Бърз преглед по картата на
Белика.
Основните сигнификатори. У7 за Лагна Дева е Юпитер, тук той е Кендра адхипати - управител на два ъглови дома - четвърти и седми. Освен това е Атмакарака, сигнификатор на Аз-а. Това го прави мощен бенефик за Белика и периодите му са свързани с положително развитие. Юпитер и Венера обаче не са приятелски планети в Джьотиш, а в случая Юпитер е в Телец, в знак на голям неприятел. АЛ също е там, имаме и съвпад Марс/Луна и Венера, като господар на цялата навалица и в собствен дом. Венера е естествен, фиксиран сигнификатор на любовта и позицията й в собствен знак е силна за връзките. Към Телец има аспект от Раху, който в случая освен че е малефик, е враждебен и на Венера, и на Юпитер. В самия седми дом е Кету, с аспект от Слънце, което е в знак на приятел, и Раху. Още един важен аспект - в картата на Белика Луна е временен сигнификатор на партньора. Тя е с много особен статут, защото е и господар на Асц. в Навамша. В планетната война с Марс тя губи, което принципно обезсилва бенефиците, но пък положението й в един дом в Марс е т.нар. Чандра-Мангала йога, която се повтаря и в Навамша, тоест е своего рода реабилитирана.
AL e в тригонален дом от асц., в един и същи дом с управителя си, а А7 е в съответно в трети от Лагна. UL e в Овен, в осми от Асц. и в 12 от АЛ. Дотук, в Лагна почти не остана планета, която да няма влияние върху темата.
Белика има склонност да се отдава безрезервно във връзките, да дава повече, отколкото очаква в замяна. Често в любовта трябва да избира между морала и страстта. Бурен любовен живот, привлича много ухажори, емоционална и чувствена е във връзките си, импулсивна и разкрепостена, но значимите любови в живота й се крепят по-скоро на приятелство, на споделяне на общи ценности и цели, не толкова на страст и сливане. В известен смисъл прави и избор между отдадеността и задълженията към рожденното й семейство и партньора - като скачени съдове са и енергията от едното се прелива в другото.
Раху-Кету на оста 1-7 вече я обсъждахме. Независимо кой от тях къде е, има забавяне в брака, нестандартни отношения и/или нестандартни партньори. Рядко дава само един брак/любов/значима връзка. Ако малефик попада върху сигнификаторите на партньора винаги има своеобразна "смърт" на партньора - не непременно физическа, но - развод, раздяла и т.н.
Що се отнася до партньора/партньорите - описват се от Козирог в Навамша, властен, силен, енергичен характер - Сатурн в обител, Марс в екзалтация и Луна там, с аспект от Юпитер. С описанието на всички тях вкупом Белика ще се справи по-добре от мен.
Сигурно съм пропуснала много неща, но общата идея според мен е, че Белика ще има много Любов в живота си, но след известно забавяне, перипетии и пътувания. Що се отнася до брака в традиционния, обществено-приемлив смисъл на думата - по-скоро не е за нея.
В кои планетни периоди - на различни места има различни препоръки, но най-общо можем с различни аргументи да заподозрем - Марс, Венера, Юпитер, Луна, Раху, че и Сатурн. Nice, а?

Все пак, според мен Юпитер държи първенството в цялата навалица, която би могла да окаже влияние, що се отнася до любовта. За брака, като че ли на пръв поглед Марс би бил отговорен, но Марс е слаб по аштакаварга и въпреки, че участва в десетки силни йоги, се съмнявам, че би допринесъл за брак. По последния показател - аштакаварга Венера е най-мощният бенефик в картата, но все си мисля, че нейните даши ще носят по-скоро успехи и постижения, свързани с втори и девети дом.
Та, това бяха горе-долу заключенията ми преди да се произнеса по
този начин преди седмица.
Coming soon