Здравей Гост

плутон квадрат слънце в натала

• 160 Отговора
  • 27804 Прегледи
*

Smarta

• **
  • 575
Re: плутон квадрат слънце в натала
« Отговор #120 -: Август 29, 2013, 09:05:58 pm »
Може ли някой със сигурност да ми каже дали имам квадрат Слънце - Плутон и Меркурий -Плутон със сигурност , или е само Луна квадрат с Плутон, защото една програма ми казва, че имам , а други , че нямам ето ми данните - гр.София 05.08.1986 18:30, балгодаря предварително :)

Луна разходящ квадрат Плутон - 7 градуса орбис
Меркурий сходящ квадрат Плутон - 9 градуса орбис
Слънце разходящ квадрат Плутон - 8 градуса орбис

Зависи с какъв орбис работят програмите. Твоите орбиси са големи, но за светилата важат.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #121 -: Август 29, 2013, 10:24:45 pm »
Макар и новак имам с какво да се включа по темата- квадратура на Слънце 1 Дом с Плуто в 9 Дом, транзитен Плутон в/у Слънцето сега, беше в точен съвпад мин. година през юли, като че едва сега усещам какво е в царството на Хадес. Какво ми отне? Всичко. Любовта, сигурността, семейството, грижата, хубавото жилище, новата ми кола, ако щете сигурното паркомясто, не се смейте, паркирането е проблем в днешно време, база, която бях градила с години. Отне ми живота, отне всичко много внезапно, без подготовка. Последствията: градя живота си от нулата след стотици часове рев и суицидни мисли. Нещата, които ми се случваха нямаше как да контролирам, сякаш гледах живота си през очите на друг, но не можех да променя нищо. Сигурно е нещо, което се случва ежедневно на много хора, но за мен си е ад, който продължава, а не съм глезла.
Абсолютна превратност на съдбата. Не исках да звучи ревливо, но май така се получи.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #122 -: Август 29, 2013, 10:36:43 pm »
Макар и новак имам с какво да се включа по темата- квадратура на Слънце 1 Дом с Плуто в 9 Дом, транзитен Плутон в/у Слънцето сега, беше в точен съвпад мин. година през юли, като че едва сега усещам какво е в царството на Хадес. Какво ми отне? Всичко. Любовта, сигурността, семейството, грижата, хубавото жилище, новата ми кола, ако щете сигурното паркомясто, не се смейте, паркирането е проблем в днешно време, база, която бях градила с години. Отне ми живота, отне всичко много внезапно, без подготовка. Последствията: градя живота си от нулата след стотици часове рев и суицидни мисли. Нещата, които ми се случваха нямаше как да контролирам, сякаш гледах живота си през очите на друг, но не можех да променя нищо. Сигурно е нещо, което се случва ежедневно на много хора, но за мен си е ад, който продължава, а не съм глезла.
Абсолютна превратност на съдбата. Не исках да звучи ревливо, но май така се получи.

ехооо,къде сте?почивате си след кратката седмица :)?
плутон е в козирог.знаем го всички.като тежкар , той доста дълго потънцува танца си в срелец ,като не подмина с присъствието си и мутабелните знаци.горките ние стрелци-напоследък доста говорим за себе  си ;D , ама нали затова сме тук?да споделим преживяния опит ,да поучим себе си и дадем възможност на другите да се поучат.
та трансформацийте не бяха лесни и леки.наред с това ,промяната която преживяхме не беше лека ,но от натрупания опит могат да се възползват мъдрите и стабилни  козирози , чувствителните и емоционални раци , импулсивните овни и не на последно място дипломатичните везни.
от личния си опит мога да кажа , че плутон е много силна и сериозна планета.тя за мен беше преса,бавно и сигурно тя мачкаше ,дори определени модели на поведение в живота ми.както обичам да се изразявам той изпълнява присъдата на сатурн.
плутон ще премине през светилата на много съфорумци ,ще аспектира личните планети на много от вас,наред с това някой /като мен/ще си поотдъхнем от него.усвоили уроците му , възродили се като феникс от пепелта с много , ама много опит.
плутон не е свързан с цели поколения.той е свързан и с всяка личност ,болката и катарзиса-това е той.
плутон бих могла да сравня с уран по отношение на промяната.болката и КРИЗАТА по плутон могат да конкурират уран.дори са по силни.защото са бавни и мъчителни ,докато уран е внезапен и бърз тук  променяш себе си чрез натиск от вън, от обстоятелства или хора . кризата води до трансформация и имаш възможност да скъсваш с миналото си и да започваш живота си отначало.
плутон предизвиква необратими промени, унищожава неща, които са изглеждали сигурни и надежни. безпощаден е   ако не го направиш сам! по насилствен начин си принуден да отхвърлиш остарялото и негодно. плутон е жесток , като раждането и смъртта.естествен управител на 8-ми дом. :) като скорпиона готов за смърт.
под силното, изключително и безпощадно влияние на плутон, човек изпитва върху себе си действието на силни енергии  добива нови опитности ,както и свобода."това, което не ни убива ни прави по – силни". често го четях в постовете на каили -да това е плутон.Натрапчивите идеи, импулси могат да те тласнат  напред, нагоре или към дъното с голяма сила.като вълна в прибоя си!  по – силна, осъзнаваш своята мисия или загиваш.  психологическата помощ, психотерапия,се търсят точно по време на транзитите на плутон, но обикновено не я търсим. защо ли?- защото тежкаря  не обича за споделя. преминах през самота, изолация, имах чувството, че не ме разбират близките хора и сама трябваше да  разбера неговата истина , неговото безпрецедентно присъствие във вселената,за да се справя сама с проблемите . разбира се при мен не беше само той , уран ,сатурн и  :) :'( :'(.........квадратури и опозиций.
плутон и Уран действат преди точния аспект и до 5гр-след него. финанси, бизнес, завещания, наследства-всичко това е плутон. и когато отсреща стой един юпитер. :-X
в мунданен план плутон е  мафията, насилствената смърт,проституция , политика. свързан  с властта,  подкрепата на масите в политическите борби за власт, манипулирането им , той руши непрестанно за да създава отново.това ми донесе и огромните юридически проблеми.
силата на планетата трябва да бъде преживяна ,за да бъде разбрана.много е важно през кой дом и какви аспекти ще даде.съвпада и квадратурите ,както и опозицийте ги преживях. като упр. на моя асц разбира се ,че той ми даде и онази сила , онази енергия ,както и ината за борба.където беше нужен магнетичен плутоновски подход,където беше нужно подмолна война ,все беше той!
сега е на в-ха на втори дом,все още се усеща разходящата му опозиция с нат. юпитер ...,но не е това ,което беше.
иска ми се ,да говорим за него ,защото той ще остане дълго в козирог и събитията ,които ще носи ще се усещат доста дълго.та затова си казах да попишем за плутон......
хубава вечер!

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2969.0/nowap.html

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #123 -: Август 29, 2013, 11:14:49 pm »
Селена, това е кошмар, което описваш. Действително се случва на много хора ежедневно. В последно време вървя по улицата и си мисля "Какво му се случва на този? А на онзи? Какви грижи имат и си ги носят мълчешком нагоре-надолу?" Последната година Плутон и на мен ми отне половината живот, ама все пак само половината. Изтръпвам при мисълта, че може да поиска и другата половина. Изтръпвам, защото чувството, което описваш - да гледаш живота си отстрани как нещата се променят и сякаш нищо не зависи от теб, много ми е познато. Аз обаче не мога да плача. Последната година едва пролях няколко сълзи. Задушава ме, сринах се. И сега понеже малко се поуспокои положението, само се озъртам наляво-надясно, да видя откъде ще ме погне пак. Много са трудни плутоновите уроци! Плутон ми минава през 4 дом. 90% от роднините са аут. Половината не ми говорят на общо основание. Бракът ми се разпадна. Разбих си сърцето три пъти!  ;D Това за една козирожка Венера е като преизпълнение на 3 петилетки! Много ме е страх, че ще загубя жилището си. Сигурността ми отиде на кино. Обаче като си гледам картата, след 3-4 години почва истинското изпитание. Има го в соларите, в транзитите, в прогресиите... какво рече за суицидните мисли? Изводът е само един: всеки сам по сам си носи кръста. Замислих се, че ако бях почнала терапия в пика, щях да го понеса по-добре. Обаче не само не ми хрумна, но нямах възможност така или иначе. Така че, кажи, ако нещо може да направим за теб!

Марая, а на теб какво ти се случи?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #124 -: Август 29, 2013, 11:50:21 pm »
Аз съм с Плутон съвпад Слънце в натала.Така,че както преминава живота ми се шегувам,че аз съм дъщерята на Плутон.Или пък неговата безсмъртна Любима.Ооо ,определено има цел да ме направи по-силна от смъртта.Всеки ден изпитвам нужда от трансформация и пречистване,Но при мен е доброволно и жизненонеобходимо,аз съм слята с тази енергия.Познавам низшите му селения,познавам мрака в мен и се боря дори самоизтезавайки се за трансформирането в пеперуда ,за поредното стотно възкресение на феникса.Някой,по-слаб и не кален от Плутон би казал ,че той е източника на вс. ми тегоби,но той е всъщност източника на моята сила.Дано не съм субективна,но мисля ,че когато Плутон докосне картата при транзит,то е,за да се върнеш към източника на личната си животворяща вода. Тя възкресява,но извира дълбоко под земните недра..Няма страшно слез и пий,,умри за малко,излез и продължи.Несправедливо е да плашат хората с Плутон и да го свързват със смъртта,той е новото раждане.Как да се родиш,ако не умреш...поне 100 пъти ;D..Сега имам транзитен Плутон в квадрат радиксно Слънце,карам поредния тест за жизнеустойчивост, нахъсва ме,чувствам се като войн пиещ елексира на силата.Ац-то ми е Стрелец,преживях съвпада,все така жива съм си.Падаш,ставаш,боли,умираш ,Шопен,Вивалди,, ;D

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #125 -: Август 30, 2013, 12:30:39 am »
 :blink: :blink:
« Последна редакция: Август 30, 2013, 02:10:39 am от Enigma »

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #126 -: Август 30, 2013, 12:41:55 am »
Ако има жива и мъртва река,повярвайте,че не Плутон е този,който ви води към мъртвата,напротив той не би търпял отровената.Ще ни поведе и научи да детоксикираме.Пазете се от сапунените мехури на Юпитер,който ще ви главозамае от очакване и ще ви подхлъзне на мазната си сапунка.Е в наследство дарява двойностройнна снага и внушителен дупитер.Плутон е оня шанс за влизане в пътя на душата,за срещата с вишия Аз,от който материята на обитаваната ни матрица ни е отделила.Той е Шива и Кали,той е виолетовия пламък,той е..Ако не усещаме енергията му ,ние ще умрем от тъпизъм.Приветствайте транзитите му,защото те са покана за среща с нас..Безценно е да си се укорявал,понякога мразел,а накрая да се обикнеш.Мъдър и силен учител е.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #127 -: Август 30, 2013, 12:46:41 am »
Вивалди-годишните
 времена,смяна,кръговрат.зима-пролет,смърт,раждане.Разбра ме/?Лека

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #128 -: Август 30, 2013, 12:53:40 am »
 :blink:
« Последна редакция: Август 30, 2013, 02:07:16 am от Enigma »

« Отговор #129 -: Август 30, 2013, 01:26:21 am »
  Бях писала по темата, че имам сентагон между Слънце и Плутон, един вид широк квадрат. Но сентагона е по гаден, защото нещата се случват и се повтарят и човек не може да прозре от къде идва всичко това...В момента тр.Плутон ми е все още точен съвпад със Слънцето и на 100 градуса от себе си. В рамките на 1 година се случиха много неща в моя живот, но аз не чаках те да се случат зорноволно, просто провокирах .....и както се казва скочих с вързани очи в неизвестното....Така че не мога да се оплача, че мен ме е засегнал драматично този транзит. Някъде четох, че аз съм предавател на тази енергия, а не собственик - един вид съм кипящ чайник. Сега осъзнавам горе-долу в какво се изразява това, косвено съм причина за трансформация на близки от моето обкръжение. Като казвам трансформация, имам впредвид, че животът им тръгна в съвсем друга посока и вярвам, че е за добро.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #130 -: Август 30, 2013, 03:14:43 am »
Ремедеос казва за плутон-той е моята слабост/.смърт/, но е и моята сила. :mellow: :lol: :mellow: :lol: :mellow:
Всеки сам е избрал жребия си, знаейки че ще се справи някога с него.

« Отговор #131 -: Август 30, 2013, 08:14:17 am »
Може ли някой със сигурност да ми каже дали имам квадрат Слънце - Плутон и Меркурий -Плутон със сигурност , или е само Луна квадрат с Плутон, защото една програма ми казва, че имам , а други , че нямам ето ми данните - гр.София 05.08.1986 18:30, балгодаря предварително :)

Луна разходящ квадрат Плутон - 7 градуса орбис
Меркурий сходящ квадрат Плутон - 9 градуса орбис
Слънце разходящ квадрат Плутон - 8 градуса орбис

Зависи с какъв орбис работят програмите. Твоите орбиси са големи, но за светилата важат.

Аха ясно, Благодаря ! Моят Плутон от скоро влезе   в 1- дом и ще преминава от там доста време и направо се плаша, като чета какво преживяват хората с този Плутон. За момента "гърча", който изпитвам е една идея по-голям от каквото е било до сега, но смятам, че ще се справя или поне се надявам да е така... :unsure:

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #132 -: Август 30, 2013, 09:42:01 am »
Майка ми има съвпад на слънце, венера и плутон в дева, 2ри дом, като плутон е анаретен
Баща ми има точен съвпад между слънце и плутон в дева, и уран е там, 12ти дом
Аз имам съвпад плутон, слънце, венера в скорпион, 12ти дом
Брат ми пък има опозиция между слънце и плутон по 9-3, телец-скорпион;)

Майка ми много е обичала баща си/дядо ми, лека му пръст/ - слънчев скорпион, той е бил отличен готвач. Тя обича парите, да разполага с тях, да работи с тях, харесва й да ги управлява, обича да спестява.

Баща ми споделя за баща си/дядо е слънчев овен/, че навремето бил много суров, строг, манипулативен. На баща ми работата е тежка. Вкъщи обича да "упражнява власт" като се почувства засегнат или като няма контрол върху дадена ситуация , като бях малка и ме наказваше, казваше за себе си, че е " строг, но справедлив "  ;D Силен човек, след моето раждане се отдава напълно на семейството, служи на дома, работи здраво за семейството. Помага на хората, вярва им сляпо и често се оказва използван и излъган.

Аспекта слънце съвпад плутон показва, че понякога човек не може да различи добрите от лошите хора. Кризите се преживяват дълбоко, разтърсващо, въпреки че на пръв поглед не личи, защото човек проявява изключителна воля и решителност. Тогава се проявява силата на психиката, човек ОСЪЗНАВА, че той си кове съдбата. Всеки със съвпад слънце/плутон знае, че има власт над себе си, контролира се съзнателно в тежки ситуации, воден от инстинкта за оцеляване на всяка цена  ;D

От ранна детска възраст преживявам всичко скрито, тайно, дълбоко в мен, млада съм, а психиката ми е понесла огромни удари, понякога се чудя къде ще му излезе края и ще се побъркам  :lol: Всяка разтърсваща ситуация ме учудва колко мога да понеса.. понякога е плашещо, сякаш игнорирам всички чувства и емоции, защото трябва да оцелея, да се самосъхраня, и това ми се струва някак нечовешко, студено.. Хем изпитвам силни чувства и емоции, много силно обичам.. но същевременно много бързо мога да охладнея, изтрезнея, да изхвърля чувствата. Всичко се контролира съзнателно, ситуацията се приема много бързо. Приемам случващото се и предприемам действие, защото не мога да се предам, знам, че това не е края на света и продължавам. Прераждам се всеки път, но до кога?
Не мога да търпя несправедливостта, деспотството, тиранията. Бунтувам се срещу тях, не обичам да се опитват да ме управляват или да ми се налагат. Аспекта дава добри лидерски умения, качества на водач. Но и много добре мога да изпълнявам зададените ми задачи и да играя ролята на подчинен. Аспект на крайностите, умираш и се раждаш, саморазрушаваш се и пак на ново градиш и така до края;)
Аспекта дава не само психическа издръжливост, но и физическа.. болката и натоварването, които човека може да поеме сякаш надхвърлят пределите.. Също и много магнетизъм, дълбочина на погледа..

Интересно, че и при двамата родители тр. плутон през стрелец образува ляв квадрат към наталните съвпади слънце/плутон, но от към събитийност нищо съществено не се е случило, на майка ми и бяха откраднали пари през този период, но никакви други загуби..

Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #133 -: Август 30, 2013, 09:47:37 am »
Аспекта слънце съвпад плутон показва, че понякога човек не може да различи добрите от лошите хора. Кризите се преживяват дълбоко, разтърсващо, въпреки че на пръв поглед не личи, защото човек проявява изключителна воля и решителност. Тогава се проявява силата на психиката, човек ОСЪЗНАВА, че той си кове съдбата. Всеки със съвпад слънце/плутон знае, че има власт над себе си, контролира се съзнателно в тежки ситуации, воден от инстинкта за оцеляване на всяка цена  ;D

Не мога да търпя несправедливостта, деспотството, тиранията. Бунтувам се срещу тях, не обичам да се опитват да ме управляват или да ми се налагат. Аспекта дава добри лидерски умения, качества на водач. Но и много добре мога да изпълнявам зададените ми задачи и да играя ролята на подчинен. Аспект на крайностите, умираш и се раждаш, саморазрушаваш се и пак на ново градиш и така до края;)
Аспекта дава не само психическа издръжливост, но и физическа.. болката и натоварването, които човека може да поеме сякаш надхвърлят пределите.. Също и много магнетизъм, дълбочина на погледа..

Имам го този съвпад и аз, но е по-широк, 11* ,но въпреки всичко, това което си написала отговаря и при мен.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #134 -: Август 30, 2013, 09:50:55 am »
Как да не се кефи човек като те чете xtz, даже темата пряко не ме интересува, но просто като почна да чета, и не мога да спра.. :) сладур  :rolleyes:
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Нова

• 3491
« Отговор #135 -: Август 30, 2013, 09:51:07 am »
Че това не се ли отнася за всеки слънчев скорпион? Останала съм с такива представи.

« Отговор #136 -: Август 30, 2013, 09:53:16 am »
Как да не се кефи човек като те чете xtz, даже темата пряко не ме интересува, но просто като почна да чета, и не мога да спра.. :) сладур  :rolleyes:
И аз много обичам да я чета-действа ми успокояващо  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #137 -: Август 30, 2013, 09:57:59 am »

Другата в топ 3 :))
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #138 -: Август 30, 2013, 09:59:48 am »

Имам го този съвпад и аз, но е по-широк, 11* ,но въпреки всичко, това което си написала отговаря и при мен.

Аз имам опозиции на Плутон към Слънце, Венера и Меркурий, за мен също е вярно написаното, както и че всичко си преживявам скрито и тайно още от малка, което е много натоварващо на моменти, но пък да е на показ ми се струва ужасяващо :).

« Отговор #139 -: Август 30, 2013, 10:04:37 am »

Другата в топ 3 :))
Сигурно имаме добра синастрия. Нещо в Дева,Рак или Водолей  :P
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд