Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330508 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #320 -: Юли 07, 2009, 05:04:52 am »
тази моя позиция на Меркурий-хем изгорен,хем ретрограден какво означава?

Може да се тълкува по различен начин в зависимост от избраната астрологична система.
По западна е едно, по ведическа друго...

Не зная по ведическата дали ми е пак така,но по западната е ретрограден и изгорен. :)

*

missKapriz

« Отговор #321 -: Юли 07, 2009, 08:47:41 am »
А как тълкувате това, че имало вътрешни противоречия между желанията и нуждите при опозицията Луна-Слънце?
Цитат
Аз имам квадрат между Слънцето и Луната-чела съм че това е разминаване между емоциите и изразяванео им-т.е едно чувстваш а съвсем друго показваш-несъзнателно.За мен е напълно вярно.Опозицията е нещо подобно според мен-примерно ако обичаш някой вместо да му го кажеш ,разиграваш сцени на ревност-нещо такова :P

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #322 -: Юли 07, 2009, 08:49:07 am »
Май не е изгорен нашия Меркурий ,а всърцето на слънцето ,бях си гизаписала,но са в къщи и не мога да погледна,Скарлет ги беше написала в една тема.

Аз съм доволна от този съвпад ,мисля ,че ми дава една задълбоченост .Например ако нещо не разирам,но искам да го знам съм способна да се концентрирам ,да дълбая ,да повтарям докато не ми се изясни всичко. Мисля ,чеобщо взето схващам бързо и лесно изравям от паметта си нещо ,което съм чула ,видяла някога ,някъде.Чуждите езици ми вървят ,единствено малко ми е по-трудно с изразяването,по ми е лесно да чета ,пиша ,да разбирам.Но ако се чувствам комфортно се разприказвам .Не само на чужд език ,но и на родния съм така.
Може би роля играят и други планети .Мисля ,че и Плутон на Дсц ми помага усещам настоенията ,нагласата надругите хора ,обичам да наблюдавам хората ,нещо ,което и с луната в 11 дом сигурно има връзка .

От друга страна Луна във водолей в 11 дом би трябвало да ме прави много общителна и контактна с много приятели и познати  ,но не е съвсем така - на моменти съм ,на моменти нямам нужда и не се чуствам комфортно ,всичко зависи от средата ,ако се отпусна,предполагам ,че това е под влиянието на Козирог ,където ми започва 11 дом.Много малко са хората ,които допускам до себе си  и се разкривам ,в същото време искам да общувам по-задълбочено с хората,но имам чуство ,че като цяло не ме разбират и усещат.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #323 -: Юли 07, 2009, 09:22:23 am »
Миа ,ти как я усещаш твоята Луна ? Какво ти е отношението към религията ,в смисъл религиозна или вярваща си ? Според мен под влияниетона Водолей би трябвало да си широко скроен човек ,но се затруднявам заради това ,че е в 9 дом и риби.

Приказлива и сладкодумна ли си ,оичаш ли да се шегуваш ?

*

Helo

« Отговор #324 -: Юли 07, 2009, 09:58:17 am »
Чета, че Марс в 1-ви дом много увеличавал волята. Ама аз като го имам не мисля, че ми увеличава волята. Познавам хора с много повече воля. Като е ретрограден това променя ли положението с волята?   8) А опозицията с Венераа дали намалява волята? Нали те взаимно си дърпали юздите? Или просто прави Марса по-спокоен?  ::)

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #325 -: Юли 07, 2009, 10:03:28 am »
Видя ли в единия материал от Гугъл за ретрогр.марс пишеше ,че може да поражда чувство на неувереност.

*

Helo

« Отговор #326 -: Юли 07, 2009, 06:48:50 pm »
Аз пак ще питам за опозицията Марс-Венера, но когато Венера е в Овен, а Марс във Везни. Венера е в 6-ти, а Марс в 12-ти дом.

Какво ще кажете за тази позиция. Тук Венера е в по-мъжки знак, а Марс е слаб - във Везни. Какво ще кажете за такъв човек?  ???  ::)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #327 -: Юли 07, 2009, 07:57:38 pm »
Миа ,ти как я усещаш твоята Луна ? Какво ти е отношението към религията ,в смисъл религиозна или вярваща си ? Според мен под влияниетона Водолей би трябвало да си широко скроен човек ,но се затруднявам заради това ,че е в 9 дом и риби.

Приказлива и сладкодумна ли си ,оичаш ли да се шегуваш ?

Като човек с Луна в Риби,мисля,че съм много чувствителна и трагедии от всякакъв род,дори,които нямат нищо общо с мен,ги изживявам много дълбоко.Никога не мога да бъда безучастна и да бъда просто наблюдател.При мен има силно развита емпатия и винаги усещам,когато човека срещу мен го мъчи нещо.Както пише в книгите,на моменти чак не мога да разгранича дали това са моите чувства или неговите.Трудно мога да бъда излъгана-улавям всичко. :)
Не мисля,че съм религиозна,нито вярваща.По-скоро вярвам в доброто.Аз съм такъв човек,че за да повярвам на нещо,трябва да го видя или чуя.Дори и тогава не съм много убедена дали ще се получи-като нищо бих си помислила,че ми се е превидяло. :)
За определени неща-като поведение на другите,начин на мислене,действия и други подобни бих казала,че съм широко скроена,но ако се касае лично за мен-съм консервативна.
Да,много приказлива,и много се шегувам.Сигурно съм и сладкодумна,защото доста често ставам център на внимание,а и съм желана компания. ;) :)

*

Helo

« Отговор #328 -: Юли 08, 2009, 03:01:11 pm »
Някой от по-опитните ще ми каже ли нещо за позицията Слънце в куинкункс с Луната. Чета, че тези хора много искали да помагат на другите, та чак се заемали с техните проблеми, когато трябва да се заемат със своите и може понякога да им тежи.

Освен това приписвали на партьора си качества,които той/тя реално няма и затова често оставалиразочаровани.

Най-характерното е,че помагат на другите, доре когато това ги натоварва прекалено.

Вие какво ще кажете?

Аз имам тази позиция, но определено не се натоварвам толкова, колкото се твърди. Ама животът ме е научил да съм по-егоистична. Пък може да е и от другите планети, не знам.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #329 -: Юли 09, 2009, 08:48:34 am »
Къде се изгубихте всички ?  ;)

За определени неща-като поведение на другите,начин на мислене,действия и други подобни бих казала,че съм широко скроена,но ако се касае лично за мен-съм консервативна.

И аз съм така,може да е от Сатурн ,който прави секстил със Слънцата ни   :-\  Аз и в облеклото съм леко консервативна ,но най-вече в любовта и семейните отношения съм старомодна.

*

malina

« Отговор #330 -: Юли 10, 2009, 03:12:26 pm »
Някой от по-опитните ще ми каже ли нещо за позицията Слънце в куинкункс с Луната. Чета, че тези хора много искали да помагат на другите, та чак се заемали с техните проблеми, когато трябва да се заемат със своите и може понякога да им тежи.

Не съм опитна, но да се изкажа понеже го имам този аспект. Чак много да искам да помагам да другите -не! Но потърси ли някой помощ от мен, независимо дали ми е близък или случаен човек, ще направя и невъзможното за да му помогна., дори  ако това ще ми навреди по някакъв начин. И да, в такава кризистна ситуация моите проблеми остават на заден план.

*

Helo

« Отговор #331 -: Юли 11, 2009, 01:41:41 pm »
Нали когато Меркурий е в квадрат в MC и в същото време Уран е в тригон с MC, на човек му е трудно да си избере професия и дълго време се лута, преди да реши какво точно иска, може и да си сменя често професията?

*

Helo

« Отговор #332 -: Юли 11, 2009, 04:00:46 pm »
Някой от вас има ли квадратура Марс-Нептун или познава ли такъв човек? Иска ми се да разбера какви точно изкривени фантазии имат такива хора.  ???

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #333 -: Юли 11, 2009, 05:10:38 pm »
Аз имам,но опозиция..Близък има квадратура.
Че са изкривени,са,ама гледаме да си ги изправяме.. ;DИ от голямо значение е в кой дом са ти и съответно,кой управляват..
Има поне 2 теми,посветени на негативни аспекти м/у двете планети..Скоро ги четох..

*

Asol

• 4140
« Отговор #334 -: Юли 11, 2009, 05:41:23 pm »
 :o Скарлет е писала в астропортрета на Бойко Борисов, че Марс квадрат Нептун е творчески аспект. 

*

missKapriz

« Отговор #335 -: Юли 11, 2009, 07:03:42 pm »
Цитат
Някой от вас има ли квадратура Марс-Нептун или познава ли такъв човек? Иска ми се да разбера какви точно изкривени фантазии имат такива хора. 
Сина ми го има този аспект-изкривени незнам,но нереални бих казала.

*

Helo

« Отговор #336 -: Юли 11, 2009, 08:05:57 pm »
Цитат
Някой от вас има ли квадратура Марс-Нептун или познава ли такъв човек? Иска ми се да разбера какви точно изкривени фантазии имат такива хора.  
Сина ми го има този аспект-изкривени незнам,но нереални бих казала.

Четох и че дава проблеми в любовта. Енергията на двете планети била изкривена, затова хем фантазиите могат да се превърнат в мании и фикс-идеи, хем жизнеността на човека да варира - ту да е пълен с енергия, ту да е напълно безсилен и без желание да върши нищо.

Кажете какви са вашите лични наблюдения, понеже аз нямам такава квадратура, а искам да разбера как им влияе на хората.

*

Helo

« Отговор #337 -: Юли 11, 2009, 08:07:35 pm »
Аз имам,но опозиция..Близък има квадратура.
Че са изкривени,са,ама гледаме да си ги изправяме.. ;DИ от голямо значение е в кой дом са ти и съответно,кой управляват..
Има поне 2 теми,посветени на негативни аспекти м/у двете планети..Скоро ги четох..

И ...  ;D как по-точно са изкривени.  ::)  ??? Можеш ли да опишеш с пример?  ::)  :P

*

Nebesna

« Отговор #338 -: Юли 11, 2009, 08:19:30 pm »
Аз съдя по дъщеря си . В моменти, в които трябва да действа и да прояви инициатива, тя е такава блейка, че всеки може да я избута с лакти встрани...чак се дразня. А иначе Марс и е на трон в Овен.

*

Helo

« Отговор #339 -: Юли 11, 2009, 08:29:38 pm »
Аз съдя по дъщеря си . В моменти, в които трябва да действа и да прояви инициатива, тя е такава блейка, че всеки може да я избута с лакти встрани...чак се дразня. А иначе Марс и е на трон в Овен.

Е, това може да е от възрастта. Човек се променя с времето. Това изобщо не е доказателство за нищо. Те много хора като малки са били едни, а после съвсем други.