Здравей Гост

Да поговорим за Венера

• 323 Отговора
  • 60684 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:Да поговорим за Венера
« Отговор #200 -: Юли 19, 2009, 10:35:30 am »
На мен пък ми се иска повече да разбера за Венера в Дева,в 8-ми,съвпад с Меркурий,квадрат с Марс/Близнаци,5-ти/ и Нептун/Стрелец,11-ти/.Някой може ли да каже нещо по подробно?

На мен пък на този въпрос никой не ми отговори...

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #201 -: Юли 19, 2009, 10:36:07 am »
Хексаграмата не е символ на Венера(нито на която и да е планета).Символ е на баланса между земният и небесният свят,мъжкото и женското и т.н.Единствената аналогия е с качествата на Венера-баланс и хармония,но не е неин символ.

В Таро 17 Аркан Звездата е с 8 лъча също:

Според някои окултни тълкуватели това е Венера.
Според други това е звездата Сириус,с богинята Сатис за древните египтяни почитана като дарителка на водата.
Също това е Звездата на Изида-Сотхис.
В Кабала Пътят на Звездата свързва Йесод(Луна) с Нецах(Венера).
"Венера въздействаща чрез Водолей върху Луната".

*

Helo

« Отговор #202 -: Юли 19, 2009, 10:41:34 am »
В хексаграма триъгълника, който сочи надолу олицетворява женската сексуалност, а триъгълникът сочещ нагоре - мъжката. Комбинацията от двата тръгълника символизира обединение и хармония. В алхимията, двата триъгълника представляват помиряването на противополжните "огън" и "вода".

Благодаря ти Гал.

Интересно, че Инана съчетава и двата вида триъгълници. Този на корема и сочи надолу - репродуктивните женски органи. А на главата си тя носи островърха шапка с форма на триъгълник, сочещ нагоре - обикновено с рога, което е символ на сила. На някои изображения тя има стрели на гърба, подобно на други богини след нея - като Диана например. Отново символ на сила. Тя винаги е в компанията на един или два лъва, като понякога държи лъвовете с ръцете си - във всяка ръка по един лъв или просто е стъпила с крак върху лъв - отново символ на сила. Пределно ясно е, че това е една силна богиня. Но нали тя е и богиня на войната, както и останалите богини, които се появяват след нея, които са същите като нея - богини на плодородието, любовта и войната.

Този образ на Инана е върху древна ваза.

« Последна редакция: Юли 19, 2009, 10:56:55 am от Helo »

*

malina

« Отговор #203 -: Юли 19, 2009, 10:56:59 am »

Благодаря ти Гал.

Моля, но малко ми е странно че толкова задълбочено я проучваш тази богиня..  ???  Да не би да се опитва да се свързва с теб ?!  Питам понеже имам един приятел, който си общува с Кернунос ..  :P

*

Helo

« Отговор #204 -: Юли 19, 2009, 11:01:15 am »

Благодаря ти Гал.

Моля, но малко ми е странно че толкова задълбочено я проучваш тази богиня..  ???  Да не би да се опитва да се свързва с теб ?!  Питам понеже имам един приятел, който си общува с Кернунос ..  :P

Нееее...  ;D  ;D  ;D  Просто търся истината. А тя е много назад във вековете. С годините първоначалните образи са се променяли, а християнството съвсем е оплескало нещата. Затова търся най-първия образ, до който в днешно време може да се достигне.

Кернунос - Рогатият бог е същият като Инана. Той е придружител на Майката-Земя и е същият като нея - символ на плодородие. ;)

« Последна редакция: Юли 19, 2009, 11:25:45 am от Helo »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #205 -: Юли 19, 2009, 11:03:58 am »
Поздравчето е страхотно, Скарлет! Мерси! ;D ;D ;D

Жалко,че не съм по-млада.Щях да си родя още един сладкиш.  ;D

А мен защо бебетата изобщо не ме впечатляват? Даже като бях малка бебетата ми приличаха на изроди - с големи глави и малко тяло. Аз изобщо не искам да раждам и да отглеждам деца. Пък и това е отговорност почти за цял живот, а аз не желая да поемам такава отговорност.
Кое показва нежелание да имаш наследници?  :P

Смених си аватара,за да покажа на Helo едно "грозно"бебе... :P ;D

*

Helo

« Отговор #206 -: Юли 19, 2009, 11:08:13 am »

Благодаря ти Гал.

Моля, но малко ми е странно че толкова задълбочено я проучваш тази богиня..  ???  Да не би да се опитва да се свързва с теб ?!  Питам понеже имам един приятел, който си общува с Кернунос ..  :P

И би ли ми разказала повече за това?  ;D  ;D  ;D

Кернунос добър бог ли е за твоя приятел? И като се свързва с него, какво се случва после?  ::)

Па богинята на Земята си е неизменно свързана с мен, защото съм Телец и обичам Майката Природа;D  ;D  ;D

*

malina

« Отговор #207 -: Юли 19, 2009, 11:36:53 am »

Кернунос добър бог ли е за твоя приятел? И като се свързва с него, какво се случва после?  ::)

Хех., ами направо да ви запозная и да си търсите заедно първопричините ..   :P

« Отговор #208 -: Юли 19, 2009, 12:13:57 pm »
Какво й е на Венера във водолей? Тя е борец и иска да промени света към по-добро. Когато се прояви. Иска да живее в по-разумен свят. Иска един партньор завинаги. Чувствата й имат по-различна вибрация, но това важи за всяка венера. Просто трябва да си намери някой, с който да си вибрират в една честота.
Венера никога не е враждебна. Напротив, когато се прояви, в която и зодия да е, ме умилява.
А вече, че всеки си има трески и кривини от останалите разположения в хороскопа, това няма общо с венера.
Аз, тъй като съм воден знак, най-често попадам на мъже с венера я в рак, я в риби, я в скорпион. Моята венера е във водолей и въпреки, че емоциите на тези венери (водните) понякога ми идват в повече, ме трогват. Но пък прекалената им емоционалност понякога застрашава стабилността на връзката. Затова е добре нещата да се приземяват от време на време, въпреки че и на мен не ми е лесна тази задача, в предвид че съм воден знак.
По-скоро склонноста на жените към отдаване (независимо с каква венера), като че ли винаги дразни мъжете. И аз я имам с венера във водолей.

« Отговор #209 -: Юли 19, 2009, 12:59:15 pm »
Марс в овен би трябвало да сложи на място венерата във водолей  ;)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #210 -: Юли 19, 2009, 01:07:44 pm »
Марс в овен би трябвало да сложи на място венерата във водолей  ;)

Колкото аз с Марс в Лъв я сложих на място.Пълен провал. :-[
На всичкото отгоре имахме и съвпад на неговото Слънце с моята Луна...
« Последна редакция: Юли 19, 2009, 01:11:58 pm от Мia21 »

*

Helo

« Отговор #211 -: Юли 19, 2009, 01:12:32 pm »

Хех., ами направо да ви запозная и да си търсите заедно първопричините ..   :P

Значи и той се рови в древността и търси първите неща, така ли?  ::)  :P

Той на колко години е?  ;D  ;) И понеже темата е за Венера, може да вметнеш и в кой знак му е Венерата.  ;D  ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #212 -: Юли 19, 2009, 01:13:23 pm »

Хех., ами направо да ви запозная и да си търсите заедно първопричините ..   :P

Значи и той се рови в древността и търси първите неща, така ли?  ::)  :P

Той на колко години е?  ;D  ;)

Питай първо с каква Венера е? ;D

*

Helo

« Отговор #213 -: Юли 19, 2009, 01:37:46 pm »
Някои хора твърдят, че Телец се управлявал по-скоро от Земята, а не от Венера. Вие какво мислите за това?  ::)  ::)  ;D

*

malina

« Отговор #214 -: Юли 19, 2009, 02:04:26 pm »

Ами да, много се рови. Но и свише му се дава информация ..  :P

Цитат
Той на колко години е?  

По негови думи все още е хлапе..   ;D

Цитат
И понеже темата е за Венера, може да вметнеш и в кой знак му е Венерата.  ;D  ;D

Венерата му е в Лъв / 8 дом / ..  :) 

*

Helo

« Отговор #215 -: Юли 19, 2009, 02:06:24 pm »

Ами да, много се рови. Но и свише му се дава информация ..  :P

Цитат
Той на колко години е?  

По негови думи все още е хлапе..   ;D

Цитат
И понеже темата е за Венера, може да вметнеш и в кой знак му е Венерата.  ;D  ;D

Венерата му е в Лъв / 8 дом / ..  :) 

А той пише ли по форуми? Може да обменим ценна информация с него.  ;D  ::)  ;D  ::)  :P

*

Uran

• 6041
« Отговор #216 -: Юли 19, 2009, 02:10:54 pm »
Венерата във водолей, дава и много свобода на партньора и му има доверие. В секса може и да е по-фриволна. ;) ;D

*

malina

« Отговор #217 -: Юли 19, 2009, 02:24:10 pm »

А той пише ли по форуми? Може да обменим ценна информация с него.  ;D  ::)  ;D  ::)  :P

Доколкото го познавам мисля, че не се включва с мнения във форуми. В изключително редки случаи участва само в теми от рода на 'купува-продава' ..  :P   Но ще му предложа да се включи в темата ти за ябълките например ..  ::)

*

Helo

« Отговор #218 -: Юли 19, 2009, 02:29:25 pm »

Доколкото го познавам мисля, че не се включва с мнения във форуми. В изключително редки случаи участва само в теми от рода на 'купува-продава' ..  :P   Но ще му предложа да се включи в темата ти за ябълките например ..  ::)

Добре.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #219 -: Юли 19, 2009, 03:51:57 pm »
Хело и ти твърдиш ,че не си упорита   ::)  Търсиш си "своето" като типично Теле ,дълбаеш като Скорпион :)

Относно едни твои въпроси за Венерата на трон,на мен водолейската Луна,управлявана от Козирог в квадрат с Венера много ми бърка нещата ,разсейва ме и ме отнася на някъде,кара ме да се срамувам и ми пречи да покажа чара си в много ситуации ,но когато се чувства добре мога да бъда приятен събеседник и да очаровам хората без да го правя целенасочено .Като цяло обаче не се смятам за човек ,който лесно очарова хората и предизвиква внимание.Мен ме харесват ,когато ме опознаят.

Може би този квадрат с Водолейската луна ме прави не толкова материалистка ,даже напротив обичам да  давам ,но обичам и да получавам,много се радвам на подаръци ,особено ако са по моя вкус ,нали съм Теленце.Нямам проблем нито с даването ,нито с получаването.Като малка ми беше по-трудно с даването ,но с времето и съзнателна работа по този въпрос ,мисля ,че го отработих.Единствено разхищенията  не са ми по вкуса и ме дразни ,когато нещо се прахосва ей така, без смисъл / по моите си критерии ,защото за друг може да има смисъл /.