Здравей Гост

Сатурн

• 507 Отговора
  • 84838 Прегледи
*

aiia

Re:Сатурн
« Отговор #160 -: Юли 30, 2009, 03:43:29 pm »
Мама мия, ти нали имаше натален съвпад Сатурн/Луна. Как ти се отрази тр. Сатурн през Луната? Не че знам къде ти е Луната, ама си питам.  ;D

то това си е сатурнов възврат бре - дали е дорасла девойката за такъв  ::)

От къде да знам на колко години е?
Нали знаеш, че не се питат годините на дама. Гледах да бъда деликатна. ;D

*

mamma_mia

« Отговор #161 -: Юли 31, 2009, 08:11:51 am »
Мама мия, ти нали имаше натален съвпад Сатурн/Луна. Как ти се отрази тр. Сатурн през Луната? Не че знам къде ти е Луната, ама си питам.  ;D

то това си е сатурнов възврат бре - дали е дорасла девойката за такъв  ::)

От къде да знам на колко години е?
Нали знаеш, че не се питат годините на дама. Гледах да бъда деликатна. ;D
Здравейте момичета :)
Не ме е срам от възрастта ми ;DДаже се гордея,че на тази възраст изглеждам добре и не ми дават годините ;D
На 37 лета съм.
Сега се сетих какво съм преживяла 1999г.при сатурновия възврат върху луната.работех в група(музикална) в чужбина.Бяхме 2 жени и 5 мъже.Шефът на групата толерираше другото момиче,а мен не харесваше и товареше с много повече работа отколкото нея.Беше очебийно.Беше забранил да има връзки в групата,но тя стана гадже с единият,и той не попречи на връзката им.Аз също се влюбих в един от групата(и той в мен),но той постоянно ни преследваше и пречеше и обвиняваше.След дълги терзания относно това,че ме товари мен с повече работа,и лошо отношение,аз му се опълчих много сериозно,след което той се стресна и разпредели работата по равно(но аз бях с разбита нервна с-ма вече).Не след дълго групата се разпадна.
Според мен наталната ми луна(някаква жена-т.е колежката) се е активирала от този съвпад със сатурн.Тя никога не поговори с мен като колежка,за да решим проблема,а се гордееше,че шефът я толерира и я издига на пиедестал.Доста тежък период беше са мен,но това е само бегъл момент от него.
Имам го по натал луна телец(10ти),съвпад сатурн близнаци(11ти).
Емоционално трудно,след толкова години се оформи и проблем и изстудяване на взаимоотношенията с майка ми.Майчинството (бременност,отглеждане)трудно.Късно майчинство(родих на 35г).
Популярност(луна),възпрепятствана от сатурн.При все,че имам добро разположение за популярност и напредък в кариерата венера,марс и луна в 10дом,явно сатурн доста пречи за това.И  не успях да се реализирам на сцената.
« Последна редакция: Юли 31, 2009, 08:46:53 am от mamma_mia »

*

Helo

« Отговор #162 -: Юли 31, 2009, 10:09:42 am »
Вие как усещате или сте усетили транзитният ви Сатурн, когато е попадал в 1-ви дом?  ::)

Оттегляне навътре в себе си? Нещо друго?  ::)

*

Helo

« Отговор #163 -: Юли 31, 2009, 11:21:08 am »
Стагнация отвсякъде, нещо подобно като транзит върху управителя на асцендента само че на всички нива, не само на база физическа кондиция. Иначе транзита на Сатурн през първи дом ми "донесе" астрологията. Промених драстично визуалния си имидж граден и поддържан в продължение на много години.

Външният ти вид е станал по-консервативен ли?  ::)

*

Helo

« Отговор #164 -: Юли 31, 2009, 12:03:58 pm »
Имах коса, която ми стигаше почти до кръста ...ножичката и сега е къса.

А защо се реши на тази стъпка?  ???

*

Uran

• 6041
« Отговор #165 -: Юли 31, 2009, 12:07:23 pm »
Вие как усещате или сте усетили транзитният ви Сатурн, когато е попадал в 1-ви дом?  ::)

Отслабнах неимоверно много, но на мен в 1 дом ми е и Луната.
И-Да, вглъбих се много в себе си и все още съм такава, ако и Сатурна ми да е вече в 3 дом. Самодостатъчна съм си, което е много лошо.

*

Helo

« Отговор #166 -: Юли 31, 2009, 12:16:19 pm »

Отслабнах неимоверно много, но на мен в 1 дом ми е и Луната.
И-Да, вглъбих се много в себе си и все още съм такава, ако и Сатурна ми да е вече в 3 дом. Самодостатъчна съм си, което е много лошо.

На мен Сатурн ми е в 1-ви дом по рождение и съм си самовглъбена по природа.  ;D Интересно каква ли ще бъда, когато той се върне в рождената си позиция. Тук има такива хора със Сатурн в 1-ви дом, при които той се е върнал в рождената си позиция, ама май не са се изказали по въпроса.  ::)

А защо да е лошо това да си си самодостатъчна? Така по-леко ще преживяваш нещата, когато хората те изоставят.

Аз не знам дали е от Сатурн в 1-ви дом по рождение това, че досега все съм прекъсвала завинаги отношенията си с всички и всичко, с които съм имала контакт... освен с родителите си. Нека и другите, на които Сатурн им е в 1-ви дом по рождение да кажат дали и те също са прекъсвали връзките с хората, а и с разни места завинаги. И нямам предвид това, когато с най-добрата си приятелка се видите след като от години не сте се чували и пак да си бъдете първи приятелки, а това, че дори да се разбирате, все пак сте разделени.

*

Uran

• 6041
« Отговор #167 -: Юли 31, 2009, 12:28:04 pm »
Днес разсъждавах на тази тема. Имам много прекъснати връзки завинаги. Без конфликти или каквото и да е било. Не съм и изпитвала и носталгия по тези времена и хора.
За себеси ще кажа, че незнам на какво се дължи.

*

Helo

« Отговор #168 -: Юли 31, 2009, 12:43:28 pm »
Днес разсъждавах на тази тема. Имам много прекъснати връзки завинаги. Без конфликти или каквото и да е било. Не съм и изпитвала и носталгия по тези времена и хора.
За себеси ще кажа, че незнам на какво се дължи.

На теб в кой дом ти беше Сатурн по рождение?

*

Uran

• 6041
« Отговор #169 -: Юли 31, 2009, 12:45:02 pm »
В 10 дом- овен и е слабо аспектиран.

*

Helo

« Отговор #170 -: Юли 31, 2009, 12:49:02 pm »
Моят пък е в 4 дом, аз също на моменти усещам, че съм си самодостатъчна, което е странно за Везните... Обаче не прекъсвам отношения завинаги. Е, има и такива случаи, но просто отношенията не са си стрували.
Аз всъщност много не те разбрах. Как така дори да се разбирате сте разделени? Прекъсваш си отношенията ей така, без причина ли?
Та, по-леко преживяваш разделите, но пък и по-трудно ще изпиташ удовлетворението от истинско близко общуване с някой. Не изпитваш ли нужда от приятели до теб?

Приятелите идват и си отиват по независещи от мен обстоятелства. Опитите да върнеш нещата постаро му нямат ефект. Просто така.

А с моята най-добра приятелка си живеем и двете в България, но в различни краища на страната и затова не общуваме. Но и по Интеренет не общуваме. А все се каня да и пиша.  8)

Просто и местата, в които пребивавам, уча, работя, както и хората неперкъснато са се сменяли по стечение на обстоятелствата и съм ги изоставяла завинаги, дори да ми е било хубаво. Просто така се е случило. Аз затова и вече не се впечатлявам толкова. В началото тованикак не ми харесваше и като един представител на зодия Телец исках да уседна на едно място, ама не ставаше. Сега вече аз сама търся промяна от време на време.  ::)

В 10 дом- овен и е слабо аспектиран.

Сменяш ли си работата често?

*

Uran

• 6041
« Отговор #171 -: Юли 31, 2009, 01:11:27 pm »
За 17 години трудов стаж само на 2 места съм работила.
Самоосигуряваща се съм. :)

*

Helo

« Отговор #172 -: Юли 31, 2009, 01:19:41 pm »
За 17 години трудов стаж само на 2 места съм работила.
Самоосигуряваща се съм. :)

А Сатрун като ограничаваща планета, която дава награди след положен упорит труд и като ти попада в дома на кариерата, чувствала ли се неговите ограничения, особено в по-ранните си професионални години?  ;D

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #173 -: Юли 31, 2009, 01:27:03 pm »
Моят Сатурн го намирам много слаб, ретро е и е в Дева, 5 дом.Сключва секстил с Луната_3 дом/Рак/, вадратура с Венера в Близнаци/2 дом/, секстил с Уран в 7 дом, квадратура с Нептун в 8ми/Стрелец/, полусекстил с Плутон във Везни/6 дом/, тригон с Асцендента и Хирон, както и с Медиум Цели/Козирог/.
Много неща съм работила, но вечно съм била неудовлетворена, и сякаш самата не зная какво искам.Кои аспекти показва,че човек лесно намира попрището си.Обичам езиците и да общувам с чужденци.Две от най-близките ми приятелки не са българки.Оф сори за офтопика... :-[

*

Helo

« Отговор #174 -: Юли 31, 2009, 01:45:30 pm »
Моят Сатурн го намирам много слаб, ретро е и е в Дева, 5 дом.Сключва секстил с Луната_3 дом/Рак/, вадратура с Венера в Близнаци/2 дом/, секстил с Уран в 7 дом, квадратура с Нептун в 8ми/Стрелец/, полусекстил с Плутон във Везни/6 дом/, тригон с Асцендента и Хирон, както и с Медиум Цели/Козирог/.

Интересно, тази квадратура на наталните Сатурн и Нептун как ти се отразява?  ::)

И вярно ли е, че при такава квадратура енергията на Сатурн не протича по правилният начин? А подобно нещо важи и например при квадратура на Нептун с Марс - тогава енергиите и на двете планети не протичат правилно.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #175 -: Юли 31, 2009, 01:53:08 pm »

Интересно, тази квадратура на наталните Сатурн и Нептун как ти се отразява?  ::)

И вярно ли е, че при такава квадратура енергията на Сатурн не протича по правилният начин? А подобно нещо важи и например при квадратура на Нептун с Марс - тогава енергиите и на двете планети не протичат правилно.
Ами сигурно съдейки по резултатите ми досега.....Иначе съм чувала ,че това дава склонност към алергии.Аз преди почти три години получих някакви обриви ши тогава ме тестуваха, за да се види дали съм алергична , но се оказа ,че не съм.Мина ми от само себе си.Друго са ме съветвали да практикувам йога , но още не съм се наканила.Аз обичам по-динамично спортуване, но кой знае  може и да опитам.Е аз имам тригон Марс Нептун и не забелязвам някакво специфично проявление.

*

mamma_mia

« Отговор #176 -: Юли 31, 2009, 03:15:55 pm »

А може ли да ми кажете как се отразява опозицията на сатурн с нептун?

*

Helo

« Отговор #177 -: Юли 31, 2009, 03:28:20 pm »
А може ли да ми кажете как се отразява опозицията на сатурн с нептун?

http://www.astrologyweekly.com/astrological-aspects/saturn-opposition-neptune.php  

;)

Страх от провал. Може би имаш чувството, че хората са враждебно настроени и затова трябва да се защитаваш. Избягване на съревнования. Човек има чувството, че другите непрекъснато заговорничат срещу него. Човекът може да се самосъжалява, да има комплекса на жертвата. Може да се затвори в себе си и това да доведе до депресии и психосоматични заболявания.

*

Helo

« Отговор #178 -: Юли 31, 2009, 03:50:17 pm »
Сега аз искам да попитам нещо. Ако Сатурн е в съвпад с Марс, а Марс е в опозиция на Слънцето, но Сатурн не е, в резултат на този съвпад Сатурн все пак ще оказва ли някакво влияние на Слънцето или не?  ::)

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #179 -: Август 02, 2009, 01:54:32 pm »
Племенничето ми има точен съвпад Слънце/Сатурн в Лъв,11-ти.На всичкото отгоре има и козирожка Луна.
Имам чуството,че дойде като възрастен на този свят.Никога не прояви типичните детски лиготии и претенции,понякога изглежда безчуствен,замислен и страшно сериозен,не обича да го гушкат,целуват и т.н...Най-честите думи ,които изрича, са:"Хайде да работим нещо" и от сега е много сръчен в ръцете..Държи всичко да прави сам,ако някой свърши нещо вместо него,връща всичко по местата и почва отначало..Голям спестовник е,като го изведеш на разходка,никога нищо не иска и нямаш шанс да си похарчиш парите.. ;D