Здравей Гост

Криза на кардиналните знаци

• 769 Отговора
  • 140078 Прегледи
*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
Re:Криза на кардиналните знаци
« Отговор #300 -: Април 29, 2010, 10:25:49 pm »
Vision, аз не те и обвинявам, за да се оправдаваш. На мен ми звучи така, на друг вероятно не му звучи точно така... Иначе ако плутон ти е на последния градус му е най-точна опозицията с марса ми. Ама няма да се бием де  ;D
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Uran

• 6041
« Отговор #301 -: Април 29, 2010, 10:51:00 pm »
 Във виртуалният начин на общуване изначално има заложено възможност за недоразумения. Отстрани вероятно изглеждам материално ориентирана, което не е точно така, но не се впрягам.
 Търсенето на работа наистина е трудно нещо. Аз самата винаги съм търсела работата, а не тя мен и съм имала проблем с намирането. През 1992 година си спомням, че се явявах на интервюта, където 200-300 човека кандидатствахме за едно място. 2/3 от випуска ми се изсипваше на тези интервюта.
 Отдавам трудностите в тази област с празните ми материални домове.

*

Nebesna

« Отговор #302 -: Април 29, 2010, 10:58:10 pm »
През 1992 година си спомням, че се явявах на интервюта, където 200-300 човека кандидатствахме за едно място. 2/3 от випуска ми се изсипваше на тези интервюта.
 Отдавам трудностите в тази област с празните ми материални домове.

Кайли има пълни материални домове, аз - също, но животът ни е коренно различен. При мен са заети 2-ри и 10-ти, без 6-ти. При нея мисля -също. Значи не е до пълни или празни материални домове. Това, което най-много съм имала в излишък е работа, работа и пак работа...понякога ми се е искало да мога да се клонирам.

*

Uran

• 6041
« Отговор #303 -: Април 29, 2010, 11:02:45 pm »
 Аз също работя, но не е така както искам. Под "искам" нямам впредвид по-малко за повече, а нещо, с което да се развивам.
 За да имам работа си направих фирма и фактически от 1997г до 2009г не съм почивала освен на национални празници.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #304 -: Април 29, 2010, 11:29:15 pm »
Така то...всеки си гледа от неговата камбанария и интерпретира както му иде от вътре. Ето аз те чета kaily и си мисля, че проблема ти не е в мързела, умнотата/тъпотата, дупедаването/вземането и други разни подобни, ами в това, че си търсиш нишата, където ще си доволна от себе си, със себе си и съответно с другите. Па и те ще са доволни от теб. И тъй като не знаеш коя е точно тази ниша, опитваш в различни посоки, щото не се знае от къде какво може да отскочи. Но това си е моята интерпретация де, кой знае..  ;D

Аха, и аз така се възприемам.  :blink:
Точно и аз се мотам като муха без глава в различни посоки, именно защото искам да си изживея живота нататък пълноценно, а не в борба за коричка хляб. Искам да се реализилам за свое и всеобщо добро. И понеже ми е мътилка в главата, мътилка в душата, па и навън е тотална мътилка, та вися и чакам да се избистри.

Цитат
Истинският Мъдрец винаги прави така, че бардакът в неговата обител да се чисти от някой друг.
Мдам, Вещичка е 100% права.
А има и духовен мързел.
Да ви е хрумвало, че по правило болшинството работливи пчелички са духовно мързеливи?

Цитат
и аз щях да пляскам здраво хората, които ги мързи да учат
Ама чакай, Вижън, сега говориш за хора, които ги мързи да учат, а не да работят. Мен никога не ме е мързяло да уча. Както ти казах, тренирам за тест за работа, която съм почти на 100% сигурна, че няма да получа. Ма уча. Английски. Е досега говорих с един италианец на немски, по-точно той говореше, аз слушах, щото съм забравила немския почти. Но е днес решавах тестове на англиски, преди малко спрягах немски, даже 2 италиански думи научих и забравих вече.  ;D
И майтапа настрана, обаче не умееш едно много важно нещо - да разглеждаш нещата в перспектива. Ен на брой кризи при тия тежки транзити, продължаващи по няколко години...че какво са няколко месеца? Какво си се втренчила в тия месеци на фона на 25-те ми години работа насм натам? Ми сменям посока, лутам се, налучквам, смътно усещам посока, губя я, пак я налучквам....търся помощ от приятел, пак я губя. То не е като права линия, успоредна на априлската. Хората си взимат творчески отпуск и им го плащат, щото имат търсения. Чувала съм, че в западните университети така правели, на 10 години примерно имали 1,5 години творчески отпуск. Певците издадат успешен албум, па се покрият за няколко години.
Друг пример да дам - мравката по цял ден снове насам натам, лъвът лежи по цял ден и дебне жертвата, после с един скок я сграбчва и после пак лежи. От гледна точка на мравката лъвът е мързелив, от гледна точка на лъва мравката е загубена, а иначе и двамата имат право за себе си и се чувстват добре, както са.

Цитат
и фактически от 1997г до 2009г не съм почивала освен на национални празници
И аз бях с фирма и фактически от 1991 до 2005 не съм почивала, даже и на национални празници. Първо имах щандове и магазини и на бъдни вечер задължително работех, нищо че ми е рожден ден, на 31 декември дообяд също. После с недвижимите имоти пак така, щото народът точно тогава пък почива и се сеща за къщи.
Откак се хванах на работа, почнах да почивам по празниците.
Но ме влечеше, имах хъс. Сега спря да ме влече. Аз като не ме влече, не го правя. На мен пък така ми се е сложил животът - и аз мразя рутина, ама много я мразя, правя неща, които ме увличат, трябва да горя.
Сега пламъкът ми е загаснал, в интерес на истината по едно време зимата бях още по-зле, имах усещането, че съм мъртва, сега от известно време почвам да усещам нова светлинка пак в мен, ама е още слаба и не мога да я свържа още с нищо.

Аз пък винаги задължително съм знаела, че основната ми работа е да се развивам духовно и че нещата така ми се подреждат и слагат, че да мога да се развивам духовно. Ако ми трябва време за дуповна работа, подава ми се достатъчно свободно време. Ако трябва да науча да бъда самостоятелна и да не завися от никого, подава ми се това. Ако трябва да науча малко да свеждам главица, подава ми се работа при друг. Мога да кажа, че господ ме е глезил пу пу пу досега - принасял ми е всичко, от което имам нужда, само и само спокойно да напредвам в духовното.
И съм търсила работа, и съм назначавала на работа, и съм имала 8 преки шефа на главата, и над мен е бил само бог. Че даже и пчеличка съм била по някое време. Май по цялата скала съм минала.
Само в лукс не съм живяла.  :-X
« Последна редакция: Април 29, 2010, 11:40:52 pm от kaily »

*

Nebesna

« Отговор #305 -: Април 29, 2010, 11:37:25 pm »

И понеже ми е мътилка в главата, мътилка в душата, па и навън е тотална мътилка, та вися и чакам да се избистри.

Кайли, още ли ти е транзитния Плутон в съвпад със Слънцето?

*

Nebesna

« Отговор #306 -: Април 29, 2010, 11:38:06 pm »
Цитат
Само в лукс не съм живяла.

Време ти е значи и това да ти се случи.

*

Helo

« Отговор #307 -: Април 29, 2010, 11:43:37 pm »
Мисля, че за всичко е виновен рожденния ти Плутон.

Ама щом не си впрегнала Плутон за работа по неговите специалности, понеже е в 10-ти дом, значи ще се изявява по дуг начин. А той има навика да се изявява по гаден начин. Сатурн също.

Обаче всичко е съдба. Ако не ти се отдават Плутоновите професии, значи просто съдбата е решила той да се изявява по друг начин.

И на мен професиите ми би трябвало да са по Плутон, обаче ми е по 2-ри дом. Иначе имам МС в Лъв, а Слънцето е на върха на 8-ми. А 6-ти е в Овен, а Марс е в Скорпион.

Мисля, че причината да мислиш така е Плутон, понеже и аз съм Плутонианка и в някои отношения имаме сходно мислене. Отделно от това и във външността и излъчването имаме общи неща, понеже ти си асцендент Скорпион, а аз имам Плутон на асцендента. Типична Скорпионска външност, но смесена заради Слънцето в друг знак.
« Последна редакция: Април 29, 2010, 11:49:48 pm от Hi »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #308 -: Април 29, 2010, 11:44:40 pm »
Е да де, аз си претеглих какво още не съм изживявала и си намерих някои нещица, затова реших, че ми трябва богат мъж, с който да се обичаме.
Щастлив живот дълги години с любим мъж не съм имала. И лукс не съм имала. То човек ако не опита всичко, за какво е на тоя свят, а?
Плутон ми е още връз слънцето, въпреки че точните съвпади поприключиха, ама Сатурн го квадратира, Уран ще го квадратира, дирекционен Нептун е връз него, прогресивен асцендент е връз него, соларен асцендент е връз него, Скарлет ми обърна внимание, че транзитен пък Нептун ми е връз прогресивно слънце.
И за капак прогресивна луна ще го възкачи съвсем скоро.
Що?  :-[

Хело, що мислиш, че Плутон не ми е впрегнат?

*

Helo

« Отговор #309 -: Април 29, 2010, 11:52:36 pm »
Хубаво е човек да работи това, което му доставя удоволствие. Въпросът е да открие какво му доставя удоволствие да върши постоянно и дали има възможностите да го прави като професия и дали може да печели от това.

Е да де, аз си претеглих какво още не съм изживявала и си намерих някои нещица, затова реших, че ми трябва богат мъж, с който да се обичаме.
Щастлив живот дълги години с любим мъж не съм имала.

Плутонианец и дълга и щастлива връзка!  :-\ Възможно е, ако ти е съдба. Иначе знаеш, че за Плутонианците по принцип тези неща са трудни.

Е, съдбата ти поднася мъж, колкото да родиш деца, за да се продължи човешкият род. Но като се изпълни задачата, всичко пак по старому.
« Последна редакция: Април 29, 2010, 11:57:09 pm от Hi »

*

Divna

« Отговор #310 -: Април 30, 2010, 05:19:13 am »
Плутонианец и дълга и щастлива връзка!  :-\ Възможно е, ако ти е съдба. Иначе знаеш, че за Плутонианците по принцип тези неща са трудни.

Един плутонианец може да има дълга връзка и често е така, но за щастлива въпроса наистина е спорен. Защо ли? Защото плутонианеца не носи розови очила. Той не е способен да идеализира и да се самозалъгва. Той умее да вижда живота такъв какъвто е. Той знае, че идеалната любов не съществува и не лети в облаците.

« Отговор #311 -: Април 30, 2010, 06:13:22 am »

Един плутонианец може да има дълга връзка и често е така, но за щастлива въпроса наистина е спорен. Защо ли? Защото плутонианеца не носи розови очила. Той не е способен да идеализира и да се самозалъгва. Той умее да вижда живота такъв какъвто е. Той знае, че идеалната любов не съществува и не лети в облаците.

под това се подписвам на 100% и аз, и съм жив пример за дълга връзка/брак, скорпи е фиксиран знак
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #312 -: Април 30, 2010, 06:42:12 am »
и аз мразя рутина, ама много я мразя, правя неща, които ме увличат, трябва да горя.
Сега пламъкът ми е загаснал, в интерес на истината по едно време зимата бях още по-зле, имах усещането, че съм мъртва, сега от известно време почвам да усещам нова светлинка пак в мен, ама е още слаба и не мога да я свържа още с нищо.

Кайли усещането,че си мъртва, пламъкът е загаснал е от тр.плуто връз слънцето, някой замислял ли се
че при този транзит има съзнателен/несъзнателен отказ от себереализация/слънцето/и да периодът е дълъг, тежък транзит, аз съм преминала през същото, сега като чета Кайли се връщам назад
и не,че не можеш, просто за да изпиеш горчивата чаша до край, ти се тръшкат отворените вратите в момента, в който решиш да прекрачиш, или обстоятелства те карат ти сама да си ги затръснеш, защото не е дошло времето,за да усетиш безизходицата в пълна сила, и безсилието,като противовес на желанието на плутонианеца за пълен / тотален контрол над всичко, принуден си да се отпуснеш, да изпуснеш юздите и да видиш в другата крайност как е и това докато не преминеш през пустинята сам и дори някой да се опита да те издърпа по- бързо от нея,да ти подаде ръка/Скарлет да си жива и здрава, ти също тогава ми подаде ръка и ми гласува доверие без да ме познаваш/но не е било верният път, затова не се случи, само след 6 месеца след твоето предложение стъпих на "Зеленият път" , две работи и то във къщи, и в момента съм щастлива,чрез работата си ,не са много пари,но усещам пълнотата всеки ден и това ми стига, 5 години без работа, а в грижи за обичани от мен хора,безвъзмезно....без лични доходи, без спестявания ,в борба за отцеляване ,наталният квадрат слънце/плутон и тран. плутон връз слънце на К4 :'(

не е мързел,а ограничаване в реализацията, за да смениш тотално посоката,трябва да спреш на кръстопъта и да ти просветне сега накъде
Гали,едно време обичаше да цитира една китайска поговорка -" Когато нещо се обърка, сядаш край реката
и чакаш " това правиш ти сега, чакаш да ти просветне,
Кайли, успех ти желая и сила да преминеш през това :blink:

И понеже ми е мътилка в главата, мътилка в душата, па и навън е тотална мътилка, та вися и чакам да се избистри.

мътилката е от Нептуна ;)

« Последна редакция: Април 30, 2010, 06:50:24 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Nebesna

« Отговор #313 -: Април 30, 2010, 07:45:07 am »
Плутон ми е още връз слънцето, въпреки че точните съвпади поприключиха, ама Сатурн го квадратира, Уран ще го квадратира, дирекционен Нептун е връз него, прогресивен асцендент е връз него, соларен асцендент е връз него, Скарлет ми обърна внимание, че транзитен пък Нептун ми е връз прогресивно слънце.
И за капак прогресивна луна ще го възкачи съвсем скоро.
Що?  :-[

Така кажи, де? Прогресивна Луна върху Слънце - ефекта на новолунието. Това ще постави началото на нов цикъл в твоя живот. А квадратурите на Сатурн и Уран изискват действие.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #314 -: Април 30, 2010, 09:06:07 am »
И аз се подписвам под поста на Дивна.
Не съм плутонианка ,но имам Плутон на К7 Везни ,Упр. 8 дом ;Уран и СЛВ в 7 дом и в Скорпион.Иска ми се по-често да слагам розови очила ,а не сиви.

И в поста на Стреличка се разпознах.Намирам се в пустинята  по същите причини.Искам ,но не може - така го усещам.

Тр.Плутон е на К10 в момента ,и квадратира Асц-Дсц,в опозиция на пр.Слънце в Рак.
Все още не спирам да блъскам с рогата в стената ,но като ,че ли взех да разбирам ,че трябва да спра и да почакам "край реката".

*

Uran

• 6041
« Отговор #315 -: Април 30, 2010, 09:10:25 am »
 Миналата година имах прог. новолуние и оттогава датира това томително желание за промяна. Тя промяната идва когато си разбрал какво искаш.Аз все още не съм разбрала какво искам да правя, но съм наясно, че няма да е това, с което се занимавам в момента.
  ;DМай седя край реката и чакам да ми просветне.

« Отговор #316 -: Април 30, 2010, 09:15:02 am »
    Кайли, в криза сме мила, криза на кардиналните знаци, аз не се оплаквам, но за статистиката, при мен прогресивно Слънце е в съвпад с Луната, а тр.Плутон наближава Слънцето и е на 90 градуса от себе си.....И аз така се намирах в празна дупка и си казвах и още си го казвам де, че да имам сили да отгледам сина си до 18г. и след това мога да си ида. И сега да си ида, няма да ме боли кой знае колко. Все пак оня горе има план за нас....Във всяко изказване виждам истината, макар и различна и Вижън е права, Стреличка е права, Небесна е права...Както се казва дава ни се право на избор - дали да тръгнеш по широката магистрала и да минеш по нея на бързи обороти, съзтезавайки се с останалите или да кривнеш в някви камънаци и горски извити пътечки, да се катериш, да падаш, да съзерцаваш всичко около теб и пак да намериш пътя към магистралата...та важен е ПЪТЯТ...Но има хора, на които този свободен избор им е много ограничен и само отвреме на време му се пуска авантичка, та да не се загуби съвсем и колкото да не изгуби човешкото си същество. Когато човек прозре това се примирява и се Смирява. Въпреки всичко, което ми се е случило дълбоко в себе си знам, че винаги когато съм имала нужда отгоре ми се е помагало и аз съм имала избор да реша накъде да тръгна....
    По природа съм мързелива, но с нагъчкан 6-дом осъзнах, че живота ми ще мине в служба и работа...Та трябваше да се науча на работа...Какво ли не съм работила...важното е да не въртиш на празни обороти, а работата помага на човек да потушава вътрешните борби. Особено физическата. Но по отношение на работата имам късмет, в смисъл че каквото ми предложат ако няма кво друго да правя приемам, щото трябва да оцелявам и нямам друг избор. Не ми се е налагало дълго да търся...В рамките на 1 година смених няколко работи - бях чистачка на офиси, бях миячка в кухня, после станах туристически информатор, след това шивачка и накрая ме намериха за моята си работа  ;D...
   Та кардинална криза, ама и на нашата улица ще изгрее Слънце, няма страшно.... :wub:

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #317 -: Април 30, 2010, 09:26:39 am »
 А аз имам да си чакам още до прогр.Новолуние  :unsure:

Дейзи ,от твоите уста в божиите уши  :blink: и аз все това си повтарям

"Та кардинална криза, ама и на нашата улица ще изгрее Слънце, няма страшно.... kiss"

На мен ми се живее ,работи ми се ,винаги съм била от пчеличките ,а сега съм в другата крайност и се чувствам ужасно неудовлетворена.В началото ми харесваше "почивката" ,но пък може би наистина има смисъл ,защото тази изолация "от живота " ме накара да погледна много дълбоко в себе си  да се докосна до неща ,за които нямаше да имам време преди.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #318 -: Април 30, 2010, 09:36:22 am »

Да ви е хрумвало, че по правило болшинството работливи пчелички са духовно мързеливи?

ми това си е закона за полярностите - или бачкаш като пчеличка, или се отнасяш в духовните дебри и нема средно положение.

хората, които стават сутрин в 7 часа, вземат душ, обличат се и хукват на работа. бачкат 10-12 часа с нерви в месомелачката на родната ни икономика. прибират се в къщи, а там дЯцата гладни и жадни и аре за тях да се погрижиш. мъжо мрънка, че нямал чисти чорапи, та трябва да опереш и да изчистиш малко домашната кочинка. и вече къмто 11 часа вечерта толкова си баялдисал, че ти е само до Божествената Светлина и Просветлението - само се чудиш как да легнеш и да "умреш" и така до другата сутрин... отвреме на време в съботно-неделните дни се виждаш с приятели колкото да си премерите пишките, упс пардон - да си покажете кой колко пари е спечелил, кой какво си е купил и кой къде е почивал и до там... дори и не знаеш дали и тези приятелства са истински, защото в този свят всичко е илюзия...

другият вид хора са тези, дето се отдават само на духовното и имат някъв мижав източник на доходи, но не им пука особено за материалните неща. и по цял ден могат да седят и да съзерцават пространството и да се отдават на размишления. вършат някви домакински задължения там да не е без хич и до там...

и не забравяйте, че и за двата типа хора си има хора  ;)  всичко е карма и си зависи от това, какво трябва да правиш в този живот, но двете неща наведнъж не можеш да ги правиш и това е неоспорим факт! говоря от опит и за това не са празни приказки. била съм и от страната на пчеличките до такава степен, че съм забравяла коя съм и какъв пол съм, а сега съм от другата страна... може и да има вариант да съществуваш в Баланса, но засега не съм го открила  :blink: ... сигурно ако работиш с някаква езотерична насоченост може и да се получи, но такава работа още не съм открила...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Nebesna

« Отговор #319 -: Април 30, 2010, 09:45:04 am »
Аз имам Везни на МЦ. Самият знак е двоен, което предполага повече от едно призвание. Близнаци в 6-ти дом. отново двоен знак, предполага поне два източника на ежедневен труд, с който да си изкарвам прехраната (обаче дребнички, да капе по нещо). Венера и Меркурий са в широк съвпад в мутабелен знак, което предполага, че работата (Меркурий) ще е и моя кариера (Венера). При мен нещата са свързани - работата с професионалното издигане.

Натален Плутон е в широка опозиция с натална Венера, макар и слаба. Аз усещам този аспект по следния начин: постоянно трябваше да се нагаждам към изискванията на закона (3/9 дом). Например, като държавен служител нямах право да работя допълнително какво да е и постоянно трябваше да лавирам (което си отнема доста психична енергия "да не сгазиш лука) и поставя въпроси от рода: "с какво съм заслужила да стоя на една заплата, граничеща с прага на бедността и в същото време държавата да не ми дава право да работя и изкарвам повече, за да оцелявам." винаги съм била на ръба и много съм внимавала да не прекрача законовата граница. Но това бяха външни пречки. Затова много добре ви разбирам, когато разделяте външните от вътрешните причини. Отработката на Плутоново-Венерината опозиция при мен стана стана факт едва наскоро - когато ми се насложиха транзитен Сатурн в Дева и Уран в Риби. Намерих законов път да работя допълнително, чрез фондацията.