Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330037 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #200 -: Юли 02, 2009, 08:43:36 pm »
Uran
извинявай, но не разбрах  твоята луна ли е на неговия ИЦ или неговата?

Неговата Луна в абсолютно точен съвпад ( до сек) с ИЦ.
Също така Юпитер на дъщеря ми в абсолютно точен съвпад с ИЦ.
п.п.Понеже съм мааалко властна мама, та реших да проверя дали това е отразено в натала. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #201 -: Юли 02, 2009, 08:55:08 pm »
Аз мисля, че имам доста добри позиции на планетите и за писателска дейност и това ме интересува.  

Зависи какъв литературен жанр ще избереш...
Според мен ще е нещо по в конкретика, макар че с тази Луна в съвпад с Нептун и Меркурий в опозиция с Плутон на АС може да имаш усет и към някои психологически нюанси.
Но определено няма да е научна фантастика с този неаспектиран (мажорно) Уран, Сатурн в 1 дом и Юпитер в Козирог.  :)
Криминалета обичаш ли?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #202 -: Юли 02, 2009, 09:01:38 pm »
Moonlady е дала подходящ пример, но мисля,че за теб това няма да стане лесно пък и 2  ти дечица ще имат "пристрастие" към семейното огнище:), но си мисля, че и двамата имат определена причина да "служат" в семейството  (момиченцето по-коро в твоето), момчето по- скоро за приятелката си ( интересно ми е дали неговата приятелка след време ще има проблеми с баща си  и по- особено семейство: мисля,че момчето ще е ненатрапващ се "спасител", докато момиченцето по- обгрижваща и то видимо:)

бтв. Извинявам се за въпроса, но има ли шанс да  имаш ти 2 брак т.е. на децата да се пада друго семейство?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Uran

• 6041
« Отговор #203 -: Юли 02, 2009, 09:06:00 pm »
Moonlady е дала подходящ пример, но мисля,че за теб това няма да стане лесно пък и 2  ти дечица ще имат "пристрастие" към семейното огнище:), но си мисля, че и двамата имат определена причина да "служат" в семейството  (момиченцето по-коро в твоето), момчето по- скоро за приятелката си ( интересно ми е дали неговата приятелка след време ще има проблеми с баща си  и по- особено семейство: мисля,че момчето ще е ненатрапващ се "спасител", докато момиченцето по- обгрижваща и то видимо:)

бтв. Извинявам се за въпроса, но има ли шанс да  имаш ти 2 брак т.е. на децата да се пада друго семейство?
Да чукна на дърво- НЕ.
бтв и аз съм чела подобни интерпретации, които признавам си, че ме обезпокоиха.

*

Helo

« Отговор #204 -: Юли 02, 2009, 09:17:01 pm »
Аз мисля, че имам доста добри позиции на планетите и за писателска дейност и това ме интересува.  

Зависи какъв литературен жанр ще избереш...
Според мен ще е нещо по в конкретика, макар че с тази Луна в съвпад с Нептун и Меркурий в опозиция с Плутон на АС може да имаш усет и към някои психологически нюанси.
Но определено няма да е научна фантастика с този неаспектиран (мажорно) Уран, Сатурн в 1 дом и Юпитер в Козирог.  :)
Криминалета обичаш ли?

Обичам криминални филми, но не и да чета криминални романи. Не обичам много да чета за измислици. Обичам конкретните неща, които се отнасят до живота, обичам езотерика, психология, древни митове и вярвания, защото те са ключът към много неща, свързани с човешката психика, с езотериката, с разбиране на много неща.

Забелязах, че доста неща в хороскопа ми показват усет към психология и интерес към езотериката, към всичко скрито - поне половината от нещата в хороскопа ми показват интерес към мистичното.  ;D

Аз съм се насочила към някои езотерични неща, но най-вече неща свързани с древни митове, ритуали, обичаи, но с психологически елементи, защото всичко това е свързано с психиката на хората.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #205 -: Юли 02, 2009, 09:20:15 pm »
Да чукна на дърво- НЕ.
бтв и аз съм чела подобни интерпретации, които признавам си, че ме обезпокоиха.

готовите итерпретации са  "на парче", каквата е и  моята  т.е. не са много сериозни все пак трябва да се има предвид цялата карта, а може да се каже,че аз спекулирам с непознаването на натала ти  и с някои положения  и се надявам да нямам основание :)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #206 -: Юли 02, 2009, 09:55:12 pm »
Като ви чета сега ми стана интересно...Имам въпросче към тези,които са ми гледали картата. :)Според вас,можете ли да кажете каква е моята професия-в какъв бранш би могла да бъде и какво съм завършила? :P
Ако искате жокер,мога пак да я кача. :)

*

crazy_666_999

« Отговор #207 -: Юли 03, 2009, 01:38:01 am »
Някой може ла да каже нещо повече за съединението Марс-Венера?

Тук има малко информация.
Имах предвид за транзитите ;)

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #208 -: Юли 03, 2009, 08:27:27 am »
Какво значение има квинтила между Венера и Марс?Въобще ще има ли някакво външно изражение, все пак това не е съвпад или тригон? ::)

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #209 -: Юли 03, 2009, 08:55:57 am »
Някой може ла да каже нещо повече за съединението Марс-Венера?

Тук има малко информация.
Имах предвид за транзитите ;)

Марс - Венера

Съвпад
Стимулира сексуалността, любовта, но не в посока на културна, интелектуална или емоционална съвместимост. Контактът на двете планети е по скоро физически и носи страст. Ако този съвпад е аспектиран напрегнато от други планети е възможна проява на силни чувства, несъобразяване с чувствата на другите, груба чувственост. Този транзит е подходящ за изява на художници, обществена дейност, танци. Възможно е да съдейства за възникване на делови отношения в области свързани с изкуство, музика. Благоприятно е за шоу бизнес и работи свързани с развлечения. Възможни са финансови придобивки чрез брак, общ бизнес. Като цяло период на активна делова, обществена и сексуална изява.

Цитата от същия сайт.
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

« Отговор #210 -: Юли 03, 2009, 10:18:38 am »
Здравейте на всички!
Отдавна ви чета, и доста неща съм научила от вас. Но понеже съм твърде неука, а тук нивото на познание е твърде високо, не съм сметнала за необходимост да се регистрирам. Но ето, че днес го направих, тъй като много искам да ми дадете един съвет.
От години наред ме гложди един въпрос, на който не мога да намеря отговор и искам да го споделя с вас, за да ми помогнете да го разреша. Става въпрос за рождената ми дата. Стандартно, аз съм родена на 01.01.1971. Така съм записана. Но в същност съм родена на 31.12.1970 г вечерта, някъде м/у 20 - 23.30 часа ( майка ми е била в тежко състояние и си няма идея в колко точно ме е родила, но със сигурност е било преди 01.01). Лекарите предложили на майка ми да ме запишат в Новата година- на 01.01.1971г.

Ако си на 31.12.1970 - значи сме рожденички  :) или как беше астро-близнаци. На първо време изследвай номерологичния си хороскоп, пътя на живота дали си 6 или 2, за да видиш кой по точно ти отговаря. И в колко часа на 1.1. са те записали?

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #211 -: Юли 03, 2009, 11:40:55 am »
capricorn,едва ли се е случило случайно това ,сигурно има причина.Аз имам 2 ка вмоята дата и това което съм чела е ,че общо взето по-трудна за притежателите си,това е най-общо казано,защото при всеки има и други числа . Според може би е възможно да си помениш датата на документите,да си разнуваш РД на 29 и въоще каквото можеш да напавиш по въпроса,да мислиш за себе си като родена на 29 и да се представяш така в общесвото и пред себе си,в смисъл ако ти го приемаш така - то е така .     

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #212 -: Юли 03, 2009, 12:09:50 pm »
Какво значение има квинтила между Венера и Марс?Въобще ще има ли някакво външно изражение, все пак това не е съвпад или тригон? ::)

Ами сама прецени.Минорните аспекти си имат своята изява,но дори и както при мажорните-много зависи от цялата карта,кой аспект по отчетливо се изразява и доколко съзнанието активно работи с тях.Планетите участващи в аспекта също оказват влияние,до колко ясно това може да се усети.Обикновено всеки аспект между Марс и Венера е по-различно от липсата на каквато и да е връзка,но разбира се аспекта е показателен как се изразява тази връзка.Квинтила основно се свързва със свободното,творческо изразяване на принципите на планетите и съответно в дадените области може да се търси свобода,автономност,личен почерк и чисти импулси. Разбира се има и значение статуса на планетите,както и мажорните аспекти към тях.

Примерно аз имам точни квинтил на Венера с Плутон и децил на Венера с Марс(съответно тридецил Марс/Плутон).На пръв поглед Венерата ми е здраво стисната от Сатурн-квадрат и рецепция и ако се има предвид само мажорните аспекти,истинската картина за изявата ми на Венера няма да е налице(обективно мога да го потвърдя)-нито от към съдържание,нито от към обстоятелства.Тъй като Плутон е най-външната планета и се свързва с трансформацията и еволюцията,съм установил че този ми квинтил ми е давал дори власт върху кармата и структурата по Сатурн/Венера,превъзмогване чрез усета ми за действителните причини в дълбочина за определени процеси,съзнателно водене от стремежа за духовна трансформация във връзките и надмогване на физическите им или каквито и да е други граници,Плутон символично ми използва като основа мажорните аспекти на Венера да си изпълнява еволюционните задачи,но винаги е бил краен фактор (най-външна планета) или така да се каже в дъното на нещата.За това и там е властта върху положението и чрез квинтила съм я имал-но по-скоро заради това че съм осъзнавал именно това дъно.Венерата ми съответно работи с Плутон,но на много финно ниво-примерно лесно във взаимоотношенията си стигам до дълбоко проникване в душите,до самата същина,но това се използва за взаимна еволюция,свободно изразяване+избор и пътища отвъд кармата(квинтил).
И много други неща съм разкрил за този си ми аспект как при мен се изявява,но спирам до тук.

В книгата на Подводни за аспектите,като четох някои от интерпретациите му за квинтила и децила на Венера,съм срещал някои,които с голяма сила важат за мен-описани едно към едно.Разбира се не е задължително при всички да е така,важно е да се схване посланието,природата на аспекта.От там могат да се навържат нещата и сами.

К В И Н Т И Л

Число 5, управители Меркурий, Сатурн; в заточение Луна, Юпитер; в екзалтация Марс; в падение Юпитер, Нептун.

Число 5 (= 4 + 1) означава изход зад пределите на дисхармоничното материално-структурно съществуване, символизира оживяването на мъртвата материя (Ямвлих), но това още не е одухотворението, което е по-високата степен.
Аспекта квинтил има отношение към проявите на живота - така, както човекът го вижда. В моменти на активност на квинтила човек усеща в себе си някакво оживление, вътрешно развитие или израстване на нещо ново, или забелязва аналогични промени във външния свят, които привличат и заинтересуват вниманието му. В зависимост от планетите, образуващи квинтил, домовете, в които са разположени и други подробности на картата, човек може да види проявите на живота в най-различни обекти, процеси и обстоятелства, по-конкретно там, където той е незабележим за останалите хора и те смятат неговите видения за фантазия или метафора, човекът може под влияние на средата да сметне същото. По принцип квинтилът е минорен хармоничен аспект, той украсява и в известна степен предпазва съдбата на човека, въпреки че тук много зависи от мажорните аспекти на образуващите квинтил планети: ако са силно ранени (тоест ранен квинтил) при ниско ниво на развитие на човека е възможна ненавист към всички прояви на живота в съответните сфери и стремеж да ги потисне.
Квинтил подразбира жизнеността като качество, противоположно на инертността и застоя, смъртната бледост, неподвижността, застиналото твърдо оформление, тоест принципно изменение, поява на новото, непредсказуемо развитие. Това може да се отнася не само към материята: квинтилът на Меркурий прави човека чувствителен към живота на мисълта и речта, за него израза "мъртви думи" означава значително повече, отколкото за останалите и въобще не е метафора. Квинтилът на Венера разделя за човека цялото изкуство на живо и мъртво и границата между тях му е очевидна. Квинтилът на Нептун оживява тънкия свят и медитациите, за този човек е задушно в някои тънки области, поради което те му изглеждат мъртви и той разцъфтява в други, които усеща като живи, и може да му е много трудно да участва в социално утвърдени медитации, тоест да ходи по утъпка-ни (а на места асфалтирани) от обществото пътища в тънкия свят, на които отдавна нищо не расте. От друга страна животът, символизиран от квинтила, винаги оживява някаква инертна материя, нейният започващ живот, първите признаци на проява на потенциално заключения в нея дух. Ето защо квинтилът е по-силен, но и по-груб аспект отколкото децила: от оживяване, до очовечаване (а още повече, до одухотворяване) предстои още дълъг път.

КВИНТИЛ НА ВЕНЕРА
Когато в живота няма любов, в него няма и живот.

Този аспект дава в сферите на Планетата живост на социалните контакти и естетически вкусове, а също непосредственост на проявите в любовта. В тези области човекът буквално ще го души рутината и инертността, достатъчно характерни за обществото като цяло, поради което даже незначително раняване на Венера ще създаде на човека сложности в социалните контакти: от една страна, живостта и непосредствеността могат да му изглеждат не толкова живи, колкото недодялани. Силното раняване на Венера може да доведе до психически натиск и пълен отказ от всякаква каквато и да била непосредственост на поведението. На ниско ниво квинтилът на Венера дава социално щампово отношение към проявите на живота в себе си и другите и склонност да се паразитира върху нейните прояви в социалните ситуации на външния свят, особено ако у човека има ниско ниво на енергетика. За пример могат да послужат много възпитатели, хранещи се (често с елементи на садизъм) с емоциите и непосредствените енергетични прояви на децата и подрастващите. Аналогична роля (представляваща паразитен живот) играят художествените критици от нисша октава. Хармоничните аспекти на квинтила дават любовта на хората заради естествената живост на проявите и творческото начало в сферите на Планетата, които обаче се реализират, само при грижлива проработка.

КВИНТИЛ НА МАРС
Видимата сила на живота се намира в обратна пропорция, на еволюционното ниво.

На ниско ниво и при раняване на Марс този аспект (особено при Марс в VIII дом) може да даде садистично удоволствие от мъченията на живо същество, разделя-що се със живота. Но това са крайни случаи и, обикновено квинтилът на Марс все пак в известна степен смекчава неговата агресивност и човекът в сферите на Планетата живо се интересува от специфичната активност на жизнените прояви и той самия е склонен към енергично преодоляване на инертните вътрешни и външни състояния в тези сфери. Подчертан квинтил на Марс към Луна или Слънце може да даде постоянен интерес към биологията, ако Марс или Планетата е в VI или ХII дом, е възможна дейност в защита на животните и т.н. Раняването на квинтила дава непохватни собствени прояви на жизнеността и удари по нея отвън, което в отсъствие на проработка води към болезнени комплекси. Например, квинтил Марс - Сатурн дава на човека на средно ниво на развитие усещане за невъзможност да причини вреда на всяко живо същество и собствената уязвимост от външна агресия, но все пак значително по-малка, отколкото се струва на човека и би била, например, при квадрат на Марс към Сатурн. Все пак квинтилът е хармоничен аспект и, ако не е силно ранен, дава определена защита на човека, във всеки случай, ако той усеща себе си и встъпва в ролята на защитник на живота. На ниско ниво този аспект дава склонност към примитивно разбиране на жизнените прояви, главно, като хранителен и сексуален инстинкт, на високо се появява възможност за фина под-дръжка на жизнените прояви и тяхното дълбоко проникване в тежки инертни форми.

При децила на Венера е описан примерен аспект с Марс.Не е същият аспект,но като производен от квинтила,може и да те наведе на нещо  ;) При мен тълкуването е валидно едно към едно,ако гледам само този аспект и особено ми е забавно с частта на какво се надява партньора,а какво има срещу себе си  ;D

ДЕЦИЛ НА ВЕНЕРА
Общественото съзнание е значително по-хуманно от общественото подсъзнание.

Когато в сферата на Планетата се усилва влиянието на Венера и чувствата на човека се смекчават, отправяйки се в посока възприемане, особено, прекрасното във формите и отношенията, то той усеща в себе си прилив на хуманизъм (в своето разбиране). На ниско ниво това означава извънредна капризност, когато в съответните ситуации човек усеща като рязко антихуманни (по отношение на себе си) всички прояви на недостатъчно внимание, любов, даже простото неугаждане на своя естетичен вкус. Например, жена с децил Слънце - Венера може (искрено) да сметне, че е нечовечна инициативата на мъж, поканил я на вечеря, където не и харесват тоалетите на домакините. При раняване на децила тези ефекти могат да се преживяват много силно емоционално, но реално Венера има само косвено влияние върху Планетарния принцип. В хармоничен вариант това е измамен аспект, защото проявената от Венера човечност може да бъде бъде приета за любов, а уви това, далеч не е едно и също. Например, децил Венера - Марс (ако не е силно ранен) може да даде човек, който човечно, красиво, грижливо се проявява в общуването с противоположния пол, но възвишено-романтична любов (Венера) и разпалена страст (Марс) при него ще се съединяват в човечни прояви, което може съвсем да не устройва партньора, надяващ се на съвпад на тези планети или, в най-лошия случай, квадрат: децилът дава твърде (често даже за самия човек) фин синтез на планетарните принципи, свидетелствайки за големи постижения в минали въплъщения.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #213 -: Юли 03, 2009, 12:24:12 pm »
Тя казва ,че е родена реално на 29.12. А пък от друга стана  11 е по-специално число ,аз съм го срещала като царско.

« Отговор #214 -: Юли 03, 2009, 12:32:27 pm »
Тя казва ,че е родена реално на 29.12. А пък от друга стана  11 е по-специално число ,аз съм го срещала като царско.

Коя от всички планети Мила, ти е замъглила погреда   :) - виж по-горе съм цитирала част от нейното писание...

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #215 -: Юли 03, 2009, 12:46:55 pm »
Знам ли ,като съм новобанец  :D Кой знае откъде ми е дошло това 29,знак свише явно  ;) трябва да проверя.Не знам дали сте попадали на книгата на Дорийн Върчу - Лечение с ангелите,та там има за числата когато случайно някое число ти се покаже.

п.п.проверих ,супер точно попадение  ???

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #216 -: Юли 03, 2009, 03:27:34 pm »
Да се включа и аз с един "новобрански" въпрос.
В картата си имам дванадесетодомен Марс в Близнаци,в опозиция с Нептун.Тази опозиция прави ли го още по-нептунов,в смисъл,знам че съвпад Марс/Нептун го прави,но и опозицията ли действа така или му придава само негативните рибешки черти?
Сега ,разглеждайки по-подробно партньорската карта,гледам,че там има същото нещо-близнашка Венера опозе на Нептун,отделно- квадратура на Марс в Риби с Нептун..

*

Nebesna

« Отговор #217 -: Юли 03, 2009, 08:24:29 pm »
Цитат
Стандартно, аз съм родена на 01.01.1971. Така съм записана. Но в същност съм родена на 31.12.1970 г вечерта, някъде м/у 20 - 23.30 часа. Лекарите предложили на майка ми да ме запишат в Новата година- на 01.01.1971г. От тук нататък идва моята двойнственост и невъзможност да преценя коя всъщност да приема за моя истинска рожена дата.

Не може да са я питали майка ти, освен ако не си се родила около 0 часа, а те са пропуснали веднага да запишат точния час. Вероятно си родена няколко минути преди или след полунощ. На първо време приеми час на раждане 00,01 ч. на 01.01.1971г. Ако толкова много държиш да узнаеш точния час - обърни се към специалист за ректификация. Това ще ти бъде необходимо, ако имаш за цел да си правиш астрологични прогнози. А от нумерологична гледна точка, не смятам, че числото на раждането има толкова важно значение, както числото на името. Мисля така, понеже не признавам прогностичното приложение на нумерологията. Според мен името е по-важно, защото го носиш навсякъде със себе си и него го произнася всеки, а числото на раждането има по-скоро статистическо значение.

Изборът на майка ти е предопределил донякъде твоята бъдеща среда - тръгнала си на училище с друг випуск, но това се случва и с шестгодишните първокласници...така, че преглътни го. Това е твоя реален живот и ако мечтаеш за друг, а не изживееш съдбата си, такава каквато е, рискуваш да си навлечеш сериозни противоречия. Всеки от нас си е задавал въпроса: "Ами, ако....? Щеше ли животът ми да се развие по по-различен начин?"  Отговорът е: "Да, вероятно". Обаче не трябва да прекарваме живота си в съжаление за неща, които не са се случили или е можело да се случат.  ;)

*

Nebesna

« Отговор #218 -: Юли 03, 2009, 09:33:16 pm »
Сидералният Зодиак отразява реалното положение на знаците, като за референтна точка се вземат някои от неподвижните звезди, отчита се наклонът на земната ос, наречен прецесия, който понастоящем (по Лахири) възлиза на около 23,5-24*. Това е отклонението между тропическия и сидералния Зодиак.

Лили, пробвала ли си да си правиш анализи по сидералния зодиак? Аз пробвах и честно казано, нещата много се разминават във времето. Аз вече преживях веднъж урановата опозиция, а сега следва втори тур, поради ретроградния ход на Уран. Според сидералния зодиак за мен опозицията ми предстои, когато Уран влезе в началните градуси на Овен. А уж би трябвало да е по-точен, заради отчитането на прецесията и на други важни фактори.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #219 -: Юли 03, 2009, 09:43:44 pm »
Не смесвам двете системи.
По сидералния си построявам индийска карта, системата за тълкуване също е различна.
Уран, Плутон, Непун, Хирон и прочие не се разглеждат.
За прогностика използвам техниките от западната астрология в съчетание с индийските даши. Но за да се работи адекватно с планетните периоди, трябва да се анализира раши картата, т.е. по ведическа система.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.