Управлява V - значи V дом й е Скорпион, на мен Плутон ми е в V, но управлява VІ - щото VІ ми е в Скорпион, а иначе управител на V е Меркурий, щото е в Дева. Аз самата често се бъркам, защото съм срещала в руската литература интерпретации, когато се тълкува, че планета в даден знак също се явява управител...Затова се бъркам понякога, кога е господар, кога диспозитор и кога управител....
Но вижте какво копнах за градуса на Анарета - в момента Сатурн нали е на такъв градус, а и моя Плутон също...та дано все още да имам връзка с форума, та да споделя за извършената трансформация

.
Ако една планета се намира в последния градус на който и да е знак от Зодиака, т.е 29 до 30 градуса, тя е разположена в градуса на Анарета, на който му е присъдено да бъде "градус на съдбата". Работите на които влияе планетата в този градус са постигнали критична фаза на развитието й.
В определено време трябва да се осъществява контрол върху тези работи, които управляват планетата в градуса на Анарета. Това обикновено става, когато планетата се активизира от някой от методите в предсказателната астрология – транзити, прогресии, дирекции, солар, затъмнения и т.н. Когато планетата се активизира човек ще изпитва крайна необходимост от действия в тази посока. Всеки опит да се задържи или да се попречи на показаните от планетата работи води до сериозни неудачи и разочарования. За да се разберат детайлите, касаещи тези работи трябва да се направи по сериозен анализ на положението на планетата в знак, дом и аспекти. Трябва да се вземе под внимание и планетата, която контролира, която е диспозитор на Анарета. Когато тази планета е аспектирана чрез транзити от Сатурн, Уран, Нептун или Плутон във фокуса се оказват събития, които дават важни кармични уроци и правят дълбоко впечатление на личноста.
Та на тези, които Сатурн прави точни аспекти и особено с други такива планети в Анарета - да бъдат внимателни ....