Здравей Гост

Сатурн

• 507 Отговора
  • 84616 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:Сатурн
« Отговор #420 -: Октомври 04, 2009, 07:50:54 pm »
Личен избор е какво предпочитаме да предсказваме. Но това сме го коментирали и друг път.
Ами ние май тук,не разсъждаваме върху картите си само за смърт,а и за по-прозаични неща.Къде горе долу,по-можем да ги преживеем... :P

*

Nebesna

« Отговор #421 -: Октомври 04, 2009, 07:57:40 pm »
Аз може да искам да стана велик художник, ама като не е заложено в компютърната ми програма, какво правим тогава? Нито свободната воля, нито усилията ще ми помогнат да реализирам тази моя мечта. Ние можем да избираме само в определени граници, които са детерминирани.

« Отговор #422 -: Октомври 04, 2009, 07:59:15 pm »

Но тя самата е човек, който си вре носа навсякъде.

Тя какви зодия и асцендент има?

И така ще си обясниш всичко за нея ли? Аз не се интересувам от зодиите и асцендентите на хората "само за спорта". Мога да ги преценя добре и без тях.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Skarlet

« Отговор #423 -: Октомври 04, 2009, 07:59:22 pm »
Това,което наистина иска да научи човак,няма да го научи от форума.Имам предвид личната прогноза. Иска си работа и изчисления,а тук влизаме набързо,колкото да обменим опит и знания. Така че,нормално е направена набързо прогноза,да не е точна понякога.Ако ставаше така лесно и бързо,щяхме да сме ясновидки.  ;D

*

Helo

« Отговор #424 -: Октомври 04, 2009, 08:02:43 pm »

Но тя самата е човек, който си вре носа навсякъде.

Тя какви зодия и асцендент има?

И така ще си обясниш всичко за нея ли? Аз не се интересувам от зодиите и асцендентите на хората "само за спорта". Мога да ги преценя добре и без тях.

Абе ти кажи коя зодия и асцендент е, пък аз ще преценя за себе си и се си извадя съответните изводи.

Знаех си, че няма да кажеш.

« Отговор #425 -: Октомври 04, 2009, 08:05:25 pm »
    Подкрепям Вещичка с казаното от нея, явно сме чели една и съща духовна литература и сме я осъзнали...Всеки човек се ражда с някоя мисия, иска ни се да е така, макар че понякога живота указва, че е точно обратното. В случая се получава един от законите на диалектиката - отрицание на отрицанието. Самата мисия е да нямаш мисия. Животът е толкова многолик, че не можем да правим генерални заключения. Аз вярвам, че при някои хора - пътят им е предварително указан и няма бягство, докато при други в това число включвам себе си - имаме право на избор...Четейки духовна литература и разсъждавайки за събитията в живота ми разбирам, че съм имала избор, но поради малодушие, страх или тъп инат съм избрала по-трудния път. Пътят на изпитанието...Рискувала съм, като съм си поставила реномето на цялата си рода на карта и своето, поругала съм фамилната чест и достойнство /по хорските разбирания/, но съм спечелила себе си. В такиво моменти разбираш, че нищо не си загубила, че си надхвърлила някакво ниво все едно в някаква компютърна игра в тоя живот. Ти си оставиш ти - същността ти не се е променила, тя си ти цяла целеничка. Малко си се поочукал или поошлайфал.  :P - Ха и някъде бях чела за числата - рождените и пишеше за моето, че е числото на Жокера, Шута.

*

missKapriz

« Отговор #426 -: Октомври 04, 2009, 08:22:21 pm »
Имаме избор дотолкова доколкото има няколко изхода от всяка ситуация.Но нали това е съдбата-точно Този човек избира точно Този път,после идва друг кръстопът и той избира Точно един път и така нататък.Пътища много ,но нашия личен път е един и ни е го следваме без значение дали ни харесва.Мисля ,че крайната точка на всеки е заложена,а пътя до там е криволичещ и различен,но строго определен.И духовната литература е повече за успокоение на духа :)В доказателство ще кажа,че всеки втори човек иска да е богат и красив и ако зависеше от него щеше да го постигне,но то не зависи-просто е заложено!!

*

Nebesna

« Отговор #427 -: Октомври 04, 2009, 08:30:52 pm »
Да, винаги имаме право на избор и най-малко 2 алтернативи. Но има една много хубава поговорка: "когато се обърне каруцата - пътища много!" Понякога трябва да предприемеш дадено действие, за да получиш познание. Иначе не би могъл да знаеш. И така е с всеки новопридобит опит. Аз съм предприемала някои действия, само и само, за да изпитам себе си. Просто така човек разбира за какво става и за какво не става, кое има стойност за него и кое-не. И в това няма нищо страшно, стига да е било доброволно решение....Обаче има неща, които не зависят от нас самите и тях ние не можем да променим. Според мен най умният е този, който успява сам да позре това, което е най-добро за него, да се впише в събитията така, че да извлече най-голяма полза за своето развитие. Например, глупаво е да искаш нещо, когато не му е дошло времето. В учението за кармата е казано: "Не можеш да искаш да сееш на есен и да жънеш на пролет!"  
« Последна редакция: Октомври 04, 2009, 08:56:19 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #428 -: Октомври 04, 2009, 08:31:20 pm »
И духовната литература е повече за успокоение на духа :)В доказателство ще кажа,че всеки втори човек иска да е богат и красив и ако зависеше от него щеше да го постигне,но то не зависи-просто е заложено!!

Тука си много права.

*

Nebesna

« Отговор #429 -: Октомври 04, 2009, 11:05:06 pm »
Това,което наистина иска да научи човак,няма да го научи от форума.Имам предвид личната прогноза. Иска си работа и изчисления,а тук влизаме набързо,колкото да обменим опит и знания. Така че,нормално е направена набързо прогноза,да не е точна понякога.Ако ставаше така лесно и бързо,щяхме да сме ясновидки.  ;D

Абсолютно си права!Моите събития би трябвало оттук нататък да се случват.Ако въобще действат транзити,солари,лунари и т.н.Така че,ще видим,интересно ми е,ама аз нямам търпение... :P ;D

Е, как стоиш си без събития, така ли? Нищо ли не ти се случва?

*

Mia21

• 2502
« Отговор #430 -: Октомври 04, 2009, 11:12:49 pm »
Небесна,ами за мен е точно така,не само в момента,ами от доста време назад...Все едно и също...Чудя се кога ли въобще ще се раздвижат нещата,чакам някакви събития,ама дали ще станат и кога ще станат,почти съм обезверена. :-[

« Отговор #431 -: Октомври 04, 2009, 11:17:04 pm »
Човек в живота си има 3-4 решения, които се оказват съдбоносни  - къде да учи, каква професия да си избере, среда/приятели,  с кого да създаде семейство. Останалато не зависи от него. Първо зор да се ожени. После зор да се разведе. Няма угодия. В този контекст не очаквам хороскопа ми да ми показва някакви невероятни събития. Аз не съм обществена личност. На тях им се случват повече неща.

А като имаме предвид влизането на Сатурн във Везни и при мен ще следват събитията, че последните години само опъвах тетивата на лъка и сега идва момента да се пусне стрелата.  ;)  

*

Mia21

• 2502
« Отговор #432 -: Октомври 04, 2009, 11:30:18 pm »
Аурора,ами то и другото не е съвсем нормално да ти кажа-да е все едно и също.Така ли нещо по-интересно няма да ме грабне,да ме развълнува,където и да е и за каквото и да е.Имам чувството,че тъпча на едно място.
А колкото до Сатурн,до вчера чаках друго,сега ще чакам и него.Не че зная какво точно,ама след като казваш.После ще чакам и Юпитера,уж да има движение,ама знам ли го и него,ами той живота ми мина.Най-много да напълнея...
Просто констатирам.Не че съм си легнала у нас и се моля да ми падне отгоре нещо... ::)

Единственото нещо,което забелязах е,че лошите транзити винаги действат,а на мен много ми се иска,тук някой от съфорумците да се израдва,да се похвали с нещо,та да повярвам и на другите положения...
« Последна редакция: Октомври 04, 2009, 11:36:38 pm от Мia21 »

*

Helo

« Отговор #433 -: Октомври 04, 2009, 11:40:48 pm »

а на мен много ми се иска,тук някой от съфорумците да се израдва,да се похвали с нещо,та да повярвам и на другите положения...

Абе, то хубаво да се похвалим, ама навсякъде е пълно със завистници.  ;D

А аз съм усещала и хубавите влияния на транзитите и много им се радвам. А за лошото от миналото нямам намерение да мисля.

« Отговор #434 -: Октомври 04, 2009, 11:41:45 pm »
Това е така, защото човек не оценява спокойните периоди  :)

Переди 2002 не съм си и мислила през какво ще мина в следващите години. А уж това трябваше да бъде спокойният ми период. Нали Сатурн нямаше да прави бели. Уж беше период, който ми предлагаше възможности, а всъщност само ми ги отнемаше. Така и не разбрах защо всичко това ми се наложи да го преживея. И вероятно никога няма да го разбера. Сега да видим Сатурна през Плутона кво шЪ пра'и.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #435 -: Октомври 04, 2009, 11:42:43 pm »
Това е така, защото човек не оценява спокойните периоди  :)

Мда. Това е много вярно.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #436 -: Октомври 04, 2009, 11:47:59 pm »
Сега чух една реплика от филма, който дават: "Белезите ни напромнят, че миналото е съществувало"   ;)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #437 -: Октомври 05, 2009, 03:07:36 am »
белезите на сатурн никога не се забравят. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Инти

• 2068
« Отговор #438 -: Октомври 05, 2009, 06:27:35 am »

Абсолютно си права!Моите събития би трябвало оттук нататък да се случват.Ако въобще действат транзити,солари,лунари и т.н.Така че,ще видим,интересно ми е,ама аз нямам търпение... :P ;D

Е, как стоиш си без събития, така ли? Нищо ли не ти се случва?

Аз лично не смятам, че всеки един транзит неминуемо трябва да даде събитие в реалния живот, ако сме малко по-съзнателни ще разберем, че те работят и на по-финни нива, и не е задължително при първия досег с планета да има проявление, примерно Уран квадрат Слънце не даде сериозни събития, колкото вътрешно израстване, сега виждам ,че Плутон в съвпад с десцендента , а преди това с Венера, даде реално сериозно събитие при второто, и трето си възвращане, както и вътрешни конфронтации, които не бяха следствие от събитие, а просто принципа на планетата работи на много плоскости, и най- вече на вътрешно ниво,при хора с отворено съзнание. Събията лоши или добри, са оцветени от нашите собствени възприятия, а това което реално планетите вършат става вътре в нас и това за мен е по-важно, обстоятелствата и хората чрез които се осъществява е само мост за да прозрем, какво дефакто наистина се извършва дълбоко в нас.

Ние сме сътворци, и като такива ние трябва да бъдем причината, а не последствието, действието , а не реакцията.

Разбира се, аз не изключвам глобалните фактори, които могат да попречат на индивидуалния път, но в рамките на едно нормално ежедневие, ние сме сблъскваме със ситуации, които в по-голяма степен са продуктивани от самите нас, защото светът в една не малка част е огледално отражение нас, на това което душата ни привлича и има необходимост да научи.

Ето един цитат на Лиз Грийн, който много ми допадна:

"По такъв начин има много други фактори, освен индивидуалното съзнание, които определят как конкретно се проявяват транзитите и прогресиите. Нещо повече, много от тези, които ние считаме предсказуеми, може да се окажат съвършено непредсказуеми, по причина само на една промяна в качеството на функциониране на съзнанието – неговият преход на по-високо, по-широко, осъзнаващо реалността ниво. "- Лиз Грийн
« Последна редакция: Октомври 05, 2009, 07:32:48 am от Инти »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #439 -: Октомври 05, 2009, 08:22:28 am »
Тук принципите и посоките,според мен са две,не една.Или от вътрешния свят към външния или обратното.Най-лесно е като оправдание да се каже,че човека просто не е осъзнал на духовно ниво дадено събитие-то се е проявило,но не е осъзнато.
За протокола само да вметна,че аз лично съм адски действен и амбициозен човек.След като ние сме сътворците,що ли пък нещо не се получава откъм събитийност?!
Искам да прочета за примери,в които хубавите транзити са подействали.Оставам с впечатлението,че само лошите аспекти на Сатурн и Плутон се проявяват.
Ще ми се да разгледаме на някой от нас картата,да предскажем нещо хубаво и да го познаем-предварително и с точност.