Здравей Гост

Сатурн

• 507 Отговора
  • 84861 Прегледи
*

Mims

• **
  • 772
Re:Сатурн
« Отговор #180 -: Август 02, 2009, 02:24:34 pm »
Моят е в падение в Рак,но позицията му по дом ме облаготетелства с късмета никога да не съм на червено с парите..Дано и като упр .на 7-ми ме "обзаведе" с богато мъжле.. ;D
Иначе най-тежък транзит в живота ми беше съвпада му с Марс в 12  и опозиция на нат . Нептун,затиснат от тр. Плутон..Автоимунно заболяване,предизвикано от любовно разочарование,чак мисли за самоубийство ми се мотаха в кратуната.. :-X
След месеци ще ми съвпадне с Плутона в 4-ти,кой знае какви ще ги сърбам пак..

*

Mia21

• 2502
« Отговор #181 -: Август 02, 2009, 02:28:49 pm »
Моят е в падение в Рак,но позицията му по дом ме облаготетелства с късмета никога да не съм на червено с парите..Дано и като упр .на 7-ми ме "обзаведе" с богато мъжле.. ;D
Иначе най-тежък транзит в живота ми беше съвпада му с Марс в 12  и опозиция на нат . Нептун,затиснат от тр. Плутон..Автоимунно заболяване,предизвикано от любовно разочарование,чак мисли за самоубийство ми се мотаха в кратуната.. :-X
След месеци ще ми съвпадне с Плутона в 4-ти,кой знае какви ще ги сърбам пак..

Ние с теб май имаме почти еднакъв хороскоп.И аз му се чудя,когато съвпадне с Плутона в 4ти. :-\

*

Helo

« Отговор #182 -: Август 02, 2009, 02:52:02 pm »
Племенничето ми има точен съвпад Слънце/Сатурн в Лъв,11-ти.На всичкото отгоре има и козирожка Луна.
Имам чуството,че дойде като възрастен на този свят.Никога не прояви типичните детски лиготии и претенции,понякога изглежда безчуствен,замислен и страшно сериозен,не обича да го гушкат,целуват и т.н...Най-честите думи ,които изрича, са:"Хайде да работим нещо" и от сега е много сръчен в ръцете..Държи всичко да прави сам,ако някой свърши нещо вместо него,връща всичко по местата и почва отначало..Голям спестовник е,като го изведеш на разходка,никога нищо не иска и нямаш шанс да си похарчиш парите.. ;D

Ами то и аз имам съвпад Слънце, Сатурн в Дева обаче, не точен, но пак е съвпад. И ако знаеш къв съм цинцар, ама от малка. Сега съм още по-зле. Така казва майка ми. Обикалям целия пазар да намеря домати с 5 стинки по-евтино.
Да не говорим, че и аз никога не съм се лиготила. Никога не съм казала на майка ми МАМО и на баща ми ТАТИ. Викала съм им ''мако, и тако''. Да не говорим, че някой ако ме е целувал, съм се трила бузата съвсем демонстративно. Не съм позволявала и да ме прегръщат.
От малка въртя химикалката в ръката. Драскала съм с химикалите по куклите, подписвала съм се. С цветен тебешир  съм драскала по стените /тапетите/. Правила съм се на учителка.  ;D  На 4 години съм можела да смятам, да пиша и да чета. На 6 години и 10 дена тръгнах на училище обаче... На 17 години бях студентка 1 курс в Морското училище.
Та така. Никво лиготене, и до ден днешен.

И аз съм така.  ;D Моят Сатурн е в 1-ви дом. И аз съм стисната и сигурно съм една от малкото жени, които от време на време си мислят "Трябва да харча повече". Много съм стисната.  ;D

И аз никога не съм се лигавила и като малка не само се държах, но и мислех може би като възрастен човек. Сега като порастнах се отпуснах, ама нали Сатурн така действа.  ::)

И аз не съм позволявала на никой да ме пипа и съм се извръщала като съм правила физиономия на отвращение.  ;D Не съм давала дори на майка ми да ме пипа, нито да ме облича или обува, а сама съм правила тези неща и сама съм си сресвала косата още от най-ранна възраст. Майка ми ме е подстригавала вечерта, когато заспя, защото не съм давала да ме пипа по главата.

И аз още на 3 години съм се научила да чета. И аз съм тръгнала на училище на 6 годишна възраст, но само защото по онова време е било задължително децата да тръгват на училище на 6 години.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #183 -: Август 02, 2009, 09:41:14 pm »
Вие как усещате или сте усетили транзитният ви Сатурн, когато е попадал в 1-ви дом?  ::)

Оттегляне навътре в себе си? Нещо друго?  ::)
Отслабнах неимоверно много, но на мен в 1 дом ми е и Луната.
И-Да, вглъбих се много в себе си и все още съм такава, ако и Сатурна ми да е вече в 3 дом. Самодостатъчна съм си, което е много лошо.

На мен Сатурн ми е в 1-ви дом по рождение и съм си самовглъбена по природа.  ;D Интересно каква ли ще бъда, когато той се върне в рождената си позиция. Тук има такива хора със Сатурн в 1-ви дом, при които той се е върнал в рождената си позиция, ама май не са се изказали по въпроса.  ::)

А защо да е лошо това да си си самодостатъчна? Така по-леко ще преживяваш нещата, когато хората те изоставят.

Аз не знам дали е от Сатурн в 1-ви дом по рождение това, че досега все съм прекъсвала завинаги отношенията си с всички и всичко, с които съм имала контакт... освен с родителите си. Нека и другите, на които Сатурн им е в 1-ви дом по рождение да кажат дали и те също са прекъсвали връзките с хората, а и с разни места завинаги. И нямам предвид това, когато с най-добрата си приятелка се видите след като от години не сте се чували и пак да си бъдете първи приятелки, а това, че дори да се разбирате, все пак сте разделени.

Това за самодостатъчността и за прекъсването на връзките е абсолютно вярно за Сатурн в 1 ви дом. При мен на всичкото отгоре и е в съвпад с Асц.  Режа нещата и хората безкомпромисно, когато преценя, че са се отнесли неправомерно с мен или са ме лъгали, например >:(
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Mia21

• 2502
« Отговор #184 -: Август 02, 2009, 11:23:57 pm »
На мен Сатурн ми е в 1-ви дом по рождение и съм си самовглъбена по природа.  ;D Интересно каква ли ще бъда, когато той се върне в рождената си позиция. Тук има такива хора със Сатурн в 1-ви дом, при които той се е върнал в рождената си позиция, ама май не са се изказали по въпроса.  ::)

А защо да е лошо това да си си самодостатъчна? Така по-леко ще преживяваш нещата, когато хората те изоставят.

Аз не знам дали е от Сатурн в 1-ви дом по рождение това, че досега все съм прекъсвала завинаги отношенията си с всички и всичко, с които съм имала контакт... освен с родителите си. Нека и другите, на които Сатурн им е в 1-ви дом по рождение да кажат дали и те също са прекъсвали връзките с хората, а и с разни места завинаги. И нямам предвид това, когато с най-добрата си приятелка се видите след като от години не сте се чували и пак да си бъдете първи приятелки, а това, че дори да се разбирате, все пак сте разделени.
Това за самодостатъчността и за прекъсването на връзките е абсолютно вярно за Сатурн в 1 ви дом. При мен на всичкото отгоре и е в съвпад с Асц.  Режа нещата и хората безкомпромисно, когато преценя, че са се отнесли неправомерно с мен или са ме лъгали, например >:(

Моят Сатурн също е на Асцендента.И аз режа хора по същата причина,обаче после като размисля и особено ако се върнат и подходят с мен човешки,прощавам доста неща.Никога не съм била злопаметна и се опитвам да застана и от другата страна.Само на един човек досега,не мога и не мога да му простя,колкото и да съм го мислела,защото зная,че за всяка грешка би трябвало да има и прошка,но това вече е по-силно от мен.Не мога да се преборя със себе си,а и няма нужда...
« Последна редакция: Август 02, 2009, 11:29:21 pm от Мia21 »

*

Helo

« Отговор #185 -: Август 02, 2009, 11:28:22 pm »
Моят Сатурн също е на Асцендента.И аз режа хора по същата причина,обаче после като размисля и особено ако се върнат и подходят с мен човешки,прощавам доста неща.Никога не съм била злопаметна и се опитавам да застана и от другата страна.Само на един човек до сега,не мога и не мога да му простя,колкото и да съм го мислела,защото зная,че за всяка грешка би трябвало да има и прошка,но това вече е по-силно от мен.Не мога да се преборя със себе си,а и няма нужда...

Тук не става въпрос за това да го напарвиш само защото някой те е разочаровал, но също и за стечение на обстоятелствата. Но и другото е вярно.

« Последна редакция: Август 03, 2009, 12:22:15 am от Helo »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #186 -: Август 02, 2009, 11:31:58 pm »
Моят Сатурн също е на Асцендента.И аз режа хора по същата причина,обаче после като размисля и особено ако се върнат и подходят с мен човешки,прощавам доста неща.Никога не съм била злопаметна и се опитавам да застана и от другата страна.Само на един човек до сега,не мога и не мога да му простя,колкото и да съм го мислела,защото зная,че за всяка грешка би трябвало да има и прошка,но това вече е по-силно от мен.Не мога да се преборя със себе си,а и няма нужда...

Тук не става въпрос за това да го напарвиш само защото някой не е разочаровал, но също и за стечение на обстоятелствата. Но и другото е вярно.

Helo,извинявай,не те разбрах какво искаш да кажеш с това.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #187 -: Август 02, 2009, 11:40:31 pm »
При мен го има и другия момент,никога не оставям дадена неприятна ситуация с човек да остане просто така,без да сме се изяснили.Отивам при човека и разговарям с него.Ако се разберем-о.к всичко е наред,ако ли не,просто се разделяме и край.Не мога да си тръгна,да спра да се обаждам и да оставям хората,както и себе си в неведение.Съвестно ми е и вътрешно се тормозя.

« Отговор #188 -: Август 03, 2009, 08:44:07 am »
     Доста често се е случвало преди и в момента точно над това размишлявам. Когато съм имала нужда от подкрепа, внимание, обич, оценка не съм го получила и съм си тръгвала, без да се обръщам назад, години след това се връщат ситуациите и хората /за да си изравним кармичните блюда, наверно/, но вече съм претръпнала и обръщам внимание само от куртоазия....Но сърцето....го няма...Сатурн в 12 дом, управлява VІІІ....Най-силно поставената планета в хороскопа. В тези случаи не знам, заради самите хора ли ме боли или заради мен самата, че когато съм имала крещяща нужда не съм получила нищо, а когато съм претръпнала или съм станала айсберг, го получавам,  :'(

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #189 -: Август 03, 2009, 09:12:31 am »
Имах кратка връзка с човек със Сатурн в Рак в първи.Тогава не бях запозната с астрологията, но ми правеше впечатление,че беше много стиснат.А аз си имам теория,че човек стиснат на пари и в чувствата е така.Беше много сдържан, никакъв плам.... Интуицията в един момент ми подсказа,че това не е моят човек.А и аз имам чувството ,че му е най-добре сам.Иначе пък беше кротък, но в един момент се почуствах все едно ми е роднина.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #190 -: Август 03, 2009, 09:25:18 am »
Иначе пък беше кротък, но в един момент се почуствах все едно ми е роднина.  ;D

;D ;D ;D ;D ;D

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #191 -: Август 03, 2009, 12:40:58 pm »
При мен го има и другия момент,никога не оставям дадена неприятна ситуация с човек да остане просто така,без да сме се изяснили.Отивам при човека и разговарям с него.Ако се разберем-о.к всичко е наред,ако ли не,просто се разделяме и край.Не мога да си тръгна,да спра да се обаждам и да оставям хората,както и себе си в неведение.Съвестно ми е и вътрешно се тормозя.

Аз пък не се обаждам и не търся човека, въпреки, че искам изясняване, а на всичкото отгоре и страдам обикновено от собствената си гордост :(
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

mamma_mia

« Отговор #192 -: Август 04, 2009, 01:04:43 pm »
Може да ми честитите :)
Тр.сатурн навлезе в 3тият ми дом ;D
Какво ли ми се пече? ::)
Ноември ще съвпадне с плутон.

*

Nebesna

« Отговор #193 -: Август 04, 2009, 01:33:00 pm »

Пада ти се работиш с подсъзнанието, може и да доведе до временна изолация от външния свят. Но при всички случаи аспектът е градивен. Аз го преживявам в момента на втори тур.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #194 -: Август 04, 2009, 02:35:04 pm »
a смяна на работната позиция, на работата нямаше ли?
при съвпада  на транзитен сатурн към нат. плутон
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

mamma_mia

« Отговор #195 -: Август 04, 2009, 03:28:31 pm »

Пада ти се работиш с подсъзнанието, може и да доведе до временна изолация от външния свят. Но при всички случаи аспектът е градивен. Аз го преживявам в момента на втори тур.
Да,сигурно е така.
По-скоро може да имам отново проблеми с близкото обкръжение,както и с брат ми ???Усещам го.

*

Uran

• 6041
« Отговор #196 -: Август 04, 2009, 04:55:15 pm »
Не искам да те отчайвам (но нали имаме сходни транзити)- ИЗОЛАЦИЯ и лееко охлаждане с близките.
Изолацията при мен се изразява в нежелание да комуникирам с доскоро близки приятели.
Усещане, че си надскочил много общите ви теми за разговор.

*

mamma_mia

« Отговор #197 -: Август 04, 2009, 08:53:23 pm »
Не искам да те отчайвам (но нали имаме сходни транзити)- ИЗОЛАЦИЯ и лееко охлаждане с близките.
Изолацията при мен се изразява в нежелание да комуникирам с доскоро близки приятели.
Усещане, че си надскочил много общите ви теми за разговор.
Благодаря ти Уран :)
Да спомням си,че с теб имаме сходно разположение на планетите.
Аз по принцип имам трудни взаимоотношения с брат си,а изолацията за която говориш съществува между нас от много ,много години въпреки,че аз никога не съм желаела това.Той поставя нещата така.Поддържа топли взаимоотношения с чуждите хора,но с мен не.Вече свикнах и не желая да страдам  от този факт.По-скоро се държи използвачески с мен,когато има нужда от нещо се обажда,в друго време с месеци не.
Както и да е :)
Искам друго да попитам относно транзитния сатурн.
Когато съвпадне с плутон(управител на 5ти дом),може ли да донесе любов? :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #198 -: Август 05, 2009, 05:16:53 pm »
След близо месец ще ми затисне Плутон, а той в радикса ми управлява 5 дом.
Напълно е възможно да ти донесе любов, а и да промени отношението ту към сърдечните дела.
За себе си този транзит по-скоро го свързвам с децата.

*

Nebesna

« Отговор #199 -: Август 05, 2009, 05:42:24 pm »
В момента Сатурн ми е в точен съвпад с Плутон. Наложила съм си доброволна изолация, щото имам чувството, че е "затишие пред буря" и ако не си седна на четирите букви и не преосмисля посоката си в този живот (от философска гледна точка), то външните обстоятелства ще ми го наложат и от доброволна, изолацията ще стане доброзорна. Плутон ми управлява 11-ти дом и е поставен в 9-ти. Стеснила съм си кръга, комуникирам само с най-близките си приятели, а свободното ми време е посветено на философски търсенея и размисли. Това обикновено е аскетичен аспект. Трудно се работи с подсъзнанието. Но Сатурн винаги гради, така че не очаквам нищо лошо. И това ще премине.....Ама пустия му Марс в Близнаци, дето квадратира Девата не ми дава мира? И знаете ли как се прояви при мен този мунданен квадрат значи? Днес цял ден избирам нови тарифни планове за мобилни оператори, щото ще си прехвърлям номера към друг оператор и ще си вземам още един номер и нов телефон. И това е с цел да оптимизирам разходите за разговори с приятели. Щото е криза и аз трябва да мина на по-икономична тарифа. Хихихи!
« Последна редакция: Август 05, 2009, 05:48:00 pm от Небесна »