Здравей Гост

Сатурн

• 507 Отговора
  • 85063 Прегледи
*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
Re:Сатурн
« Отговор #240 -: Септември 09, 2009, 01:36:59 pm »
kaily, Беше редно и аз пък да ти взема една реплика  :P
Майтапа настрана тая опозиция ще ни разкаже играта. Но се надявам все пак по някое време да ни запрати с един шут в правилната посока накрая  ;D

daisy696, то какво да й предивикваме на съдбата, тя като реши сама ще ни предизвика  ;)  ;D Не е и до реването "тва гадно, онова тъпо", мен ми е по-скоро досадно, че съм толкова неориентирана, като се има предвид, че винаги съм знаела какво искам... Да, да, ама явно не  ;D
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #241 -: Септември 09, 2009, 04:07:49 pm »
Kaily, данните ми са 09.09.1975-12:00, Варна.

Честит рожден ден и от мен!!!
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Uran

• 6041
« Отговор #242 -: Септември 09, 2009, 04:19:18 pm »
Най-омиротворена съм се чувствала когато Сатурн е транзитирал през 12 дом. Имаше проблеми но се наслаждавах на всеки миг. Верно, че през него период и Нептун беше в/у Слънцето ми. Този период беще около година-година и половина. Усещах това време като подарък

« Отговор #243 -: Септември 09, 2009, 04:29:57 pm »
   Честно казано, за дезориентацията мисля че е виновен Нептун, а не Сатурн, в момента, когато усетим действието на Сатурн, трябва да реагираме адекватно, да разберем първопричините на нещата, които ни се случват, за да понесем по-лесно уроците, които ни се налагат. А в случая Нептун замъгля съзнанието, изпадаш в безтегловност, неяснота, губи се фона /по смисъла на казаното от Кайли/ по някакъв начин, който преди човек е успявал да усети...Но Сатурн дава и награди, за тези които са имали търпение и са били "послушни".  :) та аз би трябвало да съм сатурнианка - хехе - за това си чакам наградата от чичо Сатурн.... ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #244 -: Септември 09, 2009, 04:57:37 pm »
Бе не знам кой дава мъгла, ама ето оказахме се няколко с тая мъгла и не знаем накъде и то това е най-гадното и досадното.
Пък всички сме със засегнати 10-4 дом и Сатурн-Уран опозиция.
Може пък щото Сатурн дава времето и калъпа, а Уран руши времето  и калъпа и затова да сме ни напред, ни назад професионално.
Я да се обадят онези, на които опозицията им иде в други домове, по тая логика трябва пък на тях другаде да им е мъгляво и никакво.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #245 -: Септември 09, 2009, 08:45:23 pm »
И при мен опозицията е по 4-ти-10-ти-Сатурн в 4-ти,Уран в 10-ти,ама и двете ми правят сега само секстили и тригони с наталните планети.Преди това ми бяха по 3-ти,9-ти,то не бяха нови системи за работа,обучения,изпити-голямо учене падна.Толкова тестове и през двете си висши не съм решавала!Сега вече не съм много наясно накъде ще хвана,ама май ще я сменям работата,защото взе адски много да ми опротивява.Както никога досега... :-[

*

Helo

« Отговор #246 -: Септември 09, 2009, 08:51:03 pm »
На мен опозицията ми е Сатрун в 11-ти, Уран в 5-ти. Сигурно и затуй толкова ме мързи и отдавна искам само да се забавлявам.

*

Nebesna

« Отговор #247 -: Септември 09, 2009, 09:28:11 pm »
При мен опозицията се явява обърната по оста 3-9 дом. Транзитен Сатурн върху Уран и Плутон, а транзитен Уран върху натален Сатурн. От година и половина пукната командировка няма, а преди много често ходех. Затова пък ми се пътува зад граница и си заформих една екскурзийка. Отношенията с брат ми и сестра ми са просто перфектни.

И Сатурн и Уран ми управляват 2-ри дом (Козирог на върха, а Водолей е интерсептиран). Научих се да управлявам големи суми пари точно при тази опозиция. До този момент съм имала подсъзнателен страх да боравя с парите на другите хора. Докато тр. Нептун беше в съвпад със светилата ми във 2-ри ми дом, ми беше "тъмна Индия", даже изпитвах пренебрежение към финансовите дела. Сега се сдобих с кураж. Може би значение има и това, че тр. Юпитер (господар на асц.) е във втори дом и транзитира върху светилата ми, които пък са управители на 8-ми. От тази година съм работодател, сама си наемам персонал по проектите, и се изумявам на умението си да боравя с финансови средства и да ги разпределям между хората.

*

missKapriz

« Отговор #248 -: Септември 09, 2009, 09:48:22 pm »
Сатурн ми е в точен съвпад с Плутон и Меркурий,а Уран със СЛВ.И сатурн и Уран са ми "новодомци"в 12 и 6 дом.Незнам обаче,кое да свържа с тях-всичко ми изглежда стъкмистика :-X Подскажете ми какво трябва да им е влиянието :-\

« Отговор #249 -: Септември 09, 2009, 11:25:20 pm »
Честит Рожден Ден Ste!
Да си жива и здрава!Много щастие,късмет и сбъднати мечти ти пожелавам!

Lina_re ,  как те кара да се чувстваш Сатурн в 12 дом?някое задгранично предложение или работа с чужденци?
Не мога да  определя как точно го усещам.По скоро не го,освен,когато започна да прави квадратура с упр. на 6 дом и изпитах силно желание да променя работата си. За възвръщането му в 11 дом също не мога са кажа,че се е случило нещо забележително.Сатурн ми управлява 4 дом,но е много бавен.В една друга тема със Синухе обсъщахме скоростта на движение на планетите и сигурно има значение за интензивността му,знам ли.А когато транзитираше през 10 все пак си е на трон по дом го усещах  силно.Очаквам го пак осезаемо да се напомни за себе си,когато навлезе в 1 дом и съвпадне с Луната ми(упр.на 10 дом).

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #250 -: Септември 10, 2009, 05:07:17 pm »
На мен опозицията ми е Сатрун в 11-ти, Уран в 5-ти. Сигурно и затуй толкова ме мързи и отдавна искам само да се забавлявам.

Моята опозичия е точно обратната- тр. Сатурн в 5 ти дом , а Уран в 11 ти. Хич не ми е до забавления. Работя здраво.( Не , че не ме домързява понякога.) :)
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #251 -: Септември 10, 2009, 09:32:45 pm »
Разбрах какво ми липсва!
Вдъхновение, муза, просветление, инспирация импулс!
Е това ме мъчи.
Ало, девойките, случайно и на вас това да ви е проблемът и да помислим що така ни действа Сатурн-Уран.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #252 -: Септември 11, 2009, 09:41:19 am »
Сатурн ми е в точен съвпад с Плутон и Меркурий,а Уран със СЛВ.И сатурн и Уран са ми "новодомци"в 12 и 6 дом.Незнам обаче,кое да свържа с тях-всичко ми изглежда стъкмистика :-X Подскажете ми какво трябва да им е влиянието :-\

да не отпрашиш към чужбината? :)възможно е да срещнеш чужденец в работната ти обстановка ::),и да задълбочиш знанията си ....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Aniri

• *
  • 256
« Отговор #253 -: Септември 11, 2009, 12:46:16 pm »
Разбрах какво ми липсва!
Вдъхновение, муза, просветление, инспирация импулс!
Е това ме мъчи.
Ало, девойките, случайно и на вас това да ви е проблемът и да помислим що така ни действа Сатурн-Уран.

Съвсем точно, това е което липсва. От време на време чак ми иде да се изнасиля духовно барем родя нещо...ама е съмнително  ;D. Мисля си, че докато не се разпадне опозицията няма да стане нашата. Просто Уран си дърпа в едната посока, бунтува се, иска различното, творческото, дивото, а Сатурн от другата страна е хванал юздите и не му дава да се развихри. Може би и това си има предимствата де, иначе с импулса на Уран кой знае какви щяхме да ги сътворим... /не, че аз лично не бих искала да разбера  ;D /

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #254 -: Септември 11, 2009, 01:47:40 pm »
И аз имах един такъв момент, след като ми се случиха няколко важни събития в кратък период от време. В общи линии останах без цел, към която да се стемя и точно това ми липсваше. Може и да не е било от събитията, а просто някакъв повратен момент за мен и нагласите ми. После реших, че няма да живея, за да преследвам това или онова, а за да се радвам на живота и да греба с пълни шепи от това, което се предлага. Намерих си занимание, което да ме вдъхновява-езда  ;D. През лятото ходех да яздя сутрин преди работа, а после се чувствах така, сякаш ще полетя.
Сега се сетих за още нещо-четох една книга, в която пишеше, че когато хората остареят и особено когато вече умират, съжаляват най-силно за малките неща, които са пропуснали, понеже все са ги отлагали. Та в книгата пишеше, че трябва да намираме време да удовлетворяваме тези свои желания, които всеки има и обикновено не са прекалено големи или непостижими. Така се сетих за конете и ездата  ::). Странното е, че този спорт ми се отдава и много бързо напредвам.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Aniri

• *
  • 256
« Отговор #255 -: Септември 11, 2009, 02:08:02 pm »
Kali, така е, да. И мен сега ми се отвори възможност за нещо, което винаги съм искала да опитам - ирландски танци. Незнам дали ще ми се отдава, но поне със сигурност ще се забавлявам,подскачайки и оплитайки крака, което е по-важното  ;D

*

aldonea

• *
  • 116
  • Любов, нежност,хармония
« Отговор #256 -: Септември 23, 2009, 11:08:03 am »
 :) Как бихте тълкували моят Сатурн, РЕТРОГРАДЕН, в 7-ми дом в Козирог? Какво ми дава и какво ми взема? ;)

Даже когато много боли, продължавай да вярваш, че има някой който те ОБИЧА!

« Отговор #257 -: Септември 23, 2009, 11:25:22 am »
Сатурн в 7-ми Дом
Ключова дума – верен
Екзалтация по дом

Може да преживеете трудности и разочарования в брака или партньорството или може да имате разлика в годините с вашия партньор. Имате проблеми, свързани с другите. Не би било разумно да се ожените преди да сте се спречкали със себе си и външния свят. Имате предпазливо отношение към противоположния пол - не без разум, тъй като може да сте били отхвърлен от някой от избраниците си. Отговорен и зрял във вашите схващания, често насочвате желанията си към успех в области, включващи много хора. С неблагоприятни аспекти, провалите могат да следват успехите. Въпреки че сте приветлив и общителен, имате нужда от време да презаредите батериите си. Вашето здраве може да пострада, ако не оставяте време да сте сам. Трудните аспекти могат да ви направят самотник.
Вашата позиция на този свят не е резултат на подчинението и на сериозното отношение и отговорността, която поемате в отношенията си с хората, а продукт на социализацията и възпитанието на вашите родители. От тях сте научили да се ориентирате по околния свят, чуждите интереси да имат по-голямо значение от вашите лични интереси и че трябва да слушате чуждите съвети като по-мъдри и стойностни, да се учите от опита на околния свят. Домът, който се владее от Сатурн, символично описва отговорността, която прехвърляте на околния свят. Знакът, в който се намира Сатурн, сочи сферата, където трябва да се съобразявате с чуждото мнение и човешките взаимоотношения, където искате да постигнете авторитет. В процеса на съзряване е важно да се научите да не прехвърляте вина и отговорност на околния свят и да носите отговорност за избора на хората, по които се ориентирате. Съблюдаването на чужди наръки и рецепти не ви освобождава нито от отговорността за собствените решения и действия, нито от последствията. Важните уроци в живота си учите осъзнавайки, че никой не ви е длъжен, че никой няма да ви спести труда и че опит не се трупа чрез делегиране на личните задължения. Преди 29-30 ще положите много труд и усилия да намерите стабилни и сериозни хора, които да поемат част от тежестта и отговорностите в живота, дотогава тази функция ще изпълняват вашите родители. В името на мира и хармонията ще ограничите вашите контакти върху един или двама души, което не е знак за стабилна емоционалност, сериозно отношение и вярност, а знак за липса на самостоятелност и прехвърляне на вина и отговорност. Здравето на вашите родители и на вашия партньор е индикатор за “количеството” отговорност, което влачи и за вас. След 36-тия си рожден ден ситуацията ще се обърне доброволно или от съдбата в посока да поемете повече отговорност в човешките връзки и да се размислите за равноправието в отношенията и за структуриране на живота по начин, който да балансира различните интереси и нужди и който не ограничава само вашите задължения. За тази цел ще се ангажирате в обществото в защита на хармонията и човешките взаимоотношения, при създаването на правила и закони, които да регулират личните права и интереси.

По материали от http://pims.ucoz.net/board/planetite_v_domovete/planetite_v_7_mi_dom/23-1-0-125

*

aldonea

• *
  • 116
  • Любов, нежност,хармония
« Отговор #258 -: Септември 23, 2009, 03:04:59 pm »
 :) daisy696 Благодаря за анализа и за линка  :)
Даже когато много боли, продължавай да вярваш, че има някой който те ОБИЧА!

*

Helo

« Отговор #259 -: Септември 23, 2009, 11:38:17 pm »
Квадратура на транзитен Сатурн към натална Луна може ли да означава край на живота на майката? Или здравословен проблем на майката?