Здравей Гост

Сатурн

• 507 Отговора
  • 85013 Прегледи
Re:Сатурн
« Отговор #120 -: Юли 27, 2009, 04:47:32 pm »
Ами освен един Плутон в Скорпион, какво друго има за тази планета?
Смятам, че има акцент върху Сатурн, защото асц е Козирог, Сатурн също е в Козирог и е на асц в почти точен съвпад с Уран. Също така е част от тао квадрат с Меркурий и Юпитер Аз смятам, че Сатурн е ключов тук, вие как мислите? Сатурнова личност ли е притежателят на картата?
Плутон е в съвпад и управлява МС в картата.Плюс това е в аспект със Сатурн,Нептун,Юпитер и АС.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #121 -: Юли 27, 2009, 04:58:22 pm »
В картата по-силната планета е Сатурн:

1) трон
2) съвпад АСЦ
3) има повече аспекти от Плутон;и най-важното участва в Тау квадрат което го засилва
4) аспектите му са по-точни от тези на Плутон и е свързан с точен аспект с вътрешна планета (Меркурий)
5) управлява 2 планети и АСЦ докато Плутон само МЦ без планети

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #122 -: Юли 27, 2009, 05:04:18 pm »
Няма никакво значение акцента на двумерната карта, аспект се преживява съобразно нивото на проработка, демек степента на духовно развитие.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #123 -: Юли 27, 2009, 05:11:43 pm »
Че Сатурн е силен е ясно,но това не значи непременно хармоничен-като гледам само твърди аспекти има,което ще рече че може и да не му е много лесно на човечеца.Особено пък когато Сатурн му кацне на Меркурия-това ще е период на изпитание на характера му, на качествата му,на поемане на отговорности и сблъсък с реалността.Има сериозна опасност от здравословни оплаквания тогава-в костна система,дихателна и зрение-Сатъра е упр на АСЦ,а Мерка на 6 дом.Може да има и проблем с извличане на финансова помощ (Мерк упр заключен 8 дом),трудни изпити ако учи (Мерк в 9 дом).Възможни са неприятни новини от роднини в чужбина или далеч от него.В любовта може да има неразбирателства и сътресения (Мерк упр 5 дом).Това може и да бъде просто период в който ще стане много сериозен в засегнатите области,ще жъне последствията на своите действия там и особено трябва да внимава какво говори и подписва.Ако работи по това време трябва да спазва всякакви установени граници и договрени условия за да няма наказания, възможно е да попадне в подчинено положение.Ма то какво ли не е възможно с толкова много домове замесени  ::)

*

Nebesna

« Отговор #124 -: Юли 27, 2009, 05:33:36 pm »
Освен Сатурнова квадратура, този човек го очаква и съвпад на транзитен Плутон със Сатурн. Препоръчвам повишено внимание в домовете управлявани от Меркурий и Сатурн и да си пази здравето, понеже 6-ти дом се управлява от Меркурий, а Асцендента - от Сатурн. 

*

kaily

• 5145
« Отговор #125 -: Юли 27, 2009, 06:02:20 pm »
Не знам, ма съм забелязала при синастриите, че съвпад Сатурн Нептун носи силна кармичност. Еле па в 12 дом.
Не знам как е при индивидуалните хороскопи.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #126 -: Юли 27, 2009, 07:09:22 pm »
Ако излеза от този душевен ад невредима, ще си направя курбан. Не издържам вече!  Сатурновото възвръщане ли ме кара да се чувствам зле?!  Този един месец имам чувството че ще се срина.Последно Сатурн прави съвпад  с наталния Сатурн на 16 август.Само ме избива на рев, дали е от Сатъра, или от опозицията на транз Плутон с натална Венера.Солара ми е отврат  с квадратури на Плутон с Венера , Марс,Уран и Меркурий.
Откриха ми възли на щитовидната жлеза, а октомври съм на биопсия.Дано всичко е в рамките на нормалното.Аи точно при навлизането на Сатурн в Дева ми се отключиха проблеми със зъбите, извадиха ми два мъдреца. :PНикаква светлина не мога да видя....Толкова паднала духом май не помня да съм била.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #127 -: Юли 27, 2009, 07:12:30 pm »
Накратко - 1-2 години проблеми навсякъде, където се сети човек ??? Ще се опитам някак си да му обясня, ама корава глава в, хич няма и да ме слуша. Май най-добре да го оставя  сам да си направи изводите, мислите ли, че на толкова кардинален човек съветите и напътствията са му от полза? Аз имам впечатления, че слуша само себе си. Полудява, ако някой нещо му каже.
Точно така съм и аз , проблеми и в нищо не ми върви!Абе и аз се опитвамда си давам кураж, но тъкмо изплувам малко и пак гадните мисли.Като обсебена съм.Просто явно човек трябва да си си мине през мъката и да я преживее.Нищо друго не помага.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #128 -: Юли 27, 2009, 10:24:36 pm »
Нищо против, но нещо този път не успявам да я кача с транзити, само натална.Ако не те мързи това са данните: 21.04.1980г. 07.15 , Пловдив.

*

aiia

« Отговор #129 -: Юли 28, 2009, 12:20:43 am »
Helo написа:
А мен от есента ме очакват почти еднакви по продължителност квадартура на транзитния Сатурн с Луната ми и тригон на транзитния Сатурн със Слънцето ми. Значи положението от квадратурата с Луната няма да е толкова лошо, нали така. Няма от какво толкова да се притеснявам.  

Но Марая каза, че, когато Стаурн сключва някакви конфигурации със светилата, това било време да се работи с кармата и че уроците на Сатурн трябва да бъдат научени. Вие какво мислите за позициите на Сатурн към светилата по принцип?

Аре стига, че почнах да се нервя и аз вече. Не, няма от какво да се притесняваш.
От къде знаеш, че квадратът на тр. Сатурн с Луната ти ще бъде лош период?! Ами ако е щастлив период?!
Ако си видяла картата на булката, тя има Луна на 18 гр. Стрелец. На 25 юли й беше сватбата и сега по-щастлива от всякога. В деня на сватбата беше точния квадрат на тр. Сатурн с Луната й.
Може да си щастлива, може да си нещастна, може да си някъде по средата , орта будала.
Аз ти пожелавам, да си щастлива. Да бъде един хубав период. Ако е така, ти ще се похвалиш!!!
Аре стига сте се паткали от тези квадрати и опозиции вече, да гледаме транзитите, ама без да си внушаваме.

« Отговор #130 -: Юли 28, 2009, 01:22:39 pm »
Нека всеки от нас каже как му се отразява Сатурн първо в зависимост ат дома, в който е разположен и след това в зависимост от аспектите, които сключва с другите планети.

При мен Сатурн е ретрограден в 8-ми дом в риби. Аспекти : секстил с МЦ, тригон с Марс; тригон с Меркурий; квадрат със Слънцето. Какво означава това според вас? Мисля, че Сатурн ми се отразява като ограничител в брака, трябва да съм много търпелива в партньорствата май, но докога?

« Отговор #131 -: Юли 28, 2009, 01:37:40 pm »
-Имам ранен брак,емоционално труден,винаги съм изпитвала страх да не бъда отхвърлена в любовта,чувствала съм брака като окови,като спирачки,но ми дава и сигурност,.Трудно губя.Много  държа на думата си,когато съм сигурна в нещо или вярвам в някого,го защитавам уверено.
това важи и за мен

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #132 -: Юли 28, 2009, 03:26:25 pm »
Helo написа:
А мен от есента ме очакват почти еднакви по продължителност квадартура на транзитния Сатурн с Луната ми и тригон на транзитния Сатурн със Слънцето ми. Значи положението от квадратурата с Луната няма да е толкова лошо, нали така. Няма от какво толкова да се притеснявам.  

Но Марая каза, че, когато Стаурн сключва някакви конфигурации със светилата, това било време да се работи с кармата и че уроците на Сатурн трябва да бъдат научени. Вие какво мислите за позициите на Сатурн към светилата по принцип?

Аре стига, че почнах да се нервя и аз вече. Не, няма от какво да се притесняваш.
От къде знаеш, че квадратът на тр. Сатурн с Луната ти ще бъде лош период?! Ами ако е щастлив период?!
Ако си видяла картата на булката, тя има Луна на 18 гр. Стрелец. На 25 юли й беше сватбата и сега по-щастлива от всякога. В деня на сватбата беше точния квадрат на тр. Сатурн с Луната й.
Може да си щастлива, може да си нещастна, може да си някъде по средата , орта будала.
Аз ти пожелавам, да си щастлива. Да бъде един хубав период. Ако е така, ти ще се похвалиш!!!
Аре стига сте се паткали от тези квадрати и опозиции вече, да гледаме транзитите, ама без да си внушаваме.

зависи кои домове и какво управлява сатурн , но нека не се заблуждаваме , че сатурн е планета на щастието :),сатурн си е сатурн.отговорност,карма,структура,форма,инкасатор.....сатурн е там където сме слаби и уязвими.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #133 -: Юли 28, 2009, 04:07:21 pm »
зависи кои домове и какво управлява сатурн , но нека не се заблуждаваме , че сатурн е планета на щастието :),сатурн си е сатурн.отговорност,карма,структура,форма,инкасатор.....сатурн е там където сме слаби и уязвими.

Да и аз мога да потвърдя от моят хороскоп. На мен Сатурн, който ми е в 1-ви дом ми прави опозиция на Венера. И макар сигурно заради зодията, асцендента и Венара като цяло да предизвиквам симпатии в хората и да ме харесват от другия пол, досега споделена любов не съм имала.

Нека някой със Сатър в лош аспект с Венера да каже имал ли е споделена любов и сравнително хармонични взаимоотношения с любимия.  ;)

*

mit53

• 43
  • Тук и сега, навсякъде и никъде...
« Отговор #134 -: Юли 28, 2009, 04:16:39 pm »
Здравейте,  тъй като Сатурн е твърде важен за моята карта искам да споделя неговото влияние в живота ми. Сатурн ми е във везни, съвпад с Нептун на Асц, в опозиция на Луна в овен в 6 дом, тригон със Слънце във водолей  4 дом и секстил с Плутон в лъв 10 дом. Тези 5 играчи образуват почти правилен правоъгълник от 2 секстила, 2 тригона и 2 опозиции.  Картинката е доста интересна, а и живота ми се оказа такъв. Интересен – Да, лесен – Не.
Опозицията на Сатурн с Луна ме е карала дълги години да се чувствам изолирана и самотна.  Общителна съм и лесно намирам общ език с всякакъв вид хора, но имам само една приятелка и то след  30-та си година, която истински ме познава и пред която мога да се разкрия изцяло.  Опозицията ми действаше и по друг начин – вечна борба и противопоставяне на майка ми, като се има предвид, че тя е овен и слънцето й е в съвпад с моята луна. Дълги години се чудех защо всички се разбират с майките си, а аз не мога. Тук има и други фактори, но астрологията ми помогна да разбера защо аз реагирам толкова остро на всичко, което тя се опитва да ми каже като съвет и защо с баща ми – слънце в стрелец, общувах много по-спокойно.  Трябваха ми доста години и астрологията, за да разбера, че всъщност тази опозиция дава и борба за вниманието и любовта й – аз съм трето дете.
Отработването на сатурновите аспекти е наистина трудна работа, но когато това стане придобивате една здрава вътрешна структура и като барон Мюнхаузен можете да се измъкнете сам от блатото като се издърпате за косата си и при това заедно с коня, който яздите.  Сега аз за майка си и за приятелите съм човек, който не ги занимава с проблемите си, защото сама си ги решавам, но винаги съм на линия, за да им помогна да решат своите. Може би в това не малко участие има и Плутончо, но за да стигна до него трябваше първо да се сприятеля със Сатурн.  Сатурн ме научи на 3 неща :
1.   Няма виновни, а има отговорни
2.   Вместо да казвам „Трябва”, аз използвам „искам и мога” или „не искам и не мога”
3.   Всяко зло за добро
За транзитите на Сатурн няма да говоря, защото събитията по същество не са важни. По-важното е, че те наистина ни карат да учим сатурновите уроци и е добре колкото се може по-бързо да ги усвоим.

*

kaily

• 5145
« Отговор #135 -: Юли 28, 2009, 04:26:07 pm »
Нека някой със Сатър в лош аспект с Венера да каже имал ли е споделена любов и сравнително хармонични взаимоотношения с любимия.  ;)

Познавам такъв човек. Сатурн съвпад Уран цялото това опозиция на Венера с точност до минути. В интерес на истината много спокоен и хармоничен човек. Сега кво праим?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #136 -: Юли 28, 2009, 04:35:59 pm »
Познавам такъв човек. Сатурн съвпад Уран цялото това опозиция на Венера с точност до минути. В интерес на истината много спокоен и хармоничен човек. Сега кво праим?

Даваме го за пример ,особено в графа проработки  :P

Ма ти не гледай дали е хармоничен човека,кажи какви са му взаимоотношенията-наистина ли нуждите и желанията му са задоволени?
То си зависи и от прага на изискванията де,щото един Уран към Венерата може да си казва-каквото такова и да не се пъне много, а Сатурна като сянка да иска нещо много повече... ::)

*

Helo

« Отговор #137 -: Юли 28, 2009, 04:40:56 pm »

Аз също съм много спокоен и през повечето време хармоничен човек. Сега кво праим?  ;)  ;D

Питах дали му върви в любовта, с негативен аспект на Стаурн към Венера.

*

kaily

• 5145
« Отговор #138 -: Юли 28, 2009, 05:01:55 pm »
Ма ти не гледай дали е хармоничен човека,кажи какви са му взаимоотношенията-наистина ли нуждите и желанията му са задоволени?
То си зависи и от прага на изискванията де,щото един Уран към Венерата може да си казва-каквото такова и да не се пъне много, а Сатурна като сянка да иска нещо много повече... ::)

Човекът е гаджето на дъщеря ми, нъл се сещаш, че никога нема кажа, че са му ниски изискванията.  :P
Щото видях, че се твърди категорично какви ги върши твърд аспект сатурн-Венера и се разрових из наличните ми карти. И, о, каква изненада.
Пу пу пу, ама на мен момчето ми харесва и доброволно пускам щерка ми с него, не че некой ме пита де.

А аз имам Уран широка опозиция на Венера и въобще немам усещането, че действам на принципа квото-такова. Даже съм таман наобратно и затова си вися сама като кукувица. Тъй де, ако ще е гарга, да е рошава. Ако не е рошава, мога и без гарга.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #139 -: Юли 28, 2009, 07:36:05 pm »
Аз също съм жив пример за Венера с хард аспекти - квадрат от Сатурн и опозиция от Уран. Двата аспекта са апликиращи с орбиса съответно 3 и 5 градуса. Понеже съм суеверна и не искам да се хваля  ;D, ще кажа само, че наистина няма от какво да се оплаквам в любовта.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.