Здравей Гост

Сатурн

• 507 Отговора
  • 84613 Прегледи
*

Инти

• 2068
Re:Сатурн
« Отговор #440 -: Октомври 05, 2009, 09:13:00 am »
Нищо не само работи само по себе си. Всичко е едно цяло, отвътре навън и отвън навътре. Силните личности използват вътрешната сила и  баланс за да претворяват материята, тези личности едновременно работейки върху себе си, се усъвършенстват  и променят и света по този начин.

Транзитите не са само  справочник за справяне с проблемите, принципа на дадена планета си работи, не е нужно да сключва точен аспект за да отключи дадено събитие, защо да не бъдем ние КЛЮЧА като проводници на тази енергия, защо да не работим преди конкретния аспект, за да сме подготвени да приемем и разберем правилно енергията планетата, така че в последствие вече да видоизменяме и променяме курса на живота.

Активен и деен, не значи непременно творец.

Мия, препоръчвам ти да прочетеш книгата на Ошо за творчеството, за да разбереш какво всъщност е творческата личност.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #441 -: Октомври 05, 2009, 09:15:59 am »
Съжалявам,Инти,но такива"залъгалки"не чета.Правих го преди години и сега съм вече на друго ниво.Мен живота ме учи,не книгите. :-[

*

Инти

• 2068
« Отговор #442 -: Октомври 05, 2009, 09:21:13 am »
Ами хубаво тогава, чети си книгата на Живота, и чакай съдбовните събития да се изсипят като дар от небето  ;)

Сигурно, че имаме и други предишни животи, пак е залъгалка за теб ?

*

Uran

• 6041
« Отговор #443 -: Октомври 05, 2009, 09:55:39 am »
И двете -Мия и Инти сте прави.
Може проявлението на транзита да е именно това вътрешно неудовлетворение, щенията ти в емоционален, духовен, материален, във всякакъв план. Този вътрешен дисбаланс търси равновесието си. Процесът на това търсене, както и постигането му, по-късно може да даде събитие. Това събитие ще е инспирирано именно от това неудовлетворение и стремежът да бъде заситено по някакъв начин.
Емоционалната празнота примерно те кара да бъдеш търсеща, а щом си търсеща няма начин в някой момент да не попаднеш на това, което дириш.

*

missKapriz

« Отговор #444 -: Октомври 05, 2009, 09:58:45 am »
Цитат
Единственото нещо,което забелязах е,че лошите транзити винаги действат,а на мен много ми се иска,тук някой от съфорумците да се израдва,да се похвали с нещо,та да повярвам и на другите положения...
Да но трябва първо да се предскаже това хубавото и после да видим дали ще се случи.А аз точно в предсказаването взех да се съмнявам.И искренно се радвам на хора като Инти дето толкова философски приемат всичко и вярват -наистина това дава сила,но мойта вяра взе да изчезва като не е подхранвана с доказателства.То верно ,че да се съмнявам във всичко ми е заложено от планетките и без солидни доказателства ми е трудно.А,Бога ми искам да вярвам!!!хайде някой да ми препоръча добър астролог,да си платя за мерака,да ми отдели колкото там време е нужно,че да повярвам на 100 %.Щото как ли не си нагласях важните събития в живота,все са около точните аспекти,а и примерно при двете ми раждания са абсолютно различни.Да не говорим,че има наистина ключови събития дето хич и не им намирам транзитите,но да кажем,че тук аз съм виновна щото не знам много.

Цитат
Аз също не мога да повярвам в това,Инти-чудя се откъде тази увереност в нещо,което е недоказуемо.както религията е създадена да държи в подчинение народа,така и подобни твърдения ми се струват за облекчаване на страданието и за приемане на съдбата по-лесно.
« Последна редакция: Октомври 05, 2009, 10:02:46 am от missKapriz »

*

Asol

• 4140
« Отговор #445 -: Октомври 05, 2009, 11:48:38 am »
missKapriz , събитийността около по-важните събития, които спомена като раждане примерно, би трябвало да се показва от дирекции, прогресии - транзитите би трябвало да са доуточняващи. Ако искаш прати ми на лични данните си и датата на раждане на децата ти или датата на сключване на брак.  :)
« Последна редакция: Октомври 05, 2009, 11:52:48 am от Asol »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #446 -: Октомври 05, 2009, 01:46:44 pm »
да подложиш на съмнение предсказателната астрология  :o е равносилно на отричане от науката.
всички аспекти работят,всичко се двежи ,еволюира.в това число и човешката психика.
събития има по дирекций и прогресий ,транзита е " катализатора" на процеса т.е събитието.
прогресивната луна отключва или осветлява събитията.
при тежки планети или както аз обичам да ги наричам ТЕЖКАРИТЕ , а именно уран ,плутон ,нептун събитията могат да дойдат и по-късно при последните два.
неудоволствието и липсата на възможности за реализация дори на събитията ,също може да бъде част от даден транзит.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #447 -: Октомври 05, 2009, 02:03:31 pm »

неудоволствието и липсата на възможности за реализация дори на събитията ,също може да бъде част от даден транзит.

Определено.Както и успеха или провала от една ситуация по време на тригон или съвпад,не зависи толкова от аспекта,колкото от това кой как го изразява.Има и друго-не всички транзити и т.н. са съдба,а просто възможности и ситуации,така че някои много бързо отпадат ако не са в плана на съдбата.

се откъде тази увереност в нещо,което е недоказуемо

МисКаприз има доказателства и то от различен вид и източник,но факта че не си попаднала на тях говори за следното-не искаш да го видиш или просто си се оставила на инерционно отношение към темата-просто каквото мислиш,вместо да задълбаеш първо със сериозно изследване по нея.

*

Марая

• 28287
« Отговор #448 -: Октомври 05, 2009, 02:17:55 pm »
съвършенно прав ,както винаги си нухе! :-*
а и ако имаше кой да се вслушва в съветите ти.........,нямаше да има грешка!
при теб обаче от вчера си мисля , че в такъв комфорт и хармония да се сработят и сатурн и уран си е била яка работа в предишни инкарнаций... :) ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
« Отговор #449 -: Октомври 05, 2009, 02:39:06 pm »
Е,Марая стига вече,че отстрани звучи като ласкаене,дори и да си права !  :-[ ;)

Който може вижда и който може-разбира!  8) Думите са излишни.

*

Марая

• 28287
« Отговор #450 -: Октомври 05, 2009, 02:41:20 pm »
Е,Марая стига вече,че отстрани звучи като ласкаене,дори и да си права !  :-[ ;)

Който може вижда и който може-разбира!  8)

ама въобще не ме брига ,как звучи и изглежда отстрани!
мъдроста е по сатурн!нали така? урана изобщо няма да го коментирам! :P
от какво те е срам?
аз и ласкаене ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #451 -: Октомври 05, 2009, 02:42:42 pm »
Е,Марая стига вече,че отстрани звучи като ласкаене,дори и да си права !  :-[ ;)

Който може вижда и който може-разбира!  8)

ама въобще не ме брига ,как звучи и изглежда отстрани!
мъдроста е по сатурн!нали така? урана изобщо няма да го коментирам! :P
от какво те е срам?
аз и ласкаене ;D ;D ;D
това е мойто мнение! >:(

*

Синухе

• 4978
« Отговор #452 -: Октомври 05, 2009, 02:50:58 pm »

от какво те е срам?

Оперирах се отдавна от това чувство,тъй като не се връзва с божествената ни същност  ;D

Абе няма сега да навлизам ,нямам намерение да ти правя цензура или да ти казвам какво да мислиш,изразих се вече ,че става въпрос само за звучене,което може и да има странични ефекти и дефекти   ::)

Стрелеца има само един главен урок и той е в мярката  :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #453 -: Октомври 05, 2009, 02:53:32 pm »
 ;D ;D ;D , юпитер и мярка ::) :o :o :o
това да не ти е сатурн- счетоводителя? ;D

*

aldonea

• *
  • 116
  • Любов, нежност,хармония
« Отговор #454 -: Октомври 06, 2009, 10:22:05 am »
:)  Какво да очаквам когато транзитни: САТУРН, ВЕНЕРА И МЕРК. са ми в 4-ти дом? А на близко до сърцето ми същество неговите транзитни САТУРН,ВЕНЕРА и МЕРК са в неговият 8-ми дом?

стабилитет , сериозни и хармонични отношения в четвърти. :)ще преодолееш студенината и ограниченията с топли и дипломатични думи....
при него-пари , наследства ,проблеми с баба...
  :)Така разчетох и аз позициите на трите планети, но винаги е добре да има и странично мнение.
Благодаря ти.  :)

Даже когато много боли, продължавай да вярваш, че има някой който те ОБИЧА!

« Отговор #455 -: Октомври 06, 2009, 09:25:23 pm »
Днес една моя колежка, която вгорчава живота на много хора, ми каза, че майка й си е счупила ръката. Ама така, че не може да бъде оперирана. Ще остане неподвижна. Тя дойде тук, за да гледа осиновеното й преди 3-4 години дете. Не, че не може да си подсигури гледачка за детето. Жената паднала по стълбите пред блока.
Мислех си, дали това щеше да се случи, ако не й се беше наложило да дойде тук, заради детето.  :-\
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #456 -: Октомври 07, 2009, 09:57:52 am »
  Исках да кажа, че Венера в Скорпион - особено ако е лошо аспектирана, рано или късно в живота на този /наблюденията ми са по принцип само за жени с такава Венера/ се случват любовни драми...Разочарования, смяна на партньори...Просто чрез многото любовни преживявания, трябва да се издигне, да осъзнае ролята на любовта...
Според мен не се случват, ами си ги случва самата тя - Венера  в Скорпион, тя си е и драматургът, и режисьорът и най-вече главното действащо лице. Според мен не се е родил мъж, от който Венера в Скорпион да не успее да извлече най-лошото, но което е способен, че и отгоре. Ако такава е ролята, която скорпи-венерата му е отредила в собствената си постановка и то само за да се наслади на СИЛАТА на чувствата, които е предизвикала. Така че, тези "любовни разочарования" хич не са плод на обстоятелствата и кармата, а нарочно търсен и често съзнателно предизвикан резултат. Макар че точно Венера в Скорпион няма да го признае, ама ни-ко-га  :P

« Последна редакция: Октомври 07, 2009, 10:21:38 am от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #457 -: Октомври 07, 2009, 10:17:25 am »
    И що да не си го признае, ако е така  :P. Явно отстрани нещата са така. А малцина са тези, които могат временно да се измъкнат от субективизма си и да погледнат на нещата отстрани. Скорпионска Венера - верно търси силни емоции и чувства, драми, само така се чувства жива...Да перифразираме тогава - чувствам ли - значи живея ! Но всъщност тези дни са ме наблегнали едни мисли - по Сатурнски да обобщя нещата - Дишам ли - значи живея!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #458 -: Октомври 07, 2009, 10:26:44 am »
Явно отстрани нещата са така.

Що отстрани, бе! Мойта Венера къде е завряна, мислиш. Баш на Скорпиона у ЗАДНата третиня! Според мен разбирането и отдаването на любовта идва едва тогава, когато тази Венера осъзнае, че няма нужда от изкуствени драми, за да доказва силата й, и че щастието може да е и спокойно и може да се обича някой без борби за надмощие и емоционално изнудване.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #459 -: Октомври 08, 2009, 11:58:28 am »
Моля за малко помощ при интерпретацията:

Първо, транзитен Сатурн в 6-ти натален Дом прави квадрат със нат. Уран (в 9-ти Дом).
Второ, няколко дни по-късно транз. Сатурн (отново 6-ти нат. Дом) прави квадрат със нат. Сатурн (отново 9-ти Дом).
През цялото това време транз. Плутон е в съвпад с нат. Сатурн (9-ти Дом)

В натала Сатурн управлява МЦ, намира се в 9-ти Дом в съвпад с Уран, квадрат с Марс (12-ти Дом) и опозиция на Хирон (3-ти Дом).
Плутон е в 7-ми Дом, съуправител на 7-ми, прави секстил с Нептун (9-ти Дом) и тригон със СЛВ (К12 Дом).

Бързи и неочаквани промени в работата? Здравословни перипетии?  ???
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."