Понеже темата очевидно е инспирирана от напускането на поредния юзър, ще кажа, че просто форумът може би си е изпълнил задачата по отношение щенията на Дивна. Повечето от нас в момент на криза прибягват към астрология или духовни практики (аз ня правя изключение
), по-малко -от чист интерес към съответното познание. Да кажем, че обменът м/у Дивна и форума се е изчерпал като в това няма нищо лошо. И едната, и другата страна е дала своя принос за взаимното израстване.
п.п.Надявам се когато Дивна преодолее това, което я кара да търси уединение пак ще се завърне.
:blink:Още от клубовете на дир.бг съм забелязала, че в различните колективи по различен начин се справят с подобни неща - понякога интересни клубове се провалят. За някои хора от страни дори не става ясно къде и в кого е проблема. Както за мен в случая:)
Но съм на 100% убедена, че човек, който разбира от астрология, няма с лека ръка и осъзнато да допусне грешката да си оставя ненаучени уроците:) Е, имам предвид, че е урок, ако се включиш в конфликт, но не извлечеш някаква полза от него:)- понякога просто не може да не участва човек в конфликти:)
АН , преди време един много уважаван от мен потребител в този форум ми каза , че половината от пишещите тук идват от алл.бг и дир.бг...Там форумите са заминали по подобни причини...
Всъщност не мислиш , ли , че това би могло да означава тенденция и дали причината не е в толерирането на злобни и хапливи подмятания....Кризата , като криза означава именно преодоляване и не би ли било редно чрез колективен способ да я преодолеем? 
Все пак планетите които ни събират тук са колективни - Уран , Сатурн , Плутон....
Избирах времето на „раждане” на сайта да не носи генетични предпоставки за конфликти:)
Но в живота се случва да допускаме грешки и дори когато сме в хубави връзки да ги разрушаваме.
С времето обидата или тъгата си отиват и остават хубавите неща. Трябва да си оставяме вратички да се връщаме в някаква връзка, ако тя не е приключила. А ако човек се чувства обиден, със сигурност връзката не е приключила.
Видно от картата на форума е *пипнато* с много знание и желание.... :blink:
Въпроса с обидата е много тънък лед , по които стъпвам през целия си съзнателен живот и в навечерието на 45 г. , мога смело да заявя , че обидата е наказание и болка , която преглъщаме едва тогава когато осъзнаем мотивите....
Нито една от колективните планети не дава втори шанс....

Единствената планета , която подлага на проверка е Сатурн...., но той не е обида , не е наказание , за мен Сатурн е най-ценната планета и колкото по-аспектирана , без значение в твърди или меки аспекти , тя е онази която изгражда личността , която ни прави хора...различни от останалите живи организми...
Вратичките са в нас..., ако ние хлопнем вратата на собствената си съвест , ако решим , че пътищата ни се разделят без значение в кой аспект от живота ние приключваме един етап и започваме нов...., придобили мъдрост и знание...
За мен е от огромно значение опита , както и проба-грешка...,защото е по-добре да грешим , отколкото да стоим безучастни....В ерата на водолея колективизма е основното....Уран е индивидуалист , ексцентрик ....но той не се обръща назад , разрушенията и изгорелите изчезнали безвъзвратно мостове са негово дело , а той чисти ненужното...
Няма грешка в подбора за време според мен и мисля , че *дома* в които си ни приютила е един свеж , свободен и уютен дом....В нашите ръце е останалото , а то е именно по Сатурн и Уран....Кризи е имало и ще има...и след нас , въпроса е в тази криза да сътворим и запазим себе си! http://vbox7.com/play:87ae4a4f