Здравей Гост

Уран

• 65 Отговора
  • 16278 Прегледи
*

Mims

• **
  • 772
Re:Уран
« Отговор #20 -: Август 03, 2009, 09:55:33 pm »
Моят Уран е стационарен в пети дом,упр. на 9-ти.Има тригон с Луна и асц.,квадрат със Сатурн.

А квадратурана на Уран със Сатурн как ти се отразява? Налагаш ли си сама ограничения или има ли нещо друго, свързано с тази позиция?
Налагам си и още как..То ако се разпусна по урановски,да ще му излезе краят? ;D
Прекъсвам връзките си,когато нещата станат много сериозни..Ама това не знам дали е баш от тая квадратура..Страхът и нежелание за обвързване,де..

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #21 -: Август 04, 2009, 11:40:24 am »
Моят натален Уран е в 5 ти дом. Прави точен тригон с Асц. и квадратура с Мерк. във 2 ри дом. Но сега транзитно ми е застанал в 11 дом и прави точна квадратура със Слънце и Венера в 1 дом. .. Какво да кажа- изживявам тежко любовна драма..., а много ми се иска да зарежа всичко и да  започна отначало :(
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Nebesna

« Отговор #22 -: Август 04, 2009, 12:05:27 pm »
Моят натален Уран е в 5 ти дом. Прави точен тригон с Асц. и квадратура с Мерк. във 2 ри дом. Но сега транзитно ми е застанал в 11 дом и прави точна квадратура със Слънце и Венера в 1 дом. .. Какво да кажа- изживявам тежко любовна драма..., а много ми се иска да зарежа всичко и да  започна отначало :(

Квадратът, опозицията и съвпадът на Уран с Венера, според Каръл Ръшман възпрепятства обвързването. В този период колкото и да ви се иска не можете да си завържете трайна връзка, всичко се разпада.Тя визира прогресивната карта, но аз съм забелязала, че и наталните и транзитните аспекти действат по подобен начин. Доколкото разбирам ти си пред прага на уранова опозиция (пр. Уран в 5-ти дом в опозиция на транзитен в 11-ти), ако не и действаща. Аз сърбам същата попара, но при мен се проявява в други домове....А и Сатурн в Дева сигурно ти опонира на рождения в Риби. Да стискаме зъби, докато Сатурн влезе във Везни, което ще стане в края на октомври 2009 г. А Уран има още да ни мъчи, заради ретроградния си ход - ха напред, ха назад. На мен опозицията ми става отново точна на 20.10.2009г., после тр. Уран отминава рождения и тръгва директно. На 20.01.2010г. отново точна опозиция - последната. Три месеца трябва да бъда по-ниска от тревата. Погледни си картата, това не е дълъг срок, дано и при теб да не продължи повече.

*

Uran

• 6041
« Отговор #23 -: Август 04, 2009, 04:51:04 pm »
Заради мястото му във втори дом - дома на парите, доходите, досега не съм си намирала постоянна работа и често съм си сменяла работното място, но засега точно това ме удовлетворява.

И моя натален Уран е в 2 дом - екзалтация/ Скорпион. Връх/фокална точка на т-квадрат с Юпитер в 11 дом и Луна в 5 дом.
Аз също нямам постоянен доход. Но знам  2 и 200 лв. Няма проблем. Настроението ми не зависи от финансовото състояние. Просто хартийки. Не робувам на тези неща.

Определено се страхувам от предстоящата точна опозиция Сатурн - Уран през септември 2009. Ще съвпадне с осите ми АСЦ - ДЕСЦ.  >:( Не ми се мисли какво е... приятно или не, изненада ще е. А аз не обичам изненадите. А може би нищо няма да се случи ... :-\
У2 е Слънцето, но диспозиторът му е Уран.
И аз не съм била никога на заплата и знам и 2 и 200.
Признавам си, че това доста ме поизмори през годините и сега ми се иска финансова сигурност с много нули зад първата цифричка. :) :)

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #24 -: Август 04, 2009, 06:31:46 pm »
Моят натален Уран е в 5 ти дом. Прави точен тригон с Асц. и квадратура с Мерк. във 2 ри дом. Но сега транзитно ми е застанал в 11 дом и прави точна квадратура със Слънце и Венера в 1 дом. .. Какво да кажа- изживявам тежко любовна драма..., а много ми се иска да зарежа всичко и да  започна отначало :(

Квадратът, опозицията и съвпадът на Уран с Венера, според Каръл Ръшман възпрепятства обвързването. В този период колкото и да ви се иска не можете да си завържете трайна връзка, всичко се разпада.Тя визира прогресивната карта, но аз съм забелязала, че и наталните и транзитните аспекти действат по подобен начин. Доколкото разбирам ти си пред прага на уранова опозиция (пр. Уран в 5-ти дом в опозиция на транзитен в 11-ти), ако не и действаща. Аз сърбам същата попара, но при мен се проявява в други домове....А и Сатурн в Дева сигурно ти опонира на рождения в Риби. Да стискаме зъби, докато Сатурн влезе във Везни, което ще стане в края на октомври 2009 г. А Уран има още да ни мъчи, заради ретроградния си ход - ха напред, ха назад. На мен опозицията ми става отново точна на 20.10.2009г., после тр. Уран отминава рождения и тръгва директно. На 20.01.2010г. отново точна опозиция - последната. Три месеца трябва да бъда по-ниска от тревата. Погледни си картата, това не е дълъг срок, дано и при теб да не продължи повече.

В момента тр.Уран ми е в точна квадратура с Венера,а наталния е в 14 градуса във Везни и опозицията тепърва я чакам на 04.Май 2014 г. И аз тогава ще снижавам положението. А интересното е , че всъщност на този етап ми се иска сериозна връзка с определен човек, но не ми се получават нещата, защото имахме връзка, но аз реших,че не е достоен за мен и се разделих с него.Сатурн ми е в Близнаци и слава Богу квадратурата на Сатурн ми премина.Чакам го с нетърпение да влезе във Везни и да ми направи тригон с рожденния  на 04 Август 2011- точно след 2 години ;D 

*

Helo

« Отговор #25 -: Август 11, 2009, 10:49:01 pm »
Да поговорим за аспектите на Уран към Midheaven.  ;D Ще се радвам, ако споделите личен и на ваши познати опит с различните аспекти и как това се отразява на професията.  ::)

Да познавате някой с нещо по-необичайно в професията при разни аспекти на тази планета с MC?  ::)

*

Helo

« Отговор #26 -: Август 11, 2009, 11:19:59 pm »
Виж, образованието е друго нещо - уча рядък език и повечето хора се блещят, като им кажа какво следвам  ;D

Индология, тюркология, китаистика, арабистика, кореистика?  ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #27 -: Август 11, 2009, 11:35:20 pm »
Какво имаш в 9/3, управители и аспекти? меркурий как е разположен  ( в екзалтация ? по дом, занк)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #28 -: Август 11, 2009, 11:37:20 pm »
Е, това предполагам и била n-тата по ред /не се обиждай/ в списъка с желаните специлности за прием  :-\

Ох, исках да кажа, че това не е проява на ексцентричен вкус в избора на обучение, а по-скоро случайност  ::)
« Последна редакция: Август 11, 2009, 11:52:16 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #29 -: Август 12, 2009, 10:06:40 am »
Да поговорим за аспектите на Уран към Midheaven.  ;D Ще се радвам, ако споделите личен и на ваши познати опит с различните аспекти и как това се отразява на професията.  ::)

Да познавате някой с нещо по-необичайно в професията при разни аспекти на тази планета с MC?  ::)

Разбира се,че ще се включа, защото темата пряко ме засяга. Имам Уран в 5 ти дом във Везни  в точен тригон с МЦ във Водолей. Съвсем логично цял живот се занимавам с авиация  и не желая да се занимавам с нищо друго   ;D

*

Helo

« Отговор #30 -: Август 12, 2009, 10:24:54 am »

Разбира се,че ще се включа, защото темата пряко ме засяга. Имам Уран в 5 ти дом във Везни  в точен тригон с МЦ във Водолей. Съвсем логично цял живот се занимавам с авиация  и не желая да се занимавам с нищо друго   ;D

И аз имам Уран в тригон с МЦ и исках да видя вие какво ще разкажете за различните аспекти от личен опит.

На мен Уран ми е в Стрелец - ретрограден във 2-ри дом и няма никакви други аспекти освен този тригон. МЦ ми е в Лъв.

За себе си мога да кажа, че професията ми в момента е обикновена и много разпространена. Но идеите ми за мечтаната от мен бъдеща професионална реализация може и да се каже, че са свързани с нещо по-необичайно. Но бъдещето ще покаже дали ще осъществя тази своя мечта. Не съм завършила нещо екзотично, а само неща с практическо приложение, които ще мога да използвам цял живот, защото залагам на сигурно. Но за мечтаната от мен професия не ми трябва никакво образование.   ::)

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #31 -: Август 12, 2009, 10:27:51 am »

И аз имам Уран в тригон с МЦ и исках да видя вие какво ще разкажете за различните аспекти от личен опит.

На мен Уран ми е в Стрелец - ретрограден във 2-ри дом и няма никакви други аспекти освен този тригон. МЦ ми е в Лъв.

За себе си мога да кажа, че професията ми в момента е обикновена и много разпространена. Но идеите ми за мечтаната от мен бъдеща професионална реализация може и да се каже, че са свързани с нещо по-необичайно. Но бъдещето ще покаже дали ще осъществя тази своя мечта. Не съм завършила нещо екзотично, а само неща с практическо приложение, които ще мога да използвам цял живот, защото залагам на сигурно. Но за мечтаната от мен професия не ми трябва никакво образование.   ::)

Аз пък смятам, че съм си намерила професионално мястото в живота. От дете гледах  самолетите в небето и ме привличаха сляпо и неудържимо. Не съм си и8 помисляла за друга професия  ;D

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #32 -: Август 12, 2009, 10:52:45 am »
Хе хе, от дете и мен ме привличат самолетите, а и колко съм летяла в корема на майка си... :PОтносно професията, съм толкова неудовлетворена.Много неща ме привличат и нищо толкова,че да ме погълне.Или просто не съм си открила мястото..И мен ме привличат самолетите , и напоследък много ми се иска да работя нещо или на летище или да пътувам.Имам сесктил на ретро Уран в 7 дом/Скорпион/ и МЦ в Козирог, Управителят на 9ти ми е в 5 и е в сесктил с уран.Обаче Уран има и няколко квадратурки с Марс и Юпитер в пети.
Ще ме бъде ли като служител примерно на летище или нещо свързано ? 8)

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #33 -: Август 12, 2009, 10:57:16 am »
Много неща ме привличат и нищо толкова,че да ме погълне.

По същият начин се чувствам и аз. Това ми е една от най-големите мъки  :D
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

missKapriz

« Отговор #34 -: Август 12, 2009, 11:22:55 am »
Уран ми сключва творческите 72 градуса с МЦ-Професията ми е наистина творческа,работя с ръцете си и има доста фантазия,изобретателност.Съвпадът на Уран с Юпитер в 12 ми донесе малко късно професионално осъзнаване и удовлетворение-чак на 36 намерих себе си-професионално де ;)

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #35 -: Август 12, 2009, 12:08:14 pm »
В моята карта Уран е в квадрат с МС.  Не харесвам изобщо професията , която упражнявам.  Дано имам и аз късмета на Мисс Каприз.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #36 -: Август 12, 2009, 12:18:01 pm »
Хе хе, от дете и мен ме привличат самолетите, а и колко съм летяла в корема на майка си... :PОтносно професията, съм толкова неудовлетворена.Много неща ме привличат и нищо толкова,че да ме погълне.Или просто не съм си открила мястото..И мен ме привличат самолетите , и напоследък много ми се иска да работя нещо или на летище или да пътувам.Имам сесктил на ретро Уран в 7 дом/Скорпион/ и МЦ в Козирог, Управителят на 9ти ми е в 5 и е в сесктил с уран.Обаче Уран има и няколко квадратурки с Марс и Юпитер в пети.

Секстила, както знаеш улеснява нещата,а  и не изисква особено да се напъваш, за да ги постигнеш. Бях чела някъде, че когато в картата на човек Асц. е в квадрат с МЦ, означава, че има противоречие между кариерата и истинските желания и призвания за професионално удовлетворение. :)

*

eaglet_eyes

• 23
  • The only distance is that which we create!
« Отговор #37 -: Август 12, 2009, 12:19:47 pm »
С Уран точно на куспида на 2 дом съм и тригон към МЦ и слънце. На 35 съм, а до сега имам само 4 години трудов стаж за фирма, която аз доведох от чужбина. Преди това бях докторант и асистент на хонорар в СУ (т.е. стипендия и хонорари), после 4 години висока заплата + хонорари, а сега от януари останах "безработна" и съм изцяло с непостоянни доходи, но пък събрах парички за фирма. Днес запазих името й и ще се казва Калинка БГ:) Работата ми е свързана с "екзотични" езици, които никой не иска да учи, и по цял ден съм пред компютър:)
Та: ако питате бившия ми - аз никога не съм работела:) Уран е управител на 6 ми дом:)

*

veshti4ka

« Отговор #38 -: Август 12, 2009, 02:18:08 pm »
Не е ли най-естествено АЦ и МЦ да са в квадрат? ???

не бе  :P  това не е задължително - зависи от месторождението. моите са с отстояние Ас от Мс 74,07 градуса  ;D

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #39 -: Август 12, 2009, 02:26:40 pm »

Секстила, както знаеш улеснява нещата,а  и не изисква особено да се напъваш, за да ги постигнеш. Бях чела някъде, че когато в картата на човек Асц. е в квадрат с МЦ, означава, че има противоречие между кариерата и истинските желания и призвания за професионално удовлетворение. :)
Toroni, дано да си намеря пътя, пък и тази година имам транз Уран секстил МЦ, който ще  ще трае до декември 2010.Явно затова ме вълнува кариерата, но така, че да съм доволна от резултата.Ще видим.... ::)