Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 263873 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #80 -: Ноември 25, 2009, 07:49:38 pm »
салата селъри
нарязвам на тънко селърито
изцедено мляко ,лъжица сметана данон , 3 супени лъжици майонеза , връзка копър , ядки кедрови запечени за минутки на тиган.пермиджано ситно настъргано отгоре.смесвам и обърквам всичко , отгоре украсявам с ядките и пермиджаното.
измишльотина ,ама много вкусна става.
селърито е вид целина.внос от израел има я почти навсякъде по пазара.

въздушна салата
1кг.варени картофи
1буркан кисели краставички
5 кремвирша
майонеза
яйца 5 бр. твърдо сварени
кашкавал

всички продукти минават на ренде.
в стъклена купа слагам ред картофи и лъжица майонеза в/у тях ,която разтилам на тънък пласт.след това слагам кисели краставички и майонеза по същия начин като първия ред.поставям и кремвиршите ,а в/у тях отново лъжичка майонеза и така докато приключат продуктите.
най отгоре настъргвам кашкавал и яйцата също настъргани......
оставям да престои една нощ в хладилника и на следващия ден е готова за консумация.
страхотна е и наяжда.
никаква сол не слагам.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #81 -: Ноември 25, 2009, 07:52:38 pm »
Дребното, я не се обаждай. Баш си ми става  :-X , но като видя хубава лейди. 8)

Холанда, приготви си подробна автобиографична справка ръчно написана.
Как живееш, защо живееш, какви ги дялкаш и други такива,,;
Хелото ,,:-)),,  ще те разпунди. 8)

Хело , какъв е този изсипания Дядо Мраз? Той е като наакан.  :-\

да би,разбрах аз...възбудих и аз ловния инстинкт за мистерии :P 8)

ма най много да ми разгадае кви съв ги пушила тук ;D ;D ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #82 -: Ноември 25, 2009, 07:52:51 pm »

бития охтопод е по-скъпичък ,но по-бързо става.

Не стига, че го умъртвявате, но и го биете преди това! :( :( :(

не хело,бие се след като се улови....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #83 -: Ноември 25, 2009, 07:55:14 pm »
пасапорте , що не се преместите в говорлнята? :) пречите ни да си  готвиме в кухнята! :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Ноември 25, 2009, 08:00:38 pm »
Възбуждам се като го помириша.
Става ми.
Какво ми става ли??
На млад мъж какво може да му става?? :D 8)

Тук се разминаваме, драги ми Пасапорте. Като ти стане аз ще съм избягала надалеч... от чесъна.  ;D ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #85 -: Ноември 25, 2009, 08:01:16 pm »
темата за секса пасапорте е в другата стая. в момента ми се готви ,щото и без рЪна нищо не става....... и тя е нужна.
вземай си чукалата към говорилнята или към секса ,ама не оспамвай темата....
ааа,ако искаш помоли Роси да ти прати някоя рецепта.... ;D

*

Helo

« Отговор #86 -: Ноември 25, 2009, 08:02:25 pm »
Дребното, я не се обаждай. Баш си ми става  :-X , но като видя хубава лейди. 8)

Лъжеееееееееешшшшшшшшшшш!!! ;D ;D ;D На теб хич не ти става!

Ще видиш ти едно дребно, като взема точилката...

;D

Цитат
Хело , какъв е този изсипания Дядо Мраз? Той е като наакан.  :-\

Като наакан си ти, когато видиш хубава лейди!!!  ;D ;D

Душа, стига си готвила, дай нещо по така секси мекси.
Коктейл за повдигане на онова.

Знаех си, че ти трябва нещо за повдигане на онова!  ;D ;D ;D

Цитат
Панички , лъжички и плясканици по цял ден.

Ааа, може плясканици по дупето.

*

Марая

• 28287
« Отговор #87 -: Ноември 25, 2009, 08:06:21 pm »
хело ,не ми акай темата ....... >:(.
има говорилня има кеч има секс......

*

Nebesna

« Отговор #88 -: Ноември 25, 2009, 08:10:23 pm »
Казвам ти само ще развалиш темата.  ;D
Чесънът е много важен - първо е афродизиак,  последно дава неповторим вкус.  

Чесънът дава и много як дъх.  :-X

Възбуждам се като го помириша.
Става ми.
Какво ми става ли??
На млад мъж какво може да му става?? :D 8)

Твоята Дулсинея сигурно всеки ден маа чесън...за да те възбужда!
А пък на мен ми пада................кръвното!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #89 -: Ноември 25, 2009, 08:14:08 pm »
Страшни идеи, Марая. Аз много си падам по предястия. На вечеря слагаме няколко и направо се превръщат в основно.  :)
Втората ти въздушна салата я правих доскоро без кремвирши, ще я пробвам и в този вариант.

Ето още една и спирам до тук, че няма да преяждаме, я.  :P

Яйчена

Сварени яйца се настъргват на ренде, добавят се нарязани кисели краставички, заквасена сметана или майонеза, всичко се обърква и се слага малко копър.

« Последна редакция: Ноември 25, 2009, 08:22:18 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #90 -: Ноември 25, 2009, 08:18:09 pm »
Подозирам аз, че тази тема може и по-дълга от сексуалната да се окаже.  ;D

Пасапорте, тук не става въпрос за наплюскване, каквото ти доколкото разбрах имаш наум - 15 кюфтета и един хляб.
 Говорим за удоволствие, радост, та дори ако щеш и възбуда от крайния ефект. Това си е чист ритуал храненето, изкуство.  :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #91 -: Ноември 25, 2009, 08:24:12 pm »
Страшни идеи, Марая. Аз много си падам по предястия. На вечеря слагаме няколко и направо се превръщат в основно.  :)
Втората ти въздушна салата я правих доскоро без кремвирши, ще я пробвам и в този вариант.  

мерси :) , пробвай я с кремвирши ,ще ти допадне.
« Последна редакция: Ноември 25, 2009, 10:29:03 pm от Марая »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #92 -: Ноември 25, 2009, 11:11:27 pm »
За моята Луна в Риби мога да кажа,че обичам да готвя и то вкусно,според близките ми,но само когато имам време и когато има за кого.По отношение на храната съм традиционалистка.Не обичам да си правя експерименти и ползвам стандартните подправки.Много трудно възприемам чужди култури,особено по отношение на яденето.За мен е удоволствие да се храня с нещо познато,на което познавам вкуса и зная,че ми харесва.Не мога да отрека обаче,че ми харесва китайската,италианската и индийската храна,но стига да не се храня всеки ден с тях.
Отдавна в дома ми не се правят сладкиши и други подобни,защото според мен,има предостатъчно на пазара,най-различни видове и не ми се занимава въобще.Освен ако не ми се дояде нещо на пет години веднъж,та да се напъна да го приготвя. ;D Може би е свързано основно с това,че не обичам сладко и ми е все едно дали го има или не.Мноооого рядко,както споменах по-горе.Залагам на соленото.
Иначе хвана ли се да готвя,го правя с любов и съм много старателна.Всичко е измито перфектно и нарязано все едно за списание. ;D
Обичам храната да изглежда по възможно най-привлекателния начин,да се сервира в най-хубавите чинии.У нас такива за гости и за нас няма.Вадят се най-хубавите чаши,прибори и посуди./смея се заради "посуди"/ ;D

*

missKapriz

« Отговор #93 -: Ноември 25, 2009, 11:14:09 pm »
Цитат
а скоро свеки беше направила печена тиква, като я нарязала на хапки, поръсила я с малко захар и изсипала отгоре един компот от белени праскови /заедно с плода/, малко орехи и канела..и я пекла така, че да остане сок, да не е суха..е по- прекрасна печена тиква в живота си не бях опитвала!!!
Това звучи направо слюнкоотделящо,кълна се ;DУтре вечер това ще е десерта

*

crazy_666_999

« Отговор #94 -: Ноември 26, 2009, 12:17:36 am »
Моята луна е във везни.Четно казано като малка обичах да готвя но вече не ме влече.Даже мога да кажа че ми е неприятно ???

*

sunrain

• 6710
« Отговор #95 -: Ноември 26, 2009, 08:35:18 am »

обичам месата, всякакви видове, печени и на скара предимно, но съм и пристрастена към сирената, топени, за мазане, сини, с подправки, кози, крема...без такива не оставам  :-[
ето това вече може да ми е от луната, защото са гъзолепки сирената, но не мога да им устоявам..ето, тази вечер например си пиинахме по две три чаши червено вино, с маслини, сирене /едно полско с гъби/ и някакъв нов салам, който е като шпеков, но с Ементал и това е вечерята, това за мен е идеалната вечеря, докато си седиш, говориш, пииваш, хапваш и ти е приятно,  без напрежение, без грижи...

Мисля по същия начин и общо взето вкъщи имаме същия ритуал. Аз просто съм луда по мезенцетата, но понеже стана за готвене тях не ги споменах, голямата ми любов.  ;D

Иначе хвана ли се да готвя,го правя с любов и съм много старателна.Всичко е измито перфектно и нарязано все едно за списание. ;D
Обичам храната да изглежда по възможно най-привлекателния начин,да се сервира в най-хубавите чинии.У нас такива за гости и за нас няма.Вадят се най-хубавите чаши,прибори и посуди./смея се заради "посуди"/ ;D

И аз така обичам с чашите, чиниите.  :-* Още в началото го написах трябва да е всеки ден като на празник. Всичко да е красиво, цветно и подредено. :)
Мама много обича да пази и прибира за някой ден я нови дрехи, я вещи и все я питам защо го правиш ... така и не мога да я убедя в това, че животът е сега и сега трябва да се радваме на това, което имаме. Много ми е мъчно така като прави. 

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #96 -: Ноември 26, 2009, 08:58:23 am »
Марая все прави натвърдяци за подправките ;D. Та, аз обожавам магданоз, за копъра да не говорим...Установих, че е афродизиак-)))). Не обичам босилек, май това е единствената подправка,която не ползвам. В каймата слагам задължително куркума.
Започнахме с предястията. Ще ви кажа какво правя аз, най-вече зимата. Вземам бутер тесто и го нарязвам на по-големи квадрати. Задушавам гъби, моркови и лук. Тази плънка я слагам в средата на квадратите.Отгоре слагам едно парченце топено сирене, може и кашкавал. Съединявам краищата като плик и забождам клечка за зъби, за да не се отворят. Пека във фурната, като отгоре съм намазала "писмата" с разбито яйце, ако имам сусам, поръсвам отгоре....
А лесни сладки,ако имате гости.Тази рецепта я изпробвах от едно списание и е убиец-)))
Трябват ни бутер тесто и фурми. Тестото го режа на по-широчки ленти и увивам по една фурма в лента. Става нещо като рулце,мъничко,вътре с плод. Пека и после поръсвам с пудра захар. Много е приятно, като се има предвид,че не обичам фурми...В този случай омахвам цялата тава-))))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #97 -: Ноември 26, 2009, 09:14:16 am »
    Ооо блазирам на всички готвачки ! Като малка винаги съм се страхувала от домакинските задължения и това е била една от причините, поради която не съм искала да се женя...Майка ми беше много добра готвачка /луна във Водолей/...Сестра ми стана също много добра домакиня и готвачка /Луна в Телец/...За себе си съм забелязала, че когато съм влюбена и съм обичана - готвенето някак си идва от само себе си...Всичко се получава супер...А в останалото време, което заема вече половината ми живот - нямам вдъхновение да готвя...А още повече, когато през повечето време хладилника като е празен...А като е празен - няма как да импровизирам. Нито имам рецептурник, нито помня рецепти...Залагам на българската кухня, турската и част от италианската...За сладко почти не се сещам. Най-много ме е яд, когато едно ястие ти отнеме повече от 2 часа - а се изяде за 5-10 минути...каквото и да е това удоволствие - е твърде скъпо  ;D...За това ям - просто защото трябва...Обичам фасула - мога да го готвя по няколко начина, но съм си измислила свой начин : Вечерта преди да легна го слагам в тенджерата с малко сол и нарязания лук /мразя лук - не трябва да се усеща в устата като се яде/ - да заври веднъж, след това намалям на 1 и го оставям до сутринта на котлона /става мозък/... Слагам тигана с мазнина /олио или масло - с решетъчна лъжица изсипвам една част от преварения фасул в мазнината да се запържи, слагам малко червен пипер, намачквам хубаво - получава се гъста каша, слагам си малко чубрица. Добавям доматено пюре една част, като тръгне да се залепва слагам настъргани домати /по вкус - който обича киселичко два домата/.Като изсветлее цвета на домата - обърквам и останалата част от тенждерата с фасула и оставям съвсем за кратко да покъкри....И който си обича с джоджен си слага джоджен, а който иска магданоз...А който го вари за 2 часа през деня, от един арабин знам - малко преди края на варенето на фасула се добавя 1 чашка студена вода, която пресича боба и той се отлюспва /боба вече е мутирал и не се получава/ и 1 бучка захар за да стане сладък  :)...

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #98 -: Ноември 26, 2009, 09:15:34 am »
Пиле фламбе в троен сос

Пилешко филе
Гъби
Горчица
Соев сос
Сметана за готвене
Чесън на прах

Нарязаните гъби се слагат първи в тигана (най-добре тефлонов) и след леко запържване се добавя и маринованото във мазнина,чесън на прах,сол и чер пипер филе.Когато е почти готово месото се слага соевия сос,след няколко минути горчицата и се бърка докато хване равномерна коричка.Накрая се сваля от огъня и се залива със сметаната,докато стане сос с еднороден цвят.Поднася се фламбирано.

Благодарско, Синухе! Снощи го пробвахме вкъщи, става страхотно! :)
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Kaya

• 2893
« Отговор #99 -: Ноември 26, 2009, 09:33:02 am »
пууууууууууу тук ли трябва мъж да търся :P какви се извъдихте готвачи така е" деви, риби, козирози все ги  бива ( има нещо за поселдните,че не обичат  да прекаляват с подправките)
моята родина е Индияяяяяяя- подправки без тях не мога, но пък не готвя, ако се навия го приемам като изксутво-много ме изтощава
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.