Здравей Гост

Индийска астрология

• 608 Отговора
  • 97547 Прегледи
Re: Индийска астрология
« Отговор #560 -: Юли 17, 2013, 10:49:57 pm »
Уф, сорри... това се отнасяше за друга карта. Моля за извинение, случайна грешка беше. Въпреки, че няма случай случайности... :blink:
Сега погледнах истинската карта. Тук нещата стоят по-объркано и трудно. Да, що се отнася до тайминга  Мирабелла има право. Трябва на всяка цена да се използва благоприятното влияние на Юпитеровата даша и транзита. Още повече, че Юпитер  се намира в 9-ти дом. В женския хороскоп въпросите свързани  с репродуктивността се тълкуват и по 9-ти дом. Има възможност за зачатие, докато все още тече дашата на Юпитер (съвсемна финала) и със съдействието на Раху в ролята на антар-даша (изкуствен метод ин витро, инсеминация, фармакологочна стимулация). И тук с партньора нещата не са особено розови - аспект на Меркурий (планета евнух, която не дава оплождане), 5-ти дом с управител Сатурн (дава задръжки, забавяне, препятствия)  в Навамса. 5-ти дом в Раши се управлява от Луната. т.е благоприятна почва има. Важно е да се намерят читави семена.
« Последна редакция: Юли 18, 2013, 09:34:10 am от Gauri GanDevi »
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #561 -: Юли 18, 2013, 09:06:00 am »
Само да кажа, че има два аборта от този партньор.Заедно са много време и много се разбират.Първият е бил, когато са били още в началото на връзката и са били по-млади.Вторият е бил спонтанен.Опити се правят от една година и нищо.

*

satin_

« Отговор #562 -: Юли 18, 2013, 05:21:06 pm »
А настоящата даша Юпитер/Раху плюс транзитен Юпитер в 5-ти дом в следващата 1 година не биха ли могли да се окажат благоприятни за раждане на дете?

И аз мисля, че има шанс в близките месеци да забременее.
Четох, че за бременност според индийците се изисква Юпитер и Сатурн да аспектират 5-ти дом или неговия управител, също 9-ти дом или неговия управител.
В момента тр. Юпитер и е в 5-ти дом и аспектира 9-ти, а тр. Сатурн е в 9-ти, като от там аспектира У9 Венера.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #563 -: Юли 19, 2013, 08:22:09 am »
Благодаря ви милички за помощта! :wub:
Аз също мисля, че скоро време ще има шанс с  транзита на Юпитер в 5 дом, който пък началото на юли и направи съвпад с натална Луна в 4 дом. Дай боже!Като сестра ми е  и искам да е щастлива!

« Отговор #564 -: Август 07, 2013, 09:57:48 am »
Имам един въпрос, струва ми се труден. Дали Лагна попада в Пушйа или Ашлеша накшатра? Има ли някакви ключови характеристики, издайнически така да се каже, по които могат да се различат двете накшатри на външен вид, поведение, маниери? Питам за конкретен човек, но ако не ви интересува кой е, няма нужда да го споменавам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #565 -: Август 07, 2013, 10:29:15 am »
Имам един въпрос, струва ми се труден. Дали Лагна попада в Пушйа или Ашлеша накшатра? Има ли някакви ключови характеристики, издайнически така да се каже, по които могат да се различат двете накшатри на външен вид, поведение, маниери? Питам за конкретен човек, но ако не ви интересува кой е, няма нужда да го споменавам.

Навремето имах колежка с АС между Пушйа и Ашлеша. По външен вид не мога да ги разгранича, но по поведенчески маниер клоня към Ашлеша. Пушйа е с по-мека и блага природа, не търси конфронтация, не въздейства чрез сексуалност, не е така прикрита, макар че по мои наблюдения е сдържана, не е ексцесивна (все пак се управлява от Сатурн), Ашлеша дава по-изразен магнетизъм и въздействие върху противоположния пол, независимо от външния вид.

Доколкото се сещам, Мерилин Монро е с Лагна в Ашлеша.  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #566 -: Август 07, 2013, 10:33:43 am »
а лагна между читра и хаста как се различава?
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Asol

• 4140
« Отговор #567 -: Август 07, 2013, 10:43:40 am »
Да ви питам нали накшатрата на асцендента е най-важна за външния вид, но за маниера и начина на поведение дали пак тя ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #568 -: Август 07, 2013, 10:44:05 am »
Споделям само лични наблюдения, не съм правила сравнителен анализ между всички съседни накшатри.

Но според мен Лагна в Читра ще даде по-друг тип излъчване - такъв човек може силно да се стреми да изглежда харесван и притегателен в очите на околните, по-харизматично излъчване може да има, с лекота печели симпатии и популярност, често са и по-привлекателни, харесвани от противоположния пол. Особено ако Лагна попада в частта на накшатрата, управлявана от Венера (Читра се пада между Дева и Везни). И двата случая - в сидерална Дева или Везни - не са изключени занимания с изкуство, творческа дейност, стремят се да създават красота в обкръжението си, могат да се занимават с някакъв вид дизайн. Ако Лагна се пада между 23 и 24 гр. Везни в западната карта, тук попадат много силни и благоприятни звезди - Спика и Акрукс, няма как да не се усети въздействието им.  :blink:

Хаста също е хубава накшатра, но тук ще има по-малко показност и себецентрираност, често дава някакви занаятчийски умения, сръчност, работа свързана с ръце.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #569 -: Август 07, 2013, 10:46:32 am »
Благодаря ти, Лили!

Асол, за поведението може да е Луната по-съществена. Сгреших, че дадох преднина на накшатрата на АС.

*

Нова

• 3491
« Отговор #570 -: Август 07, 2013, 10:47:36 am »
Да попитам: По насоките и изскванията на един "махараджа" във форума на астрокома си направих ведическа /сидерална/ карта, без аспекти, равнодомна, с отчитане на прецесии ли се наричаше, .. Той пише, че така се прави, за да било ясно тълкуването и да нямало грешки. Изискваше го от форумистите.
Не е на ромбчета или правоъгълничета, каквито често поствате, ами "стандартна", астрокомска.
И сега какво?
Как продължавам нататък? Как да ми стане ясно кое какво? Даши-маши..??

*

Asol

• 4140
« Отговор #571 -: Август 07, 2013, 10:51:31 am »

*

Нова

• 3491
« Отговор #572 -: Август 07, 2013, 10:55:27 am »
Накшатри

Аха, мерси. Обемен материал ))) Ще видим докйде ще изтрая с четенето ))))

Благодаря.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #573 -: Август 07, 2013, 10:56:24 am »
за старт тези май са по-леки - има и градуси от сидреалната карта, които можеш да ползваш за референция:

http://www.salagram.net/Calendar-27nakshatras.htm

така - Лили - благодаря. Не знам. малко ми е сложно това с лагна накшатрите, когато попадат в междинно положение.

става дума за разграничение от няколко минути - между 4та пада хаста и първа пада читра, не за сектора на спика и акрукс... за разграничение между д9 лагна в рак и д9 лагна в лъв. ще разсъждавам още. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #574 -: Август 07, 2013, 11:17:32 am »
На мен са ми трудни за ректификация картите, в които Лагна попада на границата между два съседни знака, но в една накшатра. Например, Вишакха във Везни и в Скорпион, Читра в Дева и във Везни... Предполагам, че трябва да се гледат управителите и да се види влиянието на коя от двете планети е по-силно изразено в живота на натива?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #575 -: Август 07, 2013, 11:29:51 am »
става дума за разграничение от няколко минути - между 4та пада хаста и първа пада читра, не за сектора на спика и акрукс... за разграничение между д9 лагна в рак и д9 лагна в лъв. ще разсъждавам още.

Ами виж как ти протича животът дотук, потърси аналогии...

Между другото, едно "ключе" - знакът на Лагна в Д9 е изключително важен - вижте по-важните си връзки (не само интимни, а и приятелски), в много случаи някои лични планети на другата "половинка" попадат в този знак или в отсрещния.  ;)

Пример: една от най-добрите ми приятелки - Слънце и Венера в Мригашира; бившият - Венера в Мригашира, АС в Раши попада в знака на моя АС в Навамша; човек, който е много важен за мен - три планети в знака на моя АС в Д9, лична планета в Мригашира.

За Раши съмнения нямам, но се двоумя за накшатрата на Лагна в Навамша - пада се между Рохини и Мригашира. По се оприличавам с Мригашира сякаш. А и дотук, на края на венерина атардаша, обстоятелствата говорят в полза на по-късния час на раждане (с екзалтирала Венера в Д7 до края на нейната АД би трябвало да има бременност или раждане, тъй че най-вероятно съм със Сатурн, Марс и Кету там). От 9 август влизам в АД Слънце, вече нямам търпение! :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #576 -: Август 07, 2013, 11:47:49 am »
Така, чета си аз, новолунието в лъв освен нова коса, ми носи явно и нови небесни величини заради тригона с уран, но може и да си остана само от ден до пладне със знанията по уран.
Нещо, което от преди Лили ми беше подсказала, разбрах си накшатрата на луната, лорда, съответно дашата на раждане /ами сегашната?/, управленческото божество, падата.
Не съм съгласна само с 2 от характеристиките на накшатрата, но сигурно заради друго влияние, както и с това: )))
Remedial upaaya to be performed:
Gifts of Gold to the Deity or to the Vaishnavas and brahmanas.
Не може ли гифтът да е за мен - днес по звездна заръка съм със самоделно направени обечки от златни парички от чеиза на прабабами ))))

Сега да гледам накшатрите и на останалите планети и асц ли? Уран/плутон са офф. Така беше казал махараджата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #577 -: Август 07, 2013, 12:03:07 pm »
И аз смятам да си освежа цвета на косата, но чакам Луна в Дева или Везни, планирам и подстригване тогава.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #578 -: Август 07, 2013, 12:07:09 pm »
ами значи лагна в д9 трябва да е слънчева. макар, че читра се управлява от марс, пък хаста от слънце. ех... много сложно... други са ми доминиращите и в характера, и в живота планети... луна, венера и меркурий. благодаря.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #579 -: Август 07, 2013, 12:10:10 pm »
При мен като че ли Луна, Меркурий и Раху най-силно доминират върху характера, Сатурн и Марс - върху съдбата и обстоятелствата в живота, Венера - върху душевността (атмакарака).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.