Искам да понахвърлям малко идеи, какво гледате вие, когато стане дума за деца?
Аз използвам простичкото, но много трудно за отсяване правило: от общите сигнификатори към личните.
1) Юпитер, като естествен сигнификатор на децата. Положението му в домове и знаци + Аспекти.
2) Естествения сигнификатор на децата - управителя на 5-ти дом.
3) Венера как е поставена - анализ. За последната прибягнах преди време след като четох в един руски сайт, че материализирането е по Телец, 2-ри дом и Венера. В това число - единиствения с енергия от 3-те изброени е планетата Венера, затова и тя, като сигнификатор.
4) За Луната е хубаво да се погледне, но тя няма форма и не създава нещо, въпреки, че за оплождането си има значение Лунния цикъл, както и месечния на жената.
Тези мисли са ми и за 2-та пола, но мисля, че би тррябвало да има разлика. Но не е тема в която искам да задълбая, че да съм се ровичкал.
Планети, които биха пречили:
1) Слънцето - то убива
2) Сатурн - той отхвърля и незадържа. Макар, че Венера/Сатурн съвпада да го дават за един от най-благоприятните за раждане/финанси/материална сигурност

3) Юпитер!
* Тук искам да кажа, че има голяма "пародия", ако щете и драма относно Юпитер. Доста време размишлявах върху факта, защо е такава "тънка" границата при него.
Ще дам извода до който стигнах медитативно-марихуанно:
1) Юпитер се свързва с големия щит и защита при един човек. Това е неговата закрила и късмет. Колкото повече един човек е Юпитерианец, толкова повече има "кой" да го пази. В това число има и кой да му сипе. А сипването е сложен процес и особено с юпитер е малко повече разширен. И колкото повече сипва, толкова повече и отделя, а не задържа(щото просто хамбара ще се препълни!), което веднага го бута към трудно-задържаемите "активи".
Извода е - силен Юпитер, голяма защита, трудно задържане!
2) Точно обратната противоположност. Голямо нападение (сипване).
Представете си, че земята (то и така се е родил животът на земята) е, като яйцеклетка със своя цикъл хилядолетен, а спермата са метеоритите и кометите, които атакувайки земята създават предпоставки за "нов" живот. Има обаче тънкост, за която много астрономи говорят - ако е малък метеорита/кометата тя няма да достигне до земята, а ще изгори във въздушните сферични пространства на земята(същия сценарий, като факта, че много сперматозоиди умират и само един удря...в целта). Ако пък е голям (юпитер) би могъл да разцепи земята, нали?
извода - силен юпитер=силна атака=разцепване на яйцеклетката.
Звучи странно, нали?
Ама е много възможно и доста често намирам и логика в това...
Към цялата тази система, която се опитах да изведа гледам и...знаци, стихии, елементи. Въобще - цялата карта.
п.п: Не искам да ставам лош пророк и не се обвързвам с мнението, което ще дам сега, но и по мои наблюдения върху картата на Nadin "виждам" предпоставки за трудно задържане/износване на плод.
Па, ха дано да съм в грешка!