Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1207971 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #2260 -: Януари 17, 2012, 11:22:22 am »
Ще има ли сериозна връзка с другата жена? София, 09.41

Него го слагам в 5 дом, защото ти е любим. Той се управлява от луната.
сериозната връзка я търсим по 7-ми от 5-ти дом - Козирог, следователно търсим положителен аспект на луната със сатурн.
В момента няма аспект между тези планети, което дава отговор "НЕ". Обаче, някакви секстили с планети в 7-ми дом ми се набиват на очи, които биха дали положителен отговор, при това не един а 3 секстила и те са предстоящи. Прикачвам картата, за да следим казуса.

« Последна редакция: Януари 17, 2012, 11:26:56 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #2261 -: Януари 17, 2012, 11:32:17 am »
Благодаря много за съвета и разбирането Стела и се извинявам за объркването. Да, той ми е любим и съм в влюбена в него, той също казва, че изпитва някакви чувства, но иска да си дойде и тогава да видими как ще се развият нещата.
От четири месеца се побърквам от несигурността за себе си, истиността на чувствата на този човек и хилядите километри, които ни делят... И как точно се изрази Стела, да "моите чувства го натовариха". Аз в момента се държа сдържано, но и неговото поведение се промени, и оттук мисълта, че може да има друга жена. Ако е така предпочитам всичко да приключи, да се сложи край на напразните мечти и надежди.. Излезна като бразилски сериал... Каквото е писано ще стане..

Благодаря за отговора и на последния ми въпрос, поне звучи добре за сега... А относно другата жена там отговора със сигурност ли е Да?

*

Stella

• 7765
« Отговор #2262 -: Януари 17, 2012, 11:42:06 am »
Благодаря много за съвета и разбирането Стела и се извинявам за объркването. Да, той ми е любим и съм в влюбена в него, той също казва, че изпитва някакви чувства, но иска да си дойде и тогава да видими как ще се развият нещата.
От четири месеца се побърквам от несигурността за себе си, истиността на чувствата на този човек и хилядите километри, които ни делят... И как точно се изрази Стела, да "моите чувства го натовариха". Аз в момента се държа сдържано, но и неговото поведение се промени, и оттук мисълта, че може да има друга жена. Ако е така предпочитам всичко да приключи, да се сложи край на напразните мечти и надежди.. Излезна като бразилски сериал... Каквото е писано ще стане..

Благодаря за отговора и на последния ми въпрос, поне звучи добре за сега... А относно другата жена там отговора със сигурност ли е Да?

Ами, не е със сигурност, защото ти не беше дефинирала отношения и аз го търсих в 7ми дом, както си е стандартното. Просто забрави засега, изчакай си любимия да си дойде и пак задай въпроса. А като дойде, прегърни си го с усмивка и настина каквото е писано, то ще стане. Не е задължително да съжителствате от първия ден. Дай пространство на човека, за да не го стреснеш с емоциите си. Много щастие ти желая, но първо се успокой.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #2263 -: Януари 17, 2012, 11:47:30 am »
Здравей Стелла,
Моля,когато имаш възможност да погледнеш следния въпрос
"Има ли чуства към мен този мъж",11.35,София
Благодаря предварително

Картата е нерадикална - сатурн е в 7 дом.
Изчакай месец и задай отново въпроса.
Същото можеш да направиш и по-рано, при всяка промяна в обстоятелстваа.

« Отговор #2264 -: Януари 17, 2012, 11:49:17 am »
Много си мила, Стела, трогна ме с думите си.  :'( Благодаря за пожеланията и дай Боже всеки му много щастие, любов и положителни емоции!!

« Отговор #2265 -: Януари 17, 2012, 11:54:10 am »
Стела ,много благодаря,честно казано не усещах интуитивно момента подходящ за задаване,но май ми се ще[/img] бърз отговор. :P
Пожелавам ти усмихнат и хармоничен ден :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #2266 -: Януари 17, 2012, 12:26:55 pm »
Много си мила, Стела, трогна ме с думите си.  :'( Благодаря за пожеланията и дай Боже всеки му много щастие, любов и положителни емоции!!

Амин!  :wub:

« Отговор #2267 -: Януари 17, 2012, 02:15:57 pm »
Ох, голяма трагедия съм, затова реших да питам с хорарен въпрос ;D

"Какво ще е развитието м/у мен и Х.(назован по име), ако реша някога да го потърся?"

Благодаря предварително на Мирабела и Стела :blink: :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #2268 -: Януари 17, 2012, 04:58:26 pm »
Ох, голяма трагедия съм, затова реших да питам с хорарен въпрос ;D

"Какво ще е развитието м/у мен и Х.(назован по име), ако реша някога да го потърся?"

Благодаря предварително на Мирабела и Стела :blink: :blink:

Ти си му в ръцете, т.е. всичко зависи от него. Струва ми се, че си си изтървала шансовете. Меркурий в 7 дом в разходящ тригон с юпитер - У7.

« Отговор #2269 -: Януари 17, 2012, 06:22:29 pm »
Стела, направих си хорар и горе-долу се опитах да си отговоря "да" или "не", но картата ми изглежда много странно. Въпросът е "Влюбен ли е Д. в мен?". Разглеждам 5 и 8 дом. Това, че 5 дом е в Стрелец означава ли, че отношенията ще са краткотрайни? Съвпада Плутон-Меркурий пък изобщо нямам идея как да го тълкувам - бих казала, че има някакво психическо пробиване от моя страна към него, но в хорарна карта едва ли значи точно това. Уран в 8 също ме обърква.

Венера и Нептун в 7 дом ми изглеждат обнадеждаващо, а Венера прави и тригон към Сатурн, който е в 3 и управлява 6 - там пък е Слънцето и би приела, че това съм аз, защото Асц е в Лъв. Заради това
моят отговор е "да", но ще се радвам, ако кажеш какво мислиш.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #2270 -: Януари 17, 2012, 10:06:30 pm »
Според мен отговорът е не, защото ти си Слънцето, той Сатурн, двете планети имат аспект по между си, който е квадрат, което автоматично означава не, не го гледай Нептун, а Венерата в твой 7 дом, негов 1 може да значи, че някоя мадама се навърта покрай него. Ти не се връзвай много на моите приказки, аз съм много назад с материала, но просто ми се наби на очи аспектът между вашите управители и реших да се включа.
П.С. освен това между управителите на вашите пети домове няма аспект, което за мен е още едно не, Марс и Венера като естествени сигнификатори също не правят аспект, както Слънцето и Луната, това е моето мнение, нека и някой друг да каже.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Stella

• 7765
« Отговор #2271 -: Януари 17, 2012, 10:09:28 pm »
The_One,

Първо определяш дали са спазени правилата за радикалност а картата,т.е. дали картата отговаря на минималните условия, според които си струва да бъде разгледана.

Второ: определяш сигнификаторите на кверента (питащата) и на квезита (човека, за когото се пита). Питащата се поставя винаги в първи дом- в случая Лъв и се определя от Слънце в Козирог. Това е нейната планета-сигнификатор. Квезита се определя от 7-ми дом и неговия сигнификатор-Сатурн. По класическите правила, забравяш планетите след Сатурн. Ползваш класическите управители на домовете. Аз гледам транссатурновите планети само, когато определям дали луната е без курс и тогава ги вземам предвид.

Трето: търсиш връзка между твоя неговия сигнификатор - в случая Слънце и Сатурн. В случая имаме връзка, защото Слънцето, т.е. ти си в знак, където Сатурн има достойнства. След това търсиш връзка между неговия господарите на твоя и неговия 5-ти дом или между управителя на негов 5-ти и твой първи и обратното. Всички други планети ги зарязваш, ако нямат отношение към въпросните домове, т.е. към въпроса. Хайде пробвай!

И не забравяй, че когато питаш за друг човек, преномерираш домовете. него го поставяш в 7-ми дом, но 7-ми дом за него става първи и оттам започваш да броиш къде се пада 5-тия му дом „т.е. неговите чувства ще ги търсиш в 5-ти от 7-ми“

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #2272 -: Януари 17, 2012, 10:25:19 pm »
Добър вечер! :) Искам да задам и аз въпросче : Сърди ли ми се Стрелецът, обиден ли ми е, мрази ли ме, иска ли да ме отбягва?

Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Stella

• 7765
« Отговор #2273 -: Януари 17, 2012, 10:47:37 pm »
Добър вечер! :) Искам да задам и аз въпросче : Сърди ли ми се Стрелецът, обиден ли ми е, мрази ли ме, иска ли да ме отбягва?

Ти се управляваш от Венера, а той от Марс. Марс се намира в знак, в който твоят сигнификатор - Венера, няма достойнства, което ме навежда на мисълта, че му е безразлично. Венера клони към опозиция с Марс, така че съвсем скоро предстои да разбереш, че отговорът на всичките въпроси, които си задала е НЕ.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
« Отговор #2274 -: Януари 17, 2012, 10:59:47 pm »
Благодаря за отговора! Не разбрах кое му е безразлично - аз ли :'( ?
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2275 -: Януари 18, 2012, 02:12:03 pm »
Благодаря за отговора! Не разбрах кое му е безразлично - аз ли :'( ?

В знака, който се намира неговият сигнификатор - Марс в Дева, твоят сигнификатор няма достойнства - Венера е в падение в Дева. Следователно едва ли можеш да промениш на мнението му, защото нямаш силата да го направиш при тези обсотятелства. На практика обаче, сам по себе си твоят сигнификатор е силен - Венера е в екзалталтация в Риби. Това означава, че господинът няма основание да мисли лоши неща за теб.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
« Отговор #2276 -: Януари 18, 2012, 02:24:47 pm »
Благодаря за разяснението!   :blink:

« Отговор #2277 -: Януари 18, 2012, 06:31:58 pm »
The_One,

Първо определяш дали са спазени правилата за радикалност а картата,т.е. дали картата отговаря на минималните условия, според които си струва да бъде разгледана.

Второ: определяш сигнификаторите на кверента (питащата) и на квезита (човека, за когото се пита). Питащата се поставя винаги в първи дом- в случая Лъв и се определя от Слънце в Козирог. Това е нейната планета-сигнификатор. Квезита се определя от 7-ми дом и неговия сигнификатор-Сатурн. По класическите правила, забравяш планетите след Сатурн. Ползваш класическите управители на домовете. Аз гледам транссатурновите планети само, когато определям дали луната е без курс и тогава ги вземам предвид.

Трето: търсиш връзка между твоя неговия сигнификатор - в случая Слънце и Сатурн. В случая имаме връзка, защото Слънцето, т.е. ти си в знак, където Сатурн има достойнства. След това търсиш връзка между неговия господарите на твоя и неговия 5-ти дом или между управителя на негов 5-ти и твой първи и обратното. Всички други планети ги зарязваш, ако нямат отношение към въпросните домове, т.е. към въпроса. Хайде пробвай!

И не забравяй, че когато питаш за друг човек, преномерираш домовете. него го поставяш в 7-ми дом, но 7-ми дом за него става първи и оттам започваш да броиш къде се пада 5-тия му дом „т.е. неговите чувства ще ги търсиш в 5-ти от 7-ми“

1. Асц. не е нито в първите, нито в последните 3 градуса на знака, Луната не е на излизане от знак, Нептун не е в 1 дом и Сатурн не е в 7. Следователно картата отговаря на изискванията, за да бъде разгледана.

2. Сигнификатор на питащия е Слънцето, на човека за когото се пита - Сатурн. Слънцето в Козирог - знак, в който Сатурн е на трон означава, че Д. има положителна представа и нагласа към мен.

3. Неговият 5 дом е във Везни, управляван от Венера. Моят 5 дом е в Стрелец, управлява го Юпитер. Двамата добротворци управляват петите ни домове. Имат и аспект помежду си - секстил. Това според мен означава, че и двамата се чувстваме удовлетворени от отношенията и има взаимност

Неговият управител на 5 дом екзалтира в Риби - в мой 7 дом, сигнификатор на партньора и негов 1 дом. Моят управител Юпитер е в знака, в който неговият е на трон - Телец. Това ме навежда към съмнения, че е влюбен, но не намерих друго потвърждение.
Между управителя на неговия 5 и моя 1 дом няма аспект.

Изводът ми е, че има симпатии и положително отношение, но не съм убедена, че е влюбен и има по-задълбочени чувства. Като метод схванах как се прави, но тълкуванието ми куца, макар че доста взаимствам от наталната астрология - в крайна сметка планетите и техните качества са същите. Ти какво ще кажеш, Стела?
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2278 -: Януари 18, 2012, 07:50:07 pm »
Цитат
2. Сигнификатор на питащия е Слънцето, на човека за когото се пита - Сатурн. Слънцето в Козирог - знак, в който Сатурн е на трон означава, че Д. има положителна представа и нагласа към мен.
Аз съм начинаеща, но ако не се лъжа тълкуването на това е обратното. Означава, че питащия има положителна нагласа към квезита. Защото той е с достойнства в твоя знак.
Цитат
Моят управител Юпитер е в знака, в който неговият е на трон - Телец. Това ме навежда към съмнения, че е влюбен, но не намерих друго потвърждение.
Отново обратното ако не се лъжа. (не задължително, че ти си влюбена, а отново той има достойнства в случая)
Така си мисля аз... Стела да каже как в всъщност.
Опс... грешка, аз не погледах картата. Бъркаш се, неговия управител на 5 дом е Меркурий, не Венера! (негов пети е срещуположния на твоя - 11 дом)
Следователно упр. на 5тите ви домове са в разходящ тригон. Твоя упр. на 5 е в падение в знака на неговия 5ти дом.
Като цяло ..между сигнификаторите ви предстои квадрат. А като имаме в предвид това, и че твоя сигнификатор е в падение в неговия знак. А обратно, неговия сиг. е на трон в твоя знак.... по-скоро ти си тази която има симпатии към него, като цяло според мен картата казва не..
Луната е в секстил с упр. на негов 5ти и предстоящ секстил с твоя сигнификатор. Това предполагам, че е положително.
« Последна редакция: Януари 18, 2012, 08:09:52 pm от Freya »

*

Stella

• 7765
« Отговор #2279 -: Януари 18, 2012, 07:53:11 pm »
Цитат
Аз съм начинаеща, но ако не се лъжа тълкуването на това е обратното. Означава, че питащия има положителна нагласа към квезита. Защото той е с достойнства в твоя знак.
Цитат
Моят управител Юпитер е в знака, в който неговият е на трон - Телец. Това ме навежда към съмнения, че е влюбен, но не намерих друго потвърждение.
Отново обратното ако не се лъжа. (не задължително, че ти си влюбена, а отново той има достойнства в случая)
Така си мисля аз... Стела да каже как в всъщност.

Аз предлагам Дияна да обясни как се тълкува това, защото тя е най.добрата в класическите тълкувания. Аз карам повече по съвременната интерпретация.