Здравей Гост

Голямата Любов!

• 320 Отговора
  • 44769 Прегледи
*

Nebesna

Re:Голямата Любов!
« Отговор #60 -: Август 23, 2009, 01:01:41 am »
Абе я кажете какво чувствате към човек, ако Венерата му попада в петия ви дом :)
И аз не чета гадните работи, те тъй и тъй ще станат, защо да ги мисля :)

Аз все ги привличам такива със "слаби" Венери - я в Овен, я в Козирог, я в Дева. Само веднъж имах отношения с Венера във Везни. Ако Венера на партньора е в Телец (моя 5-ти дом) трябва да е в квадратура с моите светила, а те управляват моя 8-ми дом. Това май не е най-добрия вариант в една синастрия.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #61 -: Август 23, 2009, 01:09:08 am »
Да допълня пак за съвпада на транзитния Плутон с наталния ми Нептун. Сетих се, че в astro.com четох към краткото предсказание - тълкуване на транзитите при мен, че там пише за този съвпад. Започнал е още в края на януари 2008 и се очаква да приключи към края на тази година. Пише, че това е период на вътрешна трансформация и че когато приключи този период и погледна назад, може изобщо да не позная личността, която съм била преди това. Това е точно така! При мен промяната е САМО ЗА ДОБРО!!!  ;D ;D ;D  :P :P :P  ;D ;D ;D

Да, вече съм друг човек и много се радвам, че това е така.  :)
Чак ми е мъчно, че в края на тази година ще приключи.  ;D

Сега съм по-щастлива и повече се радвам на живота.
Кои домове ти управляват плутон, нептун и луна?
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

« Отговор #62 -: Август 23, 2009, 01:20:55 am »
   Голямата любов - имам май две такива. Едната луда страст - гледам транзитите връщайки се назад и прогресиите - та транзитен Плутон в сходящ съвпад с Венерата ми в Скорпион, както и транзитен Сатурн в сходящ съвпад към Луна във Водолей /в тази връзка имаше карма за отработване - в синастрията ни има огедален съвпад на Луна и Сатурн/. А прогресивната Луна в разх.съвпад от 1градус с Венера и сходящ съвпад с Юпитер, а прогресивния Марс в разх.съвпад с Юпитер и сходящ съвпад с Нептун - всичко това в VІ дом-Скорпион. И транзитен Хирон в съвпад с Локус Фортуната в 3дом. Какво да ви кажа, за период от 2 години, натрупах опит за цял един живот. Просто не бях аз...А втората ми голяма любов /още го обичам/ но тиха и примирена обич - транзитен Хирон - съвпад с ДСЦ, а прогресивна Луна в съвпад с нат.Хирон в ХІ дом,  транзитен Уран в разх.съвпад с Луна, в съвпад с Ероса, МС и СЛВ в 9 дом. Транзитна Венера в съвпад с АСЦ /в синастрията ни моя Венера съвпад с негов АСЦ/, а транз.Слънце съвпад с Локус Фортуната в 3 дом - деляха ни разстояния, трябваше да пътувам 1000 и кусур км за да го видя...А и при първия случай ни деляха граници и километри и пътувах доста често. Начините, по които съм ги обичала са съвсем различни, усещанията също...Така и не мога да разбера, коя е по-голямата...
« Последна редакция: Август 23, 2009, 01:28:41 am от daisy696 »

*

Helo

« Отговор #63 -: Август 23, 2009, 01:27:47 am »

Наталния ми Плутон е в 1-ви на асцендента в Скорпион. Луната в края на 2-ри, води се в 3-ти дом. Нептун е в 3-ти в съвпад с Луната.

Нептун ми управлява 5-ти, а Луната 9-ти. Плутон 1-ви.

Неусетно чрез забавление - Нептун управител на 5-ти се промених.  ;D
« Последна редакция: Август 23, 2009, 01:32:35 am от Helo »

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #64 -: Август 23, 2009, 01:43:43 am »

Наталния ми Плутон е в 1-ви на асцендента в Скорпион. Луната в края на 2-ри, води се в 3-ти дом. Нептун е в 3-ти в съвпад с Луната.

Нептун ми управлява 5-ти, а Луната 9-ти. Плутон 1-ви.

Неусетно чрез забавление - Нептун управител на 5-ти се промених.  ;D
Това обяснява лекотата с която понясаш транзита  :). Може да ти донесе и либофф с чуждоземен тоз транзит или пътуване далечно. Успех!

*

Helo

« Отговор #65 -: Август 23, 2009, 01:49:30 am »
Хело, значи ти официално си приела, че асц ти е Скорпион :) така ли :)

Не! Плутон е на 0 градуса в Скорпион, а асцендента в края на Везни.

Не видя ли картата ми в моята тема? ;)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #66 -: Август 23, 2009, 05:18:12 am »
миа,голямата любов не идва.ти винаги я носиш! ме ти е зададен правилво въпроса,може би най точната дума е СПОДЕЛЕНАТА ЛЮБОВ ПРИ КАКЪВ АСРЕКТ И КОГА?! ;) :)
та рюбовта никога не идва , ти я носиш в себе си. ако даваш любов - получаваш любов.ако сееш омраза-жънеш омраза.любовта е отражение,огледало,взаймност.
споделената любов е друго нещо. :) няма усровия,тя е безусловно безтранично действие.
безусловната любов е нептун.безграничното е уран.взаимното е венера.голямото и мащаба ;Dсе определят от плутон и юпитер. е ти мисли с нези жокери по транзити , дирекций и прогресий.... :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #67 -: Август 23, 2009, 08:38:03 am »

След като обсъдихме драматичната любов по Плутон, какво ще кажете да обсъдим тази по Нептун - жертвоготовната?

Небесна, при мен Нептун упр.7 и е в 3 дом , съвпад Луна/Венера, до живот съм абонирана за донор, привличам все хора,който изживяват криза в живота си, повратен момент и търсят нечие рамо да си изплачат мъката :(
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #68 -: Август 23, 2009, 10:29:38 am »
Преди 20 години изживях първата си истинска голяма любов. Платоническа. Не усетих как съм се влюбила, усетих, че съм, чак след като се наложи да се разделя за една седмица с човека и тогава всъщност усетих липсата му и си дадох сметка.
Преди това съм имала много и различни любови, но когато срещнеш голямата, усещането е просто различно и тогава просто знаеш.
Най-общо казано - почнах да усещам душата си, когато бяхме наблизо, чувах звън на небесните камбани в нея. Това ми се е случвало за пръв път тогава и наистина който не го е изпитал, той не може да разбере за какво иде реч. Отварят се нови порти, все едно си бил сляп, сега поглеждаш и виждаш света за сефте.
Телепатия, усещане от разстояние - това си е едно на ръка.
Най-зашеметяващ за мен бе тоя звън.

Той почина. Най-впечатляващият аспект от него време е съвпад дирекционен Сатурн с натална Венера.
Аз принципно имам много съвпади между Сатурн и Венера - в почти всички синастрии на хора, задържали се дълго в живота ми.

А когато прогресивно Слънце ми е съвпадало с натална Венера, срещнах мъж, който чувствах много близък, невероятно усещане. Ама нищо не излезе и не се задържахме дълго, нито пък страдах особено.

Сега прогресивна и дирекционна Венера ми влизат в пети натален, отдавна съм ги видяла, дано пък нещо да се случи.

А някой по-горе беше писал, че любовта се случва, като си готов за нея. Щото ако не си, ти се дава, само колкото да ти даде тласък занякъде. И после те изоставя.

*

kaily

• 5145
« Отговор #69 -: Август 23, 2009, 10:41:47 am »
След като той почина, 10 години ме боля.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #70 -: Август 23, 2009, 10:54:41 am »
А мислите ли, че голямата любов познава болката? Болката е част от любовта, не може без нея, но дали когато става въпрос за голямата, истинската любов има болка? И трябва ли да си преминал през болката първо, за да усетиш любовта?
А болката предполагам се свързва с Плутон, не знам Нептун дали има нещо общо. А Луната? Мисля, че и Хирон е замесен.
Неизбежно е. Във всички литературни образци, където има голяма любов, като започнеш от митологията, тя, Любовта е свързана предимно с много болка. И малко консумация  ;), до никаква. Рядко дори има щастлив край. (Ромео и Жулиета, Дафнис и Хлое-тук се женят! ;D) Истинската, голямата любов много боли, но и на много ни научава, издига ни на друго ниво. А това струва. Болката е отплата за любовта, която ти се дава.

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #71 -: Август 23, 2009, 11:43:40 am »
   Kaily, мислиш ли, че точно зради любовта скиташ между двата свята?  Срещала ли си го оттогава?
  Ако сметнеш въпроса за твърде личен, неуместен и болезнен- не отговаряй.

*

Nebesna

« Отговор #72 -: Август 23, 2009, 11:54:56 am »
Небесна: Аз все ги привличам такива със "слаби" Венери

Покахонтас: Въпросът е към кои най-често самата ти изпитваш привличане :)

Аз просто отчитам, че привличам "слаби" Венери - моята Венера е в екзалтация в Риби. Ама нали знаеш, че привличането е двустранно. И все си мисля, че всъщност не се привличаме само по Венера. Важна е цялостната картина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #73 -: Август 23, 2009, 11:56:33 am »
Не, писано ми е да скитам между двата свята и съм скитала, откак се помня.
Ама сега твърдо се закотвям в тоя, за да му се насладя на макс.  ;D

« Отговор #74 -: Август 23, 2009, 12:40:29 pm »
Преди 20 години изживях първата си истинска голяма любов. Платоническа. Не усетих как съм се влюбила, усетих, че съм, чак след като се наложи да се разделя за една седмица с човека и тогава всъщност усетих липсата му и си дадох сметка.
Преди това съм имала много и различни любови, но когато срещнеш голямата, усещането е просто различно и тогава просто знаеш.
Най-общо казано - почнах да усещам душата си, когато бяхме наблизо, чувах звън на небесните камбани в нея. Това ми се е случвало за пръв път тогава и наистина който не го е изпитал, той не може да разбере за какво иде реч. Отварят се нови порти, все едно си бил сляп, сега поглеждаш и виждаш света за сефте.
Телепатия, усещане от разстояние - това си е едно на ръка.
Най-зашеметяващ за мен бе тоя звън.

Той почина. Най-впечатляващият аспект от него време е съвпад дирекционен Сатурн с натална Венера.
Аз принципно имам много съвпади между Сатурн и Венера - в почти всички синастрии на хора, задържали се дълго в живота ми.

А когато прогресивно Слънце ми е съвпадало с натална Венера, срещнах мъж, който чувствах много близък, невероятно усещане. Ама нищо не излезе и не се задържахме дълго, нито пък страдах особено.

Сега прогресивна и дирекционна Венера ми влизат в пети натален, отдавна съм ги видяла, дано пък нещо да се случи.

А някой по-горе беше писал, че любовта се случва, като си готов за нея. Щото ако не си, ти се дава, само колкото да ти даде тласък занякъде. И после те изоставя.
А имала ли си опозиции Венера Сатурн
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Nebesna

« Отговор #75 -: Август 23, 2009, 12:57:50 pm »
Небесна: Аз все ги привличам такива със "слаби" Венери

Покахонтас: Въпросът е към кои най-често самата ти изпитваш привличане :)

Аз просто отчитам, че привличам "слаби" Венери - моята Венера е в екзалтация в Риби. Ама нали знаеш, че привличането е двустранно. И все си мисля, че всъщност не се привличаме само по Венера. Важна е цялостната картина.
Така е, но нали картината е съставена от отделни елементи. На мен ми стана интересно това, защото нали всяка любов е различна. И когато с двама различни имаш много подобни усещания, явно и в синастриите с тях има нещо общо. И един аспект от синастрията, подкрепен от други фактори естествено, действа по подобен начин в различни ситуации.

Синастрията е важна, дотолкова доколкото свързва двама души, но всеки от тях си има самостоятелни уроци за научаване. Приоритетите се сменят в зависимост от тежките транзити - Сатурн, Уран, Плутон, Нептун. Те дават бурята в платната. При негативни аспекти в синастрията една транзитираща тежка планета, правеща тао-квадрат или голяма кръст толкова може да повиши градуса на напрежението, че връзката да не издържи изпитанието на времето. Разведох се със Сатурн в 7-ми дом, който уж запазвал статуквото, но не може нещата да се разглеждат така изолирано. По-важен беше аспекта на Плутон в съвпад с Асцендента. Прибави и натални Сатурн, Уран и Плутон в квадратура с оста Асц-Десц. Толкова тежки планети засегнаха чувствителни точки. А транзитен Уран в съвпад с господаря на 7-ми дом крещеше за ново начало. Виждаш ли колко е сложна картинката!? А мъжът ми беше с Уранова опозиция, което ми дойде в повече.

« Отговор #76 -: Август 23, 2009, 01:04:34 pm »
Нали обикновено се казва, че жената очаква мъжът да се промени, а мъжът очаква от жената тя да не се промени. Е, Небесна, ти си започнала промяната и той просто не я е приел. ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #77 -: Август 23, 2009, 01:21:18 pm »
Нали обикновено се казва, че жената очаква мъжът да се промени, а мъжът очаква от жената тя да не се промени. Е, Небесна, ти си започнала промяната и той просто не я е приел. ;)

Ох, аз това съм го чела някъде! Аз съм водолей с Асцендент Стрелец и ми е трудно да не се променям. А той е Рибка със Сатурн във Водолей. На мен ми е по-лесно да се развивам, докато той е по-ригиден и привързан към статуквото.

*

kaily

• 5145
« Отговор #78 -: Август 23, 2009, 01:37:34 pm »
А имала ли си опозиции Венера Сатурн

В синастрии ли - никога.
Само съвпади.

« Отговор #79 -: Август 23, 2009, 02:08:53 pm »
  А и при мен съвпади, само че между Сатурн и Луна.