Здравей Гост

Да поговорим за Венера

• 323 Отговора
  • 60628 Прегледи
*

Moonlady

• **
  • 1112
Re:Да поговорим за Венера
« Отговор #180 -: Юли 18, 2009, 08:54:00 am »
" Козирожката Венера е изключително благонадеждна и моногамна"
----------------------------------------------------------

И аз не съм привърженик на генералните обобщения
на база лични преживявания, защото и тази Венера
може да бъде мноооого " подла твар"  ;D

( в картата на Разпутин намираме също Козирожка Венера )  ;)

http://www.astrotheme.com/portraits/6tC5hKe3tjEA.htm
Естествени минерали и амулети

*

Mia21

• 2502
« Отговор #181 -: Юли 18, 2009, 09:27:42 am »
Бившият ми съпруг е с Венера в Козирог и Марс в Лъв.
Козирожката Венера е изключително благонадеждна и моногамна, а това ми дава сигурност.
Абе, Марс в Лъв е горд любовник, винаги готов за подвизи, няма по-велик от него. ;D ;D ;D Пиша му шестица. Имаше други причини за развода ни, но сексът не е сред тях.

Моят бивш приятел,за когото по-горе писах,че много се обичахме,беше с Венера в Телец и Марс в Лъв.Много точно си го описала.Хем е моногамен,хем е "горд любовник".Освен това имаше и Плутон на AC-та. ;)Ама не беше космат. ;D Да взема да покажа синастрията ни в другата тема ли?!За да видя какво толкова ме е привличало в него.
В последно време,защо все с Венери в Дева ми се въртят не знам.И на всичкото отгоре с Марс в Близнаци или Марс във Водолей. :D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #182 -: Юли 18, 2009, 10:38:18 am »
"Тате,тате,защо това,ама къде,ама как?"  :P

Скарлет, това е клипчето, което имах предвид.  ;D
http://www.vbox7.com/play:41cf139a

Дано не ме цензурира админа...  :-[
Ще постои малко и после мога да го затрия, ако смущава някого.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #183 -: Юли 18, 2009, 10:56:03 am »
Забавно клипче,лапетата в днешно време са по-"просветени"   :-[ ;D

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #184 -: Юли 18, 2009, 03:02:53 pm »
Asla ,благодарско за темата!Брее няколко дена не влизам и все интересни неща! За Венера не мога да съм безпристрастна нали ми е управителка на асцендента , а и на слънчевия знак.Това, което намирам за странно, е че Венерата ми в Близнаци тотално разводнява представата ми за Телец, а и този Меркурий в Овен .... :-X
Много противоречиви неща четох за Венера в Близнаци, но в действителност не мисля,че много ми пасват.Да, обичам да приказвам, но повече с близки хора, въпреки, че доста лесно установявам контакти с чужди хора.Обичам философстването и обичам да научавам нови неща.Аа и обожавам да танцувам. :-[Вярна съм във връзките си, като съм с един човек, съм само с него, но признавам,че обичам да се майтапя.Обичам да се бъзикам, и много хора казват ,че не могат да ми се сърдят/може би защото съм маймуна според китайския хороскоп :P/.Кофти ,е че май повече приказвам , а не действам.За съжаление само един смотан Уран в кардинален дом имам, като цяло доста  инертна работа.... :(
Как ми се иска да съм по-напориста и амбициозна, .Може би добре щеше да е да имам Овенска Луница поне!
Абе направо заменям наталната си карта с друга по-напориста! ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #185 -: Юли 18, 2009, 03:36:30 pm »
Една от най-спокойните ми връзки беше с Венера Телец и Марс Рак, малко дори ми доскуча от спокйствие по някое време, което сега отчитам за грешка, а друга връзка - една от най-значимите за мен, беше с Венера и Марс в Лъв. А днес като си помисля, всъщност, какво ме е привличало в тези хора, се оказва, че е излъчването им. То аз по принцип не приемам хората като визия а като излъчване.
Съпругът ми е с Венера Рак - ужасно докачлив и Марс в Водолей - винаги прави няколко неща наведнъж.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Skarlet

« Отговор #186 -: Юли 18, 2009, 04:52:06 pm »
"Тате,тате,защо това,ама къде,ама как?"  :P

Скарлет, това е клипчето, което имах предвид.  ;D
http://www.vbox7.com/play:41cf139a

Дано не ме цензурира админа...  :-[
Ще постои малко и после мога да го затрия, ако смущава някого.

Хахахаха,супер е.  ;D Мерси,Лили! Много е яко. Аз пък се изпекох днес като шаран на скара.В тази жега отидохме на хлад край рекичка и попекох,че съм кат сиренце бяла. Друго си е край рекичка под дръвченце.  ;D

*

unicorn

« Отговор #187 -: Юли 19, 2009, 01:24:35 am »
Стана ми интересно и реших да се включа, нищо че не съм писала от доста време. За ранена венера във водолей,ранена от Плутон, търкулнала се в пети дом, каквато имам, не бих казала че е толкова неангажирана.Приятелите за мен са от жизнено значение, хора, на които може да се вярва, да се сподели с тях добро и не чак толкова добро, радост и болка, всичко. Не бих казала, че съм студена и дистанцирана.Странно нещо е водолейската венера, но все си мисля, че и не е толкова ексцентрична и твърде свободомислеща.

*

veshti4ka

« Отговор #188 -: Юли 19, 2009, 06:22:09 am »
и аз не мисля, че водолейската Венера е толкова мхмммм шантава колкото я описват... моята е ранена само от Уран /квадрат/, но пък Уран във везни в 8 дом и Венера във водолей в 12 дом са във взаимна рецепция и дори и не го приемам като квадрат сякаш... верно е че сме доста комуникативни, но лично за мен дори и да говоря с мъжа на приятелката си и да се хилим като идиоти никога, ама никога не съм го правила с цел флирт, а само ей така за разговор. имам много строга ценностна система /силно застъпено средновековие  ;D / и такива неща като флирт или изневери изобщо не са ми по вкуса и не мога да ги приема.. иначе свободомислието се заключва в това да хукнеш на концерт по никое време, или да си направиш женска вечер, или пък да хукнеш към гората баш когато у дома се разразява буря и все такива неща... но това е продиктувано от факта, че независимостта на водолея е прекалено силна, а не че водолейската Венера иска да си помърсува на спокойствие  ;D ;D ;D

а по въпроса на Хело, че не искала деца само ще напомня мотото на "Женени с деца" - "НЕ ИСКАХ ДА СЕ ЖЕНЯ - ОЖЕНИХ СЕ! НЕ ИСКАХ ДЕЦА - ИМАМ ДВЕ..."  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #189 -: Юли 19, 2009, 08:42:47 am »
Ами ако не е ранена?

Ако не е ранена не е толкова ексцентрична и натрапчива. Много е лека за комуникация, не е натоварваща, но не я занимавайте с блудкави истории. Ранената Венера във Водолей е непридвидима в компания и може да изпорти всички планове на групата, щото нещо и е скимнало в последния момент.
Венерата въвъ водолей, дори и ранена си е приятелски настроена. Компания, няма да изпорти, по- скоро партньорът им може Да го отнесе.
Живея с такава Венера и преди това пак съм имала опит с такава.
Давам реален примир: Венерата във водолей изпушва няколко чужди цигари в компания и за да не я помислят за муфтаджия, купува на другия ден най-луксозните цигари на дамата, която го е почерпила.
От този факт, дамата си прави изключително погрешното заключение, че е обект на интерес на водолейската Венера. ;D ;)

« Отговор #190 -: Юли 19, 2009, 08:51:18 am »

а по въпроса на Хело, че не искала деца само ще напомня мотото на "Женени с деца" - "НЕ ИСКАХ ДА СЕ ЖЕНЯ - ОЖЕНИХ СЕ! НЕ ИСКАХ ДЕЦА - ИМАМ ДВЕ..."  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

като един виц :" Гаджето ме напусна.....останах сам ..... с жена и две деца."...... :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Helo

« Отговор #191 -: Юли 19, 2009, 09:52:30 am »
Нали символът на Венера е звезда с 6 лъча - хексаграма?

Това е и символът на Шакти - олицетворението на женската енергия.

*

veshti4ka

« Отговор #192 -: Юли 19, 2009, 09:56:56 am »
Давам реален примир: Венерата във водолей изпушва няколко чужди цигари в компания и за да не я помислят за муфтаджия, купува на другия ден най-луксозните цигари на дамата, която го е почерпила.
От този факт, дамата си прави изключително погрешното заключение, че е обект на интерес на водолейската Венера. ;D ;)

много си права  ;)  това си е нормално и за мен. просто нямаме навик да се чувстваме длъжници. имало е случаи да давам последните си пет лева на просяк при факта, че не си оставям пари дори и за кафе - просто всемирната любов е по-силна от разума ни  ;D  а не че просякът ми е бил симпатичен  :)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #193 -: Юли 19, 2009, 10:00:52 am »
много си права  ;)  това си е нормално и за мен. просто нямаме навик да се чувстваме длъжници. имало е случаи да давам последните си пет лева на просяк при факта, че не си оставям пари дори и за кафе - просто всемирната любов е по-силна от разума ни  ;D

Има хора покрай всемирната любов доста други работи правят.Пусто непознато,пусто приятелство,чак до секс се стига... ;D

*

veshti4ka

« Отговор #194 -: Юли 19, 2009, 10:02:19 am »
много си права  ;)  това си е нормално и за мен. просто нямаме навик да се чувстваме длъжници. имало е случаи да давам последните си пет лева на просяк при факта, че не си оставям пари дори и за кафе - просто всемирната любов е по-силна от разума ни  ;D

Има хора покрай всемирната любов доста други работи правят.Пусто непознато... ;D

шшшшшшшшт... не издавай бре  :P  това става само и единствено при силна провокация с негативни оттенъци  ;D   

*

Mia21

• 2502
« Отговор #195 -: Юли 19, 2009, 10:04:32 am »
Да ви имам приятелството,да ви имам... ;D Ами така е,приятел в нужда се познава! ;D

*

123

« Отговор #196 -: Юли 19, 2009, 10:14:34 am »
Да ви имам приятелството,да ви имам... ;D Ами така е,приятел в нужда се познава! ;D

кой ти е виновен, че бъркаш приятелството с любовта ;D ;D ;D
а и много ми допада едно от определенията за Венера в Телец - такава венера просто обича да обича ;)

*

Helo

« Отговор #197 -: Юли 19, 2009, 10:18:12 am »
Никой не ми обърна внимание на въпроса за хексаграмата и дали звездата с 6 лъча е символ на Венера.  ;)

Пък, ако бяхте отговорили, после щях да попитам, защо звездата с 6 лъча е символ на Венера, а в миналото символ на богинята Инана, Майката-Земя е звезда с 8 лъча - символ на Венера.

А и звездата на Витлеем и тя е била с 8 лъча.

Последно - Венера с 8 или с 6 лъча е?

*

Mia21

• 2502
« Отговор #198 -: Юли 19, 2009, 10:24:09 am »

кой ти е виновен, че бъркаш приятелството с любовта ;D ;D ;D
а и много ми допада едно от определенията за Венера в Телец - такава венера просто обича да обича ;)

Напротив,аз не го бъркам.Те от време-на време го бъркат. ;) ;D

*

malina

« Отговор #199 -: Юли 19, 2009, 10:25:38 am »
.. хексаграма?

Това е и символът на Шакти - олицетворението на женската енергия.

В хексаграма триъгълника, който сочи надолу олицетворява женската сексуалност, а триъгълникът сочещ нагоре - мъжката. Комбинацията от двата тръгълника символизира обединение и хармония. В алхимията, двата триъгълника представляват помиряването на противополжните "огън" и "вода".

http://www.symbols.com/encyclopedia/27/2722.html

Нали символът на Венера е звезда с 6 лъча - хексаграма?

Символът на Венера е осемлъчна или петлъчна звезда.

http://www.symbols.com/encyclopedia/25/2520.html
http://www.symbols.com/encyclopedia/28/2824.html
http://www.symbols.com/encyclopedia/25/2521.html
http://www.symbols.com/encyclopedia/30/3058.html
« Последна редакция: Юли 19, 2009, 10:35:32 am от ga3l »