Не е добра идея да се занимаваш със сложни хорари, преди да си се усъвършенствала в простите и най-вече преди да си изучила основите, в това число и т.нар. "производни домове". Братовчедите са по 3-ти дом. Братовчедите на баща ти са 3-ти от 10-ти.
Пускам хорара. 
Предистория: преди години някой ми звънеше по телефона и ме заплашваше (не го познавам лично, нямам идея защо - даже си мислех, че е тъпа шега). В последствие открих, че е приятел на 2-рия братовчед на баща ми (по бащина линия). Естествено не съм сигурна и се питам: Х (назован по име, братовчеда) ли е дал телефонния ми номер на Y (назован по име, неговия приятел)?
Аз си замълчах, защото този Y не е с всичкия си и оставих нещата просто да отминат. Не, че не ме е страх и не ми е притеснено. Даже идея си нямам защо това се случи. 
Преномерираме картата и търсим връзка между братовчеда на баща ти и неговия приятел, за да видим дали той ти е дал телефона.
Ти се управляваш от Венера (изгряващ Телец).
Баща ти се управлява от Сатурн (Козирог на върха на 10-ти дом)
Братовчедът на баща ти се управлява от Марс (Овен на върха на 3-ти от 10-ти дом). Този братовчед се описва още от Меркурий, Венера и Юпитер, и Марс, който е на трон в дома.
Приятелят на братовчеда на баща ти се описва от Сатурн.
Значи, търсим връзка между Марс и всички планети в Овен, които характеризират братовчеда на баща ти със Сатурн, който описва неговия приятел. И понеже говорим за минало време, то всички аспекти трябва да бъдат разходящи, сходящите не ни вършат работа. Наблюдаваме само негативни аспекти между сигнификаторите (планетите в Овен са в разходящи опозиции със Сатурн във Везни), което ни дава отговор "НЕ. Братовчедът на баща ти не е дал телефона на приятеля си. Луната прави само сходящи аспекти от планетите в Овен към Сатурн (приятеля на братовчеда), така че и условието за пренасяне на светлина не е работело в минало време, (не може да ни послужи). Освен това приятелят на братовчеда на баща ти е в лоша позиция в Овен (падение) - т.е. той не е добре приет там, но и ти не си добре поставена (заточение).
Единственото нещо, което ми идва наум сега е, че този човек може да ти е научил телефона от баща ти, понеже се управляват от една и съща планета. баща ти може да му го е дал случайно, без да подозира за какво предстои да го използва.