Здравей Гост

Криза на кардиналните знаци

• 769 Отговора
  • 140093 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Криза на кардиналните знаци
« Отговор #360 -: Април 30, 2010, 09:27:50 pm »
Що да е Нептуново, Небесна? Винаги съм мислела, че е заради асцендент скорпион и акцентиран осми.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #361 -: Април 30, 2010, 10:25:15 pm »
Интересно ми е според теб след като човек осъзнае колко е нищожен и безсилен пред Плутон, какво следва? Това ли е крайната цел и висша изява?

Днес докато се прибирах си мислих точно за това и ми хрумнаха поне три цели.
Да разбереш цената на живота. И цената, която ти си готов да платиш за него. И кое в живота си наистина не би пожертвал даже с цената на живота си.
Да обикнеш хората. Защото можеш да приемаш без погнуса човешките предателства, падения и низости. Защото вече си бил там, физически или духовно, предавал си, унижавал си, оскотявал си. Разбираш, без да съдиш, защото си го преживял.
И Хело е права, че Плутон е сигнатура за терапевти и консултанти. Могат да познаят травмата и са се сдобили със състраданието и увереността да помагат без кухо морализаторстване.

А на ежедневно ниво, си мисля все по-определено, че целта е именно в онова, което написах на Кайли - сетивата ни да се върнат отново към невинността си.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #362 -: Май 01, 2010, 08:06:12 am »
Интересно ми е според теб след като човек осъзнае колко е нищожен и безсилен пред Плутон, какво следва? Това ли е крайната цел и висша изява?

Днес докато се прибирах си мислих точно за това и ми хрумнаха поне три цели.
Да разбереш цената на живота. И цената, която ти си готов да платиш за него. И кое в живота си наистина не би пожертвал даже с цената на живота си.
Да обикнеш хората. Защото можеш да приемаш без погнуса човешките предателства, падения и низости. Защото вече си бил там, физически или духовно, предавал си, унижавал си, оскотявал си. Разбираш, без да съдиш, защото си го преживял.
И Хело е права, че Плутон е сигнатура за терапевти и консултанти. Могат да познаят травмата и са се сдобили със състраданието и увереността да помагат без кухо морализаторстване.

А на ежедневно ниво, си мисля все по-определено, че целта е именно в онова, което написах на Кайли - сетивата ни да се върнат отново към невинността си.

Честно до ти кажа, не ми е било нужно да стигна до отвъдното в прекия смисъл на думата, защото съм съпреживявала всеки ден смъртта с умирането на толкова хора в ръцете ми ежедневно. Казвала съм го и преди - никога не можах да свикна със смъртта и да я "погледна" спокойно в очите. Веки път, когато някой умираше, рИвех кат магаре. Ужасно е да гледаш човека труп, след като си се грижил за него доста време. Да не говорим за мъката на близките му..... Така се научих да ценя всеки миг от живота си. И живея като за последно, според ценностите си разбира се. Хич не ме интересува кой какво ще си помисли.

« Отговор #363 -: Май 01, 2010, 08:29:04 am »
смъртта ни учи да обичаме всеки ден, час, миг защото времето цъка и след нея няма как
да покажем тази своя обич, остава ни чувството за вина,че не сме го сторили приживе

цената на живота е  цената на истината, а тя е любовта, споделеността, обичта във всичките им прояви, егоизмът човешки ги превръща в омраза,отчуждение и неприязън  :'(
« Последна редакция: Май 01, 2010, 08:33:31 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #364 -: Май 01, 2010, 09:07:57 am »

... Ако е по Плутон, накрая ще дойде осъзнаването, че нищо не си постигнала всъщност, че си по-ниско от пръстта и по-нищожен от червея, или, по-лошо, че целта ти е била изначално сбъркана.

Да ,точно такова чувство имам.Сякаш всичко се е объркало безвъзвратно и не е по силите ми да го променя.

Отделно  мисълта за смъртта  и страха от смъртта ,не моята ,а на близките ми хора постоянно присъстват в главата ми .Чувството ,че не си господар на съдбата и живота ,загуба на контрол .

Но пък  тези преживявания те откъсват по някакъв начин от материалното и привързаността.Поне при мен дойде до някаква степен освобождаване от типичните за Телец и 2 дом привързаности и трупане на материални неща,желанието за контрол и зависимост от чуждите емоции ,от постъпките на другите хора.Тренирам/уча се на / неутралитет съчетан с позитивно отношение въпреки всичко  и благодарност.

И точно от появата на наследника тръгна всичко.Чрез него виждам себе си и собствените си проблеми и това ме прави търпелива и разбираща ,разбирам огромната отговорност и урока ,който ми се дава.

*

kaily

• 5145
« Отговор #365 -: Май 01, 2010, 10:20:52 am »
Кайли, сигурна ли си в часа си на раждане??
Не съм, майка ми рече между 4,30 и 5. Обаче и да е между 4 и 5, домовете почти се запазват, единствената съществена промяна, де се получава, е че Плутон се размества от МС и там евентуално може да се насади Уран.

*

Helo

« Отговор #366 -: Май 01, 2010, 11:55:05 am »

Веки път, когато някой умираше, рИвех кат магаре.

Ама за себе си ли си ревала или за другите? Ревала си, защото ти е било мъчно за другите или защото си мислела, че и твоят ден ще дойде някой път?  :rolleyes:

*

Nebesna

« Отговор #367 -: Май 01, 2010, 12:04:23 pm »
Честно до ти кажа, не ми е било нужно да стигна до отвъдното в прекия смисъл на думата, защото съм съпреживявала всеки ден смъртта с умирането на толкова хора в ръцете ми ежедневно. Казвала съм го и преди - никога не можах да свикна със смъртта и да я "погледна" спокойно в очите. Веки път, когато някой умираше, рИвех кат магаре. Ужасно е да гледаш човека труп, след като си се грижил за него доста време. Да не говорим за мъката на близките му..... Така се научих да ценя всеки миг от живота си. И живея като за последно, според ценностите си разбира се. Хич не ме интересува кой какво ще си помисли.

Леле, Скарлет, колко страшно. не бих издържала, честно, а бих рухнала психически...или веднага си сменям работата. За мен работата трябва да носи удоволствие - господарят на 6-ти дом Меркурий е в съвпад с Венера, а Венера У10 и СЛВ в 5-ти дом. Ако не ми носи удоволствие-умиргам на часа.

*

Nebesna

« Отговор #368 -: Май 01, 2010, 12:07:44 pm »

Ама за себе си ли си ревала или за другите? Ревала си, защото ти е било мъчно за другите или защото си мислела, че и твоят ден ще дойде някой път?  :rolleyes:

Хело, Хело......!
Да не е дете, че да реве за себе си....оплаквала е горките хорица, че и те имат близки, и деца...и тях майка ги е раждала. колкото и философски да приемаме мисълта за смъртта, все пак това се човешки същества, които са били скъпи за други човешки същества.

*

Helo

« Отговор #369 -: Май 01, 2010, 12:10:05 pm »

Ама за себе си ли си ревала или за другите? Ревала си, защото ти е било мъчно за другите или защото си мислела, че и твоят ден ще дойде някой път?  :rolleyes:

Хело, Хело......!
Да не е дете, че да реве за себе си....оплаквала е горките хорица, че и те имат близки, и деца...и тях майка ги е раждала. колкото и философски да приемаме мисълта за смъртта, все пак това се човешки същества, които са били скъпи за други човешки същества.

Хората със силно влияние на алтуристичен Нептун оплакват другите, обаче доста от хората тайно оплакват себе си.

*

Nebesna

« Отговор #370 -: Май 01, 2010, 12:13:34 pm »

Хората със силно влияние на алтуристичен Нептун оплакват другите, обаче доста от хората тайно оплакват себе си.

Хело, думичката е "алтруист" и няма нищо общо с туризма.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #371 -: Май 01, 2010, 12:15:27 pm »
Навярно коренът е общ - "футуристичен" --> "алтуристичен".  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #372 -: Май 01, 2010, 12:46:21 pm »

Хело, думичката е "алтруист" и няма нищо общо с туризма.

;D

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #373 -: Май 01, 2010, 12:49:23 pm »

Хело, Хело......!

Имам здрава психика, за да оплаквам Гаргалчо, т.е. себе си.  ;D Независимо от акцентирания ми 9 дом, за някои неща не ми се удава да се настроя философски. Избора ми на професия го направи майка ми - съуправител на 4 дом в 10. Аз бях добра спортистка и по-късно исках да ставам певица. Роднините си казаха тежката дума и не можах да се развия в нито една от желаните насоки - Сатурн в опозиция /макар и разходяща/ със Слънцето - съуправител на 10 дом.  :angry: Водолей и Лъв са интерсептирани в 4 и 10 домове. СЛВ в Дева .......  Но, въпреки всичко, не съжалявам. Обичах работата с хората, а рачешкото ми сърце умира да се грижи за всяка жива твар. После нека някой каже, че нямало съдба.  :mellow:

*

Asol

• 4140
« Отговор #374 -: Май 01, 2010, 06:10:55 pm »
После нека някой каже, че нямало съдба.  :mellow:

Няма съдба, досега везните се накланят в много по-голяма степен именно към това. Всичко си е случайност :rolleyes: ;D

*

Nebesna

« Отговор #375 -: Май 01, 2010, 06:14:23 pm »
После нека някой каже, че нямало съдба.  :mellow:

Няма съдба, досега везните се накланят в много по-голяма степен именно към това. Всичко си е случайност :rolleyes: ;D

Така разсъждават хората, които не са осъзнали закона за причината и следствието.

*

abroad

« Отговор #376 -: Май 01, 2010, 06:14:49 pm »

И аз така мисля. Друг е въпросът колко е случайна случайността.

*

Nebesna

« Отговор #377 -: Май 01, 2010, 06:15:38 pm »

Хело, да ме прощаваш, ама тая работа с нивата и проработките, си е афиф работа, според мен.

Шменти капели.  :57: :57:

Няма "шменти капели". Бат` Бойко го каза.
Хихи! А преводачките се чудеха как да го преведат. (при посещението на Берлускони, май беше)

*

kaily

• 5145
« Отговор #378 -: Май 01, 2010, 09:01:55 pm »
При мен нищо съществено не се променя.
Така че не намирам необходимо да ходя в общината.
Хороскопът си работи, само че не на материално ниво. А на друго.

*

Helo

« Отговор #379 -: Май 01, 2010, 09:10:42 pm »
При мен нищо съществено не се променя.
Така че не намирам необходимо да ходя в общината.
Хороскопът си работи, само че не на материално ниво. А на друго.

не знаех, че плутона на МЦ работи на духовно ниво  ;)

Отдавна се опитваш тънко да се подиграеш с Кайли. Тя не се усеща. Скрита зад маската на любопитството и задаваш въпроси, за да можеш после да и се подиграваш!  ;)

Да извадя ли всичките ти постове, от които си личи как съвсем пряко и се подиграваш!  :rolleyes: А тя май изобщо не схваща това.