Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1168705 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:хорарен въпрос
« Отговор #3420 -: Май 31, 2010, 12:59:11 pm »
Романтика, ако ще да е космонавт, въпроса е дали е по 7 дом, но явно е.  ;D 

Извини моето любопитство, но как по-точно се очаква да помогне тя?   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #3421 -: Май 31, 2010, 01:00:39 pm »
Ами значи си е по седми дом. Нарекла си я с име, професията й е ирелевантна. Не, няма да ти помогне - заключенията са същите като за осми дом, управител Юпитер и Нептун, интерсептиран седми - възможностите й са ограничени.

Между другото, на Луната и предстоят хубави аспекти - първо тригон със Сатурн и после секстил с Юпитер, ако оттам изскочи заекът, ама знам ли?!
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3422 -: Май 31, 2010, 01:04:56 pm »
Напоследък само аспектите на Луната гледам, така, че Дияна може и да е права.
 Все пак има положителен момент по естеството на въпроса - Луната ще направи секстил с Юпитер, който управлява 7 дом /А./ и също така тригон със Сатурн, който може да се свърже с обучението ти и неговия диспозитор е Меркурий /ти/. Отделно Сатурн отговаря за 5 дом, той понякога също дава информация за събития от конкурсен характер, каквито са изпитите.  

*

Kaya

• 2893
« Отговор #3423 -: Май 31, 2010, 06:34:22 pm »
Напоследък само аспектите на Луната гледам,

за хорЪри и аз
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #3424 -: Май 31, 2010, 07:49:44 pm »
Напоследък само аспектите на Луната гледам,

за хорЪри и аз

Аз точно това направих вчера като писах по хорара на Дивна и имам угризения  :-[ Не знам защо игнорирах момента, че У1ви не прави необходимите аспекти. Просто заложих на Луната. Да видим  :unsure:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3425 -: Май 31, 2010, 08:09:49 pm »
На мен ми стана интересно, че и в картата на зададения въпрос и по твоята се явява тази опозиция на Луната с Венера. В нейния хорар между другото Венера управлява 3 дом, пътуванията.  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3426 -: Май 31, 2010, 08:15:55 pm »
Мнение от друг форум във връзка със сигнификаторите и тяхното определяне (от професионален астролог):

Цитат
Луната в хорарната карта е винаги сигнификатор на питащия. Нейните аспекти показват събитията свързани със въпроса - миналите аспекти показват какво вече се е случило, бъдещите какво предстои да стане. Така секстила се интерпретира като възможност и шансове за постигане на желаното, но питащия винаги трябва да направи някакви усилия, за да го получи - не му се поднася на тепсия; тригонът се интерпретира пак като възможност за реализиране на шансове и постигане на желаното, това е щастлив аспект и обещава помощ и успех без да е необходимо питащия да прави кой знае какви усилия.

Т.е. на въпроса - ако Луната в хорарната карта има добри бъдещи аспекти, това означава: възможности нещата да се развият в твоя полза, т.е. да нямаш проблеми или да ги създадеш ако искаш (Луната е сигнификатор на питащия). Обаче ако последната планета, с която Луната прави аспект е ретроградна, дори и да е тригон, очаквай някакво разочарование.

Но ако на Луната не предстоят повече аспекти, докато напусне знака, в който се намира, отговорът е категоричен "НЕ", т.е. какъвто и въпрос да задаваш отговорът е все не. В твоя случай - че няма да имаш проблеми.

Но в хорарната карта трябва да се погледнат и първичния сигнификатор на питащия, т.е. ти и сигнификатора на шефа ти. Аспектите на Луната са важни, но не са единствено определящи. Търси се връзка и между горепосочените сигнификатори.
Има правило: след като се определят сигнификаторите и домовете, засягащи зададения въпрос, всичко друго се оставя настрана. Каквито и драматични и блестящи са останалите аспекти, незасягащи домовете и сигнификаторите, тя нямат абсолютно никакво значение.
Всяка планета намираща се на асц е сигнификатор на питащия и играят роля при тълкуването. Но най-важен си остава управителя на асц.
Слънце на асц (или в 1-ви дом) означава, че зададеният въпрос е много важен за питащия. Луна означава за нерешителност от страна на питащия. И като общо значение мястото на луната показва какво точно вълнува питащия - защото той може да пита за едно, а всъщност да го вълнува нещо друго. По мястото на луната може да се направи извод какъв е подтика на човека да зададе въпроса си.

Това, че домификацията съвпада с наталната потвърждава, че въпросът е твърде важен за човека. Дори подобна ситуация понякога се използва, за да се определи часът на раждане на човека, когато е неизвестен.
А съвпад на планета или Асц с градуса на възлите не е особено благоприятно като положение - означава, че в случая става въпрос за "неведоми са пътищата господне", т.е. събитията, които ще се случат, не могат да бъдат предвидени. Дори ако става въпрос за планета, която няма нищо общо с основните сигнификатори, ако тя попада в градуса на възлите, задължително трябва да се изследва накъде води.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #3427 -: Май 31, 2010, 08:30:23 pm »
Цитат
Но ако на Луната не предстоят повече аспекти, докато напусне знака, в който се намира, отговорът е категоричен "НЕ", т.е. какъвто и въпрос да задаваш отговорът е все не. В твоя случай - че няма да имаш проблеми.

Това не се ли тълкува като Луна без курс.

Цитат
Това, че домификацията съвпада с наталната потвърждава, че въпросът е твърде важен за човека. Дори подобна ситуация понякога се използва, за да се определи часът на раждане на човека, когато е неизвестен.

Това е изключително интересно. При мен така се получи при избора на елективната карта на фондацията, още преди да си узная асцендента. А иначе хорарни въпроси задавам в различни настроения. И всичките са ми важни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3428 -: Май 31, 2010, 08:34:55 pm »
Да, като Луна на празен ход /без курс/ се тълкува горното.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3429 -: Май 31, 2010, 08:37:37 pm »
Просто са използвани други думи да се опише Луна без курс. Харесва ми, щото мразим клишета и стандарти... ;D

А за съвпада с натални асц и други планети наистина се получава много забавно понякога. Според мен винаги, когато се пита сериозно и е вложена енергия в съответната насока, макар съвсем неволно да се случва, е важен хорара и лесно се тълкува. 

*

Diyana

• 2705
« Отговор #3430 -: Май 31, 2010, 08:39:45 pm »
Смятам, че отговорът се дава от основните сигнификатори на кверента и въпроса. Аспектите на Луната описват как ще се развие ситуацията, откъде идва подкрепата или проблема, но Луната се използва първо за оценка на радикалността на картата, и накрая - като потвърждение на отговора, който обаче е даден от основните сигнификатори.

В примера на Лили - на Луната не се разчита да каже да или не \освен ако не е без курс или не е сигнификатор на въпроса и кверента\, основните сигнификатори отговарят на въпроса. Аспектите на Луната ни показват, че дори отговорът да е ДА и да се изпълни желанието му, кверентът може да бъде разочарован и недоволен.

Разбира се, Луната понякога се превръща в основен сигнификатор когато не могат да се използват основните.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3431 -: Май 31, 2010, 09:22:44 pm »

Цитат
А съвпад на планета или Асц с градуса на възлите не е особено благоприятно като положение - означава, че в случая става въпрос за "неведоми са пътищата господне", т.е. събитията, които ще се случат, не могат да бъдат предвидени. Дори ако става въпрос за планета, която няма нищо общо с основните сигнификатори, ако тя попада в градуса на възлите, задължително трябва да се изследва накъде води.

Знаете, че не съм специалист по хорари, особено за изгубени вещи, но пък хорарът на Мария за златото наистина изглежда интересен.
В нейния хорар АС съвпада със СЛВ и респ. ДС съвпада с ЮЛВ.
Естествен сигнификатор на златото е Слънцето и позицията му в 5 дом в хорара наистина сочи, че става въпрос за скъп, луксозен предмет.
Определям Венера като втори сигнификатор на изчезналата вещ, тъй като в случая не става въпрос за необработено злато или кюлчета/плочки злато, а за бижута, накити, а те са по Венера.
Венера е в съвпад с Кету на ДС, което загатва, че предметът просто е изчезнал, стои невидим, скрит, а за това, че се намира на скрито място загатва и позицията на Луната в 12 дом.

Ако приемем, че по 7 дом са крадците, Луната няма разходящи аспекти зад гърба си с изключение на квадрата с Уран /ако гледаме и транссатурновите/, но за него не съм сигурна доколко има връзка с естеството на въпроса. Ако гледаме втори дом за вещта, тук се намират Нептун, Юпитер и Уран. Сигнификаторът на питащата е Сатурн - ретрограден и се намира в 8 дом, в опозиция с Юпитер. Възможно е тя самата да се е опитала да скрие някъде златото, уж на по-сигурно място, но така го е скрила, че сега не е в състояние да го намери. Само предполагам.
Последният сходящ аспект на Луната ще е секстил с Юпитер, а Юпитер управлява 12ти дом и интерсептирания във 2ри дом знак Риби, непосредствено преди него Луната ще направи тригон със Сатурн, който е сигнификатор на питащата. Възможно е в крайна сметка, ако все пак намери златото, да го открие по съседство с други предмети и на място, където трудно се вижда.
Съвпадът на Луната с ретрограден Плутон в 12 дом, т.е. първият й сходящ аспект загатва за това, че златото може да стои още дълго и да остава "невидимо" за очите на питащата.
Не съм сигурна обаче, че златото е било откраднато. Сходящата опозиция на Луната с Венера, сигнификатора на вещта, също би трябвало да даде отрицателен отговор, не мислите ли? все пак въпросът е дали е откраднато, а не дали ще бъде намерено, така е зададен от питащата.
Но според мен със сигурност е забутано някъде и стои на много скришно място, някъде надълбоко, долу, затова намирането му може да отнеме време.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

хорарен въпрос
« Отговор #3432 -: Май 31, 2010, 09:26:28 pm »
По-рано днес в  Астрология, Мистика, Съновник, Здраве / Астрология  / Re:Говорилня 2 писах
но не съм улучила стаята мисля , т.е. темата , затова копирам вече тук

Здравейте :) Много се радвам че намерих сайт :)
Казвам се Биляна Петрова. Родена съм на 13 юли 1982 в гр. Плевен около 14:10ч.
От известно време насам доста обърках живота си
и много ще се радвам ако някой има желание да отговори на някои мои въпроси
- смятам, че това ще ми е от полза ...
Ще си намеря ли перспективна и доходна работа в скоро време?
Часът е 19:36 и съм в гр.София
Благодаря !

*

Nebesna

« Отговор #3433 -: Май 31, 2010, 10:36:28 pm »

Не съм сигурна обаче, че златото е било откраднато. Сходящата опозиция на Луната с Венера, сигнификатора на вещта, също би трябвало да даде отрицателен отговор, не мислите ли? все пак въпросът е дали е откраднато, а не дали ще бъде намерено, така е зададен от питащата.

Сходящите опозиции говорят за предстоящи събития, а тук се пита за минало действие - дали е било откраднато. Ако приемем Венера за сигнификатор на изгубената вещ, то тя вече се намира в 7-ми дом, т.е. в ръцете на крадците.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3434 -: Май 31, 2010, 10:45:45 pm »
А, верно!
Ако Луната е сигнификатор на питащата, а Венера е сигнификатор на златните накити, сходящата опозиция помежду им може ли да сочи, че няма да намери златото?
Венера е в съвпад с Кету - златото просто е потънало в канала, както се казва. Изчезнало е, не се вижда.
Ако търсим крадците по 7 дом, Луната ли ги управлява, нали Рак е на ДС? Интересно, но Луната е съвсем в началото на знака и няма разходящи аспекти освен квадрата с Уран, който тъкмо е преминал в Овен...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #3435 -: Май 31, 2010, 10:50:22 pm »
Значи може да се даде отговор и на 5 въпроса, Дивна, ама е трябвало да го зададеш тогава.Сега ще правиш нова карта.Та,така, къде видяхте осуетяване? Има една опозиция и един куинкокс. Последните аспекти са тригон към сатурн и секстил със Юпитер?!

ОК! Съставих нова карта за пътуването. Въпросът ми е: Ще отида ли на 3 юни 2010 в Отава? И ще успея ли да свърша работата за която отивам в посолството?

Някой има ли идея по моя въпрос?

Аз не се включих в тълкуването на предходно формулирания въпрос, защото много ме затрунава опозицията на Луната с Венера.
То сега не е много по-различно, но да видим дали мога да направя накакво сполучливо тълкуване.
Задала съм въпроса към 19,20 ч СФ - момента в който видях новоформулирания въпрос.

Ти -МАрс/Плутон. Марс в Лъв, 9ти.  Аспектиран само от Нептун, но той не е сигнификатор.
Пътуването - Сатурн.

На луната й предстои тригон към САтурн и е подминала съвпада с Плутон - тебе. Смятам, че ще пътуваш.

Оттносно работатат в посолството.

Луната прави опозиция на Венера У6ти, но там е Меркурий, с който на ЛУната й предстои тригон. ДА , ще свършиш работата, за която ще отидеш.

Последния аспект на Луната е с Юпитер - У4ти  т.е. всичко ще приключи благоприятно.

Луната е във втори, Мерка в 6ти управлява 8ми, ЛФ е в  8ми. Това пътуване ще е ди донесе финасова изгода.

Предполагам, че по последния момент /Луна опозиция на Венера/ ще се чудиш дали ще пътуваш.

Да видим дали със сменените координати ще се получи! ;) Желая ти успех!  :wub:

Тая опозиция Луна/Венера наистина ми играе лоша шега. Утре следобед трябва да тръгвам за Отава, а все още не мога да се свържа с посланичката. Вдига ми някакъв нейн представител, който обаче не може да ми даде нужната информация. Днес съм звъняла цял ден и накрая нищо. Ако до утре до обяд не мога да говоря с нея ще трябва да отложа пътуването си. В работата  вече са ми намерили заместник за сряда и ще е много неприятно ако не мога да си свърша работата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3436 -: Май 31, 2010, 10:53:55 pm »
Интересно обаче, ако са били крадци, как са влезли в къщата и как са разбрали къде е златото?
Ако е имало влизане с взлом, питащата би трябвало да го е забелязала.
А в случая като че ли златото е изчезнало при странни обстоятелства, сякаш някой вътрешен човек го е отнесъл, ако наистина приемем, че е откраднато.

Навремето така изчезнаха два чифта обеци на майка ми, добре че не бяха от благороден метал... Кани "приятелка" на гости, онази влиза в спалнята пред тоалетката да се погледне в огледалото уж и си харесва обичките. Установихме липсата им впоследствие и майка ми все се чудеше как може да поканиш гости в къщата си и да ти задигнат нещо.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3437 -: Май 31, 2010, 10:59:10 pm »
Тая опозиция Луна/Венера наистина ми играе лоша шега. Утре следобед трябва да тръгвам за Отава, а все още не мога да се свържа с посланичката.

В работата  вече са ми намерили заместник за сряда и ще е много неприятно ако не мога да си свърша работата.

Четох за едно старо правило, че предхождащите негативни аспекти на Луната отменят следващите позитивни аспекти  :unsure:. Това е много странно за мен, защото инстинктивно съм приемала точно обратното - че въпреки пречките нещата могата да се наредят.  :rolleyes:

« Отговор #3438 -: Май 31, 2010, 11:00:20 pm »
Интересно обаче, ако са били крадци, как са влезли в къщата и как са разбрали къде е златото?

Направили са хорар.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3439 -: Май 31, 2010, 11:03:05 pm »
Или са влезли с металотърсач.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.