На мен връх на 4-ти дом ми попада в Телец, а Венера ми е във Везни.
Съвсем скоро ми беше актуална темата с ремонтите и имам пресни наблюдения относно предпочитанията си.

Може да сложа и снимки скоро, но все още има висящи кабели, липсващо осветление и изпипани детайли, за да достигне всичко до представата ми.

Основен акцент почти навсякъде е червеното като цвят. Исках дори банята да е в червено, но пусти теракот, който си бях избрала, спрели го от производство.

Спалнята е в два цвята. Две от стените са в сатенени тапети в бордо. Има лека препратка към Изтока и неговата пищност в детайлите. Другите две стени са боядисани в светло.
Явно изпитвам голям афинитет към червеното.

Защото то присъства навсякъде, дори в антрето - червения окачен таван.

Входна врата в бордо, мебели в бордо или черно.
А жаждата за малко ексцентричност идва навярно от АС - Водолей.
Въпреки всичко, много обичам уюта, не харесвам килимите, мокетите и т.н.
Много харесвам свещите, ароматните пръчици, ароматните масла, червените рамки за снимки, които са облепени с мъниста и камъчета. Аз съм Феята на ароматните пръчици, имам цял шкаф с такива, които са различни аромати.
Обичам чувството за уют и нестандартност, искам всичко да е пречупено през моя поглед.
Много искам нов дом, в който да си имам отделни помещения за различните настроения - едно за чай, което ще е с препратки към Япония като обзавеждане. Едно за мигове, в които се наслаждавам на абсент - ще е с доминиращо зелено.

Помещение за релакс с мебели от ратан.
От всичко по много. И знам, че някой ден ще го имам. :-[Не ме питайте защо го знам. Просто го знам.
Обичам да си създавам уют в дома и с неща, които изискват някакъв дребен ритуал. Всичко такова ме побърква - пиене на абсент, на екзотичен чай в копринени торбички, всякакви такива щуротии, които ми звучат малко снобски, а в същото време мога да вложа част от себе си в приготовленията, да зарадвам някой.

Харесвам и малките детайли, които напомнят за Индия. Странно влечение имам към това място, а никога не съм била там.