The_One,
Първо определяш дали са спазени правилата за радикалност а картата,т.е. дали картата отговаря на минималните условия, според които си струва да бъде разгледана.
Второ: определяш сигнификаторите на кверента (питащата) и на квезита (човека, за когото се пита). Питащата се поставя винаги в първи дом- в случая Лъв и се определя от Слънце в Козирог. Това е нейната планета-сигнификатор. Квезита се определя от 7-ми дом и неговия сигнификатор-Сатурн. По класическите правила, забравяш планетите след Сатурн. Ползваш класическите управители на домовете. Аз гледам транссатурновите планети само, когато определям дали луната е без курс и тогава ги вземам предвид.
Трето: търсиш връзка между твоя неговия сигнификатор - в случая Слънце и Сатурн. В случая имаме връзка, защото Слънцето, т.е. ти си в знак, където Сатурн има достойнства. След това търсиш връзка между неговия господарите на твоя и неговия 5-ти дом или между управителя на негов 5-ти и твой първи и обратното. Всички други планети ги зарязваш, ако нямат отношение към въпросните домове, т.е. към въпроса. Хайде пробвай!
И не забравяй, че когато питаш за друг човек, преномерираш домовете. него го поставяш в 7-ми дом, но 7-ми дом за него става първи и оттам започваш да броиш къде се пада 5-тия му дом „т.е. неговите чувства ще ги търсиш в 5-ти от 7-ми“
1. Асц. не е нито в първите, нито в последните 3 градуса на знака, Луната не е на излизане от знак, Нептун не е в 1 дом и Сатурн не е в 7. Следователно картата отговаря на изискванията, за да бъде разгледана.
2. Сигнификатор на питащия е Слънцето, на човека за когото се пита - Сатурн. Слънцето в Козирог - знак, в който Сатурн е на трон означава, че Д. има положителна представа и нагласа към мен.
3. Неговият 5 дом е във Везни, управляван от Венера. Моят 5 дом е в Стрелец, управлява го Юпитер. Двамата добротворци управляват петите ни домове. Имат и аспект помежду си - секстил. Това според мен означава, че и двамата се чувстваме удовлетворени от отношенията и има взаимност
Неговият управител на 5 дом екзалтира в Риби - в мой 7 дом, сигнификатор на партньора и негов 1 дом. Моят управител Юпитер е в знака, в който неговият е на трон - Телец. Това ме навежда към съмнения, че е влюбен, но не намерих друго потвърждение.
Между управителя на неговия 5 и моя 1 дом няма аспект.
Изводът ми е, че има симпатии и положително отношение, но не съм убедена, че е влюбен и има по-задълбочени чувства. Като метод схванах как се прави, но тълкуванието ми куца, макар че доста взаимствам от наталната астрология - в крайна сметка планетите и техните качества са същите. Ти какво ще кажеш, Стела?