Здравей Гост

показатели за развод и раздяла

• 142 Отговора
  • 22728 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re:показатели за развод и раздяла
« Отговор #40 -: Януари 21, 2010, 07:55:40 pm »
Партньорът е същият, само отношенията ви търпят промяна.
Ок, имам друг въпрос.
Сещам се, че навремето имаше доста фиктивни разводи с цел да се решават разни имотни въпроси и после съпрузите отново се събираха и сключваха граждански брак. Тогава по кой дом ще се гледа вторият и третият "брак" със същия партньор? Нали разбирате, че в случая става въпрос за разтрогване и повторно сключване на същия договор, но при други/променени условия?

Какви нови услвия бе слънце, и при първото подписване аз си го хранех и при второто същата работа....
Немаше никакви промени, но казуса е много интересен.
Знаеш ли, аз мисля, че щом си остава същия човек си е само за 7 дом, но с уранови отношения , демек раздели и събирания, незнам какво ще кажеш ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Януари 21, 2010, 07:58:05 pm »
Навремето се сключваха и все още се сключват хиляди фиктивни бракове с цел придобиване на определен статут. В този смисъл тъй нареченият брак е просто сделка "купувам/продавам", сключена при определени условия и за определен срок.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #42 -: Януари 21, 2010, 08:01:04 pm »
Партньорът е същият, само отношенията ви търпят промяна.
Ок, имам друг въпрос.
Сещам се, че навремето имаше доста фиктивни разводи с цел да се решават разни имотни въпроси и после съпрузите отново се събираха и сключваха граждански брак. Тогава по кой дом ще се гледа вторият и третият "брак" със същия партньор? Нали разбирате, че в случая става въпрос за разтрогване и повторно сключване на същия договор, но при други/променени условия?

Какви нови услвия бе слънце, и при първото подписване аз си го хранех и при второто същата работа....
Немаше никакви промени, но казуса е много интересен.
Знаеш ли, аз мисля, че щом си остава същия човек си е само за 7 дом, но с уранови отношения , демек раздели и събирания, незнам какво ще кажеш ?

ай стига бе , лека му пръст ,  май беше риба на 12.03.1967? :o
и тая риба ли жена я е хранила..... :(
повръща ми се от мъже риби.......... :-X

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Януари 21, 2010, 08:01:44 pm »

Тогава ти кажи какъв е бил смисълът да се преподписва договорът с изтекъл срок?  :blink: За бившия-настоящ смисълът е ясен, а за теб?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #44 -: Януари 21, 2010, 08:02:27 pm »
Верно, лека му пръст, ама си ми беше хранениче......
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #45 -: Януари 21, 2010, 08:04:43 pm »

Тогава ти кажи какъв е бил смисълът да се преподписва договорът с изтекъл срок?  :blink: За бившия-настоящ смисълът е ясен, а за теб?  :blink:

Да ти кажа честно, вторият път подписах, защото по това време вече живеех в Англия и ако искахме да се съберем, означаваше да дойде при мен, а там става само с виза, разрешително за работа и съответно тряваше подпис за това, за да го прикача към моите документи.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Януари 21, 2010, 08:05:18 pm »

Да не се окаже обща тенденция при Рибите?
И аз имам същия опит... Много обичат лесното в живота и да карат на чужд гръб.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #47 -: Януари 21, 2010, 08:07:00 pm »
Верно, лека му пръст, ама си ми беше хранениче......

миии ,имам го същия , ама на 11.03.67.
нямам думииииииииии.....,днес пак ми дигна кръвното.тццц-тцццц.
няма по-некадърни и некачествени мъже от мъжете риби. :( жал ми е за тях.
моя урко е същия храненик ,та затова ме е гнус....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Януари 21, 2010, 08:09:03 pm »
Да ти кажа честно, вторият път подписах, защото по това време вече живеех в Англия и ако искахме да се съберем, означаваше да дойде при мен, а там става само с виза, разрешително за работа и съответно тряваше подпис за това, за да го прикача към моите документи.

Ето ти още един пример за фиктивен брак, т.е. брак по/за документи, което разбира се не пречи подписът да е подплатен с по-сериозни намерения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #49 -: Януари 21, 2010, 08:16:58 pm »
Е добре де, тогава каква е астролигичната дефиниция за брак ? За да се ориентираме къде да гледаме. То сега да не се окаже, че пр мен трябва да се гледа 1 дом за сегашния ми брак ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Януари 21, 2010, 08:23:04 pm »
Според мен бракът приключва тогава, когато отношенията са изчерпани и партньорите вече нямат общи цели и път, докато официалният развод е формална процедура.
Има семейства, в които съпрузите, макар и години наред да живеят под един покрив, не ги свързва вече нищо, вкл. може да нямат и интимни отношения, но официалният развод поради едни или други причини се отлага, закъснява. Има случаи, когато след настъпило отчуждение бракът агонизира, съпругът/съпругата се възприема като "враг №1", но решение за развод не се взема поради определени интереси, например ако някой от съпрузите не иска да си променя статуса и респ. стандарта на живот. Има случаи, когато единият съпруг може да е напуснал семейството, но раздялата им да не е обявена официално посредством развод, т.е. формална съдебна процедура. Според вас кога идва краят на брака? Разводът ли е неговият край? Или това, което се случва преди развода?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #51 -: Януари 21, 2010, 08:32:48 pm »
Според мен, нещата могат да приключат преди и след официалния развод. Има ги идвата варианта в живота.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Януари 21, 2010, 08:42:06 pm »
Според мен бракът приключва тогава, когато отношенията са изчерпани и партньорите вече нямат общи цели и път, докато официалният развод е формална процедура.
Има семейства, в които съпрузите, макар и години наред да живеят под един покрив, не ги свързва вече нищо, вкл. може да нямат и интимни отношения, но официалният развод поради едни или други причини се отлага, закъснява.  Според вас кога идва краят на брака? Разводът ли е неговият край? Или това, което се случва преди развода?

възможно е да има общи цели ,макар и да са изчерпани отношенията.
за мен краят на брака не е само формалност, а категорично решение за приключване на всичко свързано с брака.
особенно ,когато има деца нещага са аще по различни!

*

Марая

• 28287
« Отговор #53 -: Януари 21, 2010, 09:06:41 pm »

Да не се окаже обща тенденция при Рибите?
И аз имам същия опит... Много обичат лесното в живота и да карат на чужд гръб.

:blink:може и да стане дефиниция ,за съжаление.... :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Януари 21, 2010, 09:10:51 pm »
Не краят на брака, а разводът е формална процедура. Не отъждествявам двете неща, макар че разводът е официално обявена пред обществото раздяла.
Но краят на брака често се случва преди развода. И, vice versa, отношенията могат да бъдат подновени или да не бъдат прекратени окончателно след развода по решение на двамата партньори.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Януари 21, 2010, 09:17:14 pm »
Всъщност отношенията между бившите съпрузи рядко приключват окончателно след развода и в повечето случаи продължават като следствие на съвместно поетото задължение към децата, а повечето бракове както се крепят, така и агонизират също "заради децата".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #56 -: Януари 21, 2010, 09:20:19 pm »
питам се ,дали има жена която да не ика да ключи официален брак? :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Януари 21, 2010, 09:22:09 pm »
Мисля, че има и такива, особено в днешни времена. Епохите се менят, а с тях и ценностите в обществото.

Може би трябва да преформулираме въпроса, т.е. има ли жена, която не иска да създаде семейство?
Семейство може да се създаде и без да има официално сключен брак.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #58 -: Януари 21, 2010, 09:23:05 pm »
Бракът е договор и приключва с прекратяването на договора. Това са конвенционални отношения. За любовта си има 5-ти дом, за секса - 8-ми, а за приятелските отношения - 11-ти.

Дори астрологията разграничава нещата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Януари 21, 2010, 09:26:15 pm »
Договор е от гледна точка на съвременния морал, възприет в западното общество.
От гледна точка на Ведите бракът, т.е. създаването на семейство е свещен дълг, но и едно от най-големите изпитания, през които преминаваме в живота.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.