Здравей Гост

Най-бързата планета в натала

• 147 Отговора
  • 19298 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re:Най-бързата планета в натала
« Отговор #120 -: Август 18, 2010, 12:55:06 pm »
Я кажете сега какво мислите за мидпойнта между най-бързата и най-бвната планета. Казва се че там е баланса в хороскопа.
Тази чувствителна точка, до колко е уязвима при транзити минаващи от там или пък при синастрия ако чужда планета попадне там ?
А ще се разровя в транзитите за събитииност  и ще докладвам.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #121 -: Август 18, 2010, 01:00:07 pm »
Я кажете сега какво мислите за мидпойнта между най-бързата и най-бвната планета. Казва се че там е баланса в хороскопа.
Тази чувствителна точка, до колко е уязвима при транзити минаващи от там или пък при синастрия ако чужда планета попадне там ?

ми според мен най-бързата ми е Юпи, а най-бавната е Мерка, а те са в съвпад на асцедента ми  ;D  тъй че дори и бегла идея си нямам къде аджеба им се крие баланса, защото за мен те са едно цяло и работата става бързай бавно  :P

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

elfidka

• 3129
« Отговор #122 -: Август 18, 2010, 01:14:42 pm »

ми според мен най-бързата ми е Юпи, а най-бавната е Мерка, а те са в съвпад на асцедента ми  ;D  тъй че дори и бегла идея си нямам къде аджеба им се крие баланса, защото за мен те са едно цяло и работата става бързай бавно  :P
Ти си много сложен случай... :57:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #123 -: Август 18, 2010, 01:23:13 pm »

Ти си много сложен случай... :57:

не бе, аз го приемам от другата страна - много бързо разширявам хоризонтите си, а малко по-бавно смилам информацията  ;D ;D ;D  обаче пък един път захапя ли - не пускам  :rolf:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

elfidka

• 3129
« Отговор #124 -: Август 18, 2010, 01:47:27 pm »
Малиии, ето някои събития, макар и хаотично във времето :
Ми то по времето когато пр.Венера е съвпадна с нат.Марс преживях една пламенна любов.
Когато пр. марс е съвпаднал с нат. Уран съм подписла договор за работа чужбина
/ У9 Марс+У7 Уран /
Когато пр. Марс е съвпаднал с нат. Мерк съм започнала първото си следване. У9 + У2
При съвпад на пр.Венера с нат Плутон - мноого, много труден период...
А при съвпад на пр.Венера с нат.Слънце нямаше събитийност.

И знаете ли какво ? Гледам други съвпади на пр. марс в по-раните ми години, но никакъв спомен не излиза. Нищичко не помня като събития в техникума, а преди това пък ич...

А бе аз нали щях да гледам за мидпойта ама нещо се увлякох. Ей сега ще погледна и това.

Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Vision

• 3523
« Отговор #125 -: Август 18, 2010, 06:44:39 pm »
много хуабво обяснение...и аз съм ги виждала тези термини, но смисълът им ми се губеше....при мен ако съм разбрала правилни...Венера е дорифорий...в Телец....преди Слънцето, а Марс е аурига....на 6 градуса след Слънцето...

който е преди слънцето по часовниковата стрелка е дорифорий, а който е след слънцето е возничий..аз така го разбрах, който е на по- малко градуси от началото на знака е дорифорий..на мен това ми е венера..но за возничий не знам дали може да се брои юнона, или ако не може астероиди, минаваме на мркурий на асц..трябва да се спази и правилото за луната..дорифорий да е между слънце и луна..дано да не бъркам нещо, да не те объркам и теб.. :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Nebesna

« Отговор #126 -: Август 19, 2010, 01:15:36 am »
Бърза, бавна....това няма никакво астрологично значение. Не можем да ги сравняваме помежду им (Нептун, Меркурий, Сатурн са различни неща...). Все едно да сравняваме ябълки и круши. Когато става дума за скорост на движение можем да сравняваме единствено Меркурий с Меркурий, Нептун с Нептун и т.н. в същия порядък.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #127 -: Август 19, 2010, 12:04:08 pm »
В интерес на истината, и аз първоначално не разбрах каква е целта на темата, затова дотук не се и включвам.
Принципно всяка планета има различна скорост на въртене, затова различните планети как ще се сравняват по този показател?  :-\ Ако става въпрос за нещо друго, моля да ме светнете по въпроса.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #128 -: Август 19, 2010, 12:18:26 pm »
В интерес на истината, и аз първоначално не разбрах каква е целта на темата, затова дотук не се и включвам.
Принципно всяка планета има различна скорост на въртене, затова различните планети как ще се сравняват по този показател?  :-\ Ако става въпрос за нещо друго, моля да ме светнете по въпроса.

В руските програми , по-специално в ЗЕТ ГЕО 8 , има при снемане на  анамнезата на натална карта и *най-бърза планета*, от тази програма може да се разбере....иначе е дълго за обяснение.. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #129 -: Август 19, 2010, 01:18:46 pm »
   Физически да, мен ми е интересно алфа-бета-гама лъчението от планетите, всъщност това, което влияе на нас. Енергията, която достига до нас през космоса. Защото самата планета въртяща се там около остта си, освен с гравитационната си сила няма как да ни повлияе, ако няма нещо друго...И тук вече включвам планетните енергии, които всеки изминат ден стават все по-реални и осезаеми...По същия начин, звездите, които имат силно лъчение и силна енергия, влияят върху хороскопа ни...Аз така обичам да си приземявам езотеризма, като го свързвам с физиката и  метафизиката...Ще потърся в гуглето да видя - на коя планета - квантовата, фотонната и не знам си там енергия е най-силна....
[/quote

Та съм стигнала и аз до някви прозрения, но на мунданно ниво...това в темата за интеграция на планетите...ето вижте как всички неща са свързани по някакъв начин.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #130 -: Август 19, 2010, 01:21:19 pm »
Всеки детайл е важен, може би и този със скоростта, както казвате.

Кофтито е когато се разминават данните и няма как да знаеш на кое да се довериш, докато не стане ясно всъщност.

В астро.ком съм я мяркала тази база с информация, но ето сега се оказва, че в Зет-а дава други планети, как да знаем коя е точната или да вземем Зет-а, щото руснаците са извели тълкуванието, но пък явно не само те го ползват... :blink:

Първите няколко страници на темата са лутания на участниците в желанието им да се ориентират как да определят бързата и бавната си планета, става пълна каша, та затова може би е нужно да се започне от там принципно.    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Asol

• 4140
« Отговор #131 -: Август 19, 2010, 02:07:23 pm »
Синухе, виж може детайлите да са важни и да извадим от 100 кладенеца вода  :rolleyes:, но достатъчно матрИал за анализ от хороскопа можем да извлечем за силата и слабостта на планетите и тяхното проявление  (и без да се заглеждаме в скоростта на планетите), за всеки който може да вникне и знае къде да гледа. Методи бол, ама нали ще крием тънкостите сега.  :rolleyes:  ;D

Който го влече индийската може просто да разгледа Д9.
« Последна редакция: Август 19, 2010, 02:19:19 pm от Asol »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #132 -: Август 19, 2010, 02:25:02 pm »
За мен няма значение кой какви методи и техники използва, стига да му вършат работа. Щом има познаваемост, приемам дадена техника за работеща. А от сто кладенеца вода се носи обикновено, когато обичайният инструментариум за интерпретация на хороскопа се оказва недостатъчен. В това отношение мидпойнтите си казват тежката дума и са доста по-"олекотен" вариант и при това по-резултатен.  :blink:

Цитат
Който го влече индийската може просто да разгледа Д9.

А пък който не разбира тази система, естествено ще я подлага на съмнение. За да критикуваш която и да било система, би трябвало първо да си я изучил, всички тънкости и детайли, също така да имаш и база за сравнение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #133 -: Август 19, 2010, 02:31:13 pm »
За да критикуваш която и да било система, би трябвало първо да си я изучил, всички тънкости и детайли, също така да имаш и база за сравнение.

Да. И живота ти ще мине в изучаване на системи и теоретизиране.  :mellow:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #134 -: Август 19, 2010, 02:35:32 pm »
И живота ти ще мине в изучаване на системи и теоретизиране.  :mellow:

Кой каквото е избрал.
А астрологията трябва и да се практикува, не само да се теоретизира, разбира се.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #135 -: Август 19, 2010, 03:42:11 pm »
Aко нещо не ти се отдава, не го прави. Съответно, ако не можеш да караш кола, не карай. Разбира се това не пречи да се пробваш. ;D

Така е.
Като не мога и най-вече не искам да карам кола, просто не го правя. Нищо не ми пречи, разбира се, да пробвам някой ден да изкарам шофьорски курс. Друг е въпросът обаче дали ще съм шофьор след курса или само на хартия.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

honi

• *
  • 96
« Отговор #136 -: Юни 08, 2011, 04:46:08 am »
Body  Sector   Plus      House   Sign Loc. Ret. Latitude Velocity Sec.18 Sec.12
Sun : Sec 34.615 - [ 1st house] 15Lib02'34"   - 0:00'00" +0.98811 17.808 12.205
Moon: Sec  2.336 + [12th house] 14Vir36'02"   - 0:03'42" +11.8219  1.668  1.445
Merc: Sec 33.835 - [ 2nd house] 21Lib50'29" R - 2:41'13" -1.13856 17.418 11.945
Venu: Sec  3.495 + [12th house]  4Vir07'22"   + 0:29'15" +1.16298  2.248  1.832
Mars: Sec 18.241 - [ 7th house]  2Ari28'44" R - 3:53'17" -0.23784  9.620  6.747
Jupi: Sec 11.639 + [ 9th house]  5Gem49'25" R - 1:02'28" -0.04773  6.319  4.546
Satu: Sec 27.774 - [ 4th house] 27Sag07'26"   + 0:52'09" +0.06110 14.387  9.925
Uran: Sec 27.744 - [ 4th house] 27Sag29'51"   - 0:12'52" +0.02791 14.372  9.915
Nept: Sec 26.870 - [ 4th house]  7Cap31'20"   + 0:56'32" +0.01099 13.935  9.623
Plut: Sec 32.012 - [ 2nd house] 11Sco25'25"   +15:28'58" +0.03726 16.506 11.337
Chir: Sec  8.869 - [10th house]  7Can07'30"   - 6:17'01" +0.01018  4.934  3.623
Node: Sec 20.569 + [ 6th house] 12Pis16'57" R + 0:00'00" -0.05299 10.785  7.523

Да разбирам ли, че Меркурий ми е най-бърз или Слънцето го изпреварва? Плутон пък също го пише бързо, пък хич не се имам за плутонианка. А Луната ли ми е най-бавна или Венера? Честно казано делата по Венера наистина вървят доста бавно, прекалено бавно дори, ама си го обяснявах с падението...
Май почти схванах за какво става въпрос, само последната колонка някой има ли представа какво е?
Отрежеш ли крилете на жената, тя ще полети на метла!

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #137 -: Юни 09, 2011, 07:19:10 pm »
я да видим дали съм тъпо или остро

луната ли се води най-бърза?  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #138 -: Юни 09, 2011, 07:32:39 pm »
;D ;D ;D , Най-бързата планета в хороскопа е най-изявената. Принципно нейната енергия се усвоява най-лесно на всички нива ,най-проходима е /стана дума за задна скорост ;D/ и най-адаптивна от индивида. Мястото /дома/ в който попада е наситен със събития , макар и невидими от мажорни или минорни аспекти. Принципно това е планета която дърпа цялата карта , макар и подсъзнателно в много от картите колкото и хард аспектация да има тази планета е силно развита и носи само положителна енергия....

Ето малко инфо..

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #139 -: Юни 09, 2011, 07:45:54 pm »
;D ;D ;D , Най-бързата планета в хороскопа е най-изявената. Принципно нейната енергия се усвоява най-лесно на всички нива ,най-проходима е /стана дума за задна скорост ;D/ и най-адаптивна от индивида. Мястото /дома/ в който попада е наситен със събития , макар и невидими от мажорни или минорни аспекти. Принципно това е планета която дърпа цялата карта , макар и подсъзнателно в много от картите колкото и хард аспектация да има тази планета е силно развита и носи само положителна енергия....

Ето малко инфо..

благодаря :)