Здравей Гост

Пустотата...

• 249 Отговора
  • 38786 Прегледи
*

jinom

• **
  • 1753
Re:Пустотата...
« Отговор #40 -: Февруари 21, 2010, 10:48:06 pm »

Да питам някой знае ли тоя симптом да е свързан с чисто сърдечно заболяване?

Безсърдечието не е заболяване, а състояние, при това много ползотворно, даващо нови възможности.
 :mellow:

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #41 -: Февруари 21, 2010, 10:50:14 pm »
Безсърдечието равно ли е на пустота около сърцето, Сърчо?
На мен ми докарва и чисто физиологична немощ.
Нерядко.

*

Uran

• 6041
« Отговор #42 -: Февруари 21, 2010, 10:52:09 pm »
 Странното е, че и на мен това ми докарва физ.немощ :o :o и всъщност реално този факт ме притеснява.

*

missKapriz

« Отговор #43 -: Февруари 21, 2010, 10:55:01 pm »
Цитат
Безсърдечието не е заболяване, а състояние, при това много ползотворно, даващо нови възможности.
 cool
За съжаление е така-понякога да си много сърдечен е пречка.Но ако сърцето го няма,а ти липсва тогава имаме проблем ;D

« Отговор #44 -: Февруари 21, 2010, 10:55:43 pm »
Странното е, че и на мен това ми докарва физ.немощ :o :o и всъщност реално този факт ме притеснява.

Депресията води до физическа немощ. Има си биохимично обяснение чувала съм го, но не мога да го възпроизведа.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #45 -: Февруари 21, 2010, 10:57:41 pm »

момичета в стрес сте! от това идва физическата немощ.
кое ви притиснява?! :o преминавате през  едно емоционално състояние , което ви предлага възможности....
катастрофа ,катарзис ,затлачване ,стрес ,както искате така го наричайте ,но без него няма като как да разберете познанието и израстването.
човек се ражда с вик и болка - и раждането е катарзис!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #46 -: Февруари 21, 2010, 10:59:52 pm »
Безсърдечието равно ли е на пустота около сърцето

Не знам на какво е равно. Знам само, че вече няма как да станем "обичащи и развълнувани", даже потоп да стане.  ;D

*

missKapriz

« Отговор #47 -: Февруари 21, 2010, 11:05:20 pm »
Защо да не можем :'(Ако стъкалцето влезе през окото и ти вледени сърцето,после напълно е възможно да се появи една Грета/така ли и беше името/ и да го затопли отново.И всичко става даже още по-хубаво-само да пожелаем :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #48 -: Февруари 21, 2010, 11:05:58 pm »
Не знам на какво е равно. Знам само, че вече няма как да станем "обичащи и развълнувани", даже потоп да стане.  

:57: :57: :57: ,защо си голкова сигурен?
звучеш ми , сякаш си пред плутонов възврат ;D/шегувам се ,разбира се ,но ви е интересно какво ти е сторил плутон и уран/ :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #49 -: Февруари 21, 2010, 11:14:20 pm »
пускам това мнение на Вещичка, защото тя има проблем с форума- изхвърли я и не може да влезе:

Да си изтрие бисквитките и хисторито.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Февруари 21, 2010, 11:16:57 pm »
И нея ли я е споходила същата драма като мен вчера?  :57:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #51 -: Февруари 21, 2010, 11:24:40 pm »
Аз съм на мнението на Лазарова. Не ми трябват болки и депресии, защото като цяло винаги съм имала трезв поглед и събитията рядко (да не кажа- хич) са ме изненадвали. Житейско познание чрез стрес и затлачване- е, хайде нЕма нужда.

в нашия свят – във всичко, което правя аз , ти и той ,ние твориме. понякога твориме доброта ,понякога без да искаме дори , а и не само  твориме болка да другите и себе ки. но винаги има резонанс .затова настъпва епохата на Просвещението и човекът изоставя религията . но именно сега, в края на своето развитие ние откриваме, че сме обзети от пустота.

в  опознаването и живота си на  този свят, разбирайки, че той е мръсен и ужасен ,ние се обръщаме към духовното , за да разберем и причините и търсим бъдещите отговори. и главното, което разбираме е, че колкото повече се развиваме и колкото повече усилия полагаме, колкото по-съвършенни методи и технологий прилагаме макар и да ставаме по-умни и можещи  в най-различни области,  все по-зле и по-зле изглежда светът.  или с други думи , развивайки света, ние го направихме само по-лош, а не по-добър.
отчайваща е тази истина.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #52 -: Февруари 22, 2010, 07:48:23 am »

Не знам на какво е равно. Знам само, че вече няма как да станем "обичащи и развълнувани", даже потоп да стане.  ;D

хахааа аз му викам дебилизъм  ;D  но това просто е другата страна на медала. тогава когато си разбрал, когато си осъзнал и т.н. вече знаеш кой е твоят път и кой е пътят на човек срещу теб и оставяш другите да си го вървят... това не значи, че си нямаш сърце, това е разбирането на същността и съществуването ти вътре в нея... достигането на точката на хармония и в тази точка катарзиси няма, защото е достигната...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Uran

• 6041
« Отговор #53 -: Февруари 22, 2010, 08:36:28 am »

момичета в стрес сте! от това идва физическата немощ.
кое ви притиснява?! :o
Да! Така е! В стрес съм и стресът ми идва от това, че знам какще се развият нещата в следващите 1-2 години.

*

Nebesna

« Отговор #54 -: Февруари 22, 2010, 08:41:26 am »
Безсърдечието равно ли е на пустота около сърцето

Това не е вярно, аз съм обичаща и развълнувана и се радвам на малките неща...а бях загубила способността да се радвам...Обратимо е.

Преди време ме потискаше друг човек, затова сега се чудя на Кайли, как може да няма физически дразнител и да се чувства така. Аз съм нещастна, когато други хора са ме поставяли в ситуации на стрес, а съм добре, когато следвам своя собствен ритъм. Един такъв ми "пиеше" силите и ми ограбваше енергията...енергиен вампир.

« Отговор #55 -: Февруари 22, 2010, 08:59:03 am »
   Влизам сега и виждам темата, точно се чудех дали тук има влияние няква планета - и аз съм от доста време така. Кайли, мила, знам кво е да ти е пусто и празно. Поне мога теб да усетя. Човек, в течение на живота си когато стигне до много житейски истини и мъдрости и ги осмисли съвсем сам, после види всичко това, че е писано преди хилядолетия - разбира, че е на прав път. Е и какво? Нищо, гледаш, гледаш в далечината и през булото на мъглата на незримото - разбираш че там отвъд - няма нищо, виждаш че няма нищо и никой...Само ти - сам. Кой си ти и защо си тук...един милион отговори - но -НО ! Разбираш, че си една мъничка частичка, но само това че си уникална и неповторима - осмисля нещата и ти дава сили да продължиш напред. Иначе всичко останало губи смисъл.
   Старая се максимално да живея без мисъл в главата си - повярвайте ми - много е трудно. Запълвам мислите си, пустотата, празнотата с пространството на природата, вървейки гледам облаците, слънцето, слушам птиците как чуруликат,  клоните на дърветата.. Усещам как по този начин се превръщам в наблюдател и за това мога да усетя ритъма на времето - как една секунда се точи цяла вечност и как един ден - цъква като секунда...Казвам си и това ще мине!.... И се оставям Господ да ме води....

*

missKapriz

« Отговор #56 -: Февруари 22, 2010, 09:00:29 am »
Цитат
Да! Така е! В стрес съм и стресът ми идва от това, че знам какще се развият нещата в следващите 1-2 години.
Уран,познанието и астрологията ли го родиха стреса,или интуицията ти и преценката на сегашната ситуация?Защото и в двата случая има вероятност от грешки,и всъщност всичко да се развие със знак + :)Не се тревожи за неща които я станат,я не.

*

Uran

• 6041
« Отговор #57 -: Февруари 22, 2010, 09:42:57 am »
Цитат
Уран,познанието и астрологията ли го родиха стреса,или интуицията ти и преценката на сегашната ситуация?Защото и в двата случая има вероятност от грешки,и всъщност всичко да се развие със знак + :)Не се тревожи за неща които я станат,я не.
"Прозренията" ми нямат нищо общо с астрологията. Може и да не ми личи, но съм човек много здраво стъпил на земята (ако и да ми липсва такава в натала :blink:). Еуфорията у околните преди няколко години изобщо неможа да замъгли чувството ми за преценка и като цяло, не оставям средата в която се движа да ме откъсне от реалността. Реалността е тази, която ме стресира :blink: :blink:.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #58 -: Февруари 22, 2010, 09:55:13 am »
Абе какво значи да нямам физически дразнител - имам психически бол. И те не са отсега, от 20 години се носим в мъгла и на мен перспективата почна да ми писва.
Имам си някои дребни радости, ама пред постоянното неизвестно вече почва да ми се гади. Ко ще донът на Карлитко да се тупа в гърдите, че това било пътят.
Искам емоционален, физически, психически и ментален комфорт. А той става все с неща, с които не разполагам.
Започвам да се чудя дали не съм се отклонила от пътя и вместо да вървя към света, да се повърна пак в духовното. Само дето имам хора, които разчитат на мен.
Вися между небето и земята и, дето вика Ошо, реализирам едно безкрайно падане.
Трябват ми спокойствие, сигурност, комфорт, пари, любов, поддръжка.
Получавам стрес, загуби, подлъгвания, празни надежди.
Аз лично вече не издържам.

*

missKapriz

« Отговор #59 -: Февруари 22, 2010, 09:57:27 am »
Нямах предвид,че си фантазьорка,никога не съм ти виждала картата,а и едва ли някой тук си мисли,че който се вслушва в астрологията е откъснат от реалността :blink:
Имах предвид,че не си заслужава да се тревожим за неща,които може изобщо да не се случат.Принципно ;)Макар,че аз самата не винаги успявам да запълня празнотата с подобни успокоително-оптимистични мисли,но се опитвам да си ги внушавам.Истината обаче е,че приятелките ми са тези,които ми действат най-добре в такива моменти-изслушват ме и ме търпят докато "влеза отново в час".После аз тях изслушвам . :blink:Ако трябва човек сам да мине през това е страшно