Smarta, впечатлена съм от твоите анализи и съм изкушена да кача и моята карта. Ако имаш възможност да кажеш нещо по нея, ще ти бъда много благодарна. :blink:
Здравей Гери! Ти си наред.
Започвам от нещо, което се коментира в друга една популярна сега тема, защото ми е активно в съзнанието и ми направи впечатление в твоята карта. Думам за Слънце квадрат Плутон. Темата се напълни с качествено съдържание, така че иди и прочети за себе си, за да не повтарям написаното. Към това, че е тежък аспект и колко е тежък, искам да добавя факта, че и двете планети Слънце и Плутон (единствени в хороскопа ти) са анаретни, т.е. в 29-тия градус на знака си (това пък ми свети от една друга, също тъй популярна сега тема). Не е практика да се тълкува значението на знака на бавните планети, защото засягат цели поколения, но чувствам, че точно това трябва да направя сега. Но ще започна от Слънцето.
Твоето съзнание в течение на този живот, но може би и на предишен, а може и на цяла верига животи, се е занимавало с въпроса за отговорността (Слънце в Козирог). Този въпрос може да е изкристализирал вече при тебе, но по ми се струва, че напротив - търсиш му точните пропорции. Слънцето ти се помещава в 11 ти дом, който се свързва с приятелите, групите по интереси, хобитата, обществените организации, далечното бъдеще, мечтите, надеждите... Трябва да съчетаеш двете теми - отговорността ти спрямо другите. Не тези други, които са твои близки - партньор, деца, родители, колеги и т.н., а да го кажем на ниво човечество и негови отделни малки и големи групи. Свикни да гледаш всичко в 11 и 12 дом, както и всичко във Водолей и Риби, като територия, на която въпросът "какво искам от живота" е погрешен, а правилният е "какво иска животът от мен". Когато се пречупи кръгът на МС горе, човек вече е реализирал максималните си възможности, къде пълноценно, къде не, това зависи от всеки индивидуално и усилията му, но мине ли МС, влезе ли в 11 дом, човек (или планетите му, които са там) вече не подчинява нещата наоколо, за да реализира себе си, а трябва да намери правилната формула, с която да се превърне в проводник на вселенските енергии в името на развитието на човечеството. Ти това с твоя рибешки асцендент би трябвало много добре да го схванеш. Припомни си, че знакът на Христос е риба и какво символизира Христос. Волята ти също е устремена в тази посока - Марс ти е в Риби.
Плутонът ти се намира във Везни. Половин градус преди края на знака. Цялото поколение на Плутон във Везни чисти партньорските отношения от батаците на предишните поколения. Ти си призвана (това е точната дума) да се сдобиеш с особена проницателност в това отношение и то не само заради 29-ия градус - твоят Плутон три пъти се занимава с отговорността: първо квадрата със Слънце в Козирог и второ съвпада със Сатурн. Третият показател - тригонът с Нептун в 10 дом (традиционният дом на Сатурн), като Нептун управлява АС-то ти, т.е. къде е твоята роля в изясняване на отговорността в партньорските отношения между хората в посока на създаване на един друг вид общество в бъдещето - по-хуманно, по-човечно общество (Водолей, 11 дом). А на ниво личност - всеки да стане по-независим, по-самостоятелен и отговорен за себе си, взаимното обсебване във връзките, зависимостта, манипулациите... ти си знаеш. В тая тема ти можеш и сигурно влагаш сърцето си - Венерата ти е във Водолей в 12 дом. И трябва да направиш нещо по въпроса в този живот, за да постигнеш удовлетворение. Сега да видим как. (Мисълта ми не е много подредена тази вечер, за което се извинявам, сигурно ще се обяснявам повече.)
Първо, за да ме разбереш, трябва да ти кажа нещо, което може да си знаеш, а може и да не знаеш. Има една средновековна алхимична поговорка, която казва, че "Когато клоните на дървото докоснат небесата, корените му трябва да достигнат преизподнята." На човешки език това означава следното: колкото повече се извисява съзнанието ти и отива отвъд частния ти живот в посока служба на другите (което е видно в твоята карта с всички тия планети над хоризонта и натрупани в 11-12), толкова повече ще загребваш от блатото на човешкото несъзнавано (направи си справка с Юнг) и ще вадиш, вадиш, вадиш... Обаче, мила Гери, да знаеш, че като вадиш, чистиш през себе си. Те това са корените в преизподнята. Каквото всмукат, минава през стъблото, където трябва да се превърне в животворни сокове и да се изтласка към върховете на клоните, за да надхврълят себе си и да отидат още по-нагоре. Затова всичките тези драми, които се случват в живота ти и те оставят ням свидетел на собствената ти съдба, са с цел, да достигнеш чрез тях до ново съзнание. Това е всъщност смисълът на всеки аспект за всеки човек - ново съзнание. Всяко ново осъзнаване, всяка малка победа над себе си, е една голяма победа за цялото човечество. Не знам дали си запозната с един род експерименти, повечето хора са срещали варианта с маймуните, мен серията с плъховете по ме кефи. Пускали са единични плъхове едновременно в еднакви лабиринти без да имат контакт един с друг. Лутат се насам натам, докато първият не намери изхода. В мига, когато го намери, всички плъхове се обръщат и тръгват в правилната посока, все едно разполагат в вътрешни радиостанции. Това е косвено доказателство за наличието на общо информационно поле на тая планета, с което всички сме свързани. При хората се наблюдава, когато двама-трима независими учени правят едно и също откритие едновременно, но по-интересното е, че са стигнали до него по различни пътища, и после се хващат за косите, кой е бил по-пръв! Повечето от нас дори не си дават сметка каква голяма част от личните им мисли въобще не са лични, а са колективните, преобладаващи за конкретния исторически момент. Това е нормално, защото всички имаме за задача да преработваме колективното несъзнавано през себе си. Дано това (което може и да си го знаеш) ти носи някакво успокоение и вътрешна връзка с мисията на живота ти, когато квадратите те натискат. Отклоних се от астрологията.
Връщам се на 29-тия градус по Фаренхайт, имаш за задача да взимаш решения в тези посоки. Ето по-конкретно. Слънце в 29* има свободата да избира собствен път на развитие, което може да даде объркване. То е в широк, но все пак съвпад с Меркурий (планетата на мисленето). В Козирог двете решават въпроса за отговорността, издръжливостта, търпението, необходимостта без никакви излишества. Слънцето ти е в съвпад с Черната Луна. Тук съвпадът е широк от 6*, не би трябвало да се тълкува, но аз ще го направя, защото ми се струва, че нищо случайно няма в това близко разположение. Не знам какво знаеш за Черната Луна, но тя не е реална планета, а фиктивна точка, свързана с Луната (няма да обяснявам техническите неща), чийто смисъл е колектор на чистите идеи (или поне така го обяснява Цветанова, литературата не е чак толкова много за Черната Луна). В този смисъл близостта на твоето Слънце има за цел да отупа от наслоенията въпроса за отговорността, да го прозре в дълбочина и така да го поднесе на другите хора. Този стелиум Слънце/Меркурий/Черна луна прави квадрат към обединените енергии на Плутон и Сатурн. Плутон рине от преизподнята, а Сатурн (който е в знака на Плутон) отсява, структурира и слага всичко в ред. Поне са на едно мнение. Това ти се случва по трудния начин. Обаче може би не е възможно по друг, защото хармоничните аспекти като тригони и секстили носят комфорт, който тика към леност и отпускане по течението, докато напрегнатите с техния постоянен дискомфорт карат човек да осмисля, да променя, да твори. За да се справяш в тези ситуации, трябва да намериш точната пропорция между методите на Сатурн и Плутон. Сатурн изисква самодисциплина, която е самоконтрол и отговорност за поетите ангажименти (което също е контрол). Плутон иска да пречупи всяка форма на контрол, т.е. всяко его, с една много проста цел - когато човек си мисли, че знае и прави каквото и както знае, той е запушена бутилка, в която нищо не може да се налее. Плутон иска да сложи в човека нова сила, нова мъдрост, повече и по-хубави неща от наличното в момента, но за да стане това, се минава през гадничкия тирбушон, който първо те прояжда и те върти като чеверменце, а после ти вади душицата със замах. Трябва да намериш баланса между двете - Сатурн иска контрол, Плутон чупи контрола. И аз го имам този съвпад, малко по-голяма съм от тебе, та знам за какво ти говоря. Ще ти помогне интуицията, имаш тригон на Плутон/Сатурн към Нептун. Нептун ти е в Стрелец, а в този знак планетата търси нови форми на образование, развитие, ценности. И както Нептун ти управлява асцендента, а той пък е пряко свързан с професията и освен това Нептун ти е на МС - трябва да се занимаваш професионално с нови форми на образованието например и то на международно ниво. Е, не се чувствай задължена, но картата ти ти позволява да направиш кариера в чужбина. В 9 дом в Стрелец ти стоят Уран и Юпитер. Юпитер е много силен в това положение, при това има секстил със Слънцето - ще имаш много голям късмет, ако професията ти е свързана с висше образование, със закони, ако работиш в/с чужбина, ако се занимаваш с философските и религиозни въпроси на човечеството. Уран тригон Слънце ти дарява много оригинално мислене, точно подходящо за целта. Квадратът с Марс ще те зарежда с динамична енергия, проблемът е как да я овладяваш, не само заради квадрата, който те ръчка като бодил в гащите, но и заради участието на Уран, чиито изблици са доста импулсивни. Луничката ти е единствената планета под хоризонта (да ти мяза на корен?

) в квадрат с Нептун и тригон с Уран/Юпитер - осланяй се на интуицията си, вътрешният ти глас е силен. Инстинктът, рефлексът е твоята сила, която ще те зарежда. През целия си живот ще имаш нужда да оставаш насаме вътре в себе си, за да се презареждаш и да продължаваш борбата. Към всичко гореописано ще добавя, че за да направиш тези осъзнавания, които са ти заложени в картата, ще трябва да се заровиш дълбоко в корена, в произхода - твоя, на предишните поколения, в традициите, да пиеш вода от извора (там ти е СЛВ - в 4 дом в Рак). Той е директно свързан с Плутон, ще извадиш много на повърхността и ще го преработиш, и със Сатурн - ще го отсееш, ще остане важното, ще трябва да го преосмислиш (квадрат Мерк) и да направиш нещо ново с него или всъщност с него нещо ново от себе си (квадрат Слънце). Венерата ти в 12 дом ще ти помага в това отношение, защото имаш добър достъп не само до собственото си подсъзнание, но и до колективното несъзнавано, които възприемаш на ниво "ценности". Трудно ги интегрираш - Венерата ти не е добре аспектирана. Но Марс е в същия дом, макар и в друг знак и също е канал да изтича тази енергия.
То много хубаво, но това всъщност може и да не те интересува.

Хората казват "пей ми за любов... а може би и още нещо!"

Имаш нужда от организиран, прецизен и справедлив човек за партньор. Много много държиш на сериозността на партньорските отношения (Сатурн/Плутон в 7, Мерк У7 в Козирог в 11). Тия интерсептирани Везни в 7 (и Венера в 12) още повече говорят за същото... всъщност въпросът е, дали не приемаш всичко това прекалено сериозно? Някак обвито в тайнственост и мистерия? Мълчиш за това и не споделяш с никой? Владеят те тайни любови? Или несподелени? Не знам как да го интерпретирам, ти ми кажи. В любовните отношения си инициативна, даже напориста - Луна У5 в Овен в 1. Чрез любовта и децата се утвърждаваш. Имаш много приятели, добре подбрани и сериозни (Мерк), с които обичаш ежедневно да комуникираш и май да ти идват често на гости (Близнаци на ИЦ)? С парите не знам как се оправяш. Не знам дали и ти знаеш всъщност.
Има още сто неща, които не виждам. И можеше и поне два по-кратко, но не и тая вечер. Дай обратна връзка къде обърках, важно е като си правя такива свободни съчинения по картинка.