Здравей Гост

Кризите – лични и в някакъв колектив или общество

• 42 Отговора
  • 6244 Прегледи
*

AH

• 2201
Re:Кризите – лични и в някакъв колектив или общество
« Отговор #20 -: Ноември 28, 2010, 08:13:56 pm »

Избирах времето на „раждане” на сайта да не носи генетични предпоставки за конфликти:)
Но в живота се случва да допускаме грешки и дори когато сме в хубави връзки да ги разрушаваме.
С времето обидата или тъгата си отиват и остават хубавите неща. Трябва да си оставяме вратички да се връщаме в някаква връзка, ако тя не е приключила. А ако човек се чувства обиден, със сигурност връзката не е приключила.

АН  :rolleyes: защото не се включиш поне с едно мнение в темата ми за практическото преодоляване на проблемите, предизвикани от Сатурн?  :P ;D

според моя хороскоп съм пристрастна в момента ;D
Но писането със сигурност помага  :blink:
Ако си позволиш много да мислиш или дори да "плачеш" по такъв въпрос - няма проблем. Ще установиш, че виждаш в някакъв момент много по пълно и задълбочено нещата. Ще усетиш другата страна на конфликта и даже да я оправдаеш, дори грешката да е нейна.
И може би знаеш оная ненаучна магическа тактика - пишеш на един лист хартия мислите и чувствата си по проблема, а после го изгаряш тоя лист :blink: /да не обясняваме научно "ненаучната" магия ;D/

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Ноември 28, 2010, 08:16:53 pm »
Понеже темата очевидно е инспирирана от напускането на поредния юзър, ще кажа, че просто форумът може би си е изпълнил задачата по отношение щенията на Дивна. Повечето от нас в момент на криза прибягват към астрология или духовни практики (аз ня правя изключение :(), по-малко -от чист интерес към съответното познание. Да кажем, че обменът м/у Дивна и форума се е изчерпал като в това няма нищо лошо. И едната, и другата страна е дала своя принос за взаимното израстване.
п.п.Надявам се когато Дивна преодолее това, което я кара да търси уединение пак ще се завърне.

:blink:Още от клубовете на дир.бг съм забелязала, че в различните колективи по различен начин се справят с подобни неща - понякога интересни клубове се провалят. За някои хора от страни дори не става ясно къде и в кого е проблема. Както за мен в случая:)
Но съм на 100% убедена, че човек, който разбира от астрология, няма с лека ръка и осъзнато да допусне грешката да си оставя ненаучени уроците:) Е, имам предвид, че е урок, ако се включиш в конфликт, но не извлечеш някаква полза от него:)- понякога просто не може да не участва човек в конфликти:)

АН , преди време един много уважаван от мен потребител в този форум ми каза , че половината от пишещите тук идват от алл.бг и дир.бг...Там форумите са заминали по подобни причини...
Всъщност не мислиш , ли , че това би могло да означава тенденция и дали причината не е в толерирането на злобни и хапливи подмятания....Кризата , като криза означава именно преодоляване и не би ли било редно чрез  колективен способ да я преодолеем?  :-\
Все пак планетите които ни събират тук са колективни - Уран , Сатурн , Плутон....

Избирах времето на „раждане” на сайта да не носи генетични предпоставки за конфликти:)
Но в живота се случва да допускаме грешки и дори когато сме в хубави връзки да ги разрушаваме.
С времето обидата или тъгата си отиват и остават хубавите неща. Трябва да си оставяме вратички да се връщаме в някаква връзка, ако тя не е приключила. А ако човек се чувства обиден, със сигурност връзката не е приключила.

Видно от картата на форума е *пипнато* с много знание и желание.... :blink:
Въпроса  с обидата е много тънък лед , по които стъпвам през целия си съзнателен живот и в навечерието на 45 г. , мога смело да заявя , че обидата е наказание и болка , която преглъщаме едва тогава когато осъзнаем мотивите....
Нито една от колективните планети не дава втори шанс.... :(
Единствената планета , която подлага на проверка е Сатурн...., но той не е обида , не е наказание , за мен Сатурн е най-ценната планета и колкото по-аспектирана , без значение в твърди или меки аспекти , тя е онази която изгражда личността , която ни прави хора...различни от останалите живи организми...
Вратичките са в нас..., ако ние хлопнем вратата на собствената си съвест , ако решим , че пътищата ни се разделят без значение в кой аспект от живота ние приключваме един етап и започваме нов...., придобили мъдрост и знание...
За мен е от огромно значение опита , както и проба-грешка...,защото е по-добре да грешим , отколкото да стоим безучастни....В ерата на водолея колективизма е основното....Уран  е индивидуалист , ексцентрик ....но той не се обръща назад , разрушенията и изгорелите изчезнали безвъзвратно мостове са негово дело , а той чисти ненужното...
Няма грешка в подбора за време според мен и мисля , че *дома* в които си ни приютила е един свеж , свободен и уютен дом....В нашите ръце е останалото , а то е именно по Сатурн и Уран....Кризи  е имало и ще има...и след нас , въпроса е в тази криза да сътворим и запазим себе си!

http://vbox7.com/play:87ae4a4f

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

katrin_ls

« Отговор #22 -: Ноември 28, 2010, 08:31:18 pm »
....
...
...

Абсолютно съм съгласна. Ако човек се чувства обиден, то тогава той не е безразличен към нещо/някого, респ. той не е приключил и има нещо за доизясняване. Рано или късно предстои. Но в случая при Дивна не разбрах, тя обидена ли е на някого или просто е решила да прекрати участието си във форума.
Аз също съм била обидена на някого и съм си заминавала, но то е било временно. Единствено постоянна заетост може да ме възпре от участието ми тук. Надявам се искрено Дивна да преосмисли нещата, ако е била засегната и да се върне, защото всички имаме нужда от нея! Както надявам се и тя от нас има нужда. Тоест, чувствата ни са взаимни! :'(

*

Stella

• 7765
« Отговор #23 -: Ноември 28, 2010, 08:58:40 pm »
Вратичката се оставя, когато не си и отговорил на въпроса :"Какъв урок трябваше да науча, посредством този човек?" Кризата приключва, когато простиш.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Feia

« Отговор #24 -: Ноември 28, 2010, 09:14:20 pm »
Абе, какво сте се затръшкали! Значи вие можете да си затривате профилите и да си почивате от форума, когато решите, а другите не могат!

И кое ви е най-трудното да преодолеете - това, че се чувствате виновни за нещо или това, че се чувствате изоставени?

Много ясно, че ще се затрие, като форумът е станал скучен и тъп! Като няма какво да се научи! Като се обсъждат само сърбежи между краката (без да искам да цитирам някои бивши потребители със сложни никове), като пишете само дрънканици, колкото да не умрете от скука и не пишете нищо за астрология, а само споменавате нещо, като предтекст за безсмисленото ви участие във форума.

И преди да сте казали, че говоря грубо, отречете тук и сега което и да е от това, което съм написала и можете спокойно да ме обвините в... нещо.

*

Feia

« Отговор #25 -: Ноември 28, 2010, 09:15:04 pm »
И между другото, защо когато аз си затрих профила нямаше такива драми, а само тиха, неизказана радост?  :rolleyes:

:angry: ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Ноември 28, 2010, 09:15:46 pm »
И между другото, защо когато аз си затрих профила нямаше такива драми, а само тиха, неизказана радост?  :rolleyes:

В тази тема ли да спамим? ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Ноември 28, 2010, 09:16:39 pm »

:rolf: :rolf: :rolf: Да не си очаквала да ти спретнат виртуално "погребение", пардон, оплаквачка?  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

« Отговор #28 -: Ноември 28, 2010, 09:17:41 pm »

:rolf: :rolf: :rolf: Да не си очаквала да ти спретнат виртуално "погребение", пардон, оплаквачка?  :P

За Дивна вдигнаха олелия до небето. Тъй че, що не! Можеше и за мен да спретнат опла квачка.

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Ноември 28, 2010, 09:19:33 pm »
Фея , различните са недолюбвани!!!
Особено онези на които не им пука и казват това което мислят!!! ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #30 -: Ноември 28, 2010, 09:22:50 pm »

:rolf: :rolf: :rolf: Да не си очаквала да ти спретнат виртуално "погребение", пардон, оплаквачка?  :P

Оооооох!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #31 -: Ноември 28, 2010, 09:23:18 pm »

може би защото го правеше постоянно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Ноември 28, 2010, 09:27:50 pm »
a тук не се различава особено много от света извън тук

По нищо не се различава, макар че все спрягаме форума като "виртуално" място.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #33 -: Ноември 28, 2010, 09:31:29 pm »

Май само аз не съм си итривала профила в този форум или сменяла ника   ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Stella

• 7765
« Отговор #34 -: Ноември 28, 2010, 09:31:59 pm »

не си само ти.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #35 -: Ноември 28, 2010, 09:32:55 pm »

не си само ти.

Радвам се че не съм сама
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #36 -: Ноември 28, 2010, 09:44:16 pm »
Какво "кризисно" има в кризата.
Просто нещо отвън или отвътре ни идва на помощ за да разчистим терена за нови хоризонти. Понякога ни разделя с близки хора, но вероятно вече нямаме нужда от тях, за да израстваме, дори и да не искаме да го приемем.
Например една приятна и безметежна връзка реално погледнато е напълно безсмислена в еволюционен план. Може би е била временно явление през ваканционен период. А после е ред да се захванем с нещо сериозно, с изпитания. А след това пак идва време за раздяла - може би драматична и болезнена. И така до края на света  :blink:

Въпросът е след като премине шока от кризата, как ще смелим случилото се, на какво ще се научим. Кризата е като зъбобола - кара ни да посетим стоматолога си, да спрем сладкото. Ако няма болка ще стане гранулом.

*

Uran

• 6041
« Отговор #37 -: Ноември 28, 2010, 10:11:38 pm »
Понеже темата очевидно е инспирирана от напускането на поредния юзър, ще кажа, че просто форумът може би си е изпълнил задачата по отношение щенията на Дивна. Повечето от нас в момент на криза прибягват към астрология или духовни практики (аз ня правя изключение :(), по-малко -от чист интерес към съответното познание. Да кажем, че обменът м/у Дивна и форума се е изчерпал като в това няма нищо лошо. И едната, и другата страна е дала своя принос за взаимното израстване.
п.п.Надявам се когато Дивна преодолее това, което я кара да търси уединение пак ще се завърне.

:blink:Още от клубовете на дир.бг съм забелязала, че в различните колективи по различен начин се справят с подобни неща - понякога интересни клубове се провалят. За някои хора от страни дори не става ясно къде и в кого е проблема. Както за мен в случая:)
Но съм на 100% убедена, че човек, който разбира от астрология, няма с лека ръка и осъзнато да допусне грешката да си оставя ненаучени уроците:) Е, имам предвид, че е урок, ако се включиш в конфликт, но не извлечеш някаква полза от него:)- понякога просто не може да не участва човек в конфликти:)
Не мисля, че непотушен "конфликт" е в основата. Тук даже конфликт е неуместна дума. Виртуално пространство е. ;DAз в случая съм изненадана не от факта на действието, а от начина му. Дивна е деликатен човек. Бях сигурна, че ще си замине оттук след като от присъствието и  не произлиза нищо конкретно и ползотворно (Слънце в дева), но си мислих, че ще стане по-поетично (стелиум във везни) и няка си по-френдли (стелиум в 11 дом).
Просто преживява труден момент.
« Последна редакция: Ноември 29, 2010, 01:01:45 am от Uran »

*

katrin_ls

« Отговор #38 -: Ноември 28, 2010, 11:39:09 pm »
Кризите се приемат различно от нативния, в зависимост от
разпложението на планетите в наталната му карта.

Човек, роден с много квадратури/тао- квадрати примерно
е свикнал с перманентни кризи, които го карат да действа
и да взима решения, защото много често транзитни/ дирекционни планети
засягат някоя от тези чувствителни точки.

От друга страна, при хора с по-плавни и хармонични аспекти или
дори липсата на напрегнати  аспекти ги изважда от равновесие
всяко по-голямо сътресение от моментна планетна конфигурация.

Затова е трудно да се обобщи и да се намери модел за поведение
по време на криза- всеки намира своето решение, което счита за
правилно в момента ( или просто " изключва бушона", ако не намери друго )
Ако нативния има и ретроградни планети е склонен да се връща назад
и да преосмисля нещата, докато друг, без ретро-планети- продължава
напред без да се затормозява с анализи на  минали ситуации....

Имам същите наблюдения!!! Стигнах до тези изводи, след детайлно разглеждане на множество натални карти.  

Липсата на квадратури и опозиции в радикса ''лишават'' натива от качества, които са му необходими в моментите на криза.
Качества като, смелост, категоричност, решителност, активност, доблест, инициативност, борбеност и др. подобни..
« Последна редакция: Ноември 28, 2010, 11:46:00 pm от aiia »

*

Stella

• 7765
« Отговор #39 -: Ноември 28, 2010, 11:40:03 pm »
Какво "кризисно" има в кризата.
Просто нещо отвън или отвътре ни идва на помощ за да разчистим терена за нови хоризонти.

Кризата идва от съпротивлението срещу промените. Ако претърнем промяната и се слеем с нея - няма криза.