Здравей Гост

Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)

• 385 Отговора
  • 85085 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Четвърти дом в хороскопа и при прогнози (Фенг Шуй)
« Отговор #20 -: Април 04, 2009, 11:34:15 pm »
Истината е , че в БГ,  повечето хора си
имат собствен дом и най-много веднъж
през живота си да го сменят с нов дом.
Питам се чужденците, които живеят обикновено
под наем и по-често сменят жилището си
как се вижда това в хороскопа , защото
обикновено наемат обзаведено готово жилище  ???  ::)   :-\  
вероятно с някой детайли ,привнасят собствения си стил ???
а може и въпрос на вкус и претенций да е!
при нас претенцийте са в повече принципно.макар,че е факт приказката за моя дом и моята крепост.
да допълня,свещи у дома горят и през деня....,огъня е много важно нещо ,не само в дома , а и в душата! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #21 -: Април 04, 2009, 11:37:05 pm »
Само да добавя,че много обичам свещи,много и навсякъде.

И аз, и аз , и аз. Овен в 4-ти дом обича огъня. Имам и арома-лампи.

Моят Марс е в 8-ми дом,но това със свещите и романтиката го отдавам на Нептун,който е в 4-ти(сигурно и затова предпочитам среброто)
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #22 -: Април 04, 2009, 11:40:57 pm »

И аз, и аз , и аз. Овен в 4-ти дом обича огъня. Имам и арома-лампи.

Моят Марс е в 8-ми дом,но това със свещите и романтиката го отдавам на Нептун,който е в 4-ти(сигурно и затова предпочитам среброто)

и при мен Нептун е в 4-ти и аз обичам свещи и романтика , а и упр.
на 4-ти е в Риби  ;D
Естествени минерали и амулети

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #23 -: Април 04, 2009, 11:44:24 pm »

да допълня,свещи у дома горят и през деня....,огъня е много важно нещо ,не само в дома , а и в душата! :)

стана ми интересно къде гориш свещи през деня или арома - лампи са ?

*

Kaya

• 2893
« Отговор #24 -: Април 04, 2009, 11:50:12 pm »

как се вижда това в хороскопа , защото
обикновено наемат обзаведено готово жилище  ???  ::)   :-\  

товае интересно, като наблюдение.. предполага, че един сатурн в 4 ( уран ) дава някои промени, но бих търсила промените на жилище по 7 дом и 10, като косвена проява на "преместването", промяната на социално положение, работа, семейно статукво- респективно и  наличието на планети в 7, 10 дом (сатурн, юпитер)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Април 04, 2009, 11:52:21 pm »

на масата от сутринта с кафето още , лампите не ги броя те са нон стоп.винаги гори свещ в къщи!аз имам също силен нептун на трон по дом.и с тея риби на иц в квадрат на стрелеца в първи дом мани мани,требва да гори...
говорим и за прогностика по 4-ти ,та бих искала да чуя мнение
транзитен юпи в/у натална луна в четвърти!до дни е аспекта,как го тълкуваш?упр.3-ти и е съдружник ;D на 2-ри .легнал си е в натала в 11-ти в дева.прави добри аспекти-все тригони в натала.луната упр.9-ти ,а се намира в 4-ти.
моля за вашия коментар лунна лейди :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Април 04, 2009, 11:54:15 pm »
Овен
Не си падате по нещата, които са прекалено лигави. Овен предпочита ярки цветове и изчистени линии пред деликатни дантелки и воланчета. Ярко червено, слънчево-жълто, оранжево – това са цветовете, които ви изкушават, за да създадете в своя дом пролетно настроение, какъвто и да е сезона навън. Дървени мебели в червеникав цвят топлят огнената ви душа.

Телец
Направете достатъчно място за саксиите с цветята – на вас би ви допаднало да внесете природата в дома си, за да усетите уют и комфорт. Цветовете, които докосват сърцето ви, подвластно на Венера, варират от синьото на метличината през ябълково-зелено до бонбонено-розово. Мебелите, които трябва да избирате са от дърво, с пастелен нюанс, за да се чувствате в пълна хармония.

Близнаци
Колкото по-съвременно, толкова по-добре за вашия хай-тек знак. Намерете място за стерео-уредбата си и дори за компютъра и така ще направите стаята си мултифункционална – такава, каквато би ви накарала да се чувствате спокойно. Ако може леглото ви да става на диван, тогава ще сте постигнали най-доброто от двата свята, в които живеете.

Рак
Уютно като охлюв в къщичката си – това е вашата идея за дом. Изберете бяло, кремаво и цвят на магнолия и се затворете в собствената си кула на мечтите.

Лъв
Разточителство и великолепие – такъв е дома, за който мечтаете. Като знак на лукса, вие сте само за сатенени чаршафи и царствени мебели. Щрихи, демонстриращи висока класа – това е, което трябва да добавите, за да се чувствате добре в дома си.

Дева
Простота и ред – това подхожда за дома на вашия знак. Вие сигурно ще изберете чамови мебели, защото те изглеждат най-естествени и не натруфени. Малки репродукции на картини с елегантни дами от отминали времена, както и панерчета с ароматни цветове – това е точно стил Дева.

Везни
Волани, финтифлюшки, възглавнички, пискюлчета и дантелки – това искат дамите Везни в своя дом. Пресъздаващи будоар а ла мадам Помпадур, във вашата спалня са важни цветове като пастелно-прасковено, захарно-розово, нежно-люляково, с които ще покриете леглото, прозорците и ще сънувате прекрасните си романтично-уравновесени сънища.

Скорпион
Колкото по еротично и екзотично – по-добре за вашата страстна натура. Декорирайте с мисълта за прелъстяване, изберете силни цветове и чувствени тъкани. Мебелите от черно дърво ще добавят мистика към атмосферата, която ще отключи фантазиите ви.

Стрелец
Колкото е по-голям и по-висок дома, толкова по-добре.. Ако стаите са малки, тогава помислете за варианти, които ще ви дадат усещане за пространство. Топлите, уютни цветове, ще ви помогнат да се събуждате всеки ден с чувство за радост от живота.

Козирог
Колкото повече гардероби и шкафове имате – толкова по-щастлива ще се чувстват практичния Козирог. Тъмно дърво – дъбово или махагон ще пасне на вашата звезда Сатурн. Въпреки че се вдъхновявате от черно, бяло и сиво, изберете основен цвят, в който обстановката ще изпъкне.

Водолей
Вас ви интригуват дизайнерските мебели и необикновените аксесоари – в крайна сметка вие сте знак на бъдещето и искате неща, което никой друг няма. Странни осветления и други космически приспособления в спалнята, също ви карат да се чувствате себе си.

Риби
Домът ви трябва да отразява същността ви, да излъчва спокойствие и умиротворение. Меки цветове и тъкани – това е задължително за чувствителната ви душа. Събирате предмети, които имат за вас сантиментална стойност и така претрупвате пространството с безполезни неща.

*

Nebesna

« Отговор #27 -: Април 04, 2009, 11:55:48 pm »
Това е съвсем на кратко за знака на върха на 4-ти дом. Позицията на господаря на дома и наличието на планети в дома внася допълнителни характеристики. Например аз с моя Овен в 4-ти дом, би трябвало да не обичам прекалено женствени неща, дантелки, покривки и финтифлюшки. Да, ама НЕ. Марс е във везни, а Везните харесват точно това. Много държа на пердетата с богата драперия.

« Отговор #28 -: Април 04, 2009, 11:56:15 pm »
Аз обичам не толкова свещи, като такива създаващи уют, а заради пламъка ми. Обичам да го гледам.  Падам си пироманка. КАто бях дете по време на онези режими през 80-те /по-големито от вас ще си спомнят/ направо си беше опасно да съм около свещите. ПОстоянно си играех с тях. Все пак - АС в ЛЪв и Венера в СТрелец.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #29 -: Април 05, 2009, 12:02:11 am »
На мен връх на 4-ти дом ми попада в Телец, а Венера ми е във Везни.
Съвсем скоро ми беше актуална темата с ремонтите и имам пресни наблюдения относно предпочитанията си.  :D Може да сложа и снимки скоро, но все още има висящи кабели, липсващо осветление и изпипани детайли, за да достигне всичко до представата ми.  :-[

Основен акцент почти навсякъде е червеното като цвят. Исках дори банята да е в червено, но пусти теракот, който си бях избрала, спрели го от производство.  :-[
Спалнята е в два цвята. Две от стените са в сатенени тапети в бордо. Има лека препратка към Изтока и неговата пищност в детайлите. Другите две стени са боядисани в светло.
Явно изпитвам голям афинитет към червеното.  :-[ Защото то присъства навсякъде, дори в антрето - червения окачен таван.  :-[ Входна врата в бордо, мебели в бордо или черно.  :-[
А жаждата за малко ексцентричност идва навярно от АС - Водолей.
Въпреки всичко, много обичам уюта, не харесвам килимите, мокетите и т.н.
Много харесвам свещите, ароматните пръчици, ароматните масла, червените рамки за снимки, които са облепени с мъниста и камъчета. Аз съм Феята на ароматните пръчици, имам цял шкаф с такива, които са различни аромати.  :-[
Обичам чувството за уют и нестандартност, искам всичко да е пречупено през моя поглед.
Много искам нов дом, в който да си имам отделни помещения за различните настроения - едно за чай, което ще е с препратки към Япония като обзавеждане. Едно за мигове, в които се наслаждавам на абсент - ще е с доминиращо зелено.  :-[ Помещение за релакс с мебели от ратан.
От всичко по много. И знам, че някой ден ще го имам.  :-[Не ме питайте защо го знам. Просто го знам.  :-[
Обичам да си създавам уют в дома и с неща, които изискват някакъв дребен ритуал. Всичко такова ме побърква - пиене на абсент, на екзотичен чай в копринени торбички, всякакви такива щуротии, които ми звучат малко снобски, а в същото време мога да вложа част от себе си в приготовленията, да зарадвам някой.  :-[
Харесвам и малките детайли, които напомнят за Индия. Странно влечение имам към това място, а никога не съм била там.

*

Skarlet

« Отговор #30 -: Април 05, 2009, 12:02:33 am »
Скарлет, аз хич нямам акцент на Огън, само асцендента ми е в Стрелец. Ама докато пишех във форума и дъщеря ми ме анкетираше - има задача по социология детето. А аз хем вълка да е сит, хем агнето-цяло и си раздвоих вниманието. Нали съм си в къщи, у дома (при Овена), а тя има Марс в Овен - в моя 4-ти дом в опозиция на Марса ми във Везни.

Е,малко ли е асцендент Стрелец.Просте те разбирам,знаеш,че и аз имам огнена Луна и знам понякога как бързам или нервнича,но се тренирам.  ;D Земята ми помага. ;) А колкото до децата,знам как е.Аз уча с най-малкия редовно.Той със спелиум в Риби и запомня най-бързо като му разказвам аз урока.Като чете сам,по-трудно запаметява,защото се разсейва.А аз все му викам"Тук,в междувеждието ме гледай,Кънчо!"  ;D

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #31 -: Април 05, 2009, 12:05:03 am »

на масата от сутринта с кафето още , лампите не ги броя те са нон стоп.винаги гори свещ в къщи!аз имам също силен нептун на трон по дом.и с тея риби на иц в квадрат на стрелеца в първи дом мани мани,требва да гори...

говорим и за прогностика по 4-ти ,та бих искала да чуя мнение
транзитен юпи в/у натална луна в четвърти!до дни е аспекта,как го тълкуваш?упр.3-ти и е съдружник ;D на 2-ри .легнал си е в натала в 11-ти в дева.прави добри аспекти-все тригони в натала.луната упр.9-ти ,а се намира в 4-ти.
моля за вашия коментар лунна лейди :)

ама само по един транзит може ли да се правят изводи   ;D  ;)
хубав си е транзита юпитер/ луна - може някой чужденец да дойде на гости  ;D :P

*

Skarlet

« Отговор #32 -: Април 05, 2009, 12:06:30 am »

И аз обичам свещи. ;D Обожавам и огъня в камината-действа ми успокояващо.И.....много цветя,но все ни ми стига място за повече от колела,гуми и т.н.Много мъже,превъзхождат ме числено и си трая. ;D

*

aiia

« Отговор #33 -: Април 05, 2009, 12:09:26 am »
На мен връх на 4-ти дом ми попада в Телец, а Венера ми е във Везни.
Основен акцент почти навсякъде е червеното като цвят. Исках дори банята да е в червено.
Явно изпитвам голям афинитет към червеното.  :-[ Защото то присъства навсякъде, дори в антрето - червения окачен таван.  :-[

Ехеее как си кръвното, Емма? Телец си, с асц везни, сигурно живееш в приказка.
Ама червеното е агресивен цвят. Не изглеждаш агресивна на снимките, ама кой знае, може да си скрита лимонка  :P
Аз напоследък се побърках да си купувам червени дрехи, яке, блузи, джинси. Нещо май изтрещях.  :-[

« Отговор #34 -: Април 05, 2009, 12:09:49 am »
Много искам нов дом ........ И знам, че някой ден ще го имам.  :-[Не ме питайте защо го знам. Просто го знам.  :-[
От все сърце ти го пожелавам това, Emma! ТОва ми напомня един разказ на Дженифър Лопес. КОгато била 16-17 годишна казала на майка си: "Мамо, сънувах, че съм много известна и богата!" А майка й й казала " От утре никакви танци повече!"  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #35 -: Април 05, 2009, 12:19:49 am »
Айя, червеното ми носи спокойствие. Не мога да го обясня, а и аз харесвам по-скоро тъмното, виненото, бордо.  :-[ Имам около 15 шишенца с лак за нокти, които са в червено - постоянно изхвърлям няколко, а след 1-2 дена купувам нови, та бройката се запазва горе-долу, но така или иначе не ги ползвам всичките, защото нямам физическата възможност да ги употребя.  :-[ За някой те просто са еднакви. Но за мен са всичките в различен нюанс.  :-[
Страшно много харесвам червеното, изглежда ми много потайно, мистично, еротично.  :-[
Не съм агресивна, даже съм ужасно добродушна понякога, но не отричам, че има мигове, в които съм...безразлична към големи трагедии, някак студена, а в същото време искам да спася целия свят.  :-[
Не съм Телец, Везни съм, с АС Водолей, връх на 4-ти дом ми попада в Телец, а Венера ми е във Везни.  :-[

Да се върнем в темата за домовете и обзавеждането. Нямам представа от кое се е появила тази страст към червеното. Това не е ли по-характерно за огнените зодии?  :D
Ах, обичам и панделките.  :-[

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Април 05, 2009, 12:24:26 am »
Айя, червеното ми носи спокойствие. Не мога да го обясня, а и аз харесвам по-скоро тъмното, виненото, бордо.  :-[ Имам около 15 шишенца с лак за нокти, които са в червено - постоянно изхвърлям няколко, а след 1-2 дена купувам нови, та бройката се запазва горе-долу, но така или иначе не ги ползвам всичките, защото нямам физическата възможност да ги употребя.  :-[ За някой те просто са еднакви. Но за мен са всичките в различен нюанс.  :-[
Страшно много харесвам червеното, изглежда ми много потайно, мистично, еротично.  :-[
Не съм агресивна, даже съм ужасно добродушна понякога, но не отричам, че има мигове, в които съм...безразлична към големи трагедии, някак студена, а в същото време искам да спася целия свят.  :-[
Не съм Телец, Везни съм, с АС Водолей, връх на 4-ти дом ми попада в Телец, а Венера ми е във Везни.  :-[

Да се върнем в темата за домовете и обзавеждането. Нямам представа от кое се е появила тази страст към червеното. Това не е ли по-характерно за огнените зодии?  :D
Ах, обичам и панделките.  :-[
именно поради липсата на агресия,компенсираш с червения цвят!С НЕГО ОБАЧЕ НЕ БИВА ДА СЕ ПРЕКАЛЯВА ,ЗАЩОТО ВРЕДИ!АЗ ОТ ДЪЛГО ВРЕМЕ ПРАКТИКУВАМ ЦВЕТОТЕРАПИЯ ,И СЪМ НА МНЕНИЕ ,ЧЕ ТОВА Е ЦВЕТА ,КОЙТО НЕ САМО ЛЕКУВА ДЕПРЕСИЯТА , А И Я СЪЗДАВА! :)

*

Nebesna

« Отговор #37 -: Април 05, 2009, 12:25:35 am »
В годината на Марс сме все пак. Червеното е на мода.

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Април 05, 2009, 12:27:50 am »
категорична забрана в годината на бика да се носи червено! :)

*

Nebesna

« Отговор #39 -: Април 05, 2009, 12:28:47 am »
категорична забрана в годината на бика да се носи червено! :)

И аз се съобразявам, ама като гледам на гаджетата във Варна хич не им пука. Явно Марс надделява.