Здравей Гост

Показатели за егоизъм в натала

• 191 Отговора
  • 27694 Прегледи
*

abroad

Re:Показатели за егоизъм в натала
« Отговор #180 -: Октомври 29, 2010, 03:41:41 am »
Diyana, ако по вселенски го разширим, то и сега ям и извърлям хляба на някоИ от Индия, например, изпълнявайки собствената си програма, не така го разбрах
Свеждайки го до собствени отговорности с действия и/или бездействия нещата вече се пренареждат в друг ред, осъзнаване и отговорност

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #181 -: Октомври 29, 2010, 05:10:15 am »
Имали са нещо силно в дева или рак ;)

*

abroad

« Отговор #182 -: Октомври 29, 2010, 05:30:16 am »
Чисто езотерично, твоята карма сигурно е в тоя момент да си научиш твоите уроци в тази въпросна фирма, пък на отсвирения кандидат кармата му е да седи безработен. Ама в материален план ти си на работа, той гладува.

Замислям се за пореден път върху езотеричното, в която материя, или по-скоро липса на такава не си намирам съзнанието. Логиката ми влиза в пълно противоречие със свещената топка, блудаеща в постранството. Така и никой от говорящо вярващите не успя да ми обясни каква е аргументираната логика и смисъла на прераждането, при все че нищо не помниш...
Ако мога изобщо да го коментирам, то свръзката е подсъзнанието, материализирано по един или друг начин чрез моите действия и причинно-следствени отводи, но те са по-скоро маркирани като усещане и нищо повече...

с други думи, няма защо да ме наказват, за неща които не помня, а още по-малко за чужди грешки, от хора които и да си спомня, няма да отбележа като близки

а онова усещане, като игра на подсъзнанието, което често долавяме, струва ми се като удобно дообясняване на необяснимото, пак за успокоение на подсъзнанието, което не знаем какво точно крие и доколко би ни харесало...

*съвсем не съм крайно убедена в горенаписаното, само блуждения и размисли на кратко, без страсти :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #183 -: Октомври 29, 2010, 06:28:47 am »
Diyana, ако по вселенски го разширим, то и сега ям и извърлям хляба на някоИ от Индия

Е, по въпроса с индиеца и "полъха от крилото на пеперуда и урагана в другия край на земята" не съм толкова сведуща :blink:, но когато "участваш" в каквото и да е състезание, подбор, свалка, абе в 90% от ежедневните ни житейски ситуации, просто няма такова нещо като win-win, ако се позамислиш. И оценката дали нечие действие е егоистично или не, зависи от това дали самите ние сме под или над чертата.

По другата тема - с У12 в Телец и У9 в Козирог сигурно те влече към учения, които са по-така око да види, ръка да пипне, но пък с Нептун около асц. и Сатурн/Кету - Меркурий едва ли си и толкова далече точно от това учение, за което говориш, колкото и да му се съпротивляваш :blink:. 

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Vision

• 3523
« Отговор #184 -: Октомври 29, 2010, 01:40:08 pm »

каква е аргументираната логика и смисъла на прераждането, при все че нищо не помниш...

тук не помниш, но там помниш..смисъла да не помниш тук е, за да не ти се оформя поведението външно само от това, което помниш, а да се оформя вътрешно- да не е само поведение, а вътрешна промяна..спомените биха попречили само на промяната..с други думи- ако виждаш- знаеш, а ако не виждаш- вярваш..а вярата е най- висшата, най- фината субстанция в тукашния ни живот..даже мисля, че не мисълта ще извиква в съществуване нещата в 4-тото измерение, а вярата..поне звучи красиво, а аз обичам красивите идеи.. :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #185 -: Октомври 29, 2010, 03:43:46 pm »
Въздушна Луна в квадрат с Уран и Юпитер - егоист до мозъка на костите! ;D

И аз съм е егоист и въпреки, че често ми се прави забележка за това, не се притеснявам. :blink:

*

abroad

« Отговор #186 -: Октомври 30, 2010, 01:55:43 am »

каква е аргументираната логика и смисъла на прераждането, при все че нищо не помниш...

тук не помниш, но там помниш..смисъла да не помниш тук е, за да не ти се оформя поведението външно само от това, което помниш, а да се оформя вътрешно- да не е само поведение, а вътрешна промяна..спомените биха попречили само на промяната..с други думи- ако виждаш- знаеш, а ако не виждаш- вярваш..а вярата е най- висшата, най- фината субстанция в тукашния ни живот..даже мисля, че не мисълта ще извиква в съществуване нещата в 4-тото измерение, а вярата..поне звучи красиво, а аз обичам красивите идеи.. :blink:

така, така
с подходяща концетранция, съдружие с другарчета можем да спретнем някоя и друга рентабилна теория, изпипана от всички ъгли, само трябва да решим в чие удобство да бъде и/или кои интереси да обслужва, ако щеш  :P ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #187 -: Октомври 30, 2010, 02:21:59 am »

така, така
с подходяща концетранция, съдружие с другарчета можем да спретнем някоя и друга рентабилна теория, изпипана от всички ъгли, само трябва да решим в чие удобство да бъде и/или кои интереси да обслужва, ако щеш  :P ;D

аз го вярвам това, което ти казах..не целя да приемеш моята теория, но да си я кажа..нали и аз така съм чела от тук- от там, докато съм си сглобила картинка, от която моите дух и душа са в хармония и спокойствие по въпроса за прераждането- дали, защо, кога и т.н. най- голяма роля за оформянето на тази представа изиграха на времето трите книги на Майкъл Нютън..има ги ТУК.. :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

tadj-all

« Отговор #188 -: Октомври 30, 2010, 03:05:13 am »
Лееелее, аброуд как си ги наредилааааа!  :unsure: :unsure: :unsure:

що, бе к'во ми е..
поне съм откровена ;D

Абе, я да се замислим кого определяме като егоист.

Хипотетична ситуация - Аз и Сульо имаме общ интерес, общи цели, обща задача и поради това - общ конкурент. Сега, трябва значи да направим нещо и да преборим тоя конкурент. Аз съм кротка и добра и си викам, ба, що пък да му зема на тоя хляба и той душа носи, деца храни и що да трупам лоша карма. Сульо, обаче, не си оставя лесно магарето в калта, ами се мобилизира и прави конкуренцията на пух и прах. Аз естествено, човещинка, доволна съм, щото видиш, Сульо е такъв борбен, нахъсан и знае какво иска и как да го постигне. И е защитил общия ни интерес, общите ни цели и общите ни планове. И това е добро.

След някой и друг месец Сульо почва да подозира, че моята доброта и кротост всъщност намирисва на некомпетентност, липса на целеустременост и аз не съм от полза за общата ни цел. Поради което ме отсвирва и продължава да си носи кръста на каузата - и ползите към нея сам. Разбира се, Сульо понастоящем е абсолютен егоист и въобще лошав човек. И това е зло - за мен, за личното ми благосъстояние, и сигурно за постната каша на децата ми.

И в първия, и във втория случай става въпрос всъщност за способността на натива да отстоява собствените си убеждения, цели и интереси, без да се бои да накърни нечии други, тоест без да се бои да влезе в битка и да бъде някому неприятен. Тоест, говорим за МАРС аспектите към Марс и позицията на Марс в случая, изобщо не за Слънце. Говорим за "малефиците", които като чуят, че се бие "сбор под знамената", отиват да си точат копието, а не почват да сбират китки да посрещнат агресорите.

Всъщност, ще те поправя.

Не е Марс причината за гледането личния интерес. Често него го обвиняваме, но "виновен" Марс няма, както "няма" виновен мъж! (в кръга на маятапа).

Марс е чистата енергия, с която всеки индивид си служи. Това е действието, което той върши във всяко едно начинание. Това е волята!
Обаче преди всяко действие има предистория наречена - цел! Тая цел си има предистория, която се нарича желание или нужда. А тия двете, последните ако се отнасят за материалното са в мръсните ръце на една долнопробна курветина и пачавра, която се нарича Венера. Ако, обаче желанието и нуждата не са толкова материални тогава става дума за Луна.

Та! Венера е тази, която желае - Марс е този, който изпълнява. Марс няма желания, той е просто енергия, чрез която Венера прокарва своите желания.
В седемте смъртни гряха е написано, че един от тях е лакомията. Това е близко до егоистичната проява в даване-вземане механизма. Да искаш, да имаш още и още - независимо в каква степен, и най-вече да не искаш да споделиш с другиго, еле пък, ако си е заслужил е (не)висша проява на липса на справедливост, която е функция на Венера.

И накрая да до уточня - когато решиш да си защитаваш личния интерес и да не дадеш на някому полагащото му се, това означава, че вече си обозначил неговата част или част от неговата част, като "мое". Което, вече се нарича присвояване, взимане(чиста Венера, Телец и 2-ри дом за да трупа и да окрупни; стига да може!), което се извършва, като действие посредством Марс.

п.п: Зад (да се чете - в дълбочина, скрито и подмолно!) всеки успял мъж(Марс) стои по една силна жена(в превод - опасна Венера!!!). Те хората са си го казали още от едно време, че даже и без астрология са го извели това правило...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #189 -: Октомври 30, 2010, 03:33:33 am »
п.п: Зад (да се чете - в дълбочина, скрито и подмолно!) всеки успял мъж(Марс) стои по една силна жена(в превод - опасна Венера!!!). Те хората са си го казали още от едно време, че даже и без астрология са го извели това правило...

А това кой го казва - Купидон или Юнона? ;D ;)

И забравих...Добре дошъл/а/ сред нас! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #190 -: Октомври 30, 2010, 03:52:09 pm »

Марс е чистата енергия, с която всеки индивид си служи. Това е действието, което той върши във всяко едно начинание. Това е волята!
Обаче преди всяко действие има предистория наречена - цел! Тая цел си има предистория, която се нарича желание или нужда. А тия двете, последните ако се отнасят за материалното са в мръсните ръце на една долнопробна курветина и пачавра, която се нарича Венера. Ако, обаче желанието и нуждата не са толкова материални тогава става дума за Луна.

Та! Венера е тази, която желае - Марс е този, който изпълнява. Марс няма желания, той е просто енергия, чрез която Венера прокарва своите желания.
В седемте смъртни гряха е написано, че един от тях е лакомията. Това е близко до егоистичната проява в даване-вземане механизма. Да искаш, да имаш още и още - независимо в каква степен, и най-вече да не искаш да споделиш с другиго, еле пък, ако си е заслужил е (не)висша проява на липса на справедливост, която е функция на Венера.

И накрая да до уточня - когато решиш да си защитаваш личния интерес и да не дадеш на някому полагащото му се, това означава, че вече си обозначил неговата част или част от неговата част, като "мое". Което, вече се нарича присвояване, взимане(чиста Венера, Телец и 2-ри дом за да трупа и да окрупни; стига да може!), което се извършва, като действие посредством Марс.

Здравей, :blink:звучиш ми познато или е дежаву  :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #191 -: Октомври 31, 2010, 01:21:24 am »
Всъщност, ще те поправя.

Не е Марс причината за гледането личния интерес. Често него го обвиняваме, но "виновен" Марс няма, както "няма" виновен мъж! (в кръга на маятапа).

Не, не твърдя, че Марс е причината, Тадж.
Твърдя, че Марс е крайното проявление, според което ние преценяваме някого като егоист или не. Ако има топки, да си наложи своето, егоист е. Ако няма - мекушав е.
Ние най-често нямаме и бегла представа за истинската мотивация на нечие действие, съдим по действието и го оценяваме според резултата му.
Ти говориш за мотивацията на този Марс. Често това е Венера, вероятно. Но не винаги. Ако действието, което накърнява чуждия интерес, не е поради желание да придобие, а поради страх да не загуби своята сигурност - тогава мотивацията е Луна, нали? Понякога дори не става въпрос за обмяна и придобиване на блага и енергии във всякакъв смисъл. Става въпрос за преодоляване на комплекс. Точно това според мен мотивира "егоизма" на сатурновите твърди аспекти към светилата, които тук бяха изведени като формулата на егоистите. Това не е егоизъм per se. Основното, което тези аспекти дават, е комплексарщина и неутолимо недоволство от себе си. Което често води до автокритицизъм, безпаметна работоспособност и стремеж към усъвършенстване. Което околните разчитат като липса на емоционалност, кариеризъм и безогледност при постигането на целите. Което ако се мярка кофти Венера и силен Нептун и/или Юпитер може да прибави и безпринципност и като краен резултат, при як Марс - чудовищна, безогледна човекомелачка - егоизъм в най-хипертрофирал вид.
Но мотивацията - "куцият" Сатурн който седи зад някой ъгъл - най-често остава скрита.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda