Здравей Гост

мидпойнтите в хороскопа

• 116 Отговора
  • 22955 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:мидпойнтите в хороскопа
« Отговор #20 -: Септември 11, 2009, 05:07:03 pm »
Уникално просто. В деня на сключването на брака ми например средната точка между Венера и Уран е в съвпад с транзитен Сатурн. Венера управлява 7 дом, Уран - 3 дом. А Сатурн в натала е в съвпад със Слънцето.  :) Продължавам да ги изследвам значи.

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #21 -: Септември 16, 2009, 09:20:23 am »
   В момента се опитвам да направя статистика, свързана със синастрични карти и кармични взаимоотношения, мидпойнти между такива точки и планети. После ще постна, това което съм отбелязала, да видим дали при други ще има подобни попадения. Да видим дали работи.

« Отговор #22 -: Септември 16, 2009, 03:44:31 pm »
ето моето мнение
« Последна редакция: Септември 17, 2009, 08:40:22 am от astro »

« Отговор #23 -: Септември 16, 2009, 03:45:25 pm »
   Разгледах само аспектите на мидпойнтите между Лунни възли, Лилит, Плутон и Сатурн.
   1. Първи случай - мъжът, който изчезна безследно /или бях изоставена/ и от когото имам син.
  -  Оказа се, че имам най-много аспектирани мои планети с негови мидпойнти. Най-много попадения има с Лилит и Плутон.
   - Най-точен аспект между мои СЛВ и ЮЛВ мидпойнт на негови Луна/Уран.
   - Най-точен аспект между негов Хирон мидпойнт на мои Плутон/ЮЛВ.
   - Синастрично моя Лилит съвпад с негов Плутон, а негова Лилит е съвпад с Марса ми, който в радикса ми е в VІ дом-скорпион и е опозиция на Сатурна ми-ХІІд. Свързвам VІ дом с отработване на кармата, натрупана в миналото.
   - Заключение - заплащане на грешка от минал живот. /заключенията се базират на интуицията ми/
   2. Втори случай - мъжът,  покрай когото много изстрадах и получих като награда и който е първопричина за горното. Който все още обичам.
   - Също повече мои планети, явяващи се негови мидпойнти. Най-много попадения има с Лунни възли.
   - Най-точен аспект между мой Сатурн=негов Уран/ЮЛВ.
   - Най-точен аспект между негово Слънце=мой Меркурий/Сатурн.
   - Синастрично моя Лилит съвпад с негов Плутон, негов Нептун съвпад с Марса ми и опозе на Сатурна ми VІ-ХІІд., огледален съвпад между Луна и Сатурн.
   - Заключение, сродната ми душа, духовен водач, с когото ни свързва сребърна нишка, човека чрез когото израствам духовно.
   3. Трети случай - синът ми, моята награда и моето наказание. Накратко - моя карма.
   - Тук вече повечето негови планети се явяват мои мидпойнти. Най-много попадения със Сатурн и Плутон.
   - Най-точен аспект между мое Слънце=Меркурий/Сатурн и мой Сатурн=Меркурий/Венера.
   - Най-точен аспект между негов Плутон=Юпитер/Нептун.
   - Синастрично - негово Слънце съвпад с Марса и Вертекса ми пак оста ми по VІ-ХІІдом.
   - Заключение : изкупване на кармични грешки от миналото, също сродна душа, а може и другата ми половинка, явила се в моя живот под формата на мой син. Не знам още.
   4. Сегашният ми приятел, който много съм обичала, който ме е пренебрегнал и който предизвиква в мен обида и гняв.
   - Моите планети са повече негови мидпойнти, отколкото негови планети мои мидпойнти. Превес има на аспектите с ЮЛВ и Сатурн.
   - Най-точен аспект мои СЛВ и ЮЛВ=Венера/Лилит и мой Хирон=Сатурн/Нептун.
   - Най-точен аспект между негов Сатурн=СЛВ/Меркурий.
   - Синастрично - негов СЛВ и ЮЛВ съвпадат съответно с мой Марс и Сатурн.
   - Заключение - урока с този още ми се губи, но лека полека взе да ми се прояснява. Някъде бях чела - че това, което очаквам от него, трябва да го дам на други, за да уравновеся някви кармични блюда. Само тогава той ще забележи, каква реална роля имам аз в неговия живот може би, казвам, защото - моя Венера е мидпойнт на негова Венера и Плутон, моята Венера е в съвпад точен с негов Асцедент, негова Венера е в съвпад с мое Слънце.  Моят Марс и Сатурн са мидпойнти на неговите Луна/Сатурн.
    Накрая генерално заключения : излиза, че в първи, втори и четвърти случай се оказва, че аз съм човека, който има по-голямо значение в техния живот, тъй като повече техни мидпойнти съвпадат с мои планети. А третия случай - сина ми, той има по-голямо значение в моя живот, отколкото аз в неговия, защото тук вече е обратно - повечето негови планети се явяват мои мидпойнти.

П.С. - Не съм се базирала на никаква литература - просто моя статистика и наблюдения. Всички мидпойнти са с орбиса по-малка от 1 градус.
  Та, очаквам и вие да споделите мнение въз основа на лични наблюдения... :D

*

mamma_mia

« Отговор #24 -: Септември 16, 2009, 04:15:37 pm »
Дейзи много хубаво и подробно си го обяснила :)

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #25 -: Октомври 24, 2009, 10:32:03 pm »
За да не създавам нова тема,реших  да пиша в тази :)
Смятате ли,че е важно следното нещо за връзка.
Моят мидпойнт слънце луна е в овен,разглежда ли се точката везни(опозицията)?
Защото видях,че на тази точка(на точният градус) (опозицията) се намира прогресивното слънце на човек когото харесвам?

Благодаря.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #26 -: Октомври 25, 2009, 12:34:09 pm »
За да не създавам нова тема,реших  да пиша в тази :)
Смятате ли,че е важно следното нещо за връзка.
Моят мидпойнт слънце луна е в овен,разглежда ли се точката везни(опозицията)?
Защото видях,че на тази точка(на точният градус) (опозицията) се намира прогресивното слънце на човек когото харесвам?

Благодаря.

Да проявя малко упорство :)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #27 -: Октомври 25, 2009, 01:02:35 pm »
аз я разглеждам:) и програмата, която  Скарлет тие пуснала пише: по близък мидпойнт и по- далечена:)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #28 -: Октомври 25, 2009, 03:07:30 pm »
аз я разглеждам:) и програмата, която  Скарлет тие пуснала пише: по близък мидпойнт и по- далечена:)

Това отговор към моят въпрос ли е? :o

*

sunrain

• 6710
« Отговор #29 -: Ноември 25, 2009, 01:36:22 am »

Твърди се, че когато транзитна планета премине през мидпойнт, тя задвижва едновременно и двете планети, които образуват мидпойнта. Аз не съм проверила дали това действа.

Хубава работа.  :) Мидпойнт Юпитер - Плутон - свързват го с богатство, слава. И какво да видя - ми там ми е Слънцето. Виждам също Марс сега нали пътува към него, ще го задейства и какво ли ще се случва ... 

*

Uran

• 6041
« Отговор #30 -: Ноември 25, 2009, 08:51:30 am »
Като са ми в съвпад във везни, отсреща в овен ли дагледам, че точно там ми е Венера? ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #31 -: Ноември 25, 2009, 08:54:36 am »
Уран, ако говориш за натала не отсреща, а по средата. Виж в астро.ком има карта с мидпойнтите.  :)

« Отговор #32 -: Ноември 25, 2009, 09:33:44 am »
Нищичко не знам по темата. Някой може ли да каже повече по това защо се гледат тия мидпойнти? Какво им е значението на практика?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #33 -: Ноември 25, 2009, 09:35:57 am »
То малко се знае като цяло. В "Лично творчество" мисля, че Небесна беше пуснала една книга на руски. В темите тук-таме из форумите има загатнато. Тук също, даже по-горния цитиран пост накратко обобщава смисъла от разглеждането им. 

*

Asol

• 4140
« Отговор #34 -: Ноември 25, 2009, 09:42:23 am »
Нищичко не знам по темата. Някой може ли да каже повече по това защо се гледат тия мидпойнти? Какво им е значението на практика?

http://www.cafeastrology.com/astrologytopics/midpoints.html

*

Diyana

• 2705
« Отговор #35 -: Ноември 25, 2009, 12:02:34 pm »
Като са ми в съвпад във везни, отсреща в овен ли дагледам, че точно там ми е Венера? ;)

Мидпойнтите не са точки, а ос, която пресича 360 градусовия кръг през центъра. Гледат се попаденията към съответните градуси и в двата срещуположни знака, в двата случая планетата е НА мидпойнт, а не в опозиция към него.
Но, освен това, използването на мидпойнти не спира само до 360 градусовия кръг. Той се редуцира, "сгъва" се чрез делене на 2 - втори хармоник - на 180 градуса, на три - трети хармоник - на 120 градуса, на 4 - четвърти хармоник - на 90 градуса, на 5-72 градуса, на 6 - 60 градуса, и т.н.
При всяко "сгъване", се отчита дали наталната планета аспектира някой мидпойнт. И съответно с всеки хармоник се разкрива нов пласт от характера и предразположенията на родения.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #36 -: Ноември 25, 2009, 12:33:31 pm »
   Ооо Диана, от дълго време чаках някой да каже как се пресмятат тези хармоници....Не знаех че са мидпойнти  :D

*

missKapriz

« Отговор #37 -: Ноември 25, 2009, 10:06:44 pm »
Точно посредата между Марс и Венера ми е Уран,с отклонение от половин градус,а срещу него е Хирон,с отколение 4,5 градуса.Ако съм разбрала праволно Хирон също е мидпойн на Венера и Марс,така ли?А какви са орбисите за мидпойнтите?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #38 -: Ноември 26, 2009, 09:24:33 am »
Ако съм разбрала праволно Хирон също е мидпойн на Венера и Марс,така ли?А какви са орбисите за мидпойнтите?
Много консервативни - 1 градус. :P Но си поръчах наскоро един натален анализ на мидпойнтите по Майкъл Мънкаси и там са преценени като активни мидпойнти с до триградосув орбис. Включително в оценката на "тежестта" им в наталната ми карта по-голямо влияние играе естеството на планетите, и броя "удари" към съответния мидпойнт, тоест активността към тях, не толкова точността им.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

missKapriz

« Отговор #39 -: Ноември 26, 2009, 09:39:29 am »
А когато  транзитна планета  образува мидпойнт с две натални ,това отчита ли се.Или само,когато са по натал?И само съвпади на транзитна към мидпойнта в натала ли се брои или всеки аспект? ???

Като гледам моите транзити,през май 2010 Сатурн ще съвпадне няколко пъти с Уран-мидпойнта Венера,Марс.Голяма романтика ще настане ;D/Според тълкуването на тези три планети в мидпойнт-съм романтична,сексуална,но сексуалността ми спада,ако няма взаимни чувстава ;)/
А като се има впредвид,че Венара е в 10-ти,а Марс във 2-ри дом ще очаквам стабилност в работата,която е творческа :)Ама как си ги нагласям ,не е истина.Обаче си и вярвам!

Ето линк за тълкуване на мидпойнтите:

http://www.cafeastrology.com/astrologytopics/midpointspictures2.html