Здравей Гост

Любов в Натала

• 267 Отговора
  • 49940 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:Потенциал за изживяна Любов в Натала
« Отговор #40 -: Юни 19, 2010, 07:51:55 pm »
Да, ДК ми е в знака на АЛ. Има ли някакво значение ? Спестява се едно броене повече  ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #41 -: Юни 19, 2010, 09:53:04 pm »
 ;D То, броенето си е всяко за нещо отделно. По седми дом от Лагна в Рази - в основната карта се съди за отношението ни към брака, за щастието ни в партньорството и любовта. По седми дом от Лагна в Навамша се съди за физическите черти на партньора и неговия характер.
За самия брак, за датата на сключването му, се съди от Упапада Лагна. Бракът, съпругът и децата като институция, като узаконяване на връзката пред обществото. Естествен господар на УпападаЛагна е Юпитер, докато естествен господар на любовта е Венера, тя е и естествен сигнификатор на Дарапада - тоест на Арудхата на седми дом в Лагна. Смята се по същия начин като АЛ - колкото знака от седми дом до У7, на толкова знака от У7 е дарапада. По дарапада се съди за сексуалния апетит, сексуалното удовлетворение и извънбрачните връзки.

Ако Дарапада е в ъглов или тригонален дом от Арудхалагна - щастие в брака и физическа съвместимост - разположението в ъглови домове един от друг - 1 4 7 10 означава, че двамата взаимно ще се подкрепят и ще си помагат, между тях ще има страст, топли чувства, доверие, и т.н. Разположението в 1 5 9 - споделят общи цели, мотивация и еднаква страст към живота. Ако са разположени в 6 или 8 един от друг - постоянни борби за надмощие, скандали и манипулации, които изтощават връзката. При разположение в 3 и 11 един от друг - приятелство с партньора, сърдечни отношения, но без силна сексуална връзка, във 2 и 12 - студенина и формално съжителство, двойката остава заедно поради външни обстоятелства и необходимост, а не поради страст и чувства.

При "броенето" на всички фактори основният принцип е в ъглови и тригонални домове трябва да има бенефици, а малефиците да са в  3 или 6, които намаляват силата им и ни правят силни спрямо конкуренцията ;).

Едит: Пропуснала съм да напиша, че Упапада е арудхата на 12 дом.
« Последна редакция: Юни 20, 2010, 12:36:25 am от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #42 -: Юни 19, 2010, 10:52:58 pm »
Знам, Стреличка. Нъл и аз съм Рак.  ;D  Пошегувах се, щото съм чувала и чела какви ли не простотии за нас, пък това зависи от индивидуалната карта на всеки човек.

ти Слънце в Рак в стрелешки дом
аз Слънце в Стрелец в рачешки дом

усещаме  се без думи ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #43 -: Юни 20, 2010, 09:53:48 pm »
Както обещах, ще кача малко карти в индийски стил, за да може ако някой иска да се включи. По-долу са картите на Belika.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #44 -: Юни 20, 2010, 09:58:37 pm »
Следва Дивна.

*

Divna

« Отговор #45 -: Юни 20, 2010, 09:59:06 pm »
Боже Дияна все едно гледам Менделеевата таблица  :o.
Нищо не разбирам. Как ги тълкуваш тия карти?

*

Divna

« Отговор #46 -: Юни 20, 2010, 09:59:49 pm »
О, видях и моята  ;D.
Много ти благодаря!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #47 -: Юни 20, 2010, 10:01:29 pm »
Тълкуването по-късно. Сега ще си заредя "материал" за предстоящата работна седмица, защото в службата нямам подходящ софт, а уебвариантите не включват всички опции, които са ми нужни.  ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #48 -: Юни 20, 2010, 10:12:34 pm »
Картите на Мия. Коригирани са, асц. е различен.
« Последна редакция: Юни 24, 2010, 12:35:00 am от Diyana »

*

Divna

« Отговор #49 -: Юни 20, 2010, 10:14:39 pm »
Тълкуването по-късно. Сега ще си заредя "материал" за предстоящата работна седмица, защото в службата нямам подходящ софт, а уебвариантите не включват всички опции, които са ми нужни.  ;D

Няма проблеми!
Дияна, аз гледам картата малко като хипнотизирана. Първо, че е нещо абсолютно ново за мен и второ, че нищо не разбирам, но в същото време ми е много интересно.
Желая да те попитам какво означава А (с цифра след него)? Да не би да се обозначават аспектите с тази буква?

*

Mia21

• 2502
« Отговор #50 -: Юни 20, 2010, 10:27:33 pm »
Много ти благодаря, Дияна! Нема ти казвам как пробуди близнашкото ми любопитство! Както ми се приспиваше, рязко се ококорих! ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #51 -: Юни 20, 2010, 10:40:16 pm »
Чудя се дали не е по-подходящо да ги преместя в темата Индийска астрология. :-\

Иначе, в първата картинка се съдържат шест основни варги
Д1 - Рази/Раши - наталната карта в сидерален зодиак
Д9 - Навамша - изучава се за всички области от живота, но особено за брака и партньора, онова, което ни е необходимо, за да допълним себе си (всъщност тук е дхармата ни в този живот)
Д2 - Хора - основна карта, която показва най-просто разпределението на мъжкия и женския принцип в картата
Д10 - Дашамша - Кармата на родения, влиянието му върху света и предназначението му
Д3 - Дрекана - братята сестрите, приятелите, съюзите, но също така нашата енергия, смелост, любопитство и сила.
Д7 - Саптамша - децата, внуците, творчеството.

Във всяка от картите принципът на изчертаване е следният - знаците не се променят. Тоест, вторият знак на най-горния ред отляво надясно е Овен, третият Телец и така нататък по реда на знаците. Асц. е обозначен. Ретроградните планети се поставят в скоби. AL с малките букмички е  съответната Арудха лагна, която споменахме. UL е Упапада \Упападалагна\. А2, А3 и т.н. са съответните арудхи на другите домове от 2 до 11.

В следващата карта са дадени позициите на планетите по знаци и накшатри в рази и навамша. Съкращенията след планетите обозначават съответно
AK - атмакарака - сигнификатор на Духа, на родения, най-важната планета за него
AmK - Аматякарака - съветник, духовен наставник, на вътрешно ниво - ума и интелекта
PiK - Бащата - авторитетите в живота ни, висшите ни цели и социални стремежи
BK - Братята и сестрите ни, на вътрешно ниво - волята, енергията и мотивацията ни
MK - Майката - нашите емоции, усещането ни за душевен комфорт и защита
PK - Децата - нашата съзидателност, вдъхновение и творчество
GK - Роднините, братовчедите - способността за обмен с обществото, но и враговете, пречките и болестите
DK - ето го и съпругът ;) - способността ни за партньорство и начинът, по който влизаме във връзките си, нашата любов и обичта ни.
« Последна редакция: Юни 21, 2010, 03:26:11 pm от Diyana »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #52 -: Юни 20, 2010, 10:53:46 pm »
Желая да те попитам какво означава А (с цифра след него)? Да не би да се обозначават аспектите с тази буква?

Тъй, по въпроса за аспектите в джотиш работата е малко по-особена. Първо аспекти има не само между планети, а и между планети и домове \тоест знаци\ и между домове и домове, независимо, че в тях няма планети. Мисля, че Лили го е обяснявала някъде тук. Всяка планета аспектира седми дом от себе си. Освен това Марс аспектира четвърти и осми от себе си. Сатурн - трети и десети от себе си, а Юпитер - тригоналните домове - пети и девети от себе си, Раху - втори, пети и девети. При съвпад ситуацията е също по-особена, това е планетна война и победител е планетата, която е по-напред в знака. В картата на Мия например има планетна война на Юпитер и Кету, с победител Юпитер. Ако бенефик победи в планетна война става многи силен. Юпитер е управител на седми и в Рази и в Навамша, на Упапада лагна и на А7 в Навамша и ни е нужен колкото се може по-силен.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #53 -: Юни 20, 2010, 10:59:43 pm »
Последните две карти са планетните периоди - вездесъщите даси/даши. Първата е с Махадашите, втората е с актуалните Антардаши. Нали търсим събитие, свързано с любов и брак в близките години.

Толкоз по теорията. Пропуснах ли картата на някой желаещ?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #54 -: Юни 20, 2010, 11:33:04 pm »
каква програма използваш  :rolleyes:

В момента - http://www.vedicastrologer.org/jh/, докато си намеря погубения диск. ;)

*

Divna

« Отговор #55 -: Юни 20, 2010, 11:54:32 pm »
Благодаря, Дияна!

Значи, аз като гледам чак 2055-2061 имам възможност да се задомя. DK, който отговаря за партньора ми е Слънце.
Не ми е писано и това е  :'(. Трябва да си се примиря, няма къде да ида.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #56 -: Юни 21, 2010, 12:01:05 am »
Благодаря, Дияна!

Значи, аз като гледам чак 2055-2061 имам възможност да се задомя. DK, който отговаря за партньора ми е Слънце.
Не ми е писано и това е  :'(. Трябва да си се примиря, няма къде да ида.

Дивна, слънчице, що за прозрение?! Как пък го реши така изведнъж! Абсурд просто...Ние не стига,че не разбираме от тези карти и ги гледаме с умиление, ами започнахме и да си ги насосваме... ;D
И аз съм в дълбок размисъл за моя Юпитер. Уж силен,ама в навамшата, кой го знае какви ги мъти, резултатите са налице. Освен ако не ме изненада някакси. Извадих няколко книги,зачетох се- все едно аз съм ги писала ... :blink:
« Последна редакция: Юни 21, 2010, 12:06:43 am от Mia21 »

« Отговор #57 -: Юни 21, 2010, 05:51:39 am »
Последните две карти са планетните периоди - вездесъщите даси/даши. Първата е с Махадашите, втората е с актуалните Антардаши. Нали търсим събитие, свързано с любов и брак в близките години.

Толкоз по теорията. Пропуснах ли картата на някой желаещ?

Диана мога ли и аз да се подредя в списъка на кандидат булките? :58:
Докато дишаш...надявай се!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #58 -: Юни 21, 2010, 09:09:57 am »
Диана мога ли и аз да се подредя в списъка на кандидат булките? :58:

Прати ми данни, за да направя картите довечера.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #59 -: Юни 21, 2010, 10:34:50 am »
Бърз преглед по картата на Белика.
Основните сигнификатори. У7 за Лагна Дева е Юпитер, тук той е Кендра адхипати - управител на два ъглови дома - четвърти и седми. Освен това е Атмакарака, сигнификатор на Аз-а. Това го прави мощен бенефик за Белика и периодите му са свързани с положително развитие. Юпитер и Венера обаче не са приятелски планети в Джьотиш, а в случая Юпитер е в Телец, в знак на голям неприятел. АЛ също е там, имаме и съвпад Марс/Луна и Венера, като господар на цялата навалица и в собствен дом. Венера е естествен, фиксиран сигнификатор на любовта и позицията й в собствен знак е силна за връзките. Към Телец има аспект от Раху, който в случая освен че е малефик, е враждебен и на Венера, и на Юпитер. В самия седми дом е Кету, с аспект от Слънце, което е в знак на приятел, и Раху. Още един важен аспект - в картата на Белика Луна е временен сигнификатор на партньора. Тя е с много особен статут, защото е и господар на Асц. в Навамша. В планетната война с Марс тя губи, което принципно обезсилва бенефиците, но пък положението й в един дом в Марс е т.нар. Чандра-Мангала йога, която се повтаря и в Навамша, тоест е своего рода реабилитирана.
AL e в тригонален дом от асц., в един и същи дом с управителя си, а А7 е в съответно в трети от Лагна. UL e в Овен, в осми от Асц. и в 12 от АЛ.  Дотук, в Лагна почти не остана планета, която да няма влияние върху темата.
Белика има склонност да се отдава безрезервно във връзките, да дава повече, отколкото очаква в замяна. Често в любовта трябва да избира между морала и страстта. Бурен любовен живот, привлича много ухажори, емоционална и чувствена е във връзките си, импулсивна и разкрепостена, но значимите любови в живота й се крепят по-скоро на приятелство, на споделяне на общи ценности и цели, не толкова на страст и сливане. В известен смисъл прави и избор между отдадеността и задълженията към рожденното й семейство и партньора - като скачени съдове са и енергията от едното се прелива в другото.
Раху-Кету на оста 1-7 вече я обсъждахме. Независимо кой от тях къде е, има забавяне в брака, нестандартни отношения и/или нестандартни партньори. Рядко дава само един брак/любов/значима връзка. Ако малефик попада върху сигнификаторите на партньора винаги има своеобразна "смърт" на партньора - не непременно физическа, но - развод, раздяла и т.н.
Що се отнася до партньора/партньорите - описват се от Козирог в Навамша, властен, силен, енергичен характер - Сатурн в обител, Марс в екзалтация и Луна там, с аспект от Юпитер. С описанието на всички тях вкупом Белика ще се справи по-добре от мен.

Сигурно съм пропуснала много неща, но общата идея според мен е, че Белика ще има много Любов в живота си, но след известно забавяне, перипетии и пътувания. Що се отнася до брака в традиционния, обществено-приемлив смисъл на думата - по-скоро не е за нея.
В кои планетни периоди - на различни места има различни препоръки, но най-общо можем с различни аргументи да заподозрем - Марс, Венера, Юпитер, Луна, Раху, че и Сатурн. Nice, а?  :P
Все пак, според мен Юпитер държи първенството в цялата навалица, която би могла да окаже влияние, що се отнася до любовта. За брака, като че ли на пръв поглед Марс би бил отговорен, но Марс е слаб по аштакаварга и въпреки, че участва в десетки силни йоги, се съмнявам, че би допринесъл за брак. По последния показател - аштакаварга Венера е най-мощният бенефик в картата, но все си мисля, че нейните даши ще носят по-скоро успехи и постижения, свързани с втори и девети дом.

Та, това бяха горе-долу заключенията ми преди да се произнеса по този начин преди седмица.

Coming soon ;)