Здравей Гост

Черна пропаганда, манипулации, интриги

• 198 Отговора
  • 28718 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Черна пропаганда, манипулации, интриги
« Отговор #160 -: Април 20, 2011, 11:30:07 pm »
Истината е ограничена до границата на познанието ни във всеки един момент и  в този смисъм (също) е относителна. Днес е една, а утре може да е друга.

Както вече казах неведнъж, моята истина отдавна не е ментална -. демек нема как да бъде ограничена до гратиците на познанието ми! Аз не извличам истината с ментални гимнастики, истината ми се диктува.

А иначе и изобщо - да ви кажа още едно наблюдение.
Хората тук са много по-зрели и на светлинни години от висящите като мен във фейсбука. дали заради езиковите неудобства там, ма не вервам, не само, просто там виси една пасмина в болшинството случаи...като си говоря с вас тук и като си цъкам в политическия форум - ми просто няма база за сравнение....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #161 -: Април 20, 2011, 11:33:15 pm »
Леле....много брутално ми звучи твоята истина да е да убиваш, мамиш и осакатяваш. Все си мисля че тази истина трябва да е във съзвучие със душата ти.....пък тя е една чистичка и добричка :93:

А при престъпниците как е? И защо мислиш, че често се среща акцентиран Юпитер или знак Стрелец при такива екземпляри?  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #162 -: Април 20, 2011, 11:33:27 pm »
Истината е ограничена до границата на познанието ни във всеки един момент и  в този смисъм (също) е относителна. Днес е една, а утре може да е друга.

А иначе и изобщо - да ви кажа още едно наблюдение.
Хората тук са много по-зрели и на светлинни години от висящите като мен във фейсбука. дали заради езиковите неудобства там, ма не вервам, не само, просто там виси една пасмина в болшинството случаи...като си говоря с вас тук и като си цъкам в политическия форум - ми просто няма база за сравнение....

Брях! Да му се не види! Що няма пъчеща се емотиконка.. :93:
Взех да се изчервявам.:confuse3:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #163 -: Април 20, 2011, 11:35:08 pm »
Аз не извличам истината с ментални гимнастики, истината ми се диктува.

А как му е името?  :-[
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #164 -: Април 20, 2011, 11:37:29 pm »
Брях! Да му се не види! Що няма пъчеща се емотиконка.. :93:

Има една с вдигане на пръст  :96:, но не е много подходяща за случая.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #165 -: Април 20, 2011, 11:41:45 pm »
Не се и учудвам. Политиката е мръсна работа. Някой привърженик на Атака като наскочи, става страшно. Политическите дискусии по форумите (а и извън тях) много често се израждат в нещо грозно.

П.П. Слънце и Меркурий също са ми под управлението на Уран, Стела. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #166 -: Април 20, 2011, 11:43:36 pm »
Политическите дискусии по форумите (а и извън тях) много често се израждат в нещо грозно.

Да бяха само политическите.  :rolf:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #167 -: Април 20, 2011, 11:45:31 pm »
Леле....много брутално ми звучи твоята истина да е да убиваш, мамиш и осакатяваш. Все си мисля че тази истина трябва да е във съзвучие със душата ти.....пък тя е една чистичка и добричка :93:

А при престъпниците как е? И защо мислиш, че често се среща акцентиран Юпитер или знак Стрелец при такива екземпляри?  ;)

О...не случайно мъдрите ора са казали че хирурга и касапина имат една и съща карта...но пък душата не е тялото, егото и съзнанието...каквито и наранявания да получи Аза в земното си прераждане за да се наложи да убива мами и осъкатява....душата все си мисля остава неопетнена и чиста кат носна кърпичка :93:

*

kaily

• 5145
« Отговор #168 -: Април 20, 2011, 11:52:35 pm »
Аз не извличам истината с ментални гимнастики, истината ми се диктува.

А как му е името?  :-[

сърце

*

Lillie

• 30532
« Отговор #169 -: Април 20, 2011, 11:55:19 pm »
И как да остане душата чиста и неопетнена? Не е ли свързана с т.нар. каузално тяло, което се подчинява на закона за причината и следствието? Приемам, че духът остава чист, той е най-светлата част от нас. Но се чудя дали има разграничение между душа и дух? Някои ги използват като синоними, в други източници се подкрепят други хипотези... Душата е тясно свързана с кармичната памет, съответно си носи и всички последствия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #170 -: Април 21, 2011, 12:00:16 am »
И как да остане душата чиста и неопетнена? Не е ли свързана с т.нар. каузално тяло, което се подчинява на закона за причината и следствието? Приемам, че духът остава чист, той е най-светлата част от нас. Но се чудя дали има разграничение между душа и дух? Някои ги използват като синоними, в други източници се подкрепят други хипотези... Душата е тясно свързана с кармичната памет, съответно си носи и всички последствия.
Дам....следвайки твойте разсъждения аз говоря за духа. Но и аз не се бях замисляла че е различно душа от дух....
Идеята ми беше че тази само твоя истина трябва да е в зъзвучие...да хармонира....та за това се питам...как така ще убива мами и осакатява.....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #171 -: Април 21, 2011, 12:05:19 am »
Идеята ми беше че тази само твоя истина трябва да е в зъзвучие...да хармонира....та за това се питам...как така ще убива мами и осакатява.....

Възможно е тази "истина" да хармонира с уроците, които е дошла да научи душата в настоящата си инкарнация. Затова човек може да се чувства "призван" не само за добрини, а и да върши злини - това е неговата "истина" и за него тя е над всички други закони. Трудно е за обяснение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #172 -: Април 21, 2011, 12:10:24 am »

Възможно е тази "истина" да хармонира с уроците, които е дошла да научи душата в настоящата си инкарнация. Затова човек може да се чувства "призван" не само за добрини, а и да върши злини - това е неговата "истина" и за него тя е над всички други закони. Трудно е за обяснение.
Мисля че разбирам  ;D
Само дето...веднъж си призван...за да си научиш уроците.....и след това оп...трупаме карма само щото сме били добри ученици и сме си правили упражненията......голяма пре*ка ми се струва :rakeattack:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #173 -: Април 21, 2011, 12:17:50 am »
Понякога си задавам този въпрос и се чудя защо...
Да вземем един ислямски терорист-камикадзе. Отива на някое оживено място, опасан с експлозиви, и се самовзривява. Загива той, но със себе си отнася още десетки други животи. Защо?
Защото той вярва, че го прави в името на Аллах и че тази постъпка го отпраща директно в Рая, става праведник. Това е неговата истина. Отдаден на фанатичната си вяра, той е убеден в правотата си и в праведността на пътя, който следва, оставайки неспособен да разграничи доброто от злото, колкото и да са субективни тези две категории... А тези, които той отнася със себе си, за него са неверници.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #174 -: Април 21, 2011, 12:32:32 am »
Отдаден на фанатичната си вяра, той е убеден в правотата си и в праведността на пътя, който следва, оставайки неспособен да разграничи доброто от злото, колкото и да са субективни тези две категории...

Точно затова е необходим коректив, който да е общочовешки и общовалиден за всичси времена е нрави. Човечеството най-сетне трябва да узрее за тази идея, но уви! всички опити да се създадат такива са удряли на камък. Например 10 божи заповеди не вършат работа в ислямския свят.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #175 -: Април 21, 2011, 12:45:46 am »
За съжаление такъв коректив често липсва.
Безброй злини и престъпления са извършвани с ясното съзнание от страна на извършителя, че не прави нищо нередно. Най-яркият пример за това са войните и геноцидът.
Някои, но тук говорим вече за фанатизъм или някаква форма на психично отклонение, могат да нарушават общовалидните етични човешки норми мислейки, че "помагат" на жертвите си, но тук вече говорим за маниакални състояния на психиката и факсове отгоре (от рептили, сирианци, плеядиански станции и т.н.  ;D). Но за тях това е истина и ще се изправят срещу всеки, който посмее да я подложи на съмнение, да я оспори. И така отново се връщаме към въпроса за относителността и дуализма в нашия свят - такъв, какъвто го познаваме...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #176 -: Април 21, 2011, 01:40:22 am »

Само бих искала да Ви попитам - защо сте така уверени, че вашите сърца са най-точните и единствени детектори/лакмуси/четци за дефиниране единствените истинни истини от лъжовностите по Земята?

Ми хубаво питаш, да взема да ти отговоря.  :confuse3:

По тоя въпрос се балтавя от 10 години, по-точно се балтавих първите 5-6-7 години. Щото то по тая логика как да бъдеш сигурен в каквото и да било друго, а? Има ли нещо сигурно, на което да заложиш и в което да вярваш? В ума си? В ума на другите? В колективния ум?
В кое да си сигурен?

И след като се балтавих, балтавих и пак балтавих, дойдох до извода, че от толкова балтавене файда нема и трябва да хвана нещо за ушите, на което да вярвам.
Та като не е сърцето, ти на какво вярваш, че да ти задам същия въпрос?  :rakeattack:

*

kaily

• 5145
« Отговор #177 -: Април 21, 2011, 02:48:59 am »
А мислиш ли по въпроса, че както чястта е част от цялото, така пък цялото е част от частта?
Демек че колкото хора, толкова и вселени, щото всички сме холографски.
И ти в твоя си свят можеш да установиш твоите си истини, пък аз в моя си свят ще установя моите си истини и това в никакъв случай не е невъзможно, щото на изток логиката не е ИЛИ-ИЛИ.
А на изток логиката е И-И

Демек двата ни свята съществуват успоредно и перпендикулярно всеки със своите си истини и ни един не пречи на другия...

*

Vision

• 3523
« Отговор #178 -: Април 21, 2011, 04:28:26 am »

Иначе и аз, собствено, изпитвам напълно осъзнато задоволство от сарказма си. И като ми е за гъделичкане на суетата ми и виж тук какъв съм поборник на истината, и даже сам срещу всички, пък и смел, и безжалостен, че и отгоре - оле, майко, ела ме виж!!! Суета неразумна и прочее, ама хороскоп, какво да го правиш.

въобще не става въпрос за суета и миене на зъби, а за това, че когато човек усеща че нещо не е редно, ако се насилва да мълчи, за да не си създава проблеми, постепенно светлината в него избледнява, докато настъпи тъмнина..
а как разбираме кое е редно и кое не ли??...във всеки има тази частица от Бог, която ни казва кое какво е- дух, съвест, както искайте го наричайте, но го има..дори и да е завряна в ъгъла, насметена под килима, или заключена в мазето с вериги, пак я има, защото е вечна, няма как да бъде убита..

хората ужасно мразят обаче някой да им посочва, че не са на прав път, когато са точно по средата на някоя глупост или грях /най- общо/, защото се чувстват засегнати и засрамени..тогава се започва едно врещене за това, че никой няма право да им казва каквото и да било, за кого се мисли този да ми говори така и т.н.
ами това е съдба- някои говорят, други галят с перце, трети бият с тояги, други подкокоросват да продължаваш, за да станеш като тях, да не са единствените в мизерията си..всеки си има номер..сигурно се вижда в хороскопа на кого какъв е..ако не си изпълняваш номера /репертоара/- не си си в съдбата..но крайната цел не е да сме актьори, а да сме творци- играеш, играеш, докато помъдрееш и накрая може и да станеш режисьор..или сценарист..защо не..не в манипулативния смисъл- спрямо други хора, а спрямо себе си- сам да си определяш живота, ролята и сцената, на която ще я изиграеш..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Vision

• 3523
« Отговор #179 -: Април 21, 2011, 04:36:25 am »

Ха ха, мерси Вижън, и аз така се виждам.  :08:
Смирението побеждава всичко, не че непрекъснато ми се удава, ма аз пък непрекъснато се пробвам. Наистина слабите сили са най-силни в тая вселена, а най-слабата сила е смирението.

Впрочем обаче току що получих по мейла страхотна притча, направо паднах.

К буддийскому ламе пришёл за советом верующий. Он не знал, как избавиться от мышей, которые по ночам хозяйничают у него на кухне: убивать грешно — ведь живые существа, — но и жить с ними опасно.
Лама посоветовал на пути мышей к продуктам, рассыпать отраву:
— Они её съедят и исчезнут, но это будет уже не твой грех, а их выбор, — объяснил он.

Много интересна интерпретация на разговора, който водим...засега я обмислям, щото очевидно не ми е пристигнала тая сутрин току така.  :rolleyes:

ще станеш накрая християнка, усещам те аз..ти ще си покръстената след най- дългият и заобиколен път във вселената.. ;D

смирението е добро, но не винаги..понякога и гнева е добър.. ;)
а понякога някой си е толкова глупав, че няма смисъл да му се говори, или пък като в притчата с бисерите, които не трябва да се хвърлят пред свинете, защото ще ги стъпчат и после ще се обърнат да те разкъсат- с някои хора говоренето не само е безмислено, но е и опасно..във фейсбук и навсякъде..ако усещаш, че е важно да се занимаваш с тях, добре, но ако ли не, лиши ги от присъствието си и ела огрей насам.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..