Здравей Гост

Сатурн

• 507 Отговора
  • 84618 Прегледи
Re:Сатурн
« Отговор #460 -: Октомври 08, 2009, 12:09:10 pm »
     Фриибърд - понеже съм мързелива и не съм много добра в интерпретациите, имаше постната една страница доста полезна - можеш да се опиташ сам да интерпретираш положението на тези светила, на мен лично ми хареса виж http://mnashe.h1.ru/astrolog/bready.htm

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #461 -: Октомври 08, 2009, 12:13:03 pm »
Freebird, начинаеща съм. Но като чета мисля, че по работа някоя чужбина може да се отвори. Активни са 6,7,9,10. Не виждам първи дом, затова не мисля, че каквото и да е събитието ще е толкова значимо и с последици. Така на парче не става. Имай предвид, че транзити на сатурн освен до събития, могат да доведат и до застой по тези теми, които се отварят. Други ще ти помогнат повече надявам се.
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Skarlet

« Отговор #462 -: Октомври 08, 2009, 12:18:35 pm »
Моля за малко помощ при интерпретацията:

Първо, транзитен Сатурн в 6-ти натален Дом прави квадрат със нат. Уран (в 9-ти Дом).
Второ, няколко дни по-късно транз. Сатурн (отново 6-ти нат. Дом) прави квадрат със нат. Сатурн (отново 9-ти Дом).
През цялото това време транз. Плутон е в съвпад с нат. Сатурн (9-ти Дом)

В натала Сатурн управлява МЦ, намира се в 9-ти Дом в съвпад с Уран, квадрат с Марс (12-ти Дом) и опозиция на Хирон (3-ти Дом).
Плутон е в 7-ми Дом, съуправител на 7-ми, прави секстил с Нептун (9-ти Дом) и тригон със СЛВ (К12 Дом).

Бързи и неочаквани промени в работата? Здравословни перипетии?  ???

Рискуваш да ти се даде неправилна интерпретация,freebird. Ако пуснеш карта с транзити,по-има шанс нещо да се каже. А и това :"  Плутон е в 7-ми Дом, съуправител на 7-ми" за втори път го срещам в твой пост. Плутон не съуправлява никой знак.Той е управител единствено на Скорпион.Или аз не съм те разбрала? Ако е така,извини ме.

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #463 -: Октомври 08, 2009, 12:27:17 pm »
Аз и миналия път ти писах за това :)
Нали когато имаме интерсептиран знак, то управителя на знака става съуправител на дома, или аз бъркам?
Та, аз казвам съуправител, защото Скорпиона е интерсептиран в 7-ми Дом.

Ето как стоят нещата, направил съм транзита за 19.10, за да са активирани аспектите.

http://img160.imageshack.us/img160/8779/16726400.gif
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Skarlet

« Отговор #464 -: Октомври 08, 2009, 12:51:45 pm »
Не знам,но така като гледам най-общо нещата-Сатурн транзитирайки през 6 дом,при положение че управлява 10 и съуправлява 11,може да даде преориентация в целите,кариерата/работата/,приятелите и т.н. по 10 и 11 дом. Предстои и продължителен тригон на транзитен към натален Марс,което ще активизира човека за лични изяви,засилване на контактите/любовни и други/-Марс в 5 дом. Транзитния Сатурн,като влезе във Везни,ще активизира със секстила си към доста планети / и тригона с нат.Юпитер/,включително и задгранични,учебни или юридически въпроси. Има квадрат на Сатурн със Сатурн и може да напускане работа,смяна по желание или съкращение в работата. Може да замине на работа извън страната. Това го има заложено и в натала- Сатурн в 9 дом,управител на 10. Още повече,че транз. Сатурн ще направи тригон с нат.Юпитер-управител на 9 дом. "Външните" планети са бавни и оказват по-дълготрайно влияние.Не разбрах защо точно 19 октомври гледаш? Нещо конкретно тогава ли има или ти смяташ,че нещо може да има тогава.Трудно е да се каже точно само с натал и транзити.Важни са и другите техники,но това е най-общо казано за тези транзити. Още повече,че и транзитните възли са в 4/10 дом.

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #465 -: Октомври 08, 2009, 12:58:36 pm »
Благодаря ти за изчерпателния анализ :)
Гледам 19-ти, защото като "врътках" ZET-a тогава се активираше аспекта тр. Сатурн квадрат нат. Уран. За това от там почнах.
Иначе има малко неяснота, касаеща въпросният човек, свързана с работата, та за това се загледах в транзитите.
Благодаря отново :)
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Skarlet

« Отговор #466 -: Октомври 08, 2009, 01:02:24 pm »
Благодаря ти за изчерпателния анализ :)
Гледам 19-ти, защото като "врътках" ZET-a тогава се активираше аспекта тр. Сатурн квадрат нат. Уран. За това от там почнах.
Иначе има малко неяснота, касаеща въпросният човек, свързана с работата, та за това се загледах в транзитите.
Благодаря отново :)

Ааааа,ти не гледай точните аспекти на бавните планети,защото те влияят както преди точния аспект,така и по време и след него. Марс също дава много информация за по-кратки периоди. Късмет на човека!  :)

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #467 -: Октомври 08, 2009, 01:10:11 pm »
Благодаря ти! :)

Хмм...Сатурна ми се е "цъфнал" в 10-ти Дом и аз се чудя що ми е непоносимо на работа, а по-никакъв начин не реагирам на тази непоносимост...  ;D
The Tea Party
Jeff Martin

*

aldonea

• *
  • 116
  • Любов, нежност,хармония
« Отговор #468 -: Октомври 08, 2009, 02:19:16 pm »
 :) "И това ще отмине" нали така казват мъдрите?
 А транзитен Сатурн и Венера и Мерк  8-ти дом в Дева какво ще донесе?
Даже когато много боли, продължавай да вярваш, че има някой който те ОБИЧА!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #469 -: Октомври 08, 2009, 02:23:57 pm »
Благодаря ти! :)

Хмм...Сатурна ми се е "цъфнал" в 10-ти Дом и аз се чудя що ми е непоносимо на работа, а по-никакъв начин не реагирам на тази непоносимост...  ;D

А, същата работа. Много, много задължения, не можеш да се измъкнеш, а и не можеш да си позволиш, Сатурн иска дисциплина и "преизпълнение на плана".  :)   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #470 -: Октомври 08, 2009, 02:50:04 pm »
А, същата работа. Много, много задължения, не можеш да се измъкнеш, а и не можеш да си позволиш, Сатурн иска дисциплина и "преизпълнение на плана".  :)   

Не го знам какво иска, ама не знае с кого се захваща  ;D ;D ;D

ПС: Мне, това не звучи в мой стил...не съм чак толкова уверен  ;D
The Tea Party
Jeff Martin

*

sunrain

• 6710
« Отговор #471 -: Октомври 08, 2009, 02:50:44 pm »
Вземи го слушай, няма да сгрешиш.  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

missKapriz

« Отговор #472 -: Декември 08, 2009, 11:05:08 pm »

*

Helo

« Отговор #473 -: Декември 08, 2009, 11:17:53 pm »
Навлизам в период Саде Сати.Четох за някаква мантра,която облекчавала влиянието му.Има ли нещо вярно и има ли някъде мантра на Български?И въобще как се отработва туй чудо?

Хората са си написали какво трябва да правиш.

Цитат
Сатурн помогает стать человеку сильнее, направляет его по верному пути и если человек следует ему, то его, несомненно, ожидает вознаграждение в виде благополучия, гармонии и счастья.

Общие рекомендации на период Саде Сати:

* Необходимо воспитывать в себе такие качества, как смиренность и скромность
    * Усердно работать, не лениться
    * Помогать окружающим, заниматься благотворительностью
    * Дважды подумать перед тем, чтобы сказать или сделать что-либо
    * Заниматься духовными практиками

Трябва да развиваш нещата, които са по Сатурн. Може да започнеш дейности, които изискват продължителни, потепенни занимания, като овладяване на йога, например.

Ето ти мантри за Сатурн:

http://www.howisyourdaytoday.com/articles/mantras/mantrsat.htm

Малко съвети и мантри за Сатурн.

http://www.acharyaonline.com/shani.htm

Sadesati mantra:

Aum pram prim praum sanaiscaraya namah

Ekadashakshari Hanuman mantra:

Aum ham rudraya hanumate namah

Beeja mantra of Saturn:

Aum sam sanaiscaraya namah

http://www.ganeshaspeaks.com/blog_Sade_Sati_effect_on_Moon_signs_2065.jsp

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #474 -: Ноември 06, 2010, 10:39:00 pm »
Реших да я подбутна тази тема по няколко причини....
Едната е как се чувстват хората , които в натала имат Юпитер и Сатурн в съвпад и транзитния Сатурн ги аспектира....
Имате ли наблюдения?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re: Сатурн
« Отговор #475 -: Август 27, 2011, 08:16:57 pm »
Така казват, че Козирозите младеели с годините. Аз съм с нощно раждане, така че част от детските си години и целия пубертет прекарах в период на Сатурн. В натала ми Сатурн е екзалтиран по знак, ретрограден и доста аспектиран (и класически управител на АС). Може би затова през периода на Сатурн бях доста сериозна и самовглъбена (Сатурн е У12). В периода на Юпитер определено съм по-леко настроена към живота, но промяната при мен започна още с транзита на Уран през АС-то ми (в края на тийн годините).

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #476 -: Август 28, 2011, 10:02:34 am »
Ако ви е интересно мога да ви кажа датата, на коята разбрах, че изневярата на мъжа ми все пак е истина да видите как е бил Сатурн тогава аспектиран, защото на мен една лекарка, която се оказа, че била се занимавала с астрология тогава ми каза, че било от него.
Дата е 19,11,2008 г, часа 8,15. Периода след тази дата до края на януари 2009 беше за мен като нощ.
Картата ми е по-долу - незнам в този сайт как се прави транзит.

*

Uran

• 6041
« Отговор #477 -: Август 28, 2011, 10:09:42 am »
Вирго, в същия сайт от падащото меню избираш "natal chart and transits" или "Natal, progressions and solar arc..".

*

Uran

• 6041
« Отговор #478 -: Август 28, 2011, 10:16:35 am »
Oтносно трназитите към онзи момент: Транзитното Слънце е осветило делата свързани с дома-ИЦ като е натиснало наталния Нептун. Транзитният Уран преди това е бил в съвпад с ИЦ, тр. Сатурн с нат. Слънце (съпруг)- мисля, че най-малкото ... още през лятото е имало подобни индикации, които ти си решила да пренебрегнеш, а вероятно и по неразумен начин да "разрешиш".

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #479 -: Август 28, 2011, 10:18:39 am »
Аз дори не съм ги забелязала, а в края на лятото вече усетих, че има нещо. Всъшност имам чувството че след рождения ми ден нещата са се задвижили.,
Неможах да намеря от къде се прави - къде е това падащо меню?