Здравей Гост

стелиумите в рак,козирог,овен и везни

• 88 Отговора
  • 13828 Прегледи
*

missKapriz

Re:стелиумите в рак,козирог,овен и везни
« Отговор #20 -: Декември 02, 2009, 08:51:53 pm »
по втората карта-на мъжа-той пътува ли много или много да чете?
Егоизма му мисля,че идва от съвпада Слънце/Марс .
А някакви по-особени взаимоотношения с братя,сестри или близки роднини има ли?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Декември 02, 2009, 09:12:27 pm »
Наистина, и двете карти са много интересни.
От личен опит мога да потвърдя, че при големи стелиуми в 12 дом често е налице хиперобщителност в разрез с първоначалното очакване, че насреща стои затворен и самовглъбен човек. При някои от родените с такива стелиуми нерядко има склонност към безразборни контакти, като тук не става въпрос за връзки, а общуване. Като че ли по този начин се опитват да "избягат" от присъщото им чувство за вътрешна самота и изолация, отделеност. Но това, разбира се, е само мое мнение.

Спасителната "сламка" при такива стелиуми е да се определи доминантата или двойка (тройка) доминанти.
Така например, във втората карта веднага на очи се набива Марс, като силата му се определя от няколко основни позиции - екзалтация, партилен съвпад със Слънцето, източен спрямо Слънцето, гокленова зона. Марс в тази карта се намира in corde solis, т.е. в сърцето на Слънцето, което се приема за специално достойнство. Не по-малко важна роля в тази карта играе и Сатурн, имайки предвид, че държи стелиума в Козирог, намира се в ъглов дом и в знак, чийто съуправител се явява (Сатурн е класически управител на знаците Козирог и Водолей).
Втората карта включва три множествени съвпада, т.е. планетите в стелиума съвпадат по двойки - Венера/Меркурий, Марс/Слънце и Нептун/Уран.
Докато в първата карта планетите в стелиума са по-близо една до друга. Тук светилата съвпадат и с Венера/Марс, и с Нептун/Уран, и с Меркурий. Венера е изгорена и източна спрямо Слънцето. Нептун не го приемам за източен, защото не е вътрешна планета и се намира твърде далеч в Слънчевата система. Вътрешни планети спрямо Слънцето са само Меркурий и Венера.
Влиянието на Сатурн също е много силно тук, тъй като се намира в първи дом и държи стелиума в 12ти. Не по-малко важен е Плутон поради факта, че съвпада с МС и Северния възел.
Ако трябва да сравняваме двете карти, моето мнение е, че първата е по-трудна и поставя доста повече предизвикателства. Интересна съдба.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #22 -: Декември 02, 2009, 09:34:53 pm »
Розмари, възможно ли е да се заблуждаваш по отношение на момичето?
С Плутон и СЛВ в съвпад с МЦ мисля, че трябва да се цели високо, а това, че повечето планети са в 12 дом, да скрива от публиката тези и тежнения ( прави се на умряла лисица :)).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Декември 02, 2009, 09:51:47 pm »
И според мен в първата карта има заложен потенциал за личностна промяна... Рано или късно, поради едни или други обстоятелства ще се поразместят някои пластове и момичето може да си преразгледа възгледите за живота... Но при акцентирана двойка планети Сатурн и Плутон осъзнаването на необходимостта от промяна на статуквото узрява след доста ката/клизми.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #24 -: Декември 03, 2009, 02:54:37 pm »
Привет!
Радвам се, че темата ви се струва интересна.
Така първо да поясня, че и двете карти са на момичета.

За тази със стелиума в 12ти  - И аз познавам други хора, пак със силен Козирог и пак в 12ти. В две от картите даже няма въздух или огън (дори заети въздушни и огнени домове) и пак преобладава хипер общителност. Да, наистина тази карта е по-трудна, момичето среща пречки и проблеми, но ги преодолява без да се оплаква или да иска съвети. (Козирог :) ) Ако трябва да сравнявам, ще трябва да отбележа, че и двете имат сходен харакатер и външен вид (среден ръст, слаба фигура), общителни, с много познати, егоистични в някаква степен. Уран, момичето има някакви цели, просто и' липсва понякога нужната концентрация. Управителят Сатурн е в 1-ви -> стремеж към изява, понякога даже и към това да командва, но по-скоро по един манипулативен начин.

За стелиума в 3ти - Това, което се сещам за разлики м/у картите е нетактичността на момичето във втората. Докато на това в 1-вата думите са почти винаги премерени, то домът на Близнаци си казва своето. Това момиче успява да има проблеми с всякакъв вид авторитетна фигура. Може би си поставя и по-ниски цели, но въпреки това характерно и за двете е, че се занимават с много неща наведнъж. И двете злобеят понякога, но първата по доста заобиколен начин, а втората доста пряко, използвайки всички нецензурни думи, които се сети. Сатурн в 4ти смекчава малко козирожкото, забелязала съм, че се движи с хора, които имат твърде много вода в картите.

Мис Каприз, за момичето във втората карта - не мисля, че си пада много по четенето. Много е дейна, но не пътува особено. Има афинитет към чужбината във всички случаи, обаче (Луна в 9ти, Юпитер на асц). Разбира се с всякакви хора, отворена е към всякакъв тип мислене, понякога се съобразява до такава степен, че оставам с впечатлението, че няма свое. По-особени взаимоотношения - разведени родители, има брат, но мисля, че се разбират нормално.

Засега толкова ще пиша. Има и още нещо интересно - и двете имат много специфични гласове, без говорни дефекти. :)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #25 -: Август 28, 2010, 06:44:34 pm »
Мисля , че темата е актуална , та и дадох първа скорост....от вас зависят следващите.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Октомври 21, 2010, 04:21:14 am »
Някой да сподели нещо от кардиналните стелиуми? :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
« Отговор #27 -: Октомври 21, 2010, 04:22:36 am »
Ко, примерно?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Октомври 21, 2010, 04:24:08 am »
Ко, примерно?

Нещо по- интересно от дядо Сатурн , от дядо Плутон.....
Нещо дето е по за споделяне... ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #29 -: Октомври 21, 2010, 04:27:12 am »
Тц. Нема нищо.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #30 -: Октомври 21, 2010, 04:31:58 am »
Ко, примерно?

Нещо по- интересно от дядо Сатурн , от дядо Плутон.....
Нещо дето е по за споделяне... ;D
Аз имам стелиум на двамата дедовци с младока Марс във Везни, в 8-ми дом. Разбират се, горе-доле. Единият е силен по знак, другите - по дом. Като цяло Сатурн успява да удържи юздите на Марс, но от време на време Марс изпуска парата. ;D Хубавото е, че и трите правят тригон към Слънцето ми в първи дом и така хем съм дейна, хем внимателна. :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Октомври 21, 2010, 04:32:35 am »
Тц. Нема нищо.

А в каква поза са - прекалено интимна или има разтояние? ;) :blink:

*

Divna

« Отговор #32 -: Октомври 21, 2010, 04:36:11 am »
Марая, само стелиумите ли те инересуват?
Кардинални оси в кардинални знаци важат ли? Защото имам наблюдения върху тях.

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Октомври 21, 2010, 04:37:35 am »
Марая, само стелиумите ли те инересуват?
Кардинални оси в кардинални знаци важат ли? Защото имам наблюдения върху тях.

Давай! Интересува ме и още как! :blink:

*

Divna

« Отговор #34 -: Октомври 21, 2010, 04:52:12 am »
За едната личност, която познавам с кардинални оси в кардинални знаци и която има 3 планети и СЛВ в кардинални знаци през тази година има финансови проблеми. Фалира компанията му, загубата е голяма. Определено труден период.
Втората личност е с кардинални оси в кардинални знаци + 2 планети в кардинални знаци. Личността изживява огромен житейски поврат.
Третата личност е с голям стелиум /5 планети +СЛВ/ в един кардинален знак засягащ дома и децата. Там на дневен ред от година стоят проблеми свързани именно със семейството и в частност децата.
Имам и още няколко познати. Мисля обаче, че характерни са за всички големите житейски промени.

« Отговор #35 -: Октомври 21, 2010, 04:54:04 am »
Даммм, това ми напомня какво казваше касиерката на един мой приятел - проблемите са глобални и трябва да се решат кардинално!  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

abroad

« Отговор #36 -: Октомври 21, 2010, 05:02:30 am »
Даммм, това ми напомня какво казваше касиерката на един мой приятел - проблемите са глобални и трябва да се решат кардинално!  ;D

;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Октомври 21, 2010, 05:32:32 am »
Даммм, това ми напомня какво казваше касиерката на един мой приятел - проблемите са глобални и трябва да се решат кардинално!  ;D

;D ;D

:57:
Доста кардиналки си имаме във форумчето - Дияна, Лили, Жълтолилава, Аброуд, Белика, Дейзи, Кайли, Кая, Скарлет, Аурора, Герчо, Мила_м, Елфидка начело с кардинал Синухе  ;D

Можете да почерпите опит от Мен  ;D, Дивна, Марая, Вещичка, Кабала, Инти, Крис, Милкиуей... за други подвижни не се сещам.  ;D

Lina -RE ,  :blink:

*

Santi

« Отговор #38 -: Октомври 21, 2010, 05:26:15 pm »
При мен също преобладават кардиналните истории - луна, юпитер, слв - овен, мерк, марс - рак, нептун- козирог и планети в ъглов дом(10) . Когато тежкарите бяха в подвижните знаци ме тресе яко, сега като минат в кардиналните пак и няма край ..

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Октомври 21, 2010, 05:34:18 pm »
При мен също преобладават кардиналните истории - луна, юпитер, слв - овен, мерк, марс - рак, нептун- козирог и планети в ъглов дом(10) . Когато тежкарите бяха в подвижните знаци ме тресе яко, сега като минат в кардиналните пак и няма край ..

В подвижните какво имаш ? :blink: