости никога)  ;)

Не знам дали знаете, но чисто физичен факт е, че при голям пожар водата става "храна" за огъня, защото има кислород. Затова големите пожари не се гасят с вода. Не знам с този факт може да се направи паралел в астрологията  :-[

И ето моят Уран какво ме подсеща. Преди време гледах предаване за това как са гасили запалените кладенци от Садам по време на първата война в залева. Гасили са ги с барут. Защото като изгори кислорода огънят спира.  :)

Та, продължете си мисълта.  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

Значи налага се уточнение.И аз написах днес нещо за земния елемент, но става въпрос за "Заземеност", неосъществена връзка с по-фините нива на духа. Неоспорим факт е, че хора със земни зодии ,проработили енергиите до високо ниво, са едни от най-успешните ръководители. На тях обществото се крепи като фундамент. Те имат волята и силата да постигат каквото са си набелязали като цел. Има невероятно обичливи и грижовни Козирози, с усет към красивото и афинитет към изкуството.Всяко голямо обобщение крие риска да бъде невярно, защото ние сме толкова индивидуални, колкото са на брой и духовните единици( смятай души).

*

Skarlet

Но познавам такива представители на огън,че много много не се и впечатляват от това-те си знаят тяхната песен и си я пеят,а кой я чува не им дреме-даже не ги е яд за изхабената енергия (виж това земята не може да си го прости никога)  ;)

Въпреки,че имам огнена Луна и аз мразя да се ...абя.И не обичам много да цикля на едно място,особено когато не ме изслушват,а само говорят.Явно земния Марс си казва думата.Много ми харесва това,което казваш за кипването на огъня заедно с водата.Представи си,како Сийке,живо пиле да умре.Мойте 3 водни с овчата Луна.Въййййй.......  ;D ;D ;D

Цитат
Затова големите пожари не се гасят с вода.
Големите пожари се гасят с мнооого вода.  ;D ;D ;D

Абсолютно съм съгласна с написаното от Синухе  за огъня. Не ги е грижа за чуждото мнение, не страдат, те са си значими, но не себедостатъчни. Трябва им публика за собственото им представление, за да гледа колко блестящи са пламъците им.