А съвпад на планета или Асц с градуса на възлите не е особено благоприятно като положение - означава, че в случая става въпрос за "неведоми са пътищата господне", т.е. събитията, които ще се случат, не могат да бъдат предвидени. Дори ако става въпрос за планета, която няма нищо общо с основните сигнификатори, ако тя попада в градуса на възлите, задължително трябва да се изследва накъде води.
Знаете, че не съм специалист по хорари, особено за изгубени вещи, но пък хорарът на Мария за златото наистина изглежда интересен.
В нейния хорар АС съвпада със СЛВ и респ. ДС съвпада с ЮЛВ.
Естествен сигнификатор на златото е Слънцето и позицията му в 5 дом в хорара наистина сочи, че става въпрос за скъп, луксозен предмет.
Определям Венера като втори сигнификатор на изчезналата вещ, тъй като в случая не става въпрос за необработено злато или кюлчета/плочки злато, а за бижута, накити, а те са по Венера.
Венера е в съвпад с Кету на ДС, което загатва, че предметът просто е изчезнал, стои невидим, скрит, а за това, че се намира на скрито място загатва и позицията на Луната в 12 дом.
Ако приемем, че по 7 дом са крадците, Луната няма разходящи аспекти зад гърба си с изключение на квадрата с Уран /ако гледаме и транссатурновите/, но за него не съм сигурна доколко има връзка с естеството на въпроса. Ако гледаме втори дом за вещта, тук се намират Нептун, Юпитер и Уран. Сигнификаторът на питащата е Сатурн - ретрограден и се намира в 8 дом, в опозиция с Юпитер. Възможно е тя самата да се е опитала да скрие някъде златото, уж на по-сигурно място, но така го е скрила, че сега не е в състояние да го намери. Само предполагам.
Последният сходящ аспект на Луната ще е секстил с Юпитер, а Юпитер управлява 12ти дом и интерсептирания във 2ри дом знак Риби, непосредствено преди него Луната ще направи тригон със Сатурн, който е сигнификатор на питащата. Възможно е в крайна сметка, ако все пак намери златото, да го открие по съседство с други предмети и на място, където трудно се вижда.
Съвпадът на Луната с ретрограден Плутон в 12 дом, т.е. първият й сходящ аспект загатва за това, че златото може да стои още дълго и да остава "невидимо" за очите на питащата.
Не съм сигурна обаче, че златото е било откраднато. Сходящата опозиция на Луната с Венера, сигнификатора на вещта, също би трябвало да даде отрицателен отговор, не мислите ли? все пак въпросът е дали е откраднато, а не дали ще бъде намерено, така е зададен от питащата.
Но според мен със сигурност е забутано някъде и стои на много скришно място, някъде надълбоко, долу, затова намирането му може да отнеме време.