Здравей Гост

Лицемерие xxx

• 89 Отговора
  • 13391 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Еми, хора всякакви. Има такива дето те мразят ( тоест не ти симпатизират) само защото си с готина прическа или защото имаш хубава дограма.  ;D

Честно казано, това не ми се вярва.

Иначе, в личния си живот не поддържам отношения с хора, които не харесвам. Не се срещам с тях и съм казвала директно на свои приятели, че предпочитам да се виждам с тях насаме, а не с половинките им, независимо от пола им. Ако искат, това е!

В професионален план обаче - не сме се събрали да се харесваме или не. Партньорите са партньори, колегите - колеги. Антипатични, грозни, лигави, миризливи, злобни, тъпи. Моята антипатия или симпатия няма никакво значение. Трябва да се свърши работата, и трябва да се свърши добре. И точка.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Аз лично лицемерите ги улавям по гласеца.  :rolleyes: Мън мън мъъъън, зън зън зън, като камбанки са, ясни са ми!

:rolf: :rolf: :rolf:

И колкото по-тихо и мазно , толкова по отчетливо го чувам....Абе , точно по това и аз ги познавам!
Права е Айя.... :72:

мън-мън... зън-зън...  :rolf:

:rolf: :rolf: :clap: :kissd:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nessus

• *
  • 104
Зависи за какво говорим :blink:
Има много варианти:
-   лицемерие при което мислиш едно, а говориш друго,  но не влизаш пространството на другия  а му казваш това което очаква да чуе, получаваш необходимото и продължаваш без да се обръщаш. Тук няма емоционална връзка – това е лицемерието на обслужващия.
-   Друг вариант – емоционално си свързан с другия, не искаш да му причиниш болка, а знаеш че от истината ще го заболи и му замазваш очите това е лицемерието на обичания
-   Още един вариант
-   Познаваш или не познаваш другия, имаш обаче изгода от него, можеш да се обогатиш ,(  само материално) не те интересуват чувствата ти към него в повечето случаи ги потискаш или елиминираш и си готов да му поднесеш на тепсия и себе си, само и само да се облагодетелстваш максимално - Това е лицемерието на консуматора – ето това мен ме вбесява

Добре е оформено,харесва ми! Що обаче да не изпия кръвчицата на някоя гад и да му взема паричките, ей така за кеф?

;D ;D  ето за това говориме ;D

Не съм казала,че го правя.

Не съм си и помислила, :wub:
Времето не лекува раните, то ни дава шанс да разберем  дали си е струвало да ни боли...

А какво ще кажете за това: Хвалим се пред приятелки нарочно и им натякваме за наши постижения и придобивки.
Аз съм се хващала, че го правя, сега вече много по-рядко, но съм се хващала, признавам си (стрелеца требе да се дуе нали се сещате) и за мене това е много ТЪПО и пак си е вид лицемерие.
Друго - говорите си с приятелка за друга..Незнам си коя си била тъпа ала бала, и тя изведнъж казва: Абе да, ама не е чак толкова лоша. После се мазни. Са или не те кефи или те кефи, кво е тва?

Сега се сетих че най-добрата ми приятелка в училище,която много обичах беше Ноемврийски Скорпион и после ми " изневери" с една Везна и много ги мразех, даже се бих с Везната за Скорпионката  ;D ;D ;D

Съгласна съм с Диана че за да има лицемерие е добре да се разгледа 3-ти дом мунданно свързан с Близнака.7-ми дом също не е за подценяване трябва да има на кой да се подмазваш т.е. необходима ти е публика хора с които да лицемерничиш и не напоследно място така добре да познаваш психиката им че да имаш подход към всеки 12-ти дом Риби и скритите и измамни неща.Лицемерите са много добри тактици затова и не се отдава на всеки-възползват се от ситуациии и хора единствено и само за своя душевен комфорт...егоисти...двуличници....
ПС.Политиците са едни от най-добрите лицемери!
Докато дишаш...надявай се!

Зависи за какво говорим :blink:
Има много варианти:
-   лицемерие при което мислиш едно, а говориш друго,  но не влизаш пространството на другия  а му казваш това което очаква да чуе, получаваш необходимото и продължаваш без да се обръщаш. Тук няма емоционална връзка – това е лицемерието на обслужващия.
-   Друг вариант – емоционално си свързан с другия, не искаш да му причиниш болка, а знаеш че от истината ще го заболи и му замазваш очите това е лицемерието на обичания
-   Още един вариант
-   Познаваш или не познаваш другия, имаш обаче изгода от него, можеш да се обогатиш ,(  само материално) не те интересуват чувствата ти към него в повечето случаи ги потискаш или елиминираш и си готов да му поднесеш на тепсия и себе си, само и само да се облагодетелстваш максимално - Това е лицемерието на консуматора – ето това мен ме вбесява

Добре е оформено,харесва ми! Що обаче да не изпия кръвчицата на някоя гад и да му взема паричките, ей така за кеф?

;D ;D  ето за това говориме ;D

Не съм казала,че го правя.

Не съм си и помислила, :wub:

Ооооооооооооооо, ВСЕКИ СИ ГО Е МИСЛИЛ !!!!!

Абе какво толкова се кефите на това мън мън зън зън. Исках да кажа, че лицемерите си преправят гласовете и стават гласчета.  :rolleyes:  Просто стават други хора.

А за дограмите и прическите, повярвайте има ги всякакви. Едно такова нещо , толкова дребно, може да те направи трън в очите на някого. Респ. той да изпитва неприятно чувствто към теб и съответно да му се налага да лицемерничи.

Не бе тва за дограмите беше класика,какво да си говорим сега  ;D ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532

Сега се сетих че най-добрата ми приятелка в училище,която много обичах беше Ноемврийски Скорпион и после ми " изневери" с една Везна и много ги мразех, даже се бих с Везната за Скорпионката  ;D ;D ;D

Ха, какво съвпадение.  ;D Най-добрата ми приятелка в училище беше ноемврийска Скорпионка, а втората беше октомврийска Везна. Но не е имало интрижки помежду ни. Със Скорпионката бяхме много по-близки, беше ми като сестра. Везната обаждаше странни би- наклонности обаче.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Ха, какво съвпадение.  ;D Най-добрата ми приятелка в училище беше Скорпионка, а втората беше Везна. Но не е имало интрижки помежду ни. Със Скорпионката бяхме много по-близки, беше ми като сестра. Везната обаждаше странни би- наклонности обаче.  ;D

Ахахахаххаахаха, няма лошо. Бих казала,че Везничките обичат да се галят и умилкват, те са си нежни...

*

Lillie

• 30532

Ха, какво съвпадение.  ;D Най-добрата ми приятелка в училище беше Скорпионка, а втората беше Везна. Но не е имало интрижки помежду ни. Със Скорпионката бяхме много по-близки, беше ми като сестра. Везната обаждаше странни би- наклонности обаче.  ;D

Ахахахаххаахаха, няма лошо. Бих казала,че Везничките обичат да се галят и умилкват, те са си нежни...

Оушън, мисля, че ~тук~ като акцентиран Стрелец с Луна в Близнаци ще ме разбереш... ееее, смях се на глас този път.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
Имам късмета да работя нещо, което е относително независимо в рамките на фирмата. Тоест, моите отговорности не могат да се вменят на някой друг и не завися от някой друг, за да си свърша моята работа, освен на подчинените си, които си избирам винаги сама. С течение на времето, стигнах лека-полека до тоя modus vivendi и засега съм си се вкопчила в него и не смятам да му изневерявам.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

На мен антипатични могат да са ми хора, в които съм видяла нещо нечисто, користно, безпринципност. От работните ми колеги имаше няколко, с които, за мое щастие, вече не работя - едната - Козирог - сееше интриги навсякъде, говореше зад гърбовете на хората, но нещото, което най-много ненавиждах в нея беше, че активно развиваше подривна дейност, против интересите на целия колектив и компания, само и само да задоволи някакви свои си криви сметки. Естествено, нерядко успяваше, с цената - проваляйки месеци наред усилена работа на свои колеги. Страшен кеф. Не е важно на мен да ми е добре, по-важно е на вуте да му е зле.

Друг един, бивш колега - юнски Рак, който ми е доста антипатичен, проявяваше силна безпринципност в устрема си към някаква своя си цел. Склонен да свали звездите от небето при преговори по сделка, после при най-малката промяна на вятъра се отмята на договорености, разписани и финансово, и на хартия. И накрая той самия излиза чистичък, прехвърляйки отговорността на свой подчинен.

Мазни страхливци, тва са Раците. Ей затва ме дразнят. Мразя страхливци и путки в мъжки одежди!

Оушън, мисля, че ~тук~ като акцентиран Стрелец с Луна в Близнаци ще ме разбереш... ееее, смях се на глас този път.  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=81szj1vpEu8

Поздравче! И аз се смях  ;D ;D

*

Lillie

• 30532
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Трябва да се гледат индивидуалните аспекти, представител на абсолютно всяка зодия може да влезе в списъка с лицемерите. Например стана по-горе въпрос за колежка Козирог лицемерка, ами аз съм работила с две Козирожки и двете са надеждни и лоялни и дискретни. За интриги и дума да не става - точно те двете стояха настрана от интригите, които се опита да създаде една колежка Овен (с Луна Скорпион), когато много други се поддадоха, и дори и й попречиха по своя си дискретен начин.

*

vanilla

• **
  • 1578
аз си мисля, че мутабалните знаци и въздушните могат да са лицемерни....но по различен начин...
мутабалните просто, защото са много променливи и непостоянни в мислите и поведението си.....а въздушните(и особено Близнаци и Везни), защото са много зависими от отношенията си с хората....

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
............ Везни ...................., особено управляващи някоя от осите, ми се струва въплъщават един от аспектите на лицемерието.
------------------------------------------------------------------
Лицемерието го свързвам с неискреност, двуличие. ................. а тук би трябвало да потърсим Венера. Това разбира се далеч не е единственият мотив.

По своето речниково значение то е: поведение, при което злонамереност и неискреност се прикриват под маската на чисто сърдечност и доброжелателност.   

цял един живот отчитам като най-голям недостатък и пречка твърде директния си подход и нездравословна липса на лицемерие, пък то виж, отредено ми било по натал ;D, каква липса на "отработка" от моя страна, низша амеба ;D

Оооо, аз също попадам в тази графа.....лицемерна, злонамерена и неискрена. Колко хубаво!  :P  ;D Човек наистина цял живот се учи.  ;)

*

Скарлет

• 2919
А какво ще кажете за това: Хвалим се пред приятелки нарочно и им натякваме за наши постижения и придобивки.
Аз съм се хващала, че го правя, сега вече много по-рядко, но съм се хващала, признавам си (стрелеца требе да се дуе нали се сещате) и за мене това е много ТЪПО и пак си е вид лицемерие.

:rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf:  Ще ме умориш от смях. Имаш страхотно чувство за хумор и самоирония.  ;)

*

Скарлет

• 2919
Ама, Скарлет, ти сега ли разбра, че всички сме в кюпа на грешниците, според изначална презумпция?  ;D Като изключим някои като Жином примерно, поне според неговите твърдения :mellow: На които обаче не знам колко вяра трябва да имаме... :rolleyes:  

Аз никога не съм живяла с мисълта, че съм ангелче. Щом сме на този свят, значи имаме грехове, които трябва да изкупим и да се поправим в този живот. А кой и в чий куп попадам по нечии измислени и нереални критерии.....нЕам време да ги мислим, пък и малко ме интересува. Всеки отделен човек е със собствени ценности и възпитание, така че да сложиш една или друга зодия в кюпа на лицемерите или на нещо друго, е смях в залата ;D За сетен път се убедих, че прекаленото стоене по форумите е губене на време.....  ;D Хубав ден и приятно писане по толкова съществената тема!  :blink:

*

Uran

• 6041

:rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf:  Ще ме умориш от смях. Имаш страхотно чувство за хумор и самоирония.  ;)
И аз :-[ съм го правила. Виноват :-[
Надживях я тази суета и то рано-рано. ;D