Здравей Гост

Криза на кардиналните знаци

• 769 Отговора
  • 140472 Прегледи
Re:Сатурн във Везни - криза на кардиналните знаци
« Отговор #60 -: Октомври 22, 2009, 10:28:56 am »
Сатурн не е ли още в последния градус на Дева?

Да,в последния градус на Дева е,а в astro.com ми го дава,че ми прави сески каре с Юпитер,който ми е в Телец.Как да го разбирам,не зная?!

При условие,че при мен са в Дева и Телец,брои ли се този аспект?Или са важни градусите.

Да де градусите са важни, защото чрез тях разбираш какъв аспект ти прави - не е ли 135 градуса това сескикаре.  Ако орбисата е повече от 1 градус - тогава вече се е разпаднал аспекта. Значи считай +,- 1 градус от 135, но не повече...

*

Kaya

• 2893
« Отговор #61 -: Октомври 22, 2009, 10:38:28 am »
 1) daisy696 ,направо ти се чудя как ги изписваш тия сложни думи ( аспектите)- бох препоръчала да се насочи вниамнието към по-основните и добре подплътени с инфо в нета аспекти;
2) Uran, аскезата  се образува от идеята за управление на 5 дом, но сатурн транзит плутон мого често е  отключване на интересите и талактите към окултното и езотеричния свят, което добре се вързва с астрологията :).. характерно за такъв транзит е намаляването или преформулирането на сексуалните удоволствия в друга креативна енергия- сатурн канализира;
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #62 -: Октомври 22, 2009, 11:16:36 am »
    Права си Кая, честно казано ме дразни това сескикаре, но в по-горния пост така беше написано, а иначе по приемливо е за мен като квадрат и половина...Но пък за канализирането на енергията - също е вярно, поне при себе си го усещам, като напоследък отношението ми към секса е тотално изстинало и явно е насочено към астрологията, като търся отговори, но не тези, които са тривиални, за тривиалните аспекти, търся нещо отвъд тях, за да мога да проникна в уникалността на всеки натал. Кое точно го прави уникален, иначе аспектите са едни и същи за всички хора. Значи излиза че търся връзка между ирационалното, езотериката и астрологията. :)

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #63 -: Октомври 22, 2009, 12:20:50 pm »

На мен Плутон ми управлява 5 дом.

Доколкото разбирам от предния ти пост - управлява означава ,че се намира в този дом ,нали ?

На мен ми се намира на К7-Везни ,от към 6 ти обаче ,а иначе Скорпион ми е 8ми дом и в същност кой дом управлява Плутон - би трябвало да е 7 предимно ако съм разбрала правилно  ???,защото 6ти всъщност започва в Лъв и свършва във Везни .

П.П.Докато Сатурна беше в интерсептираната Дева интересното е ,че в началото на транзита никак не ми вървеше здравословната тематика ,особено с храната и пушенето ,но сега към края му влязох в ритъм с храненето- имам голямо желание и на практика минах към здравословно хранене и не само ,но от едно известно време в главата ми кънти ,че трябва да спра пушенето - смятам сериозно да си взема ел.цигара  :) Значи в крайна сметка Девата в 6ти дом се е задействала и в това отношение .

« Отговор #64 -: Октомври 22, 2009, 12:32:36 pm »
   Управлява V - значи V дом й е Скорпион, на мен Плутон ми е в V, но управлява VІ - щото VІ ми е в Скорпион, а иначе управител на V е Меркурий, щото е в Дева. Аз самата често се бъркам, защото съм срещала в руската литература интерпретации, когато се тълкува, че планета в даден знак също се явява управител...Затова се бъркам понякога, кога е господар, кога диспозитор и кога управител....
   Но вижте какво копнах за градуса на Анарета - в момента Сатурн нали е на такъв градус, а и моя Плутон също...та дано все още да имам връзка с форума, та да споделя за извършената трансформация  ;D :P.
  Ако една планета се намира в последния градус на който и да е знак от Зодиака, т.е 29 до 30 градуса, тя е разположена в градуса на Анарета, на който му е присъдено да бъде "градус на съдбата". Работите на които влияе планетата в този градус са постигнали критична фаза на развитието й.
В определено време трябва да се осъществява контрол върху тези работи, които управляват планетата в градуса на Анарета. Това обикновено става, когато планетата се активизира от някой от методите в предсказателната астрология – транзити, прогресии, дирекции, солар, затъмнения и т.н. Когато планетата се активизира човек ще изпитва крайна необходимост от действия в тази посока. Всеки опит да се задържи или да се попречи на показаните от планетата работи води до сериозни неудачи и разочарования. За да се разберат детайлите, касаещи тези работи трябва да се направи по сериозен анализ на положението на планетата в знак, дом и аспекти. Трябва да се вземе под внимание и планетата, която контролира, която е диспозитор на Анарета. Когато тази планета е аспектирана чрез транзити от Сатурн, Уран, Нептун или Плутон във фокуса се оказват събития, които дават важни кармични уроци и правят дълбоко впечатление на личноста.

Та на тези, които Сатурн прави точни аспекти и особено с други такива планети в Анарета - да бъдат внимателни .... ;)

*

Helo

« Отговор #65 -: Октомври 22, 2009, 01:30:26 pm »

Ако една планета се намира в последния градус на който и да е знак от Зодиака, т.е 29 до 30 градуса, тя е разположена в градуса на Анарета, на който му е присъдено да бъде "градус на съдбата". Работите на които влияе планетата в този градус са постигнали критична фаза на развитието й.
В определено време трябва да се осъществява контрол върху тези работи, които управляват планетата в градуса на Анарета.

Мен ме интересуват планетите на 0 градуса, че по рождение имам две такива.

Намерих една статия за планетите на 0 градуса, но тя е само за някои знаци.

http://www.falconastrology.com/aries_point.htm

Та, ако някой знае нещо за планетите на 0 градуса ще се радвам ако разкаже.

*

Uran

• 6041
« Отговор #66 -: Октомври 22, 2009, 02:01:31 pm »

На мен Плутон ми управлява 5 дом.

Доколкото разбирам от предния ти пост - управлява означава ,че се намира в този дом ,нали ?

На мен ми се намира на К7-Везни ,от към 6 ти обаче ,а иначе Скорпион ми е 8ми дом и в същност кой дом управлява Плутон - би трябвало да е 7 предимно ако съм разбрала правилно  ???,защото 6ти всъщност започва в Лъв и свършва във Везни .

П.П.Докато Сатурна беше в интерсептираната Дева интересното е ,че в началото на транзита никак не ми вървеше здравословната тематика ,особено с храната и пушенето ,но сега към края му влязох в ритъм с храненето- имам голямо желание и на практика минах към здравословно хранене и не само ,но от едно известно време в главата ми кънти ,че трябва да спра пушенето - смятам сериозно да си взема ел.цигара  :) Значи в крайна сметка Девата в 6ти дом се е задействала и в това отношение .
Не, Плутон се намира в 3 дом, но на кусписа на 5 дом е скорпион, затова казвам, че управлява 5 дом.

*

veshti4ka

« Отговор #67 -: Октомври 22, 2009, 04:14:07 pm »
да докладвам: тия дни е отминала квадратурата на транзитен Сатурн към натален, съответно тр. Сатурн квадратира  СЛВ /защото натален Сатурн е съвпад с ЮЛВ/ миииииииии нищо не се случи  ;D ;D ;D  ама хептен нищо  :P

само дето сънувах, че се срещам с Иван Рилски, но изобщо не помня какво ми каза, само помня, че ми даде едно писмо, което също не отворих да прочета, защото се събудих  ;D ;D ;D

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #68 -: Октомври 22, 2009, 04:27:36 pm »
Ти,пък винаги се събуждаш,когато не требе...За туй ли се покри и никва те няма?
При мен,Сатурн управлява 7 дом и значи,ще ме тресне точно по IC през септември,догодина.Като се върна назад във времето,вярно е,че съм била доста хилаво девойче,когато е минал за първи път там,но събитието хич не е било приятно,да ви кажа и сега го чакам да видя кво ще ми донесе,въпреки,че ще направи тригон и с моята венера...Освен, пак домашен секс-)))))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Asol

• 4140
« Отговор #69 -: Октомври 22, 2009, 05:32:53 pm »

Това е вид предиктивна техника - тук е разисквана.

*

Nebesna

« Отговор #70 -: Октомври 22, 2009, 06:49:51 pm »

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3479.0.html

*

Uran

• 6041
« Отговор #71 -: Октомври 22, 2009, 06:59:38 pm »

В определено време трябва да се осъществява контрол върху тези работи, които управляват планетата в градуса на Анарета.

Аз имам в 0* Венера, Хирон и асц.
Ами не съм влюбчива каквато характеристика дава този градус. Може и да е било вярно в пубертета, но и за тогава имам силни съмнения, че е било с по-голяма амплитуда отколкото при останалите. :)

*

Helo

« Отговор #72 -: Октомври 22, 2009, 07:10:52 pm »

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3479.0.html

;D

Плутон в критических градусах

Человек с Плутоном в первых критических градусах знака становится активным проводником коллективной воли. Он может обладать явными качествами группового лидера, даром внушения, гипноза, умением повести за собой толпу. Его одолевает жажда изменить существующий порядок, переделать, реформировать окружающий мир. От человека с таким Плутоном исходит напор, которому трудно противостоять. Кажется, что стоит ему захотеть, и он сметет все препятствия, возникающие на его пути.

Имам Нептун на 0 градуса в Козирог и Плутон на 0 градуса в Скорпион. И двете положения показват, че съм фанатичка, която иска да промени света. Но не съм.

« Отговор #73 -: Октомври 23, 2009, 08:57:11 am »
     ;D Това ти го твърдиш за себе си, а дали други твои познати ще го потвърдят ;D. Хело, като те гледам колко си упорита - няма да се учудя един ден Плутон като застане на 0 градуса във Водолей - да не тръгнеш да спясаваш света и човечеството - или само тази част от него която заслужава. Щото 100 процента при теб ще има подбор - на силни и слаби.  ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #74 -: Октомври 23, 2009, 10:00:45 am »
Имам Нептун на 0 градуса в Козирог и Плутон на 0 градуса в Скорпион. И двете положения показват, че съм фанатичка, която иска да промени света. Но не съм.

Ти и още няколко десетки милиона души на планетата, родени в този период от време :P.
'Айде да се върнем на светото тройно правило - ако някой извод не се потвърди от поне ТРИ елемента в натала, от които поне един да е свързан със светило, АСц./МС, или техните шефове, да не бързаме да предпоставяме въпросния извод като валиден. Хеле пък, ако е изсмукан от "специфичното" положение на транссатурновите и особено, ако последните не си комуникират никак с по-личните елементи в картата.

Иначе фанатизмът не предполага непременно, че ще тръгнеш да изтребваш друговерци. Може да се изяви и в малко по-домашен мащаб - във фанатична омраза към потребителите на гъши пастет например  ;) Пардон, дроб!
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Helo

« Отговор #75 -: Октомври 23, 2009, 11:52:12 am »

Щото 100 процента при теб ще има подбор - на силни и слаби.  ;D

Да, ще има подбор!  ;D А ти как разбра? Заради Плутон ли?

Иначе фанатизмът не предполага непременно, че ще тръгнеш да изтребваш друговерци. Може да се изяви и в малко по-домашен мащаб - във фанатична омраза към потребителите на гъши пастет например  ;) Пардон, дроб!

Луната ми е в Стрелец. А Стрелците ненавиждат експериментите и лошото отношение към животните.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #76 -: Октомври 23, 2009, 12:45:07 pm »
Луната ми е в Стрелец. А Стрелците ненавиждат експериментите и лошото отношение към животните.
А изненадващо много серийни убийци са Стрелци  ;). В няколко изследвания на темата от сериозни астролози дори се оказва, че Стрелешките Слънца преобладават сред въпросната група.

Предпостяването на един аспект от картата като основа за обобщения рядко води до коректни изводи, ми е мислАта. 
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Helo

« Отговор #77 -: Октомври 23, 2009, 01:05:48 pm »
А изненадващо много серийни убийци са Стрелци  ;). В няколко изследвания на темата от сериозни астролози дори се оказва, че Стрелешките Слънца преобладават сред въпросната група.

Предпостяването на един аспект от картата като основа за обобщения рядко води до коректни изводи, ми е мислАта. 

Да и аз забелязах това. Даже смятах да го напиша, ама забравих.

Интересното е, че няма серийни убийци от зодия Скорпион. Асцендент Скорпион също май не се срещаше. Затова пък, двете жени отровителки са зодия Скорпион. Раците и Рибите като Слънца и най-вече асценденти май преобладаваха при серийните убийци. После трябва да направя една статистика и да обобщя резултатите за тях.

« Отговор #78 -: Октомври 23, 2009, 03:51:00 pm »
   Хело, има подобна тема с обощение резултати : Психологията на престъпника спрямо зодията - от Зъболекар http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2536.0.html

*

Nebesna

« Отговор #79 -: Октомври 23, 2009, 03:56:40 pm »

Ти и още няколко десетки милиона души на планетата, родени в този период от време :P.
'Айде да се върнем на светото тройно правило - ако някой извод не се потвърди от поне ТРИ елемента в натала, от които поне един да е свързан със светило, АСц./МС, или техните шефове, да не бързаме да предпоставяме въпросния извод като валиден. Хеле пък, ако е изсмукан от "специфичното" положение на транссатурновите и особено, ако последните не си комуникират никак с по-личните елементи в картата.

Иначе фанатизмът не предполага непременно, че ще тръгнеш да изтребваш друговерци. Може да се изяви и в малко по-домашен мащаб - във фанатична омраза към потребителите на гъши пастет например  ;) Пардон, дроб!

Заставам изцяло зад написаното. :-*