Здравейте, тъй като Сатурн е твърде важен за моята карта искам да споделя неговото влияние в живота ми. Сатурн ми е във везни, съвпад с Нептун на Асц, в опозиция на Луна в овен в 6 дом, тригон със Слънце във водолей 4 дом и секстил с Плутон в лъв 10 дом. Тези 5 играчи образуват почти правилен правоъгълник от 2 секстила, 2 тригона и 2 опозиции. Картинката е доста интересна, а и живота ми се оказа такъв. Интересен – Да, лесен – Не.
Опозицията на Сатурн с Луна ме е карала дълги години да се чувствам изолирана и самотна. Общителна съм и лесно намирам общ език с всякакъв вид хора, но имам само една приятелка и то след 30-та си година, която истински ме познава и пред която мога да се разкрия изцяло. Опозицията ми действаше и по друг начин – вечна борба и противопоставяне на майка ми, като се има предвид, че тя е овен и слънцето й е в съвпад с моята луна. Дълги години се чудех защо всички се разбират с майките си, а аз не мога. Тук има и други фактори, но астрологията ми помогна да разбера защо аз реагирам толкова остро на всичко, което тя се опитва да ми каже като съвет и защо с баща ми – слънце в стрелец, общувах много по-спокойно. Трябваха ми доста години и астрологията, за да разбера, че всъщност тази опозиция дава и борба за вниманието и любовта й – аз съм трето дете.
Отработването на сатурновите аспекти е наистина трудна работа, но когато това стане придобивате една здрава вътрешна структура и като барон Мюнхаузен можете да се измъкнете сам от блатото като се издърпате за косата си и при това заедно с коня, който яздите. Сега аз за майка си и за приятелите съм човек, който не ги занимава с проблемите си, защото сама си ги решавам, но винаги съм на линия, за да им помогна да решат своите. Може би в това не малко участие има и Плутончо, но за да стигна до него трябваше първо да се сприятеля със Сатурн. Сатурн ме научи на 3 неща :
1. Няма виновни, а има отговорни
2. Вместо да казвам „Трябва”, аз използвам „искам и мога” или „не искам и не мога”
3. Всяко зло за добро
За транзитите на Сатурн няма да говоря, защото събитията по същество не са важни. По-важното е, че те наистина ни карат да учим сатурновите уроци и е добре колкото се може по-бързо да ги усвоим.