Така то...всеки си гледа от неговата камбанария и интерпретира както му иде от вътре. Ето аз те чета kaily и си мисля, че проблема ти не е в мързела, умнотата/тъпотата, дупедаването/вземането и други разни подобни, ами в това, че си търсиш нишата, където ще си доволна от себе си, със себе си и съответно с другите. Па и те ще са доволни от теб. И тъй като не знаеш коя е точно тази ниша, опитваш в различни посоки, щото не се знае от къде какво може да отскочи. Но това си е моята интерпретация де, кой знае.. 
Аха, и аз така се възприемам. :blink:
Точно и аз се мотам като муха без глава в различни посоки, именно защото искам да си изживея живота нататък пълноценно, а не в борба за коричка хляб. Искам да се реализилам за свое и всеобщо добро. И понеже ми е мътилка в главата, мътилка в душата, па и навън е тотална мътилка, та вися и чакам да се избистри.
Истинският Мъдрец винаги прави така, че бардакът в неговата обител да се чисти от някой друг.
Мдам, Вещичка е 100% права.
А има и духовен мързел.
Да ви е хрумвало, че
по правило болшинството работливи пчелички са духовно мързеливи?и аз щях да пляскам здраво хората, които ги мързи да учат
Ама чакай, Вижън, сега говориш за хора, които ги мързи да учат, а не да работят. Мен никога не ме е мързяло да уча. Както ти казах, тренирам за тест за работа, която съм почти на 100% сигурна, че няма да получа. Ма уча. Английски. Е досега говорих с един италианец на немски, по-точно той говореше, аз слушах, щото съм забравила немския почти. Но е днес решавах тестове на англиски, преди малко спрягах немски, даже 2 италиански думи научих и забравих вече.

И майтапа настрана, обаче не умееш едно много важно нещо - да разглеждаш нещата в перспектива. Ен на брой кризи при тия тежки транзити, продължаващи по няколко години...че какво са няколко месеца? Какво си се втренчила в тия месеци на фона на 25-те ми години работа насм натам? Ми сменям посока, лутам се, налучквам, смътно усещам посока, губя я, пак я налучквам....търся помощ от приятел, пак я губя. То не е като права линия, успоредна на априлската. Хората си взимат творчески отпуск и им го плащат, щото имат търсения. Чувала съм, че в западните университети така правели, на 10 години примерно имали 1,5 години творчески отпуск. Певците издадат успешен албум, па се покрият за няколко години.
Друг пример да дам - мравката по цял ден снове насам натам, лъвът лежи по цял ден и дебне жертвата, после с един скок я сграбчва и после пак лежи. От гледна точка на мравката лъвът е мързелив, от гледна точка на лъва мравката е загубена, а иначе и двамата имат право за себе си и се чувстват добре, както са.
и фактически от 1997г до 2009г не съм почивала освен на национални празници
И аз бях с фирма и фактически от 1991 до 2005 не съм почивала, даже и на национални празници. Първо имах щандове и магазини и на бъдни вечер задължително работех, нищо че ми е рожден ден, на 31 декември дообяд също. После с недвижимите имоти пак така, щото народът точно тогава пък почива и се сеща за къщи.
Откак се хванах на работа, почнах да почивам по празниците.
Но ме влечеше, имах хъс. Сега спря да ме влече. Аз като не ме влече, не го правя. На мен пък така ми се е сложил животът - и аз мразя рутина, ама много я мразя, правя неща, които ме увличат, трябва да горя.
Сега пламъкът ми е загаснал, в интерес на истината по едно време зимата бях още по-зле, имах усещането, че съм мъртва, сега от известно време почвам да усещам нова светлинка пак в мен, ама е още слаба и не мога да я свържа още с нищо.
Аз пък винаги задължително съм знаела, че основната ми работа е да се развивам духовно и че нещата така ми се подреждат и слагат, че да мога да се развивам духовно. Ако ми трябва време за дуповна работа, подава ми се достатъчно свободно време. Ако трябва да науча да бъда самостоятелна и да не завися от никого, подава ми се това. Ако трябва да науча малко да свеждам главица, подава ми се работа при друг. Мога да кажа, че господ ме е глезил пу пу пу досега - принасял ми е всичко, от което имам нужда, само и само спокойно да напредвам в духовното.
И съм търсила работа, и съм назначавала на работа, и съм имала 8 преки шефа на главата, и над мен е бил само бог. Че даже и пчеличка съм била по някое време. Май по цялата скала съм минала.
Само в лукс не съм живяла.