Здравей Гост

Криза на кардиналните знаци

• 769 Отговора
  • 140643 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:Криза на кардиналните знаци
« Отговор #200 -: Януари 27, 2010, 04:07:19 pm »
Според някои астролози от немската школа Сатурн по-скоро симпатизира на знака Дева, но в никакъв случай на Риби.

според френската-чийто възпитаник е чичо ти люмиер ,сатурн в риби е в радост! ;D

Чичо Люмиер само на френската астрологична школа ли е възпитаник или и други френски "школи"?  :P Майтапя се. Бягам,че требе да се готви. Марая ся ше каже,че "го вадя в най-натопорчения" момент. Ама няма как-семейството преди всичко и всички.  ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #201 -: Януари 27, 2010, 04:07:30 pm »
Така е-Сатурн е щастлив в Риби,колкото Нептун е щастлив в Козирог  :tongue2:

Второ,Сатурн не може да се чувства добре в знаците на Юпитер-Стрелец/Риби.

Сатурн не се чувства добре във водните знаци,след това в огнените.

Единствено Сатурн в Скорпион има някакъв синхрон с енергиите на Плутон-да чисти и разрушава всичко гнило,това е двойната смърт-материална и душевна,но тази позиция е много тежка.Не случайно ще е актуална около 2012.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #202 -: Януари 27, 2010, 04:15:10 pm »
сатурн е старшен до първия си възврат. след него ,някак си ,човек става по-сигурен ,по-стабилен ,по-уверен и отговорен.
при първата си квадратура след възврата ,е първият изпит за това до колко и как са усвоени уроците му. от там насетне ,ако търпението ,конструкцията , и основата са материй ,които човек владее,сатурн дава повече отколкото всеки друг.
защото неговото даване е трайно и получено с много търпение,старание и опит!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #203 -: Януари 27, 2010, 04:15:53 pm »
Според мен Сатурн се чувства най-добре във въздушните знаци Везни, Водолей и Близнаци. Според класическата астрология Сатурн управлява въздушния триплицитет през деня. В интелектуалните Близнаци се чувства много добре, наред с Везни, където екзалтира, и Водолей, на който е класически управител.
В двата земни знака Телец и Дева според мен също би се чувствал комфортно, тъй като и двата се свързват с форма и структура, т.е. Телец - със запазване на формата, а Дева с нейното усъвършенстване.
Само последните терми на водните знаци Рак, Скорпион и Риби се управляват от Сатурн.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #204 -: Януари 27, 2010, 04:26:43 pm »
за сатурн или добро или нищо! ;D ;D ;D ;D
аз съм на мнение ,че сатурн се чувства добре в земните знаци и във везни и водолей.
във водолей,защото е втори управител на знака. във везни ,защото везните са част от въздушния тригон и не на последно място са балансирани , а ссатурн обича точно това.
в земните знаци защото девата и телеца са неговия тригон и енергията върви плавно и безпрепятствено.....
за близнаците ;D , много са разнопосочни ,за да се чувства добре тукк праволинейния и безкомпромисен дядо....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kaya

• 2893
« Отговор #205 -: Януари 27, 2010, 04:40:59 pm »
  lillie, чета  за "термалната"  тема, но ако имаш сгъстен материла с описания сподели с ближните :P
   съгласна съм за възврата с Марая.. при мен сатурн е с неясна роля - винаги ме наранява и май се случва да гради  ( в радикса ми е неаспектиран)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #206 -: Януари 27, 2010, 04:48:18 pm »
   съгласна съм за възврата с Марая.. при мен сатурн е с неясна роля - винаги ме наранява и май се случва да гради  ( в радикса ми е неаспектиран)

как иначе ще гради ,ако не руши?! а всяка разруха е болка. дори и да не е до край рушенето ,както го прави плутон ,една керемидка да падне от къщичката- образно казано ,пак боли.
но при него има градивност и последователност в изграждането ,неговите кули не са от пясък , а от здрави и яки камъни.
когато започне процеса на изграждане при сатурн ,тогава разбираш ,че това ,което се ражда от ума,ръцет и сърцето ти няма стойносст и цена.
защото ,цената вече си я платил :( ,дори и с ДДС-то.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #207 -: Януари 27, 2010, 05:00:13 pm »
  lillie, чета  за "термалната"  тема, но ако имаш сгъстен материла с описания сподели с ближните :P

Нямам подробно описание, ползвам табличката. Таблицата на Птолемей ще намериш в сайта на Дебора Холдинг, skyscript.co.uk. Мисля, че съм я качвала и тук на картинка в една от по-старите теми...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #208 -: Януари 27, 2010, 07:33:13 pm »
Според мен Сатурн се чувства най-добре във въздушните знаци Везни, Водолей и Близнаци. Според класическата астрология Сатурн управлява въздушния триплицитет през деня. В интелектуалните Близнаци се чувства много добре, наред с Везни, където екзалтира, и Водолей, на който е класически управител.
В двата земни знака Телец и Дева според мен също би се чувствал комфортно, тъй като и двата се свързват с форма и структура, т.е. Телец - със запазване на формата, а Дева с нейното усъвършенстване.
Само последните терми на водните знаци Рак, Скорпион и Риби се управляват от Сатурн.

На мен Сатурн ми се намира в 27 Риби - в последната терма. Не го чувствам много радостен. Иначе е в 3-ти дом - казват, че добре действал тук. Най-кофти са аспектите към светилата - съжалявам родените с негативни аспекти към Слънце или Луна.

*

abroad

« Отговор #209 -: Януари 27, 2010, 07:49:30 pm »
Гледам захванали сте любима Тема - САТУРН /не обичам да пиша с големи букви, но тук "случайно" се получи и ги оставих/ и то в темата на кардиналките ;D
Новият ми солар се задейства с пълна мощ, събитията /кардиналните/ следват едно след друго с ден разлика, за сега, подчинени на логиката "рибата се вмирисва от главата", да видим какво ще се роди, докато стигне до опашката :-X
Сътресенията, присъщи на разпадащата се опозиция Плутон - Сатурн и Сатурн квадрат Сатурн, както и Сатурн върху Плутон на МС са в ход, Слънцето ми е на 18 градуса, та още има време до върховия касаплък :o

*

Divna

« Отговор #210 -: Януари 27, 2010, 08:39:55 pm »
Много актуална тема.
За пръв път разбрах, че Сатурн "съществува" преди няколко месеца. Когато ми "кацна" върху нат. Слънце и нат. Плутон. По принцип в натала ми прави тригон с тези две планети. Какво ми носи - ограничения, погледнато от всякъде. Свободен си, но винаги става нещо което те ограничава да направиш каквото и да е било. Чувстваш се като птичка в клетка. Този му съвпад ме променя коренно. Кара ме да придобия много сериозно отношение към живота. Дава ми възможността да премина през много изпитания. Чрез ограниченията които ми налага всъщност ми помага да опозная по-добре себе си. Сатурн взима много и не щади, изключително строг, студен, отговорен. Не се шегува. Уверена съм, че след като му премине действието ще бъда изцяло променена. Незнам дали греша, но дава зрялост. Сатурн не да те докосва, за да го усетиш. Сатурн те сковава, за да го разбереш. 

*

Nebesna

« Отговор #211 -: Януари 27, 2010, 08:49:26 pm »
Много актуална тема.
За пръв път разбрах, че Сатурн "съществува" преди няколко месеца. Когато ми "кацна" върху нат. Слънце и нат. Плутон. По принцип в натала ми прави тригон с тези две планети. Какво ми носи - ограничения, погледнато от всякъде. Свободен си, но винаги става нещо което те ограничава да направиш каквото и да е било. Чувстваш се като птичка в клетка. Този му съвпад ме променя коренно. Кара ме да придобия много сериозно отношение към живота. Дава ми възможността да премина през много изпитания. Чрез ограниченията които ми налага всъщност ми помага да опозная по-добре себе си. Сатурн взима много и не щади, изключително строг, студен, отговорен. Не се шегува. Уверена съм, че след като му премине действието ще бъда изцяло променена. Незнам дали греша, но дава зрялост. Сатурн не да те докосва, за да го усетиш. Сатурн те сковава, за да го разбереш. 

Сатурн върху Слънце означава да "твориш" в условия на постоянни "ограничения", а понякога и лишения (програма "минимум").

*

Марая

• 28287
« Отговор #212 -: Януари 27, 2010, 11:58:34 pm »
На мен Сатурн ми се намира в 27 Риби - в последната терма. Не го чувствам много радостен. Иначе е в 3-ти дом - казват, че добре действал тук. Най-кофти са аспектите към светилата - съжалявам родените с негативни аспекти към Слънце или Луна.

аз съм от чедата на вселената на които дъртия пергиш е взел и дал :( ;).
точен секстил с луната  квадрат със слънцето- разходящ /3,5 ГР./
Баланс и уроци-това е сатурн.....
не само взема  и дава! ;)

*

abroad

« Отговор #213 -: Януари 28, 2010, 09:03:59 pm »
Здравейте,чета ви от много време, но най-после се реших да пиша и аз. Ноември месец 2009 съвпад на Плутон със Слънце в 3-ти дом, едновременно и квадратура от Сатурн, господар на 4-ти дом от 12-ти.Тази "красота" ми донесе желанието да бъда повече сама, но просто нямаше как , точно тогава всичките ми приятелки / доста по-големи от мен - Сатурн е в 11-ти/ имаха страхотна нужда от мен. След отминаването на двата аспекта - декември - проблеми, и то доста сериозни със здравето на баща ми, чесно казано ги очаквах. Слава богу всичко се оправи. лошото е че ме чака още веднъж това - август месец, но този път за да е пълна картинката и квадрат от Юпитер от 6-ти дом към Слънцето ми / то е на 2 градуса Козирог/.

Добре дошла :blink:

« Отговор #214 -: Април 06, 2010, 10:45:26 am »
:) нямам думи просто :)

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #215 -: Април 06, 2010, 12:16:25 pm »
Като Водолей, и човек с 5 планети във въздушни знаци и два големи въздушни тригона, мога да ви кажа, че Сатурн е някак си генетично чужд на въздуха... Не разбирам, когато някой каже, че Сатурн и въздушните знаци или Сатурн и Водолей си живеели в хармония, защото така било по дефиниция... Едно е да си лек, мисловен и логичен и съвсем друго - да те подкара некав чичо с гьостерица да си бил и структуриран (структура и логика не винаги са братовчеди) :33:, да те лиши от радостта от живота - изначално присъщ на въздушните, да те постави в лишения и всякакви ограничения... Не са вързани тези неща, не са задължителни като комбинация структурата и мисловността. Смея да твърдя, че в мисленето и говоренето на въздушните знаци има нещо като от висшата мода или изкуството - има проблясъци, създават се тенденции, всичко тече леко, елегантно, естетично, засмяно и ведро и леко хаотично (но в това му е чара). Те задават тенденции в мисленето и идеите на света и процесите в главите им често са чисто инстинктивни, раждат се на минутата (дотам, че си казал нещо, хрумнало ти на мига и даже после се чудиш откъде ти е дошло, нещо пак те е треснал космически сигнал)... Що да чини един Сатурн тука хармонично?
« Последна редакция: Април 06, 2010, 12:42:23 pm от ana125 »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #216 -: Април 06, 2010, 12:24:43 pm »
Що да чини един Сатурн тука хармонично?

за да успееш да се издигнеш над структурата, първо трябва да я опознаеш. това си е личното ми мнение и е базирано по-скоро на логиката отколкото на астрологията  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #217 -: Април 06, 2010, 12:41:43 pm »
Е то без структура не може, ама не е хубаво насила - да възприема така уроците с лекота, хармонично и едва ли не с удоволствие не е характерно за типичния въздух. Смея да твърдя. :aquariuss: :aquariuss: :libras: :libras: :geminis: :72:

*

Марая

• 28287
« Отговор #218 -: Април 06, 2010, 12:58:09 pm »
Е то без структура не може, ама не е хубаво насила - да възприема така уроците с лекота, хармонично и едва ли не с удоволствие не е характерно за типичния въздух. Смея да твърдя. :aquariuss: :aquariuss: :libras: :libras: :geminis: :72:

тук става преди всичко с мисъл и то повече от нужното...
на мен също не ми се връзва много много сатурн като управител на който и да било въздушен знак. някъде из темите съм го писала , макар ,че някой от проявленията му приличат на уран ,все пак аналог м/у свобода и ограничението не мога да направя. аналог м/у бунтара и праволинейния-също...и така мога да продължа да ги изброявам. но вероятно ти си ги знаеш ,видно от постовете ти. ;D
хубаво нещо е кризата!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #219 -: Април 06, 2010, 01:17:25 pm »
Е то без структура не може, ама не е хубаво насила - да възприема така уроците с лекота, хармонично и едва ли не с удоволствие не е характерно за типичния въздух. Смея да твърдя.

не визирах възприемането насила  ;)

дори във хаоса има ред, но е висш ред и хората не можем да го осъзнаем - не сме дорасли за това!

уроците в живота обикновено се набиват насила, щото човешката глава има свойството да бъде много дебелокора и това не е само приоритет на земните, ами на всички знаци. просто въздухарите по-лесно си губят вниманието и урока преминава по-бързо, защото е известен факт, че там където си задържаш вниманието - то е на дневен ред  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/